Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Tipy a triky na usnadnění vánočního pečení

Týniny tipy a triky na usnadnění vánočního pečení

Čas, kdy se naše domovy provoní vůní pečeného vánočního cukroví, je tady. Máme pro vás několik tipů, které vám mohou tuto práci usnadnit, a těšíme se, že se svými tipy zapojíte i vy.

Týniny fígle a vychytávky

Ráda bych se s vámi podělila o své malýmé fígly, které z pečení vánočního cukroví sejmou punc těžké a tvrdé práce.

Předně do pečení zapojuji techniku. Věřte, že nikdo nepozná, zda jste krém pracně ručně třeli půl hodiny nebo ho měli za pár minut hotový v robotu. Dalším skvělým pomocníkem je mikrovlnná trouba, pečící papír a další drobné vychytávky.

Všechna těsta připravuji najednou. V mixéru, který nevymývám, postupně vyrábím těsta od světlých po kakaové. V mixéru si také předem nasekám najemno ořechy.

Připravená těsta balím do přilnavé fólie, popíšu a uložím v ledničce. Některý z následujících večerů všechna zpracuji a upeču. A poslední večer, který věnuji vánočnímu pečivu, patří plnění a zdobení.

Veškeré pečivo rozvaluji mezi dvěma díly přilnavé kuchyňské fólie, jen trošku podsypávám hladkou moukou. Těsto se nelepí, nešpiní okolí.cukrovi
Čokoládu rozpouštím v mikrovlnné troubě spolu s tukem a vláčnou ji udržuji v míse s horkou vodou, kterou (pokud je třeba) vždy na chvíli naliji do rychlovarné konvice a zase přihřeji.
Pokud je v receptu „natřít čokoládou půlku pečiva“, tak je nenatírám, ale půlku namočím do čokolády, pokládám na pečící papír a na chvíli dám do ledničky. Čokoláda ztuhne a z pečícího papíru se pak dá pečivo pěkně sundat a máte tak čokoládu z obou stran.

Tip na slepování krémem či marmeládou: je pracné mazat pečivo nožem, zkuste to jako já - naplňte krém či marmeládu do sáčku (stačí i igelitový, pokud nemáte cukrářské sáčky), odstřihněte roh. Na desku si narovnejte spodní díly pečiva a krém či marmeládu na ně nastříkejte. Krém se "rozmaže" přiklopením druhého dílu.

Tolik Týna. Jaké triky používáte vy, abyste si co nejvíce usnadnily pečení vánočního cukroví? Podělte se a inspirujte navzájem.

 

 

www.brydova.cz

Týna + redakce


1.12.2008   Rubrika: Náš domov   |   Komentářů 101   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Tipy a triky na usnadnění vánočního pečení

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100
sharon
sharon - 28.11.2009 15:26

r1911: smajlik - 76jeden jediný perníček jsem zkusila....a doporučuju, jsousmajlik - 57

 
r1911
r1911 - 28.11.2009 15:24

sharon: Jeden perníček nebo perníčky z jednoho plechu? smajlik - 64 Já na ten recept koukala ráno a říkala si, že ho taky asi vyzkouším. Obaly od Hery jsem poslala, takže teď ještě využít tuk.

Jinak já letos spáchám tak max. tři druhy cukroví, protože něco bude péct moje mamka a něco smajlik - 43 mamka, tak bude cukroví doma dostatek. A nejvíc ho stejně pokaždé sním já. smajlik - 76 Vyzkouším nové recepty, co jsem si vyhlédla v časopisech. Každým rokem si říkám, že zkusím dát pár kousků od každého druhu zamrazit, dělá to tak prý dost lidí, tak to zkusím letos. Třeba až pak někdy v dubnu dostanu chuť na linecké. smajlik - 57

 
sharon
sharon - 28.11.2009 11:51

tak děvčata , dnes jsem vyzkoušela perníčky , recept najdete skoro v každém časopise jak je reklama na HERU, že pošlete 6 obalů a blábláblá,tak u toho je recept na perníčky co jsou hned měkké. Mám upečeny tři plechy a můžu doporučit-super!smajlik - 47už jsem i jeden snědlasmajlik - 76smajlik - 68

 
Majča
Majča - 27.11.2009 17:30

Také vám sem přidám jeden typ, který usnadní práci při pečení cukroví. Dnes už má spousta domácností užitečného pomocníka a to domácí pekárnu. S úspěchem v ní připravuji těsta na veškeré vánoční cukroví (perníčky, vanilkové rohlíčky, linecké atd.....). Stačí jen nandat suroviny do pekárny, spustit tlačítko "těsto" a dílko je za chvíli hotové a bez pracné přípravy na vále.smajlik - 30

 
valesovavera
valesovavera - 27.11.2009 13:34

sharon: sharon: valesovavera: Já nejsem typ který by moc jedl,ale zhubla jsem při dietě ze 120kg na 60 kg a též bych ráda něco okusila .

 
sharon
sharon - 27.11.2009 11:55

pár rad :
do strouhanky na obalování ryb i masa můžeme přidat sušené bylinky,sůl, pepř,sýr, co je libo.
do křehkého těsta místo cukru použijte cukr želírovací, hotový koláč půjde lépe krájet.

 
sharon
sharon - 27.11.2009 11:51

zapoměla jsem na to hlavní....2-3 lžíce povidel smajlik - 76smajlik - 68smajlik - 55

 
sharon
sharon - 27.11.2009 11:50

VÁNOČNÍ TRNČENÁ OMÁČKA :
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --
Do hrnce s vodou(asi 1,5l) dáme vařit : balíček opraných vypeckovaných sušených švestek,balíček opraných rozinek,několik oloupaných mandlí (nemusí být),kolečko citronu i s kůrou, cukr,špetku soli,asi 5-8 hřebíčků,kus celé skořice, 1 vanilkový cukr....povaříme do měkka a vše zatřeme jíškou z opravdového másla......baštíme s vánočkousmajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
sharon
sharon - 27.11.2009 3:30

cukrovíčko bude ještě křehčí když do plechové dózy spolu s ním vložíš jablko.....smajlik - 75

 
sharon
sharon - 27.11.2009 3:29

tulenka: jé, to není dnes už žádný luxus, to koupíš cca za 100kč, jeden či dva to stačí a dobře se na nich pečesmajlik - 58

 
tulenka
tulenka - 26.11.2009 18:21

sharon: nojo, když takový luxus já tedy nevlastnímsmajlik - 68

 
sharon
sharon - 26.11.2009 15:40

tulenka: ale když je plech potažený teflonem tak na něj kovovou šachtlí ani náhodou...smajlik - 66

 
sharon
sharon - 26.11.2009 15:38

Kdysi cca před 28 lety jsme bydleli v budově kde byly samé kanceláře, já byla na mateřské doma tak jsem na vánoce pekla o sto šest, měla jsem tam velkou špajz tak bylo krabice kam skládat....
jeden rok začátkem února zůstalo v každé krabici pár zbytků cukrovíčka , tak jsem je všechny sesypala do jedné krabice a dala uklízečce na našem patře, byla to taková starší babka odněkud z vesnice, měla slépky a možná že i prase, už nevím.....tak jsem jí to zrátka dala pro dobytek smajlik - 79smajlik - 58, za dva nebo tři dny na mě zvonila s pytlíkem vajíček a sdělila mi, jak si manžel strašně pochutnalsmajlik - 34, že mu to bylo líto dát dobytku tak to sežral sám...prej dobytek jak dobyteksmajlik - 34.......tak jsem měla domácí vajíčka a hřejivý pocit u srdce , že si někdo pochutnalsmajlik - 47

 
sharon
sharon - 26.11.2009 15:32

když mě to kupované táák nechutnásmajlik - 66smajlik - 66smajlik - 66cítím tam něco práškovýho či co, není nad domácí a čím víc tím líp!

 
sharon
sharon - 26.11.2009 15:19

sharon: ZTUHNOUTsmajlik - 76smajlik - 76

 
sharon
sharon - 26.11.2009 15:17

ČOKOLÁDOVÉ HRUDKY:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Po třech lžičkách : kakao,mléko,a škrobovou moučku, 100g másla,100g cukru,60g ml.ořechů.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --
Vše(krom škrobu) zahříváme ve vodní lázni, škrob přidáme až po odstavení a dokonale rozmícháme, nakonec přidáme ořechy.
Na alobal tvoříme lžičkou hrudky a necháme změknout.
smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
sharon
sharon - 26.11.2009 15:12

MANDLOVÉ KARAMELY :
200g čokolády na vaření,200g másla,150g šlehačky,200g medu,100g mandlí,1 lžička vanilkové esence.
- - - - - - - - - - - - - - - - --
Mandle spaříme, oloupeme a umeleme.
Ve vodní lázni rozpustíme polámanou čokoládu s máslem,přidáme šlehačku,med a vanil.esenci.
Mícháme dokud krém nezhoustne, přidáme mleté mandle a vlijeme na plech potřený olejem, vlažné pokrájíme na kostičky.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - --
Dělávala je moje maminka a my se po nich mohli utlouct, navíc je v nich medečeksmajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
sharon
sharon - 26.11.2009 15:07

valesovavera: po každém cukroví se nepřibývá, nesmíš ho snist, jen se na ně dívatsmajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

 
valesovavera
valesovavera - 26.11.2009 12:45

Chtěla jsem se zeptat jestli nemáte některá recept na vánoční cukroví pro bezlepkoovou dietu.A ještě recept na cukroví po kterém se nepřibývá.Děkuji

 
tulenka
tulenka - 26.11.2009 12:13

Tak rada a fígl na cukroví, aby se mi to dobře dávalo na plech a dolů z něj, používám špachtli pro zedníky. Fakt je super!!!!!

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77050.
    Archiv anket.