Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Kdy začít péct cukroví, aby se do Vánoc nezkazilo? Peču poprvé.

Kdy začít péct cukroví, aby se do Vánoc nezkazilo? Peču poprvé.

Milé ženy, jako začínající a nezkušená kuchařka si k vám jdu pro radu. Je mi 23 let a letos jsme s mým přítelem spolu začali bydlet. Čekají nás tedy první společné Vánoce, které bych chtěla připravit se vší parádou.

Mám v plánu upéct i cukroví, a to je důvod, proč vás prosím o radu. Jsem v tomto směru absolutní nováček, nemám žádné zkušenosti. U nás doma se cukroví nikdy nepeklo, dostávali jsme od babičky a když babička zemřela, tak si máma cukroví objednávala. Pamatuju si, jak mi vždycky cukroví u kamarádek chutnalo mnohem víc, než to, co jsme měli doma. Myslím to kupované. To od babičky bývalo vždycky skvělé.

Chtěla bych upéct několik druhů: vanilkové rohlíčky, klasické linecké s marmeládou, pak košíčky s krémem a další krémové cukroví, vosí hnízda, nepečené kokosové koule atd. A nějak nevím, jak mám začít a jak to zorganizovat, aby bylo cukroví na Vánoce dobré.

Ptala jsem se přítelovy maminky, která taky peče a ta mi řekla, že vždycky zadělá jeden den těsta, druhý den upeče a třetí den plní krémem, slepuje a tak. A když má všechno hotovo, udělá nakonec ty nepečené. Zní mi to logicky a připadá mi to dobře zorganizované, jen mě zarazilo, že ona to i tím krémem plní už tři týdny před Vánoci. To se mi zdá hodně brzy, ale prý se jí ten krém nikdy nezkazil.

Chtěla bych se vás proto zeptat, jak děláte cukroví vy. Pravda je, že těsně před Štědrým dnem mám v práci vždycky největší fofr, pracuju v obchodě, kde je nás málo a všichni pokrýváme i služby na ty bronzové, stříbrné a zlaté neděle. Vzít si ta to náhradní volno ale můžeme až v lednu, když je v obchodě volno. Takže časově to budu mít docela našponované, v podstatě by mi přišlo vhod, kdybych všechno cukroví kompletně udělala první týden v prosinci a měla hotovo.

Co myslíte? Zkazí se mi, nebo ne? Děláte to někdo taky takhle dopředu? Záleží mi na tom, nerada bych to pak vyhazovala.

Moc vám děkuju za vaše rady a když mi napíšete i nějaký vlastní osvědčený recept na cukroví, budu taky ráda.  

Radka


28.11.2013   Rubrika: Čtenářské příběhy   |   Komentářů 74   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,6/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Kdy začít péct cukroví, aby se do Vánoc nezkazilo? Peču poprvé.

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-74
koliaska105
koliaska105 - 30.4.2020 16:25

Já minulý rok s pečením začínala na začátku prosince a myslím si, že to bylo úplně ideální. Taky jsem pekla poprvé a dopadlo to dobře. Jen teda na letošní pečení se asi budu muset lépe vybavit. Určitě to chce nějaký lepší vál na těsto. Ten, co mám je totiž příliš malý. Po nějakých jsem se koukala a špatně nevypadají třeba ty, co mají tady: https://www.emako.cz/silikonove-podlozky-a-valy/

 
barboraoul
barboraoul - 21.12.2013 16:22

my peceme v listopadu, hlavne pernicky, aby zmekly.


--
oblekame-andilky.cz :)

 
Anahir
Anahir - 8.12.2013 14:06

Lisa: smajlik - 34smajlik - 34tak to fak bylo prímasmajlik - 34

 
Lisa
Lisa - 6.12.2013 9:48

Anahir: Dát cukroví na balkon je príma, já jsem to zkusila loni poprvé a podle návodu od babičky bylo v převázané papírové krabici (v uzavřené dóze nezměkne). Holubi ho našli nejspíš ještě během prvního dne (běžně je na balkóně nemám) a do krabice se dostali. Když jsem po třech dnech chtěla přidat do krabice dalšícukroví, vyhodila jsem pár posledních drobků včetně krabice a několika pírek....

 
YXH
YXH - 1.12.2013 18:09

Renee: Ty co jsme delali v praci a nekdy delam doma jsou vlastne delane ze slabeho vrsvy testa nebo piskotu jako na roladu. Placky (vetsinou 3) se spoji kremem nebo kremem a marmeladou, pak se rozkraji na kostky asi 2x2 cm nebo kulatym vykrajovatkem. Pak jsme je na povrchu potreli kremem a potahli fondantem nebo marcipanovou hmotou. Nakonec se nahore zdobi jako pernicky. Na vanoce jsme delaly s kamoskou krychlicky a zdobily masli jako darecky.
sharon: S tim mrazakem mas pravdu, kdyz je to v dobre utesnene krabici, tak to je v pohode. Taky mrazim delam si krabicku na pozdejc, vetsinou linecke a rohlicky, nic kremoveho a dam dolu do mrazaku. Je to pekne rozlezele.

 
YXH
YXH - 1.12.2013 17:48

tornado-lou: Gratuluju k miminku a preju hodne stesti cele rodine. smajlik - 45

 
myše
myše - 29.11.2013 15:07

já peču cca od Mikuláše, všechno upeču, pak plním, nejdříve marmeládou, krémem až kolem 20., nepečené taky tak... a 2. ledna co zbyde dám do mrazáku na léto...
peču jeden víkend, plním po večerech postupně...

 
PEGG
PEGG - 29.11.2013 8:30

tornado-lou - 28.11.2013 13:33 smekám před tebousmajlik - 105 já už bych to nezvládla, ale ono je opravdu věkem. To co mi ještě před pěti lety přišlo jako brnkačka, dnes je pro mě makačkasmajlik - 68

 
Renee
Renee - 28.11.2013 23:08

sharon - 28.11.2013 22:05. Souhlasím smajlik - 68smajlik - 47

 
sharon
sharon - 28.11.2013 22:05

Renee: símtě jaký fitkasmajlik - 66....hubená umře stejně jako ta tlustá...a ženská bez prdele je jako tejden bez neděle ....) pardon)smajlik - 68smajlik - 68

 
sharon
sharon - 28.11.2013 22:03

nakonec se prodávají i krémové dorty zmrazené...třeba od Milky ... sice jsem je ještě nikdy nekoupila ale jedlé určitě jsou.....

 
sharon
sharon - 28.11.2013 22:03

STEJNĚ TO PEČIVO CO SE PRODÁVÁ V MARKETECH ???....TO PEČOU UŽ OD PRÁZDNIN A BALÍ NA EXPEDICI..... smajlik - 26

 
sharon
sharon - 28.11.2013 22:02

ruzenka: smajlik - 47

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 28.11.2013 20:23

tak aspoň namelu ořechy, když nemohu péct, aby to nebylo staré. V obchodě už prodávají a nijak v chladu to uskladněné není.


obrázek - Foto0211(6).jpg

 
ruzenka
ruzenka - 28.11.2013 18:59

sharon: mozem potvrdit, ze kolaciky na balkone v skatuli su skvele, jemne, makucke aj na konci januara a na zaciatku fabruara smajlik - 58
mam na balkone staru plechovu skrinu a raz sa mi podarilo zabudnut na ejdnu mensiu skatulku a objavila som ju az na velku noc...pecivo bolo jedle a velmi jemne smajlik - 34

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-45 | 46-60 | 61-74
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.