Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Tipy a triky na usnadnění vánočního pečení

Týniny tipy a triky na usnadnění vánočního pečení

Čas, kdy se naše domovy provoní vůní pečeného vánočního cukroví, je tady. Máme pro vás několik tipů, které vám mohou tuto práci usnadnit, a těšíme se, že se svými tipy zapojíte i vy.

Týniny fígle a vychytávky

Ráda bych se s vámi podělila o své malýmé fígly, které z pečení vánočního cukroví sejmou punc těžké a tvrdé práce.

Předně do pečení zapojuji techniku. Věřte, že nikdo nepozná, zda jste krém pracně ručně třeli půl hodiny nebo ho měli za pár minut hotový v robotu. Dalším skvělým pomocníkem je mikrovlnná trouba, pečící papír a další drobné vychytávky.

Všechna těsta připravuji najednou. V mixéru, který nevymývám, postupně vyrábím těsta od světlých po kakaové. V mixéru si také předem nasekám najemno ořechy.

Připravená těsta balím do přilnavé fólie, popíšu a uložím v ledničce. Některý z následujících večerů všechna zpracuji a upeču. A poslední večer, který věnuji vánočnímu pečivu, patří plnění a zdobení.

Veškeré pečivo rozvaluji mezi dvěma díly přilnavé kuchyňské fólie, jen trošku podsypávám hladkou moukou. Těsto se nelepí, nešpiní okolí.cukrovi
Čokoládu rozpouštím v mikrovlnné troubě spolu s tukem a vláčnou ji udržuji v míse s horkou vodou, kterou (pokud je třeba) vždy na chvíli naliji do rychlovarné konvice a zase přihřeji.
Pokud je v receptu „natřít čokoládou půlku pečiva“, tak je nenatírám, ale půlku namočím do čokolády, pokládám na pečící papír a na chvíli dám do ledničky. Čokoláda ztuhne a z pečícího papíru se pak dá pečivo pěkně sundat a máte tak čokoládu z obou stran.

Tip na slepování krémem či marmeládou: je pracné mazat pečivo nožem, zkuste to jako já - naplňte krém či marmeládu do sáčku (stačí i igelitový, pokud nemáte cukrářské sáčky), odstřihněte roh. Na desku si narovnejte spodní díly pečiva a krém či marmeládu na ně nastříkejte. Krém se "rozmaže" přiklopením druhého dílu.

Tolik Týna. Jaké triky používáte vy, abyste si co nejvíce usnadnily pečení vánočního cukroví? Podělte se a inspirujte navzájem.

 

 

www.brydova.cz

Týna + redakce


1.12.2008   Rubrika: Náš domov   |   Komentářů 101   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Tipy a triky na usnadnění vánočního pečení

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-101
Arna
Arna - 1.12.2008 18:44

Ivi: to jsou přímo zdobící,tvar jak ten cukrářský plátěný.Ustřihneš si špičku jak potřebuješ a jedeš tak dlouho,dokud se ti ve sváru neprotrhne. A to jsem s ním dělala kokosky a pěnovou motu na knoflíky.smajlik - 81

 
Ivi
Ivi - 1.12.2008 18:32

Arna: Njn, ja bych igelitove sacky pouzivala rada, slo to s nima celkem fajn. smajlik - 68 Ovsem dneska sehnat igelitovy sacek snad ani nejde, vsude je jenom samy mikroten. smajlik - 97smajlik - 97

 
Betyyna
Betyyna - 1.12.2008 15:54

smajlik - 34 já deleguju povinnosti smajlik - 34

 
Arna
Arna - 1.12.2008 15:52

Jsem na tom podobně. Jen nedoporučuju ty kupované zdobící igelitové sáčky. Většinou se mi všechny protrhly ve sváru. To bych vraždila.Chtěla jsem si ušetřit práci s praním toho plátěného,ale prala jsem stejně a ještě klela jak dlaždič tolikrát,kolik těch pytlíků bylo. Protrhly se všechny.smajlik - 36

 
babkatapka
babkatapka - 1.12.2008 14:56

smajlik - 47také mám tyto fígle, při vyvalování těsta je dobré válet mezi dvěma špejlema, pak je těsto všude stejně silnésmajlik - 47

 
trpajzlik
trpajzlik - 1.12.2008 13:16

smajlik - 5 dobré rady, linecké mažu nožem - děs práce

 
Křeček
Křeček - 1.12.2008 12:54

Stanik: a pro psy to VŮBEC NENÍ ZDRAVÝ smajlik - 75

 
PetraR
PetraR - 1.12.2008 12:08

Tyto rady používám také, převzala jsem od mé maminky, ráda pekla a já také ráda peču, dorty cukroví aj.Nezdobím většinou sáčkem, ale mám takovou tu kovovou pístovou zdobičku, dají se s ní dělat i sušenky a jedu od nejsvětlejšího krému k nejtmavšího a jako vy s robotem, také mezi nevymývám,až na konec. A s tím válením - já válím mezi dvěma rozřízlými velkými igelitovými sáčky-většinou těmi co používám na mražení a už nemusím ani podsýpat.Takže není cukroví ani trochu z vrchu od mouky.Na odkapávání čokolády mám kulatou mřížku na dorty a pod ní voskový papír a také používám okapanou čokoládu dál.Jinak když některé cukroví jde špatně namáčet tak potírám širokým (asi 4cm) štětcem, jde to bezva a není cukroví takové opatlané z boků, jak stéká čokoláda.Také peču 12-15 druhů + nepečené.Manželovým rodičům, babičce, jejímu bratrovi, mému otci a nám + směňujeme se sestřičkou.Přesně jako vy Jeden den těsta, jeden - 2 dny peču, 1den den plním a potom zdobím.Mámk tomu dopoledne jednoho a odpoledne dva pomocníky - syny 8a2aroky.Někdy pomoc, nekdy starost.Zítra začínáme péct, už se těším.To bude vůně.

 
Stanik
Stanik - 1.12.2008 11:34

muzka: smajlik - 26 po cukrovi se tloustne, muz ho navic strasne nerad.. tak preci nebudu jen kvuli psum pect, kdyz nato notabene nemam cas a co je nedulezitejsi, ani nejmensi naznak chuti se do neceho takoveho poustet smajlik - 42smajlik - 34

 
muzka
muzka - 1.12.2008 10:21

Stanik: ty nikdy nezklamešsmajlik - 34

 
Sára
Sára - 1.12.2008 10:14

kat: smajlik - 68smajlik - 72jsem na tom stejně, ještě, že mám doma zdatnou pekařkusmajlik - 69

 
Křeček
Křeček - 1.12.2008 10:01

orinka: nó - jako moje babičky: Obě pravily, že kvůli těm pár kouskům, které spotřebují, se s tím nebudou patlat, takže já, která k vaření nemá moc kladný vztah, peču pro obě baičky a částečně rpo mámu smajlik - 76
No zatím všichni přežívají smajlik - 68

 
orinka
orinka - 1.12.2008 9:01

Nejlepší je nechat si napéct někým jinýmsmajlik - 42smajlik - 16

 
Stanik
Stanik - 1.12.2008 8:53

nejsnadnejsi je nepect vubec ( zvlaste pak, kdyz to nikdo neji.. etda krome psu a ti to zas mohopu jen ve velmi omezenem mnozstvi) je nakoupit tacek cukrovi, co je jen tak na ozdobu, neb na chuti nezalezi smajlik - 42

 
kat
kat - 1.12.2008 8:45

smajlik - 47Týno super..ale ani tohle mě nepřinutí abych letos peklasmajlik - 42smajlik - 66smajlik - 66smajlik - 66

 
Bridgetj
Bridgetj - 1.12.2008 7:53

Křeček: Naši si objednávají pro sebe každý rok 1 kg cukroví z cukrárny. A musím uzna, že ho mají moc dobré a je takové to drobné. Jináč mám radši svoje, už jen pro to provonění bytu

 
SvetlaH
SvetlaH - 1.12.2008 7:50

stejné fígle taky používám, jen u té čokolády mám ještě jednu vychytávku a to: na pečící papír dám špejle a namočené cukroví pak skládám na ně, přebytečná čokoláda skápne dolů na papír z něhož se seškrábne a použije znovu

 
Křeček
Křeček - 1.12.2008 7:42

No - nejlepší je vypít rum připravený na cukroví, dát si k němu mandličky a to cukroví objednat v cukrárně smajlik - 27

Ba ne, kupované jsem ochutnala dvakrát, pokaždé z jiného zdroje, a byl to takovej hnus, že nám to nechutnalo ani v červenci (před vánocema jsme to šoupli do mrazáku, že si nebudeme kazit chuť).

takže si to zase všechno připálím osobně smajlik - 68

 
Bridgetj
Bridgetj - 1.12.2008 7:14

Tak já těsta dělám na vále. Aspoň se na nich pořádně vyřádím a vybuším. A taky si udělám třeba 4 těsta a v ledničce je nechám do druhého dne a pak peču. S tím stříkám náplně je to dobrý nápad. Já marmošku vždycky mazala. A na krém používám uvařené Salko. Jen ho dochutím oříšky, rumem, ....

 
jasmine
jasmine - 1.12.2008 3:57

Těsta dělám zásadně také tak ,nic nemeju začnu o světlého,pak ořechové a nakionc kakaoé.Jen jeden velký rozdíl mám a ro ten ,že těsta připravím našednou cca 13 druhů,mohdy až 3-4 dávky,jen košíčků s krémem jsem jich měla přsně 186smajlik - 42jo ale s tím papírem na čokoládu skvělý nápad fakt

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-60 | 61-80 | 81-100 | 101-101
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.