Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept

KOUZELNY HRNEC aneb Hrnecku Var

Úvodní strana / Diskuse / Vaše diskuse / O Vaření / KOUZELNY HRNEC aneb Hrnecku Var
Založila b+h poslat vzkaz
Pro vsechny kucharky a kuchare, kteri si chteji zjednodusit zivot varenim... a pritom uvarit chutne pro milovane cleny rodiny a pratele...

ODKAZY:
POMALY HRNEC
FORUM O HRNCI
RECEPTY V ANGLICTINE
RECEPTY V CESTINE
VIDEA od podniku Kraft

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-50 | 51-100 | 101-150 | 151-200 | 201-207
sallie
sallie - 30.9.2007 16:26

b+h: díky, já jsem to už zapoměla smajlik - 68

 
b+h
b+h - 30.9.2007 15:57

Sally mi dala tento recept (sladke prichuti) a byl velmy chutny.

Jablecno-brusinkove veprove platky

Ja jsem pouzila:
4 veprove platky (asi 2 cm sirokych)
1 male kyselejsi jablicko nakrajene na kosticky
1 cajovy hrnek susenych brusinek (ale urcite by se mohly pouzit susene merunky, nebo i svestky)
1 stredne malou cibuli jemne nakrajenou
1/2 cajoveho hrnku jablickoveho dzusu
1/4 hrnicku sherry (nebo misto toho dolej jabl. dzus)
ja jsem dala jednu polevkovou lzici cukru
sul a pepr

1 lzice solamilu (to se pridava pul hodinky pred vypnutim hrnce)

Vsechno nahazet do hrnce promichat, a varit v hrnci bud pomalinku tak 7 hodin, nebo na vyssi teplote 4 hodinky. Pak pridat ten solamil a jeste povarit tak 1/2 hodky. K tomu jsem uvarila ryzi.

 
Myshka+2
Myshka+2 - 29.9.2007 5:14

sally: DIKY!!!!!

 
sallie
sallie - 28.9.2007 23:49

telecí (nebo hovězí) kousky (stew), nějaká zelenina - mrkev, brambor, celer, cibule nebo porek, může být i paprika, zaleju trochou kuřecího vývaru - vařím tak 8 hodin na low, když mám méně času tak na high. Buď je z toho čistě "stew" a nebo do toho dám GOLDEN CURRY (oranžová krabička, mají v ethnic foods - to je mild, zkoušeli jsme i černou, hot - a bylo to moc ostré). K tomu pak vařím normálně bílou ryži... k těm kuřatům taky... brambory našupám do hrnce, tu rýži chci mít bez chuti toho jídla - takže tu raději extra.

 
sallie
sallie - 28.9.2007 23:45

od ní je i to moje nejoblíbenější - kuře s italským dressingem

Kuřecí stehna (vykostěná, bez kůže) - cca dvě libry. Půlka italian dressing, střední pixla roasted peppers (může se dát trochu nálevu, nemusí), pixla nakládaných houbiček (slejt), pixla nakládaných artičoků (slejvám) - dávám na high zhruba 4 hodiny (asi by mohlo i míň, je to hodně rozvařené)

 
sallie
sallie - 28.9.2007 23:43

takže tohle je recept od jedné virtuální známé, zkoušela jsem, bylo to dobré

Chicken Cacciatore
- 2 Tbs olivoveho oleje, 3 lbs. kurecich prsicek (nam to vice chutna ze stehenich rizku, ale jsou dost sadlate, takze je trochu vice prace s odstranenim tuku), 1 mala cibule pokrajena na vetsi kousky, 2 strouzky cesneku utrene, 1/4 cup mouky (tu rozmichavam s vinem), 1/2 lahve sucheho bileho vina (davam jakekoliv zbyde, cervene, sladke, suche, proste cokoliv a davam ho mene, tak 1.5 - 2 dcl), 1/2 cup kureciho vyvaru (delam z kostky), 2 Tbs rajskeho protlaku (kdyz neni, nedavam), 1 plechovku rajcat (mensi kousky, diced nebo petite diced), davam i tu vodu do toho, 1 tsp bazalky, 1/2 tsp oregana, 1/2 tsp tymianu, sul, pepr (vsechno koreni davam silne od oka), houby
- vse hazim postupne do hrnce, pak trochu promicham, varim cca 3 h na high, 4 - 5 na low. Prilohu davam cerveny brambor vareny ve slupce

 
b+h
b+h - 28.9.2007 21:54

Tak devcata a mladenci (jestli se tu nejaky ukaze) VITAM VAS. Klidne se zapojte do diskuse o pomalem Hrnci... ptejte se a davejte si rady...

 

Zvolte stranu: 1-50 | 51-100 | 101-150 | 151-200 | 201-207
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 127865.
Archiv anket.