Sýrová omáčka
Potřebujete: 4 žloutky, 20 g hrubé mouky, 1/2 l hovězího vývaru, 100 g másla, sůl, špetku muškátového oříšku, špetku cukru, 100 g strouhaného sýra
Postup: Rozmíchejte žloutky s moukou a pomalu přidávejte studený hovězí vývar. Pak přidejte čerstvé máslo, sůl, muškátový oříšek, cukr. Postavte nádobu do vodní lázně a za stálého míchání zahřívejte. Přidejte nastrouhaný sýr, a jakmile začne omáčka kypět, odstavte ji a ještě chvíli míchejte.
Omáčkou můžete polévat těstoviny, vařený květák či brokolici, maso...
26.10.2011 Rubrika: Sýry | Komentářů 13 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Sýrová omáčka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: dobrý nápad
Světlonoska: MŮŽEŠ JÍ POPÍJET....
No joale k čemu ji použitujedla bych se jí,jen na ni vzpomenout
Sofffie: co hodit žlučník ven?
sharon: užij si to, například taková sýrová omáčka pro žlučníkáře z nízkotučnýho mlíka s nízkotučným sýrem je opravdu delikatesa! Držela jsem tuhle dietu přes rok a to už si radši v životě nedám nic nezdravýho, než abych to musela zopakovat.
Zvědavka: já až je jednou nebudu moct třeba ze zdravotních důvodů , tak to bude trest...pak si dám tu sýrovou omajdu
sharon: Ty jsi jak moje dcera, ta taky bez řízků nemůže žít . .
není nad řízek...
Pripadá mi to ponekud pracné .
IVUSKA 56: manka: Já taky
IVUSKA 56: já taky tak
Já udělám bešamel (máslová jíška+ smetana) a do toho jakýkoliv sýr - niva, eidam, taveňák a pokaždé je to trochu jiné.
Dělám sýrovou omáčku se smetanou a taveným sýrem.
a jaký má být ten sýr? Když vezmeme třicítku eidam, tak to bude tahavé.