Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Vánoční vinná klobása

Vánoční vinná klobása

Potřebujete: Vinnou klobásu - minimálně 1 metr, mouku, vejce, strouhanku, špejle, olej na smažení

Postup: Vinnou klobásu omyjeme, pokrájíme na stejně dlouhé kusy a každý kus stočíme do šneka. Křížem propíchneme špejlí (aby se nám při smažení nerozpadla), obalíme v trojobalu a smažíme na oleji.
Podáváme s bramborovým salátem, bramborovou kaší nebo vařeným bramborem.

"Usmažená klobása je výborná i za studena," dodává kominice. Děkujeme za vánoční recept.

Lenka Moučková


4.12.2009   Rubrika:   |   Komentářů 27   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vánoční vinná klobása

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-27
Jana+1
Jana+1 - 15.12.2009 19:56

jj, u nás bývá na štědrovečerní večeři kapr, řízky a vinná klobása nemůže chybět. Samozřejmě s br. salátem. Už teď se ba to těším. Jenom ta příprava...

 
batum
batum - 9.12.2009 9:26

Taky ji dělám,ale v trojobalu používám hrubou mouku místo hladké,peču ve fritéze, pak do ubrousku okapat.Moc dobrá.

 
magic11
magic11 - 7.12.2009 13:01

super tip, manžel ji miluje a děti si jako aleternativu dají taky, samozřejmě k řízečkům a kapříčkovi.

 
Libushe+3
Libushe+3 - 5.12.2009 17:58

smajlik - 57

 
Markýza
Markýza - 5.12.2009 16:36

taky ji děláme - teda na Štědrý den jako další žrádýlko na výběr k tradičnímu kaprovi a kuřecím i vepřovým řízkům - nemáme toho moc, spíš pro pestrost a výběr a hlavně aby zbylo i na druhý den, ať nemusím vařitsmajlik - 58, a obaluju ji jen v hladké mouce nebo dětské krupicismajlik - 57ale je to mňamka

 
♥Mamina6♥
♥Mamina6♥ - 5.12.2009 14:25

Taky ju máme, ale na Siolvestra a na Nový rok.....a přesně tímto způsobem, jiným ani nedělám, jen je u nás spotřeba 3 kilasmajlik - 34na 2 dnysmajlik - 34smajlik - 34

 
trpajzlik
trpajzlik - 5.12.2009 11:12

rozmarýna: Haninka: bezva nápady, určitě to vyzkouším, aspoň bude změnasmajlik - 92

 
rozmarýna
rozmarýna - 4.12.2009 23:08

vinná klobása,vymačkaná ze střívka ,je dobrá i do masové rolády,nebo jako náplň,když se dělají plněné řízky.smajlik - 57

 
Haninka
Haninka - 4.12.2009 21:14

A hlavně to - narozdíl smažení na pánvičce - neprská a neznečistí okolí sporáku smajlik - 64

 
Haninka
Haninka - 4.12.2009 21:13

V rámci úspory kalorií ji stočím do šneků, křížem propíchnu špejlema a dám na plech vyložený pečícím papírem a do trouby na gril. Chuťově je stejná jako upečená na pánvičce. S bramborovou kaší...mňam, máme ji tak dvakrát do měsíce, ale na vánoce ne.

 
Elen
Elen - 4.12.2009 20:25

Hanča: mne by ta smetanová taky lákala, ale všude vidím jen vinnousmajlik - 55

 
DANDYNA1
DANDYNA1 - 4.12.2009 20:25

Hanča: ahoj já taky ráda klobásku pečenou ale nikdy mě nenapadlo dát ji horké vody aby na pánvičce nepraskala děkuji za radu smajlik - 47

 
Hanča
Hanča - 4.12.2009 19:31

já mám raději smetanovou a před pečením ji namáčím v horké vodě, aby nepraskla, smaženou máme na štědrý den pro děti, den před tím je k obědu pečená v troubě

 
žirafkaa
žirafkaa - 4.12.2009 17:05

Už jsem jí letos zkoušela smažit a vynikajícísmajlik - 47smajlik - 57
Vždycky jsme jí jen zamotaly do šneků a někdy obalily jen v mouce,taky to není špatnýsmajlik - 64

 
babkatapka
babkatapka - 4.12.2009 16:52

To jsem ještě nejedla, ale vypadá to lákavě, určitě zkusímsmajlik - 57

 
janie
janie - 4.12.2009 15:12

Vinnou klobásu kupuji ,obaluji v listovém těstě nebo upeču jen tak

 
jita;-)
jita;-) - 4.12.2009 15:04

U nas nesmi vinna klobasa na stedrovecernim stole chybetsmajlik - 47.
Minulou nedeli jsme jiz testovalismajlik - 47, mnam.

Ale smazim ji samotnou, jen stocenou do sneku. O obalovani slysim prvne a nejak nevidim duvod ji jeste obalovatsmajlik - 66, predstava tuku, ktery nasakne do te strouhankysmajlik - 66...

 
Lubar
Lubar - 4.12.2009 14:28

Vinnou klobásu mám moc ráda, ale studená mi teda většinou už moc nejede.
S manželem jsme se právě včera dohodli, že letos jí zkusíme do vánočního menu zařadit a uvidíme, jak se to osvědčí.

 
orinka
orinka - 4.12.2009 13:42

ono je to proto tolik dobrý, že je to mastný, tuk je nositelem chuti a tady je ho požehnaně. Dělá se to z tučného vepřového a přidává se bílé víno, je to velice delikatesně jemné.

 
Almega
Almega - 4.12.2009 12:25

Jo!! mňam,kdybych jí tak teď doma měla k obědu...

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-27
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 84338.
Archiv anket.