Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Celiakie - bezlepková dieta

Úvodní strana / Diskuse / Vaše diskuse / Alergie, nemoci, zdraví / Celiakie - bezlepková dieta
Založila Monicca poslat vzkaz
Můj syn má celiakii od tří let. Nyní je mu deset a s pomocí bezlepkové diety se mu daří dobře. Pojďte se podělit o své zkušenosti s touto nemocí.
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-50 | 51-100 | 101-112
Elisha20
Elisha20 - 23.2.2024 5:05

With each of <a href="https://www.travomojo.com/upgrade-class/how-to-upgrade-eva-air-flight-seat/">Upgrade on eva air</a> options, you may elevate your travel experience and get a passport to even more comfort and luxury. Select from a tempting selection of upgrades to enjoy the roomy seating, priority boarding, or delectable gourmet food. Upgrading with EVA Air is a transforming experience where every decision guarantees a smooth and elegant flying experience. It's more than just a change of class.

 
Elisha20
Elisha20 - 23.2.2024 5:05

With each of <a href="https://www.travomojo.com/upgrade-class/how-to-upgrade-eva-air-flight-seat/">Upgrade on eva air</a> options, you may elevate your travel experience and get a passport to even more comfort and luxury. Select from a tempting selection of upgrades to enjoy the roomy seating, priority boarding, or delectable gourmet food. Upgrading with EVA Air is a transforming experience where every decision guarantees a smooth and elegant flying experience. It's more than just a change of class.

 
robert466
robert466 - 25.4.2023 9:51

Fossphorus is an branding powerhouse, dedicated to scaling aspirational companies across various markets. In order to ignite the goal, motivate the audience, we collaborate with visionaries that share our values. Our team develops concepts that unquestionably influence consumer behaviour, from reinvigorating established organisations to establishing insurgent brands. So, Visit our page <a href="https://www.fossphorus.com/website-design-and-development">affordable website design company</a>

 
Ukecaná maminka
Ukecaná maminka - 20.9.2018 8:45

Také máme v rodině človíčka, který má bezlepkovou dietu a užívá doplňky stravy- protiny z jedné Olomoucké firmy a je velmi spokojený. Na tento popud jsme se také s manželem rozhodli to vyzkoušet, ale nejen proteiny, ale i smoothie, milkshake a další. A musím říct, že bezva.

 
Manjula
Manjula - 17.10.2017 19:50

Se na to podívám a nějakou mouku objednám.

 
Kirsty
Kirsty - 17.10.2017 19:47

Tak se podivej na www.paleo-doupe.cz/bezlepkove-mouky maji tady hodne velky vyber

 
Manjula
Manjula - 17.10.2017 19:45

Na chození do města po obchodech nemám čas.Jsem hodně pracovně vytížená.

 
Kirsty
Kirsty - 17.10.2017 19:42

Vyraz do mesta a koupis neco urcite ve zdrave vyzive.

 
Manjula
Manjula - 17.10.2017 19:37

Ahoj moje dcera je celiak a ráda bych radu, kde jí koupit nějaké suroviny na pečení.

 
Bohdanka
Bohdanka - 16.6.2017 22:19

Mně celkem pomohli s jídelníčkem bez lepku poradci z centra hubneme pro zdraví. Měla jsem docela nadváhu a žádnou dietu jsem držet nemohla skrz mé potíže, ale podařilo se nám ušít jídelníček na mojí míru a hubnutí šlo parádně. Takže klidně se obraťte na tyto odborníky. Kontakty najdete na www.hubnuti-ostrava.cz.

 
lenka.dobby
lenka.dobby - 1.11.2016 14:34

Ahoj holky chtela jsem se zeptat mate nekdo vyzkouseny nejaky eshop odkud objednavate bezlepkove potraviny atd? Dekuji

 
helena123
helena123 - 30.5.2014 16:18

Ahojky, moc vám všem fandím.. já sice celiakii nemám, ale neteř přijela v rámci výměnného pobytu domů francouzska s bezlepkovou dietou, tak jsem měla možnost trochu poznat, jak se vaří pro celiaky (nakonec jsme to vyřešily-jsem sestře svého robota-termomix- jelikož s ním umí vařit nějaká bezepková jídla podle receptů na internetu, dělali v tom i mouku...) Narazila jsem na hodně receptů na blozích, nebo jak jsem psala tady: http://www.svetreceptu.cz/content/bezlepkove-vareni-bezlepkova-dieta-s-thermomixem/262334, kdo by třeba sháněl inspiraci...
Každopádně přeji všem hodně zdraví, držte se! smajlik - 61

 
Ajka
Ajka - 16.1.2014 22:27

Dobry vecer, Ja mam celiakiu od skoro narodenia, 1 roku, kym mi na to prisli, potom mi pribudla v puberte ak laktoza a mliec.vyrobky, podla mna by bolo na zaciatok dobre varit co najviac domace Nie kupovane chleby a pod.,aby sa ocovi rychlejsie napravil zaludok, creva......Je to o to horsie, ked Je tam aj soja, vy asi nemate nic preplacane id poistovne, ze by ste na zaciatok kupili muky a piekli z toho, ale treba skusat doma recepty, najlepsie Su rovno na obaloch muk a pod. Na nete Je dost receptov, treba skusit hladat kym si zvyknete.......

Ja som si nasla jednu pani Co piekla domace chleby , zemle a vela mi poradila, skuste este na forach sa poradit, vyhladat niekoho......drzim palce

 
veronikan
veronikan - 16.1.2014 20:07

Když otci diagnostikovali celiakii + alergii na mléčnou bílkovinu, byli jsme rádi, že víme co mu je, ale na druhou stranu jsme se trochu zděsili, protože veškeré suroviny bez lepku jsou příšerně drahé. Promiňte, ale chlepa Ertha za 99Kč?! :)) Nicméně jako dcera jsem nelenila a hledala všemožné informace na internetu, až jsem narazila na jeden zajímavý článek na http://cs.medixa.org/strava/celiakie , kde je dobře popsaná i dieta. Co mě štve, je všeobecný nedostatek receptů na bezlepkovou dietu + bez mléčné bílkoviny + bez sóji:))

 
barka
barka - 9.1.2009 8:51

Dobrý den, já mám 30letou dceru, tenkrát nebyly takové možnosti jako jsou teď, jeden doktor mi řekl, že je zdravá, ale v Brně to určili správně a tím nám ji zachránili. Měla cel. dietu od 7.měs. asi do 3 let, pak po testech, že prý je to dobré, že ji mít nemusí, šla do školky a bylo to.Ovšem po pubertě jí nastaly problémy a v 19 letech šla znova na testy, když už se nevědělo, co s ní je. Takže teď vím, že je to dieta na celý život. Do 1 roku měla puding, rýži a banány, tenkrát náhodou byly, brambory. Potom mi posílali z Pardubic mouku na chleba, tak to už bylo lepší. Teď ve Zdravěnce je hodně věcí, sice drahých, ale díky za to, že vůbec jsou.Mléko ona taky nemusí, jogurty nevím, jaké si kupuje, s námi už nebydlí, ale máme tu i biojogurty z blízké farmy, tak já jim dávám přednost před těmi z obchodu, ona občas taky.Je tam nějaký problém s mléčnou bílkovinou, tak je nejlepší kojení.

 
Orfanic
Orfanic - 24.11.2008 12:23

obrázek - Baner180px.gif

 
matousovajana
matousovajana - 18.5.2008 15:33

Prosím o radusmajlik - 14

 
Dickie
Dickie - 18.5.2008 11:24

na doporučení jsme vyzkoušeli sekanou s tvarohem a je úžasná. bezlepková :)

je to jen maso, tvaroh a koření (my dali ještě pár kostiček špeku), na kilo mletého se dává kostka tvarohu

 
matousovajana
matousovajana - 18.5.2008 9:25

mojí dceři je 5 a bez. dietu drží teprve 2 měsíce ,tak 3 týdny ji bolí často bříško a hlava.smajlik - 69bývá často i unavená.smajlik - 46

 
Ajka
Ajka - 8.1.2008 11:43

TU HOLANDIU mi odporučali aj ostatne mamičky, ja jogurty tiež nemožem,tak ich moc nepoznam,.....ale tiež si myslim,že dietou a dodržiavanim a ked vydržime nepapat všeličo, tak snad z toho vyrastie a nebude mat alergiu, ja ho ešte kojim, tak snad aj to bude mat na to pozitivny vplyv.

 
Dickie
Dickie - 8.1.2008 1:39

Ajka: díky dietě se to mohlo s věkem upravit. pokud nebude držet eliminační dietu, nevyroste z toho. pokud bude, má šanci z toho vyrůst.

ta šance za tu důslednost v "odpírání" stojí

a dávám Hollandii anebo Olmu Bio

 
Ajka
Ajka - 7.1.2008 23:07

Dickie: NO ja mam alergiu aj na mliečne vyrobky a u mojho syna, nam dr. ešte nepovolila ani mlieč. vyrobky, tak čakame na testy,ale bojim sa mu dat ochutnat aj tie jogurty....tak uviidme ake budu v pondelok vysledky.....

A prosim ta ako sa mu ta alergia na mlieko upravila?? Vekom alebo dietou???
A vy ake davate jogurty, značku detičkam????

 
Dickie
Dickie - 6.1.2008 13:58

Ajka: já mám syna s alergií na pšenici, ne s celiakií, tak možná nejsem dost informovaná, ale proč by celiakům měl vadit jogurt, pokud v něm není škrob?

nebo očekáváš alergii na mléko nebo něco takového?

jinak zdravým dětem se zavádí jogurt kolem osmého až desátého měsíce, takže u půldruharočního bych se nebála, pokud tam neočekáváš nějakej další problém (syn měl alergii i na mléko, ta už se naštěstí nejspíš upravila, nyní je zkusmo "v zátěži" - jogurty, sýry)

 
Ajka
Ajka - 6.1.2008 11:30

AHOJTE dievčata, občas vas tu sledujem a čitam, ja mam 18 mesačneho syna, ja mam tiež bezlepkovu dietu a už som dost neštastna z toho,že nemam už čo davat synovi jest, kedže ešte nam zakazali vela jedal, tak sa chcem opytat ako to prebiehalo u vas, ake mate skusenosti s detmi, čo ste im davali jest a čo ste skušali a ake mali reakcie.
Ja ho ešte kojim, jedava po troške zeleninu, ovocie,ale len par kuskov, čo mu chuti, mäsko ma rada a zemiaky, ryžu občas a cestoviny mi odmieta, proste je to taky zly jedak......a ešte ma rad moj bezlepkovy chlebik s maslom mu dam občas.......
ale sme s manželom skušali po par lyžičkach jogurtu a on hned že MNAM, MNAAAM, tak neviem čo robit, či vyskušat jogurt alebo ešte počkat.....
ale za 2 tyždne mame mat nejake vysledky s testov čo mu brali krv....tak uvidime,ale nevidim to moc ružovo..... smajlik - 63
Mate nejake typy na dobre a chutne ranajky alebo niečo čo chuti detom - bezlepkarom??????

 
Áčka
Áčka - 23.12.2007 22:21

ahoj, koukám, že tu nikdo dlouho nebyl, my jsme byli nemocní

 
Hrochuska
Hrochuska - 5.11.2007 15:17

Jinak na diete jsem ze trech deti jen ja, doma jinak nikdo bezlep neni smajlik - 26

 
Hrochuska
Hrochuska - 5.11.2007 15:14

Ahojky, tedakouka m, jak se to tu rozjelo. U nas je to uz jednoduche, pres tyden nejdem moc doma, a kdyz jsem tak varime vetsinou oddelene, kdyz mamca dela neco k jidlu, snazi se zby to bylo bezlepkove, ale vetsinou si uklohnim neco sama, jelikoz se uz ve stravovani trochu lisimesmajlik - 68
Jinak ja uz jsem celkem zorientovana a nestacim se divit, ze uz i k nam do vsi vozeji alespon bezlepkove parky a mlsky jako Bobikuv mls, coz je jako margotka a ted jeste sojove rezy, nasla jsem noveho vyrobce - myslim , ze vitko. Jinka kontroluju vsechno a mrzi me , ze tu neni Globus. Nasi jeste koupili pekarnu a tak si vzdy napecu a zamrazim. Jelikoz chleba z pekarny je moc dobry, pecou si ho i nasi, takze vzdy po nich pekarnu dukladne cistim, proto toho pecu vic.

Jinak pokud mate taky pekarnu (mam ETA - ta umi bezlep.) tak vam dam radu , jak na skvely chleb. Beru od Labety, nej je tmavy, umixham ho predem a pridam o lzicku susen. drozdi vic a taky o 5 polevkovych lzic vody vic, nez je v navodu. dobre promicham a hodim do pekarny a pecu na Sprint s hnetanim pred pecenim, to ale kontroluju jak se to jeste uhnetlo, jelikoz musi byt jako by leskle sametove, kdyz neni na poprve , tak to dam znovu a pak uz je. chleb je pak neprekonatelny a hlavne je lacinejsi nez Schar, ktery mi sice chutna, ale je pro me tady celkem nedostupny. no a kdyz uz snidam tak jedine chleba , trochu maslsa , salam, syr a vse zapect... pritom i rozmrzne a krasne krupe... smajlik - 57

 
sonetaj
sonetaj - 23.10.2007 12:04

Unás v rodině jsme tři na dietě..já,syn a dcerka....ta ještě nesmí kravské mléko..chleby poslední dobou doma moc nepeču nechtějí je jíst,tak raději peču rohlíky,žemle,crosany a tak....a nahrazuji to docela často litéma buchtama na plech ,bábovky....atd...jo a ted dost kupuji chleby světlý od scharu na svačiny dětem ....ikdyž ta cena je úděsnásmajlik - 76smajlik - 63
Vaříme doma bezlepkově,jen Manžovi vařím těstoviny a knedle zvlášt...

 
sonetaj
sonetaj - 23.10.2007 11:56

Ahojky tééda poslední dny nějak nestíhám a ještě abych vás naháněla na dvou diskuzí smajlik - 21

 
Áčka
Áčka - 22.10.2007 21:31

Dewey_Dell: anušce je pět, v noci vstává v pohodě.
U nás na diskuzi máme zavedený deníček a tam si píšem recepty - no prostě mňamky. pár receptíků bych ti mohla )mých) poslat na mejlíka.

 
Dewey_Dell
Dewey_Dell - 22.10.2007 20:57

Adéla +A+A+A: a kolik jí je? Jak v noci jí? To ji musíš budit smajlik - 56
Já dneska pekla první bezlepkovou buchtu a zdá se mi vyvedená, i bez gumy smajlik - 68 kápla jsem do ní trochu rumu, snad tam nic závadného není smajlik - 68 asi tomu hodně pomohly jablka a hrušky, co jsem do ní nastrouhala smajlik - 68

 
Áčka
Áčka - 22.10.2007 20:50

jídelníček už zvládáme, už jsem si zvykla i Anuška je naprosto vzorná. Ve školce jsou ochotni, vařím si sama a navíc musí hlídat aby dostávala jídlo každé dvě hodiny. V noci každé tři. Také si často říkám, zlatá celiakie.

 
Monicca
Monicca - 22.10.2007 17:20

Adéla +A+A+A: no, poslyš, když to čtu, jsem šťastná jenom za tu bezlepku smajlik - 56

 
Dewey_Dell
Dewey_Dell - 22.10.2007 17:02

Adéla +A+A+A: tak to jsi taky pro Anušku musela vymýšlet jídelníček smajlik - 56 bezlepka a ještě bez brambor, copak vlastně jí smajlik - 76

 
Dewey_Dell
Dewey_Dell - 22.10.2007 17:01

Adéla +A+A+A: naopak, tady nikdo nikomu nevadí, naopak, jste tu vítány... Já se s dovolením byla podívat u vás na rodině, ale přece jen radši zůstanu tady smajlik - 61

 
Áčka
Áčka - 22.10.2007 16:38

Alanna: Ahoj no říkala jsem si kdy sem za mnou poputujete smajlik - 5 tak už tu jsme od nás 4. doufám, že to holkám nevadí smajlik - 2
Moje anuška má ještě k bezlepkové dietě poruchu trávicího traktu, neštěpí cukry a škroby. k tomu vemu nesmí brambory, br. škrob, složené cukry - laktoza, maltoza, sacharoza. Už si zvykám. a je to lepšísmajlik - 3

 
Alanna
Alanna - 22.10.2007 13:49

Monicca: To znám. Adam měl všude napsáno BEZLEPKOVÁ STRAVA a dietní sestra mu cíleně posílala jídlo s lepkem! Dostal takhle "kávičku" - všechny se vyrábí z obilné náhražky. Nebo všem dětem poslali jogurt (bez lepku), jen našemu Adamovi poslali smetanový krém s pšeničným škrobemsmajlik - 8smajlik - 9. Síla. DN Brno si za inteligenci dietních sester fakt zaslouží metál. Nebo 4leté dítě s vážnou poruchou ledvin dostává k večeři čtyřidny za sebou: paštiku s chlebe, chleba a mexický salát, chleba s vysočinou. Rohlík s paštikou. Nemám slovsmajlik - 9

 
Monicca
Monicca - 22.10.2007 13:43

Alanna: proto já Markovi říkám, že to má navždy a do té zátěže se mi nechce, protože se bojím, že by se mu nechtělo zpátky do diety. Navíc je taky pravda, že nás v tom podporuje i naše paní doktorka, takže to prostě necháváme tak. Až bude dospělý, zařídí si život podle sebe, ale i tak doufám, že u diety zůstane. Už jednou byl v sedmi letech na kapačkách a zatím si to pamatuje. Nemělo to zřejmě sice souvislost s celiakií, ale byl pro jistotu v nemocnici, kam chodíme na kontroly, abychom měli jistotu kvůli stravě. A i tak bylo štěstí, že jsme tam přes den byli na střídačku s ním, protože jsme mu i tak tu stravu museli hlídat.

 
Alanna
Alanna - 22.10.2007 13:37

Monicca: Když byl Adam na dietě poprvé, to ještě neměl žádné protilátky, jen se to alergoložce zdálo jako dobrý nápad, bylo mu mezi 20měsíci a 5lety, pak měl 2 roky zátěž, to si navykl na jiné věci, to je pravda. Obdivuju ho, jak to nese a taky jeho disciplínu!

 
Monicca
Monicca - 22.10.2007 13:34

pardon, zpestření smajlik - 72

 
Monicca
Monicca - 22.10.2007 13:33

Alanna: ono asi, čím později se na to u dětí přijde, tím je to horší. Náš Marek si musel zvykat od tří let a šlo to celkem rychle a dobře. Tehdy jsme začínali na křehkých chlebech - rýžových a kukuřičných. Pak se tu teprve začal prodávat Schar, který si oblíbil. Horší je cena a tím jak Marek roste, tak jeho velká spotřeba smajlik - 20. Občas chleba pečeme, ale bere ho jenom jako spestření. Na častější konzumaci ho nechce. Takže, když ho upečeme, tak si ho hezky naporcuju a šup s ním do mrazáku. Rohlíky a pod. mu moc nechutnají.

 
Alanna
Alanna - 22.10.2007 13:27

Dewey_Dell: Měla bych dodat, že čtyřletá Amy (ahoj, Adél, pod jiným nickem, na jiné diskuzi, ale jsem to stále jásmajlik - 14) je ta zdravá. No, zdravá, má svoje problémy, celiak je brzy osmiletý Adam. No a ten taky nebaští. Jeho jediná osvědčená buchta je pudingová (2vanilkové a 2kakaové), vyjde z toho takové dobré piškotové těsto, peču to v mufínech. Jinak chleba vůbec ne, vakuované vůbec ne...

 
Dewey_Dell
Dewey_Dell - 22.10.2007 13:24

Alanna: smajlik - 56smajlik - 56smajlik - 56 kdyby hlupáčci věděli, co je pro ně dobré, a baštili smajlik - 56

 
Alanna
Alanna - 22.10.2007 13:22

Dewey_Dell: Doma žádnou jinou mouku než BL nemám, ale těstoviny vařím většinou zvlášť, protože třeba šarky špagety nsjou nijak zvlášť levné. Kupujeme i rohlíky apro anemickou dceru ještě koláče s makem (ona mi totiž odmítá luštěniny, červené maso, vnitřnosti a vůbec, zbývá mák v podobě koláčkůsmajlik - 68) Nepovažuju to za moc ideálnísmajlik - 70 Bylo by lepší mít naprosto "čistou" domácnost. Pokud bude mít syn ještě v krvi protilátky (je na dietě od února), přejdeme na totáč.

 
Áčka
Áčka - 21.10.2007 21:58

Ahoj Jiti, ještě chci dodat, že eliakii má i má prostřední dcerka Anuška

 
JitkaP
JitkaP - 21.10.2007 21:47

Ahoj, celiakii mám já a dcera, tak vařím bezlepkově pro všechny, kromě těstovin a knedlíků a buchty taaké někdy peču lepkové zvlášť. Syn je dost žravý, tak bych se při pečení bezlepkově asi nedoplatila. Dříve, když dietu měla jen dcera jsem jí vše oddělovala, ale některá jídla jsem už dříve dělala bezlepkové, např. polévky, guláš, bramborák.

 
Áčka
Áčka - 21.10.2007 21:16

Ahoj, já mám sama celiakii, a tak nemám dilema jestli vařit zvlášť, bezlepkove jíme všichni.
psylium dávám hlavně do housek, chleba, kolášků, je vynikající

 
Dickie
Dickie - 21.10.2007 20:12

Monicca: u nás sice není potřeba bezlepka, mládě má "jen" alergii na pšenici, takže třeba chleba má žitnej a na pečení většinou používám ovesnou a jahelnou mouku, ale cukroví jsme mu vloni pekla podle normálních receptů, ale ze Schäru C, a bylo docela dobrý, jen takový trochu škrobovější, což by se podle mě během jednoho dvou let vychytalo, stačilo by asi vzít do těsta jinej tuk.

Letos z ní ale už péct nebudu, škála alergií se mláděti rozrostla o diagnostikovanou alergii na kukuřici, která je teda u Schärů snad ve všem. Takže to vidím asi na původně oříšková těsta, ale bez oříšků a z ovesný mouky. Ale to se zase netýká vás...

 
Monicca
Monicca - 21.10.2007 18:52

anedz: mrkla jsem tam, to jo. Ale já mám své oblíbené a co se týká vaření, tak já vařím, protože musím. Mě to moc nebaví. A vařím prakticky to, co dřív, jen v malé bezlepkové úpravě. A pečení cukroví obstarávala mamka právě proto, že mě nebaví to dlouhé patlání a mí tři pomocníci smajlik - 68smajlik - 68

 
anedz
anedz - 21.10.2007 18:41

Monico asi se budu opakovat ale jsem opravdu začátečnice, kde se hrabu na tvých 8 let a mě opravdu pomáhají recepty z ivako.cz, byla jsi tam už? i ty vánoční jsou rychlé a dobré.
Jinak u nás se jí vše, protože i ve škole nikdo nic neschovává takže aby byl trénink.

 

Zvolte stranu: 1-50 | 51-100 | 101-112
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.