Bramborák třikrát jinak od r1911
Bramborák třikrát jinak
Potřebujete: Brambory, vejce, hladkou mouku, česnek, cibuli, kmín, sůl, pepř.
Nastrouhané brambory smícháme s vejci, moukou, nastrouhanou cibulí a utřeným česnekem. Vše promícháme a přidáme koření. Uděláme hustší těsto a smažíme na rozpáleném oleji.
Tip: Pokud těsto nezpracujeme a necháme na další den, přidáme do něj trochu octa (asi lžičku) – těsto tak nezčerná.
Podáváme s uzeným masem a kysaným zelím nebo se salámovou směsí či se sýrem.
Salámová směs:
Potřebujete: Salám (točený), zeleninové lečo (sterilované), cibuli, kečup, sojovou omáčku, worcester, koření, sůl.
Salám nakrájíme na nudličky a orestujeme na cibulce. Přidáme lečo a orestujeme. Zalijeme kečupem, přidáme sojovou omáčku a worcester a dochutíme kořením (např. grilovacím).
Tip: Při podávání posypeme směs strouhaným sýrem.
Sýr v bramboráku:
Na pánev dáme do rozpáleného oleje vrstvu bramborákového těsta, položíme na ni slabší plátek sýra a přikryjeme další vrstvou těsta. Smažíme po obou stranách dozlatova. Můžeme podávat se zelným salátem.
Tip: Výborně chutná i hermelín.
Smetanové rizoto se zeleninou:
Potřebujete: Rýži, smetanu (30 %), sýr, cibuli, kapii, pórek, kukuřici, hrášek, podravku.
Orestujeme zeleninu, přidáme uvařenou rýži a zalijeme smetanou. Vše promícháme, dochutíme podravkou a podáváme posypané strouhaným sýrem.
Tip: Zdobíme čerstvou zeleninou.
Těstoviny s bazalkou a parmazánem:
Potřebujete: Těstoviny (nejlépe vícebarevné), olivový olej, bazalku, česnek, podravku, parmazán.
Uvařené těstoviny smícháme na pánvi s olivovým olejem, česnekem (nejlépe sušeným) a bazalkou. Dochutíme podravkou a solí. Na talíři posypeme parmazánem.
15.11.2007 Rubrika: | Komentářů 21 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Bramborák třikrát jinak od r1911
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.A co takle krkonošký bramborák,toje mnamka,těsto jak na bramborák,nalít na pánev na jednu placičku na to položím plátek masa,nejlépe uzené,zalijeme směsí bramboráku a usmažíme do křupava z oboustran