Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept

Vánoční vinná klobása

Vánoční vinná klobása

Potřebujete: Vinnou klobásu - minimálně 1 metr, mouku, vejce, strouhanku, špejle, olej na smažení

Postup: Vinnou klobásu omyjeme, pokrájíme na stejně dlouhé kusy a každý kus stočíme do šneka. Křížem propíchneme špejlí (aby se nám při smažení nerozpadla), obalíme v trojobalu a smažíme na oleji.
Podáváme s bramborovým salátem, bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.

"Usmažená klobása je výborná i za studena," dodává kominice. Děkujeme za vánoční recept.

Lenka Moučková


4.12.2009   Rubrika:   |   Komentářů 27   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vánoční vinná klobása

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-27
Jana+1
Jana+1 - 15.12.2009 19:56

jj, u nás bývá na štědrovečerní večeři kapr, řízky a vinná klobása nemůže chybět. Samozřejmě s br. salátem. Už teď se ba to těším. Jenom ta příprava...

 
batum
batum - 9.12.2009 9:26

Taky ji dělám,ale v trojobalu používám hrubou mouku místo hladké,peču ve fritéze, pak do ubrousku okapat.Moc dobrá.

 
magic11
magic11 - 7.12.2009 13:01

super tip, manžel ji miluje a děti si jako aleternativu dají taky, samozřejmě k řízečkům a kapříčkovi.

 
Libushe+3
Libushe+3 - 5.12.2009 17:58

smajlik - 57

 
Markýza
Markýza - 5.12.2009 16:36

taky ji děláme - teda na Štědrý den jako další žrádýlko na výběr k tradičnímu kaprovi a kuřecím i vepřovým řízkům - nemáme toho moc, spíš pro pestrost a výběr a hlavně aby zbylo i na druhý den, ať nemusím vařitsmajlik - 58, a obaluju ji jen v hladké mouce nebo dětské krupicismajlik - 57ale je to mňamka

 
♥Mamina6♥
♥Mamina6♥ - 5.12.2009 14:25

Taky ju máme, ale na Siolvestra a na Nový rok.....a přesně tímto způsobem, jiným ani nedělám, jen je u nás spotřeba 3 kilasmajlik - 34na 2 dnysmajlik - 34smajlik - 34

 
trpajzlik
trpajzlik - 5.12.2009 11:12

rozmarýna: Haninka: bezva nápady, určitě to vyzkouším, aspoň bude změnasmajlik - 92

 
rozmarýna
rozmarýna - 4.12.2009 23:08

vinná klobása,vymačkaná ze střívka ,je dobrá i do masové rolády,nebo jako náplň,když se dělají plněné řízky.smajlik - 57

 
Haninka
Haninka - 4.12.2009 21:14

A hlavně to - narozdíl smažení na pánvičce - neprská a neznečistí okolí sporáku smajlik - 64

 
Haninka
Haninka - 4.12.2009 21:13

V rámci úspory kalorií ji stočím do šneků, křížem propíchnu špejlema a dám na plech vyložený pečícím papírem a do trouby na gril. Chuťově je stejná jako upečená na pánvičce. S bramborovou kaší...mňam, máme ji tak dvakrát do měsíce, ale na vánoce ne.

 
Elen
Elen - 4.12.2009 20:25

Hanča: mne by ta smetanová taky lákala, ale všude vidím jen vinnousmajlik - 55

 
DANDYNA1
DANDYNA1 - 4.12.2009 20:25

Hanča: ahoj já taky ráda klobásku pečenou ale nikdy mě nenapadlo dát ji horké vody aby na pánvičce nepraskala děkuji za radu smajlik - 47

 
Hanča
Hanča - 4.12.2009 19:31

já mám raději smetanovou a před pečením ji namáčím v horké vodě, aby nepraskla, smaženou máme na štědrý den pro děti, den před tím je k obědu pečená v troubě

 
žirafkaa
žirafkaa - 4.12.2009 17:05

Už jsem jí letos zkoušela smažit a vynikajícísmajlik - 47smajlik - 57
Vždycky jsme jí jen zamotaly do šneků a někdy obalily jen v mouce,taky to není špatnýsmajlik - 64

 
babkatapka
babkatapka - 4.12.2009 16:52

To jsem ještě nejedla, ale vypadá to lákavě, určitě zkusímsmajlik - 57

 
janie
janie - 4.12.2009 15:12

Vinnou klobásu kupuji ,obaluji v listovém těstě nebo upeču jen tak

 
jita;-)
jita;-) - 4.12.2009 15:04

U nas nesmi vinna klobasa na stedrovecernim stole chybetsmajlik - 47.
Minulou nedeli jsme jiz testovalismajlik - 47, mnam.

Ale smazim ji samotnou, jen stocenou do sneku. O obalovani slysim prvne a nejak nevidim duvod ji jeste obalovatsmajlik - 66, predstava tuku, ktery nasakne do te strouhankysmajlik - 66...

 
Lubar
Lubar - 4.12.2009 14:28

Vinnou klobásu mám moc ráda, ale studená mi teda většinou už moc nejede.
S manželem jsme se právě včera dohodli, že letos jí zkusíme do vánočního menu zařadit a uvidíme, jak se to osvědčí.

 
orinka
orinka - 4.12.2009 13:42

ono je to proto tolik dobrý, že je to mastný, tuk je nositelem chuti a tady je ho požehnaně. Dělá se to z tučného vepřového a přidává se bílé víno, je to velice delikatesně jemné.

 
Almega
Almega - 4.12.2009 12:25

Jo!! mňam,kdybych jí tak teď doma měla k obědu...

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-27
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 126730.
Archiv anket.