ODKAZY:
POMALY HRNEC
FORUM O HRNCI
RECEPTY V ANGLICTINE
RECEPTY V CESTINE
VIDEA od podniku Kraft
magie: hned jsem si na Diny blogu precetla, ze Klarka se po 10 mesicich nezhorsila
Holky, tohle není ze slow cookeru, ale je to výýýbornýýýý, manžel mi snědl skoro celej plech a prej jsem mu zkazila jeho dietu..I děti se olizovaly- takže fakt doporučuju- Masový kuličky alá Ikea od Diny s omáčkou.
recept tady
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8366&postdays=0&postorder=asc&start=0
gabkakub:
ovsem pochvala leti spis k Maggie, protoze to byl recept z linku, ktery sem dala
Vyslovuji verejnou pochvalu Myshce za merunkovy recept, to byla fakt mnamka
iceandrock: to by mohlo byt ono...panenka! Jestli to neni citit. Ten smrad mi strasne vadi. Kouknu priste v WF, dik za tip
Myshka+2: nekdy maji dobre lamb v TJ's. (leg steak). Tam jsem taky jednou koupila jehneci panenku - a to bylo nadherne mekke masicko. Vubec to nebylo citit 'skopovinou'. Taky ho obcas kupuju v WholeFoods - tam maji uz primo kostky na stew.
gabkakub: joooo, zazvor jsem strouhala na struhadle
a u toho receptu na webu jsou komentare a nekdo psal, ze dal min medu a pouzil kecup a v moc dobry.
Ja davam toho medu taky trosku min, nez v receptu. Je to dost sladke od tech merunek uz.
gabkakub: jeee, ja mam to merunkove zrovna v hrnci!
Pro navstevu zitra. A jeste budou i tvoje koule.
Toho gingeru strouham kousek, tak 3cm. Minule jsem nemela cerstvy, dala jsem mlety a asi taky dobry.
iceandrock: to zni hooodne zajimave, jenomze ja nemam rada lamb resp. jeste mi ho nikdy nikdo neudelal tak, aby nesmrdel.
Ale Myshak by si pochutnal. Jaky lamb/kde bych mela koupit?
Jinak, ja mam tyhle arabsko-perske kombinace moc rada, maso na sladko se susenym ovocem, orechama a tak.
Mozna by to svestkove mohlo byt i kure? Hovezi? Tezko rict...
gabkakub: nevim, jak by slo hovezi-med-susene svestky dohromady Nekdy to pripravim z lamb a pozvu te na vecu
iceandrock: ten recept zni taky zajimave, asi bych se do lamb nepoustela, ale klidne to prubnu z hoveziho
Myshka+2: ty ses teda do toho vareni pustila!!! Ten recept na Maroccan Chicken zkusim, je tam jeste vice koreni nez v tom receptu, co byl v Mercury News:
http://www.mercurynews.com/recipes/ci_11500213?nclick_check=1
Jestli mas rada jehneci, tak toto je taky super, je to trochu na sladko, orange-flower water bych nevynechala, dodava tomu tecku. Z pomaleho hrnce by to mohlo byt jeste lepsi nez z normalniho:
http://www.foodandwine.com/recipes/lamb-tagine-with-prunes
gabkakub: muzes to taky zkusit...urcite by ti to chutnalo, jak te znam chut jehneciho v tomto receptu je velmi jemna.
Myshka+2: chystam se na tu merunkovou dobrotu, tak snad mam vsechno, koupila jsem i ten pepr, i turmeric, ale musim s tim setrit, aby mi to jedl Lukyno. Co jsi udelala s tim zazvorem, nastrouhala na struhadle? Asi jenom kousek, ze? a nemam tomato paste, tak musim dat trochu kecupu. Zitra to spacham, bude to na nedeli
gabkakub: no ja nekdy serviruju jako prilohu k veceri pro me a Blbce malou mrkvicku prejetou varem (aby nebyla mekka, spise mirne natvrdla), sypanou so;i, peprem trochu cumin-u, maslicko (ale jen malinko) a citronovou stavu... H. mi ale ji mrkvicku pouze syrovou bez niceho...
Myshka+2: co mas proti mrkvi? Jak delas svickovou?
b+h: to zni moc dobre, pro me ovsem bez te mrkve
Mishko - kdyz vzpominas curry - ja kdysi mela recept "Chicken Curry in a hurry", ale co si matne pamatuju na ten recept, tak na olivovem oleji rychle osmahnout z obou stran opeprene a osolene kureci prsicka, pak do toho nasypat curry koreni... zalejt to slehackou a chvilku povarit, az omacka trochu zhoustne (popripade malinko hladke mouky pro ty, kteri radi husou omacku).. podavat s ryzi... no a zelenina - tak to si uz budete muset k tomu neco vymyslet... ale kdyby se do toho jest pridala nakrajena mrkev na male nudlicky, tak by to mohlo byt docela chutne, nemyslite? hotovka za 1/2 hodiny
gabulina: to je jak u nas, taky nemuzu uvarit jedno jidlo, aby se vsichni najedli! Obe holky jsou vybirave
Vcera jsem delala jednoduche curry.
Kureci stehna (rizky), 1 plechovka kokosoveho mlika, cibule, 3 brambory a 1 sklenicka yellow curry z Trader Joes, vypada jak sklenicka od kecupu Hame. Cibulku a kure jsem predem posmazila. Pekla jsem to na 1h high a necele 4low. S ryzi. Dobre
Mely se tam jeste pridat green beans nebo snow peas, jenomze to by mi zas Klarka nejedla.
jfhfjgfhfkuwfdihvfojfdsdofkdofjfirdhighcdgcdvcdgvcvcgcdsxcdhfhd hrffrehdege vbhfbvfdvvbbvvbbfhhfnhhnfhngnghhfghfgff hd fgddehdhdhdgdgdgdhnnnnnxzxshxvvfbdnh mbfdvb cv vbcfdfgdhgfdhdhfhgbdhgnvnfvhjvgffccg vbfghvfbvbhvbbffhgbhbgf fhffhfhhjjfgjg
AndreaNY +1: Vetsinou kazdy novy elektrospotrebic chvilku smrdi - to je normalni.
Ja na dnesek mam v pomalenem hrnci udelane hovezi se zampiony- chutove dobre, ale holkam to urcite chutnat nebude a tak pro ne delam v parnim hrnci maso a brambory a pro manzela knedliky k hovezimu - doufam, ze to bude vsem chutnat Jeste musim nastrouhat mrkev a udelat ji s cukrem a citronem
b+h: ja musela doplnit zasoby, ja doted varila jenom s peprem a soli , event. masoxem.
AndreaNY +1: jelikoz ten okolni hlinik neprijde do styku s jidlem, tak bych si nedelala starost. Ja mam teda drazsi, od Cuisinartu, Santa na me nesetril
jejda devcata - vy teda varite o sto sest - ja budu muset jit koupit novy hrnec - ted nevarim, kdyz jsem ho "uskvarila"
Myshko, koukam, ze mas vsechno koreni co ja... ja mam jeden cely suplik ruzneho koreni... i tumeric mam aj. zajimave, ktere pouziju tak jednou za 5 let.. hehehe
gabulina: hele me to pak taky doslo
gabulina: sallie: Myshka+2: no asi jsme moc citi nebo co, ale to jidlo dneska citit nebylo,asi je to tim ze je ten hrnec novej a jak se v nem vari tak on proste smrdi takovou tou novotou, a smrdi asi ten hlinikovej obal, ne ta vnitrni keramicka vlozka.
Mam nejakej za $30 z Wal-martu, asi to byla chyba
AndreaNY +1: Me taky hrnec nesmrdi, ale mam bily - treba cerny smrdi
Andreo, promin, ale desne me rozesmalo to, co jsi napsala...:
"...ja mam takovy dve velky prsa..." jsem si rikala, co vsechno tu neprobirate a ono jidlo
AndreaNY +1: mě teda ten hrnec nikdy nesmrděl... to je divný....
Myshka+2: já taky nemám vypínací... koupili jsme to nejlevnější, jsme nevěděli jestli to k něčemu bude - a stejně jsem doma, tak co.... ale jestli někdy budu chodit na osm hodin do práce, tak asi budeme upgradovat
AndreaNY +1: hm, to je divne, ja ho mam uplne novy a nesmrdel ani poprve.
Co mas za znacku?
A on se ti automaticky nevypne? Ja kdyz delam neco nadlouho, tak jdu normalne spat, on se vypne a jenom hreje a ja kdyz jdu v noci curat, tak ho uplne vypnu.
To co tedka delam, nevim nevim, asi by to bylo lepsi udelat z kyseleho zeli, ne cerstveho a podlit pivem (ja podlila chicken broth), ted jsem to prisolila, pripeprila, tak uvidime, necham to jeste hodku. 1h high, 3h low celkem.
Myshka+2: hmmm to s tim zelim zni dobre.na kolik a jak dlouho to delas??
Ve vnitr je keramicky, cerny a on tak divne zapacha jak se hreje a to jidlo tim jakoby nacichne.No uvidime casem, ja ho pozila teprve po ctvrtya mam ho uz asi 2 mesice
no spis by i vyhovovalo vecer, ale zase to nez zacnu delat tak je sedm-osm a v jedenact musim byt v posteli
AndreaNY +1: nacichne???
A jaky ma ten hrnec povrch? Ja mam ceramicky, vubec nijak nesmrdi
Jinak spoustu jidel je lepsich druhy den, takze bych to tam naskladala po prichodu z prace, zapla (treba v 6) a nez jdes spat, tak mas hotovo.
No a nebo potom rano nez jdes.
Veci, ktere nemam jeste vyzkousene, bych ale bez dozoru doma nedelala.
Treba zemlovka se mi po 2h pripekla ke kraji, ze jsem ji driv vypla, jinak bych ten hrnec nedomyla.
Ted jsem tam naskladala cerstve nastrouhane cervene zeli, posypala kostickama brambor s cibuli (co jsem koupila v Safeway uz pripravene) a na to nakrajela posmazenou klobasu z Trajdaku, nejaka italian. To jsem teda zvedava, co z toho bude.
Myshka+2: je to vyborny, dostala jsem pochvaluale mam jeden problem, mozna je to tim, z eten hrnec malo pouzivam, ale on ma svou vuni a to jidlo tim nacichne, ja to citim i v chuti
Myshka+2: jezis to vubec nevim co je
mam to v hrnci a uz na plotne se mi to libilotak uvidime co an to rodina, nezbaralo to ani moc casu(ta priprava), mozna bych tohle mohla spachat i po prichodu z prace.
Ja ted vlastne ani envim jak v tom hrnci varit, nez jdu spat???Rano??ale na to nemam vuuuubec cas
AndreaNY +1: ja nedavala saffron ale turmeric
Myshka+2: My asi taky nic delat nebudem, to spis ja bych mela slavit
tak nakonec ten pepr mam a nemam saffron a to sjem si myslela, ze mamano uvidime, cekam az Stefi usne a jdu na to
AndreaNY +1: ale urcite to bude dobry i bez toho!
Oslavu nedelame, Tia z toho jeste nema rozum, aby mela poradnou B-day party. Takze jenom my. Chteli jsme teda vcera, ale prisli jsme pozde ze Zoo, nemeli ani dort , tak asi pristi sobotu.
Pristi rok to pojmeme asi trosku vazneji, uz.
Myshka+2: ja mam takovy dve velky prsa, no je toho tak kilo, nakrajim z tooho takovych 16 vetsich platku.
aha, tak ten nemam 100%, dam kdyz tak byli, ten mam
a diky moc
uz jste slavili??Delate nejakou oslavu a nebo jen rodina??
AndreaNY +1: dekuju
cayensky pepr je cerveny, vypada jako sypana cervena paprika a je to palive fest, dala jsem jenom ctvrt lzicky a bylo to poznat, prijemne.
Ryze taky pujde.
Na vahu to kureci, jejda, to vubec nevim, jeden ten balicek, delala jsem to z chicken tenders, vis jak jsou velike, takove podlouhle kousky, a bylo jich mozna 10? 12?
Myshka+2: kolik tak na vahu mohlo mit to kureci?
Myshka+2: kuskus nemam, chtela jsem udelat basmati ryzi a ten pepr teda nemam ani omylem, o jsem u nas nevidela
nebo jdu se podivat co mam za polsky pepre.
Tiance
AndreaNY +1: diced jsou dobry, ono se to stejne rozvari.
Je to fakt moc dobre a na druhy den (ulezele) jeste lepsi!!!!
Urcite tam dej aspon trosku cayenne pepper, protoze to potrebuje trosku ohne, je to celkem sladke.
My to jedli s kuskusem, myslim, ze se k tomu hodi nejvic.
Myshka+2: a u nas nemeli chopped tomatos tak mam diced a nevim ejstli je to to samy, no uvidime, jdu se na to vrhnout
Myshka+2: tak sjme to dobre odhadla.
Budu delat ten posledni co jsi sem davala, s tema merunkama, tak snad to bude tak ejdly jal pises
AndreaNY +1: to je jako chicken broth...takovy ten tekuty cisty vyvar.
Ktery recept delas?
Myshka+2: jezis ja to koupila poprve, tak snad to bude ok.Jinak v tom receptu pisou "chicken stock" to je co prosim??
mala nespi musim tam jit
AndreaNY +1: ano, takova ta hrbolata brambora
stale jsem neprisla na to, jak koupit ten spravny, videla jsem cinanku, jak je pribira, asi je nektery lepsi a nektery min....nektere maji jsou tvrdsi a maji vice tech vlaken...
Myshka+2: ten ginger root je takovej ten hrbolatej koren??Doufam, ze to popisuju dobrev tom nasem supermarketu to popisujou zahadnym zpusobem
Tak kruti nohy dost dobre, vubec ne suche, uplne tender. Na 6h low.
Myslim, ze takhle muzu resit Christmas (25.12). Pridelam k tomu nadivku a mam vystarano.
Ovsem pritelkyne kucharky, tohle je bomba!
Asi to snim sama a nikomu nereknu, ze jsem to uvarila
Postup jsem dodrzela presne, vynechala mrkev (stejne byla optional).
5 hvezdicek bez mrknuti oka.
http://www.recipezaar.com/Easy-Crock-Pot-Moroccan-Chicken-Chickpea-and-Apricot-Tagine-137530
ZEN: chili vyzkousim
Ja jsem mezitim vycrockpotila:
Bramborova variace dle Kultury vcera k obedu:
osmazila jsem cibulku a ve stejnem tuku 2 nozky parku nakrajene na kolecka. Dospodu hrnce jsem kapla oliv olej, na to vrstva brambor, parky, cibule, banana squash, hrasek, kukurice, vrstva brambor, a nahoru zuchini. Pouzila jsem pepr, sul a provensalske koreni, ktere mam z Cech. Delala jsem na 3h low, poslednich 3 min jsem v mlece (tak 1/2 cup) rozmichala 2 vajicka a polila to tim. Mnam.
Vcera k veceri: Piccata s kurecim a ryzi, tip od Broni.
Chutnalo moc. Super jednoduche a pritom takova zvlastni chut. Jedl i Klarky bf a moc si pochvaloval.
Ted mam v hrnci 2 kruti nohy (cele), posypane italian dresing v prasku a zalite asi 1 cupem chicken brothu. Planuju pect na 6h low, posledni pulhodku tam pridam par ruzicek kvetaku (at ma Tia zeleninu taky ) Moc hezky to voni, zatim. Bude s brkasi.
A co vyyyyyyyyy, nevarite?
ZEN: jeee ja do chilli jeste kukurici nedavala - priste taky dam...
Tak jsem vas konecne nasla.Jee tady je receptiku to budu zkouset.
Ja jsem predevcirem delala Spanelsky ptacky.Musela jsem je teda klasicky zabalit ale je to dobre, ze se to nemusi hlidat a hezky se to provari.Mela jsem je tam na high asi 4 hodinky a byli moc dobry.
A muzu vam dat ten recept na chili.
Na sporaku jsem v tom pomalem hrci opekla mlete hovezi na oliv.oleji.Pak jsem pridala pinto beans,kidney beans muzou byt z konzervy nebo namocit pres noc.Dale pak mrkev na kolecka ,zeleny celer,plechovku rajcat i se stavou,cibulku,3lzice chili koreni,sul,pepr,2 hrnky vody(muze byt i vyvar),.Posledni pul hodinku jsem pridala dva strouzky cesneku a kukurici z plechovky(nebo muze byt mrazena).
Cele jsem to varila asi 5 h na low.Obcas jsem to promichala ale asi se nemusi.
Jist se to da s ryzi nebo chlebem posypane syrem.
Tak probehla Kultury zemlovka a je vybornaaaaaa!
Poprve jsem delala zemlovku s tvarohem, je to moc dobre.
Akorat jsem to chtela pripecenejsi a delala jsem to 2h na high, a ono se mi to po stranach trosku moc pripeklo, takze priste zkusim jiny cas a vic vymazat. A nedelala jsem z toustoveho chleba, ale z normalni dlouhe bagety.
Myshka+2: no ja prave se snazim (NE)varit rychla jidla.. nemam na to moc casu.. to si radeji sednu na [pocitac k vam... hehe... holt nejsem hospodynsky typ... ale na to jak nerada varim, se to da dokonce i snist...
gabkakub: pozor pozor, to jidlo pry vubec nema nic spolecneho s thai, akorat tak mozna inspirace...psali thajky do komentaru.
No je to takove zvlastni, dala bych radsi min toho peanut. A vic cilantra priste.
S tou svickovou super, to jsem taky chtela vyzkouset!
Tak at se povede!