Reklama: Moderní tapety na zeď a povlečeníModerní vliesové tapety IMPOL TRADE 

Jáhlové škubánky

Jáhlové škubánky

Potřebujete: 1 l mléka, 200 - 300 g jáhel, sůl, 100 g másla, cibuli, škvarky

Postup: Uvařte jáhlovou kaši (jáhly třikrát spařte v horké vodě, vsypte je do vařícího mléka a za stálého míchání vařte asi půl hodiny, dokud nezměknou). Z husté kaše vykrajujte lžící, kterou namáčíte v horkém rozpuštěném másle, škubánky a posypte je osmaženou cibulkou a vepřovými škvarkami.

Lenka Moučková


10.1.2012   Rubrika: Ostatní   |   Komentářů 19   |   Doporučit článek   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,6/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Jáhlové škubánky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
*Severka*
*Severka* - 10.1.2012 13:55

Já s dětma milujeme jáhlový nákyp - sušené švestky, jablka nebo meruňky... k tomu rozinky, skořici - mňáááám!

Pohanku nasladko (jablka, ořechy, rozinky) i naslano (cibule, česnek, paprika, kedlubna...). Teď v zimě by se měla spíš zapékaná. Třeba takový čočkovo-pohankový prejt s česnekem a k tomu kysané zelí... mňam. Akorát to zapít litrem trávícího čaje, je to zabijácká nadýmavá kombinace smajlik - 20.

 
sharon
sharon - 10.1.2012 10:30

manka: i já pohanku...i do zeleninové , nebo vločky.....smajlik - 57

 
Světlonoska
Světlonoska - 10.1.2012 10:12

Jáhlový nákyp s jablky a švestkami jsem měla nedávno,snědla jsem téměř sama celý pekáčsmajlik - 68

Hořké jsme jednou také měla,ale jednak byly prošlésmajlik - 76ale asi spíš byly málo spařenésmajlik - 55jinak je to lahoda.smajlik - 57

Z kuskusu by to mohlo jít takésmajlik - 57

 
manka
manka - 10.1.2012 9:57

já kuskus mám moc ráda a pohanku přidávám do bramboračky

 
sharon
sharon - 10.1.2012 9:55

orinka: náhodou , záleží jak ho uděláš.....já ho sleju bujonem a až nabyde smíchám s cibulkou a třeba uzeným....nebo spařím mlékem, přidám nastrouhaná jablíčka, rozinky, ořechy a skořici, cukr........ale máš pravdu , můjsmajlik - 43to taky moc nemusí.....

 
orinka
orinka - 10.1.2012 9:49

sharon: ale zas nemá moc skvělou chuť, je to jediné, co mužovi neleze. Jáhly jo. Jestli to ale není tím, že měl někdo smůlu na nahořklé, ono jak se to poctivě nespaří, může se stát...smajlik - 26

 
orinka
orinka - 10.1.2012 9:48

sharon: v písničce se zpívá: "bramborový placky se škvarkama, takový dělala moje máma..." takže škvarkamasmajlik - 68

 
orinka
orinka - 10.1.2012 9:47

dadka: smajlik - 6vždyť je to výborné! Na slano i na sladko. Jahelník se švestkama, politý máslemsmajlik - 57

 
sharon
sharon - 10.1.2012 9:45

to už je lepší kuskus........a taky se dá udělat s cibulkou a se škvarkama....a není to pracné !

 
Lissie
Lissie - 10.1.2012 9:32

Jáhly jsem nikdy nezkoušela, ale zdá se mi to na přípravu takové pracné . několikrát přelít horkou vodou a pak ještě tak dlouho vařit za stálého míchání. Asi jsem po těch svátcích nějaká líná, leden je vždycky na nic. Ale mám doma už nějakou dobu krabici s pohankou ve varných sáčcích. Tak to chci někdy zkusit uvařit jako přílohu k něčemu, taky jsem to ještě nikdy nejdla. Ale zase nevím, k čemu by se to hodilo. Jestli je to něco jako rýže či těstoviny nebo k jak upravenému masu to dát.

 
Juana
Juana - 10.1.2012 9:25

Jáhly ne, ty fakt nemůžu. Několikrát jsem zkoušela jáhlovou kaši a nežral to ani pes, a to je přitom popelnice příšerná, opravdu se najde jen málo věcí, které nesní. Dojíždí zbytky krupicové, ovesné, vícezrnné, ale jáhlovou nezvládnul. Mimochodem, o Silvestru mne ovšem překvapil,když sežral kus kyselé okurky, která mi při přípravě chlebíčků upadla na zem.

 
sharon
sharon - 10.1.2012 9:24

raději bramborovou placku se škvarky( škvarkama) a u nás i oškvarky..........smajlik - 64

 
sharon
sharon - 10.1.2012 9:23

manka: taky mě to trklo...smajlik - 68 snad škvarky....( já tedy nechci nic opravovat protože sama s tím často zápasím, ale tohle bije....smajlik - 60

 
Linda
Linda - 10.1.2012 8:50

monja: u nás bude dneska kureci salát - prsicka na prouzky osmahnu na pánvi s nejakym korenim, uvarené testoviny smichám se lzickou pesta, k tomu maso a hrásek, salát, okurku, mozná feta syr. A upecu k tomu v pekárne neco jako veku s oreganem.

 
manka
manka - 10.1.2012 8:48

fakt škvarkami jo???

 
monja
monja - 10.1.2012 8:40

to teda není zrovna povánoční dietka smajlik - 68 potřebovala bych spíš recepisy na něco jednoduchýho a na trávení nenáročnýho ... jsem nějak bez nápadů ... a rozežraná až hanba smajlik - 35

 
Zvědavka
Zvědavka - 10.1.2012 8:12

Jáhly mám ráda a často je máme, ale takhle mě nelákají smajlik - 66

 
dadka
dadka - 10.1.2012 7:13

Jáhly jsem v životě nejedla, připadá mně, že je to sprosté slovo.

 
orinka
orinka - 10.1.2012 5:46

stačila by mi cibulka a volské oko, škvarky, když už je to mastné, nemusím. Ale jáhly mám ráda.