Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

KOUZELNY HRNEC aneb Hrnecku Var

Úvodní strana / Diskuse / Vaše diskuse / O Vaření / KOUZELNY HRNEC aneb Hrnecku Var
Založila b+h poslat vzkaz
Pro vsechny kucharky a kuchare, kteri si chteji zjednodusit zivot varenim... a pritom uvarit chutne pro milovane cleny rodiny a pratele...

ODKAZY:
POMALY HRNEC
FORUM O HRNCI
RECEPTY V ANGLICTINE
RECEPTY V CESTINE
VIDEA od podniku Kraft

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-50 | 51-100 | 101-150 | 151-200 | 201-207
Myshka+2
Myshka+2 - 11.2.2009 4:43

magie: hned jsem si na Diny blogu precetla, ze Klarka se po 10 mesicich nezhorsila smajlik - 47 smajlik - 47 smajlik - 47

 
magie
magie - 10.2.2009 3:17

Holky, tohle není ze slow cookeru, ale je to výýýbornýýýý, manžel mi snědl skoro celej plech a prej jsem mu zkazila jeho dietu..I děti se olizovaly- takže fakt doporučuju- Masový kuličky alá Ikea od Diny s omáčkou.
recept tady
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8366&postdays=0&postorder=asc&start=0

 
Myshka+2
Myshka+2 - 27.1.2009 5:56

gabkakub: obrázek - TgC_emoticon286.gif

ovsem pochvala leti spis k Maggie, protoze to byl recept z linku, ktery sem dala smajlik - 58

 
gabkakub
gabkakub - 26.1.2009 23:07

Vyslovuji verejnou pochvalu Myshce za merunkovy recept, to byla fakt mnamka smajlik - 81smajlik - 47

 
Myshka+2
Myshka+2 - 24.1.2009 2:12

iceandrock: to by mohlo byt ono...panenka! Jestli to neni citit. Ten smrad mi strasne vadi. Kouknu priste v WF, dik za tip smajlik - 58

 
iceandrock
iceandrock - 24.1.2009 1:42

Myshka+2: nekdy maji dobre lamb v TJ's. (leg steak). Tam jsem taky jednou koupila jehneci panenku - a to bylo nadherne mekke masicko. Vubec to nebylo citit 'skopovinou'. Taky ho obcas kupuju v WholeFoods - tam maji uz primo kostky na stew.

 
Myshka+2
Myshka+2 - 24.1.2009 1:23

gabkakub: joooo, zazvor jsem strouhala na struhadle
a u toho receptu na webu jsou komentare a nekdo psal, ze dal min medu a pouzil kecup a v moc dobry.
Ja davam toho medu taky trosku min, nez v receptu. Je to dost sladke od tech merunek uz.

 
Myshka+2
Myshka+2 - 24.1.2009 1:20

gabkakub: jeee, ja mam to merunkove zrovna v hrnci!
Pro navstevu zitra. A jeste budou i tvoje koule.
Toho gingeru strouham kousek, tak 3cm. Minule jsem nemela cerstvy, dala jsem mlety a asi taky dobry.

iceandrock: to zni hooodne zajimave, jenomze ja nemam rada lamb smajlik - 66 resp. jeste mi ho nikdy nikdo neudelal tak, aby nesmrdel.
Ale Myshak by si pochutnal. Jaky lamb/kde bych mela koupit?

Jinak, ja mam tyhle arabsko-perske kombinace moc rada, maso na sladko se susenym ovocem, orechama a tak.
Mozna by to svestkove mohlo byt i kure? Hovezi? Tezko rict...

 
iceandrock
iceandrock - 24.1.2009 1:09

gabkakub: nevim, jak by slo hovezi-med-susene svestky dohromady smajlik - 26 Nekdy to pripravim z lamb a pozvu te na vecu smajlik - 64

 
gabkakub
gabkakub - 24.1.2009 0:40

iceandrock: ten recept zni taky zajimave, asi bych se do lamb nepoustela, ale klidne to prubnu z hoveziho smajlik - 47

 
iceandrock
iceandrock - 24.1.2009 0:20

Myshka+2: ty ses teda do toho vareni pustila!!! Ten recept na Maroccan Chicken zkusim, je tam jeste vice koreni nez v tom receptu, co byl v Mercury News:

http://www.mercurynews.com/recipes/ci_11500213?nclick_check=1

Jestli mas rada jehneci, tak toto je taky super, je to trochu na sladko, orange-flower water bych nevynechala, dodava tomu tecku. Z pomaleho hrnce by to mohlo byt jeste lepsi nez z normalniho:

http://www.foodandwine.com/recipes/lamb-tagine-with-prunes

gabkakub: muzes to taky zkusit...urcite by ti to chutnalo, jak te znam smajlik - 68 chut jehneciho v tomto receptu je velmi jemna.

 
gabkakub
gabkakub - 24.1.2009 0:13

Myshka+2: chystam se na tu merunkovou dobrotu, tak snad mam vsechno, koupila jsem i ten pepr, i turmeric, ale musim s tim setrit, aby mi to jedl Lukyno. Co jsi udelala s tim zazvorem, nastrouhala na struhadle? Asi jenom kousek, ze? a nemam tomato paste, tak musim dat trochu kecupu. Zitra to spacham, bude to na nedeli

 
b+h
b+h - 23.1.2009 23:33

gabkakub: no ja nekdy serviruju jako prilohu k veceri pro me a Blbce malou mrkvicku prejetou varem (aby nebyla mekka, spise mirne natvrdla), sypanou so;i, peprem trochu cumin-u, maslicko (ale jen malinko) a citronovou stavu... H. mi ale ji mrkvicku pouze syrovou bez niceho...

 
gabkakub
gabkakub - 23.1.2009 8:04

Myshka+2: co mas proti mrkvi? Jak delas svickovou? smajlik - 68

 
Myshka+2
Myshka+2 - 23.1.2009 6:53

b+h: to zni moc dobre, pro me ovsem bez te mrkve smajlik - 66

 
b+h
b+h - 23.1.2009 5:46

Mishko - kdyz vzpominas curry - ja kdysi mela recept "Chicken Curry in a hurry", ale co si matne pamatuju na ten recept, tak na olivovem oleji rychle osmahnout z obou stran opeprene a osolene kureci prsicka, pak do toho nasypat curry koreni... zalejt to slehackou a chvilku povarit, az omacka trochu zhoustne (popripade malinko hladke mouky pro ty, kteri radi husou omacku).. podavat s ryzi... no a zelenina - tak to si uz budete muset k tomu neco vymyslet... ale kdyby se do toho jest pridala nakrajena mrkev na male nudlicky, tak by to mohlo byt docela chutne, nemyslite? hotovka za 1/2 hodiny

 
Myshka+2
Myshka+2 - 22.1.2009 6:51

gabulina: to je jak u nas, taky nemuzu uvarit jedno jidlo, aby se vsichni najedli! Obe holky jsou vybirave smajlik - 9

Vcera jsem delala jednoduche curry.
Kureci stehna (rizky), 1 plechovka kokosoveho mlika, cibule, 3 brambory a 1 sklenicka yellow curry z Trader Joes, vypada jak sklenicka od kecupu Hame. Cibulku a kure jsem predem posmazila. Pekla jsem to na 1h high a necele 4low. S ryzi. Dobre smajlik - 47
Mely se tam jeste pridat green beans nebo snow peas, jenomze to by mi zas Klarka nejedla. smajlik - 76

 
gabulina
gabulina - 21.1.2009 21:03

smajlik - 86smajlik - 74jfhfjgfhfkuwfdihvfojfdsdofkdofjfirdhighcdgcdvcdgvcvcgcdsxcdhfhd hrffrehdege vbhfbvfdvvbbvvbbfhhfnhhnfhngnghhfghfgff hd fgddehdhdhdgdgdgdhnnnnnxzxshxvvfbdnh mbfdvb cv vbcfdfgdhgfdhdhfhgbdhgnvnfvhjvgffccg vbfghvfbvbhvbbffhgbhbgf fhffhfhhjjfgjgsmajlik - 33smajlik - 30smajlik - 42smajlik - 37smajlik - 93smajlik - 83smajlik - 94smajlik - 90

 
gabulina
gabulina - 21.1.2009 21:00

AndreaNY +1: Vetsinou kazdy novy elektrospotrebic chvilku smrdi - to je normalni.

Ja na dnesek mam v pomalenem hrnci udelane hovezi se zampiony- chutove dobre, ale holkam to urcite chutnat nebude a tak pro ne delam v parnim hrnci maso a brambory a pro manzela knedliky k hovezimu - doufam, ze to bude vsem chutnat smajlik - 81 Jeste musim nastrouhat mrkev a udelat ji s cukrem a citronem smajlik - 57

 
Myshka+2
Myshka+2 - 21.1.2009 6:25

b+h: ja musela doplnit zasoby, ja doted varila jenom s peprem a soli smajlik - 68, event. masoxem.

AndreaNY +1: jelikoz ten okolni hlinik neprijde do styku s jidlem, tak bych si nedelala starost. Ja mam teda drazsi, od Cuisinartu, Santa na me nesetril smajlik - 33

 
b+h
b+h - 21.1.2009 4:26

jejda devcata - vy teda varite o sto sest - ja budu muset jit koupit novy hrnec - ted nevarim, kdyz jsem ho "uskvarila"

Myshko, koukam, ze mas vsechno koreni co ja... ja mam jeden cely suplik ruzneho koreni... i tumeric mam aj. zajimave, ktere pouziju tak jednou za 5 let.. hehehe

 
.slunecnice.
.slunecnice. - 21.1.2009 4:09

gabulina: smajlik - 34hele me to pak taky doslosmajlik - 58

gabulina: sallie: Myshka+2: no asi jsme moc citi nebo co, ale to jidlo dneska citit nebylo,asi je to tim ze je ten hrnec novej a jak se v nem vari tak on proste smrdi takovou tou novotou, a smrdi asi ten hlinikovej obal, ne ta vnitrni keramicka vlozka.

Mam nejakej za $30 z Wal-martu, asi to byla chybasmajlik - 26

 
gabulina
gabulina - 20.1.2009 23:52

AndreaNY +1: Me taky hrnec nesmrdi, ale mam bily - treba cerny smrdi smajlik - 64

Andreo, promin, ale desne me rozesmalo to, co jsi napsala...:

"...ja mam takovy dve velky prsa..." smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68 jsem si rikala, co vsechno tu neprobirate a ono jidlo smajlik - 64

 
sallie
sallie - 20.1.2009 3:35

AndreaNY +1: mě teda ten hrnec nikdy nesmrděl... to je divný....

Myshka+2: já taky nemám vypínací... koupili jsme to nejlevnější, jsme nevěděli jestli to k něčemu bude - a stejně jsem doma, tak co.... ale jestli někdy budu chodit na osm hodin do práce, tak asi budeme upgradovat smajlik - 26

 
Myshka+2
Myshka+2 - 20.1.2009 3:26

AndreaNY +1: hm, to je divne, ja ho mam uplne novy a nesmrdel ani poprve.
Co mas za znacku?
A on se ti automaticky nevypne? Ja kdyz delam neco nadlouho, tak jdu normalne spat, on se vypne a jenom hreje a ja kdyz jdu v noci curat, tak ho uplne vypnu.

To co tedka delam, nevim nevim, asi by to bylo lepsi udelat z kyseleho zeli, ne cerstveho a podlit pivem (ja podlila chicken broth), ted jsem to prisolila, pripeprila, tak uvidime, necham to jeste hodku. 1h high, 3h low celkem.

 
.slunecnice.
.slunecnice. - 20.1.2009 1:36

Myshka+2: hmmm to s tim zelim zni dobre.na kolik a jak dlouho to delas??

Ve vnitr je keramicky, cerny a on tak divne zapacha jak se hreje a to jidlo tim jakoby nacichne.No uvidime casem, ja ho pozila teprve po ctvrtysmajlik - 63a mam ho uz asi 2 mesicesmajlik - 82

no spis by i vyhovovalo vecer, ale zase to nez zacnu delat tak je sedm-osm a v jedenact musim byt v postelismajlik - 26

 
Myshka+2
Myshka+2 - 20.1.2009 1:17

AndreaNY +1: nacichne???
A jaky ma ten hrnec povrch? Ja mam ceramicky, vubec nijak nesmrdi smajlik - 66
Jinak spoustu jidel je lepsich druhy den, takze bych to tam naskladala po prichodu z prace, zapla (treba v 6) a nez jdes spat, tak mas hotovo.
No a nebo potom rano nez jdes.

Veci, ktere nemam jeste vyzkousene, bych ale bez dozoru doma nedelala.
Treba zemlovka se mi po 2h pripekla ke kraji, ze jsem ji driv vypla, jinak bych ten hrnec nedomyla.

Ted jsem tam naskladala cerstve nastrouhane cervene zeli, posypala kostickama brambor s cibuli (co jsem koupila v Safeway uz pripravene) a na to nakrajela posmazenou klobasu z Trajdaku, nejaka italian. To jsem teda zvedava, co z toho bude.

 
.slunecnice.
.slunecnice. - 19.1.2009 23:49

Myshka+2: je to vyborny, dostala jsem pochvalusmajlik - 58ale mam jeden problem, mozna je to tim, z eten hrnec malo pouzivam, ale on ma svou vuni a to jidlo tim nacichne, ja to citim i v chutismajlik - 26

 
.slunecnice.
.slunecnice. - 19.1.2009 20:01

Myshka+2: jezis to vubec nevim co jesmajlik - 68
mam to v hrnci a uz na plotne se mi to libilosmajlik - 58tak uvidime co an to rodina, nezbaralo to ani moc casu(ta priprava), mozna bych tohle mohla spachat i po prichodu z prace.
Ja ted vlastne ani envim jak v tom hrnci varit, nez jdu spat???Rano??ale na to nemam vuuuubec cassmajlik - 48

 
Myshka+2
Myshka+2 - 19.1.2009 19:13

AndreaNY +1: ja nedavala saffron ale turmeric

 
.slunecnice.
.slunecnice. - 19.1.2009 19:06

Myshka+2: My asi taky nic delat nebudem, to spis ja bych mela slavitsmajlik - 58

tak nakonec ten pepr mam a nemam saffron a to sjem si myslela, ze mamasmajlik - 76no uvidime, cekam az Stefi usne a jdu na tosmajlik - 58

 
Myshka+2
Myshka+2 - 19.1.2009 18:50

AndreaNY +1: ale urcite to bude dobry i bez toho!

Oslavu nedelame, Tia z toho jeste nema rozum, aby mela poradnou B-day party. Takze jenom my. Chteli jsme teda vcera, ale prisli jsme pozde ze Zoo, nemeli ani dort smajlik - 20, tak asi pristi sobotu.
Pristi rok to pojmeme asi trosku vazneji, uz.

 
.slunecnice.
.slunecnice. - 19.1.2009 18:29

Myshka+2: ja mam takovy dve velky prsa, no je toho tak kilo, nakrajim z tooho takovych 16 vetsich platku.

aha, tak ten nemam 100%, dam kdyz tak byli, ten mam

a diky moc

uz jste slavili??Delate nejakou oslavu a nebo jen rodina??

 
Myshka+2
Myshka+2 - 19.1.2009 18:22

AndreaNY +1: dekuju smajlik - 58

cayensky pepr je cerveny, vypada jako sypana cervena paprika a je to palive fest, dala jsem jenom ctvrt lzicky a bylo to poznat, prijemne.
Ryze taky pujde.

Na vahu to kureci, jejda, to vubec nevim, jeden ten balicek, delala jsem to z chicken tenders, vis jak jsou velike, takove podlouhle kousky, a bylo jich mozna 10? 12?

 
.slunecnice.
.slunecnice. - 19.1.2009 17:32

Myshka+2: kolik tak na vahu mohlo mit to kureci?

 
.slunecnice.
.slunecnice. - 19.1.2009 17:31

Myshka+2: kuskus nemam, chtela jsem udelat basmati ryzi a ten pepr teda nemam ani omylem, o jsem u nas nevidelasmajlik - 48
nebo jdu se podivat co mam za polsky pepre.

Tiancesmajlik - 61

 
Myshka+2
Myshka+2 - 19.1.2009 17:29

AndreaNY +1: diced jsou dobry, ono se to stejne rozvari.
Je to fakt moc dobre a na druhy den (ulezele) jeste lepsi!!!!
Urcite tam dej aspon trosku cayenne pepper, protoze to potrebuje trosku ohne, je to celkem sladke.
My to jedli s kuskusem, myslim, ze se k tomu hodi nejvic.

 
.slunecnice.
.slunecnice. - 19.1.2009 15:04

Myshka+2: a u nas nemeli chopped tomatos tak mam diced a nevim ejstli je to to samy, no uvidime, jdu se na to vrhnoutsmajlik - 58

 
.slunecnice.
.slunecnice. - 19.1.2009 14:53

Myshka+2: tak sjme to dobre odhadla.
Budu delat ten posledni co jsi sem davala, s tema merunkama, tak snad to bude tak ejdly jal pisessmajlik - 58

 
Myshka+2
Myshka+2 - 19.1.2009 6:40

AndreaNY +1: to je jako chicken broth...takovy ten tekuty cisty vyvar.

Ktery recept delas?

 
.slunecnice.
.slunecnice. - 19.1.2009 3:31

Myshka+2: jezis ja to koupila poprve, tak snad to bude ok.Jinak v tom receptu pisou "chicken stock" to je co prosim??

mala nespi musim tam jit

 
Myshka+2
Myshka+2 - 19.1.2009 2:57

AndreaNY +1: ano, takova ta hrbolata brambora
stale jsem neprisla na to, jak koupit ten spravny, videla jsem cinanku, jak je pribira, asi je nektery lepsi a nektery min....nektere maji jsou tvrdsi a maji vice tech vlaken...smajlik - 26

 
.slunecnice.
.slunecnice. - 18.1.2009 22:05

Myshka+2: ten ginger root je takovej ten hrbolatej koren??Doufam, ze to popisuju dobresmajlik - 58v tom nasem supermarketu to popisujou zahadnym zpusobemsmajlik - 59smajlik - 36

 
Myshka+2
Myshka+2 - 17.1.2009 5:22

Tak kruti nohy dost dobre, vubec ne suche, uplne tender. Na 6h low.
Myslim, ze takhle muzu resit Christmas (25.12). Pridelam k tomu nadivku a mam vystarano.

Ovsem pritelkyne kucharky, tohle je bomba! smajlik - 47 smajlik - 47
Asi to snim sama a nikomu nereknu, ze jsem to uvarila smajlik - 67
Postup jsem dodrzela presne, vynechala mrkev (stejne byla optional).
5 hvezdicek bez mrknuti oka.

http://www.recipezaar.com/Easy-Crock-Pot-Moroccan-Chicken-Chickpea-and-Apricot-Tagine-137530

 
Myshka+2
Myshka+2 - 16.1.2009 5:44

ZEN: chili vyzkousim smajlik - 47

Ja jsem mezitim vycrockpotila:
Bramborova variace dle Kultury vcera k obedu:
osmazila jsem cibulku a ve stejnem tuku 2 nozky parku nakrajene na kolecka. Dospodu hrnce jsem kapla oliv olej, na to vrstva brambor, parky, cibule, banana squash, hrasek, kukurice, vrstva brambor, a nahoru zuchini. Pouzila jsem pepr, sul a provensalske koreni, ktere mam z Cech. Delala jsem na 3h low, poslednich 3 min jsem v mlece (tak 1/2 cup) rozmichala 2 vajicka a polila to tim. Mnam.

Vcera k veceri: Piccata s kurecim a ryzi, tip od Broni.
Chutnalo moc. Super jednoduche a pritom takova zvlastni chut. smajlik - 47 Jedl i Klarky bf a moc si pochvaloval.

Ted mam v hrnci 2 kruti nohy (cele), posypane italian dresing v prasku a zalite asi 1 cupem chicken brothu. Planuju pect na 6h low, posledni pulhodku tam pridam par ruzicek kvetaku (at ma Tia zeleninu taky smajlik - 68) Moc hezky to voni, zatim. Bude s brkasi.

A co vyyyyyyyyy, nevarite? smajlik - 94 smajlik - 94 smajlik - 94

 
b+h
b+h - 16.1.2009 0:51

ZEN: jeee ja do chilli jeste kukurici nedavala - priste taky dam... smajlik - 47

 
ZEN
ZEN - 16.1.2009 0:39

Tak jsem vas konecne nasla.Jee tady je receptiku to budu zkouset.smajlik - 77

Ja jsem predevcirem delala Spanelsky ptacky.Musela jsem je teda klasicky zabalit ale je to dobre, ze se to nemusi hlidat a hezky se to provari.Mela jsem je tam na high asi 4 hodinky a byli moc dobry.

A muzu vam dat ten recept na chili.
Na sporaku jsem v tom pomalem hrci opekla mlete hovezi na oliv.oleji.Pak jsem pridala pinto beans,kidney beans muzou byt z konzervy nebo namocit pres noc.Dale pak mrkev na kolecka ,zeleny celer,plechovku rajcat i se stavou,cibulku,3lzice chili koreni,sul,pepr,2 hrnky vody(muze byt i vyvar),.Posledni pul hodinku jsem pridala dva strouzky cesneku a kukurici z plechovky(nebo muze byt mrazena).
Cele jsem to varila asi 5 h na low.Obcas jsem to promichala ale asi se nemusi.
Jist se to da s ryzi nebo chlebem posypane syrem.

 
Myshka+2
Myshka+2 - 14.1.2009 4:42

Tak probehla Kultury zemlovka a je vybornaaaaaa!
Poprve jsem delala zemlovku s tvarohem, je to moc dobre.
Akorat jsem to chtela pripecenejsi a delala jsem to 2h na high, a ono se mi to po stranach trosku moc pripeklo, takze priste zkusim jiny cas a vic vymazat. A nedelala jsem z toustoveho chleba, ale z normalni dlouhe bagety.

 
b+h
b+h - 13.1.2009 23:22

Myshka+2: no ja prave se snazim (NE)varit rychla jidla.. nemam na to moc casu.. to si radeji sednu na [pocitac k vam... hehe... holt nejsem hospodynsky typ... ale na to jak nerada varim, se to da dokonce i snist...

 
Myshka+2
Myshka+2 - 10.1.2009 20:47

gabkakub: pozor pozor, to jidlo pry vubec nema nic spolecneho s thai, akorat tak mozna inspirace...psali thajky do komentaru.
No je to takove zvlastni, dala bych radsi min toho peanut. A vic cilantra priste.

S tou svickovou super, to jsem taky chtela vyzkouset!
Tak at se povede!smajlik - 47

 

Zvolte stranu: 1-50 | 51-100 | 101-150 | 151-200 | 201-207
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77047.
    Archiv anket.