Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Zeláky

Zeláky

Potřebujete: 0,7 l kysaného zelí (pochopitelně domácího), 2 vejce, 5 vrchovatých pol. lžic hladké mouky, trochu mléka, majoránku, pepř, sůl, můžete přidat nakrájenou anglickou slaninu, špek či domácí klobásu

Postup: Zelí bez nálevu smícháme s ostatními surovinami kromě soli, vytvoříme těsto jako na bramboráky (netřeba dávat česnek, protože chuť zelí ho stejně přebije) a smažíme placky. Solíme až po usmažení a podáváme nejlépe k pivu či vínu.

talenka


9.3.2010   Rubrika:   |   Komentářů 14   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Zeláky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
orinka
orinka - 9.3.2010 18:17

To zelí je dobře ještě překrájet, líp se to pak míchá v míse a pak i jí.

 
sarobrouk
sarobrouk - 9.3.2010 16:53

kat: taky tomu říkám zelňáky. Někdo zeláky, je to název 50:50 v tomhle podhostýnském kraji.

babkatapka: my masožravci si do toho musíme dát na ovoňání kousek masa, čili špek, anglickou nebo klobásku nadrobno. smajlik - 68

Musí to být zelí kysané, čili kdo nemá domácí, tak aspoň z pytlíku.

 
r1911
r1911 - 9.3.2010 16:16

Tak jsem na tom jako většina z vás - domácí zelí nemám (já vůbec nějak kysané zelí nemusím) a zatím jsem jen přidávala někdy trochu zelí do klasického bramborákového těsta. Tak možná někdy zkusím tohle.

 
babkatapka
babkatapka - 9.3.2010 15:16

i bez toho špekum, moooc dobrésmajlik - 57smajlik - 57

 
Almega
Almega - 9.3.2010 11:55

Tak to asi dnes zkusím udělat,my máme rádi zelňačku i bramboráky,tak bude něco mezi.....

 
talenka
talenka - 9.3.2010 10:44

Almega: neproplachovat, má být kyselé smajlik - 58

 
Almega
Almega - 9.3.2010 10:39

To musím zkusit...domácí zelí nemám,kde bych ho vzala...není napsáno,jestli se má to zelí propláchnout,aby nebylo tak kyselé....

 
kat
kat - 9.3.2010 8:04

Jednou jsem něco podobného už zkoušela, zelňáky se to jmenovalo,chutnalo to ovšem jen mě, já mám ráda jednoduchá jídla, ostatní členové rodiny jsou mlsní až hrůzasmajlik - 36

 
manka
manka - 9.3.2010 7:36

já přidávám zelí jen do bramboráku, tak tohle, tali, zkusímsmajlik - 57

 
Jarča*
Jarča* - 9.3.2010 7:34

Já něco podobného dělám, když mi zbyde od oběda zelí uvařené - akorát jsem teď zjistila chybu, že tam dávám česneksmajlik - 68

 
martuš
martuš - 9.3.2010 0:24

taky zkusím, smajlik - 47zatím jsem pouze nastavila těsto na bramborák kilem zelí ze sáčku a přidala více ostatních ingrediencí, ale bylo to taky dobrésmajlik - 31

 
talenka
talenka - 9.3.2010 0:17

trpajzlik: jáák neznáš - šak na Hostýnek to máte kousek, nee? Mi neříkej, že to neděláte smajlik - 64

 
trpajzlik
trpajzlik - 9.3.2010 0:13

smajlik - 99 neznám, určitě zkusím, dala bych si hnedsmajlik - 72smajlik - 57

 
paniinka
paniinka - 9.3.2010 0:12

Znám ,dělám,výborné a rychlé.smajlik - 75

 

Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.