Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

KOUZELNY HRNEC aneb Hrnecku Var

Úvodní strana / Diskuse / Vaše diskuse / O Vaření / KOUZELNY HRNEC aneb Hrnecku Var
Založila b+h poslat vzkaz
Pro vsechny kucharky a kuchare, kteri si chteji zjednodusit zivot varenim... a pritom uvarit chutne pro milovane cleny rodiny a pratele...

ODKAZY:
POMALY HRNEC
FORUM O HRNCI
RECEPTY V ANGLICTINE
RECEPTY V CESTINE
VIDEA od podniku Kraft

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-50 | 51-100 | 101-150 | 151-200 | 201-211
gabkakub
gabkakub - 10.1.2009 19:45

Myshka+2: smajlik - 81smajlik - 81 ty jsi fakt kucharka smajlik - 105, urcite neco z toho zkusim, minimalne to thai kure, ja ty thaiske chute muzu smajlik - 47
ja delam dneska na zitra svickovou, zatim jsem nalozila hovezi do mrkev-celer-petrzel-ocet-sul-voda nalevu, vecer to hodim na low, zitra z toho udelam omacku asi uz v normalnim hrnci, protoze ji musim rozmixovat. Pak poreferuju.

 
Myshka+2
Myshka+2 - 10.1.2009 19:29

Broni, tak tvoje Cacciatore dobry smajlik - 47
Zadna pecka, ale na to, jak je to rychle a bezpracne, to bylo prijemne prekvapeni. Vylepsila jsem to houbama a nakonec zjemnila jednou lzickou slehane philadelphia.

Dale jsem delala Sally Lentils+Eggplant + Pomegranante molasses,
trosku pracne, ale velmi velmi chutne a lehke, jedli jsme s kuskusem, Myshak si nalozil 2 plne talire. Davam 5*! Akorat to priste budu varit trosku kratsi dobu a cibulku predem zpenim.

No a vcera jsem delala Thai kure. Ja moc nemusim peanut butter, ale Myshak rikal, ze mu to velmi chutna. Peanut butter je tam hodne citit.
Recept je zde
http://www.recipezaar.com/Crock-Pot-Thai-Chicken-Thighs-106499

Ingredients
8 boneless skinless chicken thighs
1 (16 ounce) jar cilantro salsa (or any salsa you prefer)
1/2 cup peanut butter (crunchy or creamy)
2 teaspoons ginger
2 tablespoons soy sauce
2 teaspoons lime juice
Directions
1 Put all ingredients in crock pot on low for 6-8 hours.
2 Garnish with cilantro, scallions, and peanuts.
3 Serve with jasmine rice made with half coconut milk and half water (1 cup raw rice, 1 cup water, 1 cup coconut milk).

Zdvojnasobila jsem vsechno mnozstvi krome salsy (jinak by bylo malo te omacky). Pridala lzicku hnedeho cukru, jak tam nekdo radil. A trosku vody, mela jsem to huste a chytalo se to na kraje hrnce. Priste dam ale polovinu toho peanutbutter. Davam 3 a pul * za sebe, za Myshaka asi 4.

Vcera jsme se smali, ze vsecky ty jidla vypadaji stejne smajlik - 68
Ale chutove jsou teda dost odlisne, aspon to smajlik - 20






 
Myshka+2
Myshka+2 - 8.1.2009 4:10

b+h: aaaa, ze te tu vidim!
Zrovna delam tvoje kureci s Cacciatore z Trader Joes.
Vylepsila jsem to houbama a asi tam vrznu trosku Philadelphia Cheese na zjemneni te omacky smajlik - 58

Mezitim jsem si jeste strihla
eggplant, zuchini, rajcata, brambory + ground turkey a spousta ruznyho koreni (bazalka, tymian, kmin, majoranka). Bylo to okay, rekla bych.
Just okay. Na Gabky koule to nema smajlik - 68

 
b+h
b+h - 8.1.2009 1:00

Jeeee Myshka se nam rozvarila... ja budu muset zajit koupit novej kouzelnak... ta "arabska" mnamka vypada mnamecky!!!!

 
Myshka+2
Myshka+2 - 6.1.2009 6:16

Sally, zaujal me tvuj lentilkovy recept....kde jsi sehnala tu pomegranate-molasses????

 
Myshka+2
Myshka+2 - 6.1.2009 6:16

Sally, zaujal me tvuj lentilkovy recept....kde jsi sehnala tu pomegranate-molasses????

 
magie
magie - 5.1.2009 17:43

Myshka+2: my nejíme hovězí, takže ten Roast zkoušet nebudusmajlik - 68
Ale tohle cos sem dala teda vypadásmajlik - 57, takže to určitě zkusím. Dík za tip...smajlik - 61

 
Myshka+2
Myshka+2 - 5.1.2009 7:41

Pardon 2x smajlik - 81

 
Myshka+2
Myshka+2 - 5.1.2009 7:41

a tady je ta mnamka na taliri. Dle prepokladu to bylo dneska jeste lepsi nez vcera a mela jsem to k obedu i k veceri. Mnam.

obrázek - Img_2053(2).jpg

 
Myshka+2
Myshka+2 - 5.1.2009 7:41

a tady je ta mnamka na taliri. Dle prepokladu to bylo dneska jeste lepsi nez vcera a mela jsem to k obedu i k veceri. Mnam.

obrázek - Img_2053(2).jpg

 
Myshka+2
Myshka+2 - 4.1.2009 9:20

A mam za sebou dalsi pokus, tentokrat to kure Casablanca z Magie stranek http://www.recipezaar.com/Crock-Pot-Chicken-Casablanca-Ww-Flex-and-Almost-Core-220089
Neco takoveho jsem teda vzivote neuvarila. Je to dost netradicni chut, sladka (jsou tam sladke brambory, skorice, rozinky), velmi exoticka, ja to mam moc rada tuhle arabskou kuchyni a myslim, ze tenhle recept je tomu strasne blizko, opravdu autenticky. Moc mi to chutna a davam 4 a pul*. Uvidime, co na to Myshak, bude to zitra k obedu s kuskusem. Predpokladam, ze se to pres noc jeste rozlezi a bude to jeste lepsi.
Jo, dala jsem min mrkve a nemela jsem cayensky pepr smajlik - 66
Urcite to udelam znova smajlik - 47

Takhle to vypadalo v hrnci, na taliri vyfotim zitra.
obrázek - ChickenCasablanca.jpg

 
Myshka+2
Myshka+2 - 3.1.2009 23:13

Tak to maso me teda dost zklamalo
http://www.recipezaar.com/To-Die-for-Crock-Pot-Roast-27208
asi jsem narocnejsi nez 931 americanu, co tomu dalo 5* smajlik - 26
Bylo to dost suche, nevim, kde udelali soudruzi z NDR chybu,
jestli jsem to pekla moc dlouho smajlik - 26 Ani ta chut me nenadchla.
Myshak rikal, ze mu to chutnalo (ale on by taky sned vsecko) a ze je to sussi, protoze jsem koupila moc kvalitni maso, ktere bylo lean a bez tuku, ze to neni moje chyba ani chyba hrnce.
Nechcete to nekdo vyzkouset, at vim, co jsem udelala spatne?

 
Myshka+2
Myshka+2 - 2.1.2009 23:30

magie: ja jsem ho tam videla smajlik - 58

Maso uz tu voni, jsem zvedava, jestli se to propece, je to takovy kus (skoro 3lb), ma to byt 9h, uvidime smajlik - 64

 
magie
magie - 2.1.2009 22:40

Myshka+2: kuře se salsou je taky z recipezaarsmajlik - 68

 
Myshka+2
Myshka+2 - 2.1.2009 21:41

magie: diky za tip na stranku,
uz delam ten Roast z prvni stranky, pres 900 lidi tomu dalo 5 hvezdicek, tak to MUSI byt dobre!!! smajlik - 68
A hned pak se chystam na kure Casablanca, uz jsem si koupila vsechno potrebne.

Zrovna obedvam a mam kures se salsou od Magie, je to lehounce hot, ale moc dobre!!! Urcite budu opakovat

Ovsem masove koule od Gabky jsou zatim neprekonane.
Zapomela jsem napsat, ze do tech kouli jsem zapomela dat cibulku (byla jenom v tom zeli) a ze smes koreni jsem si vyrobila sama, pouzila jsem tymian a salvej a drceny kmin, pepr a majoranku, tak mozna v tom bylo to kouzlo, ze na to nemuzu zapomenout, jak to bylo mnamozni.

 
magie
magie - 2.1.2009 13:45

gabkakub: Masový koule jsem dělala včera a byly smajlik - 57
Jsem ráda, že tahle diskuze trošku ožila, mám hrnec už rok a pravda, taky mi nějak došlo fantaziesmajlik - 65...
Spousta receptů je i tady"
http://www.recipezaar.com/recipes.php?q[]=crock+pot&ls=h&Search=Search&s_type=%2Frecipes.php

Dá se to roztřídit podle hodnocení uživatelů, a ty nejvíc hvězdičkové jsou opravdu vychytané..
Jinak recipezaar.com používám pořád, je to moje nejoblíbenější internetová kuchařkasmajlik - 47

 
gabkakub
gabkakub - 1.1.2009 7:18

Myshka+2: diky za pochvalu, jsem rada, ze se ti to povedlo. Hned v novem roce taky uvarim. A hlavne napis, ktere recepty z tech anglickych se ti osvedcily, me uz totiz dosla fantasie smajlik - 68
Jo a pod hrnec jsem si koupila plech na pizzu, mela jsem dojem, ze je to pod nim trochu teple, tak at mam klidnou dusicku, kdyz varim a odchazim pryc (coz teda delam pravidelne) smajlik - 47

 
Myshka+2
Myshka+2 - 30.12.2008 1:50

b+h: smajlik - 6 ja ani nezkousela na ten hrnec sahat, jestli pali!

 
b+h
b+h - 30.12.2008 1:36

Myshka+2: no ja jsem hrnec nechala moc blizko u snury a rozehraty okrat rozskvaril tu buzirku kolem dratu (od elektricke snury) a videla jsem take ze to urcite jiskrilo , no nastesti se to vyplo a nevyhorela jsem - takze si devcata davejte pozor na snuru, aby se jich okraj (i kdyz je treba aluminovany) nedotykal...

 
Myshka+2
Myshka+2 - 29.12.2008 5:52

Ty vole (s prominutim) to je mnamka. FAMOZNI!!!
Gabko, diky moc!!!!!!!!
Myshak prohlasil, ze to je nejlepsi vec, jakou kdy jedl (to uz minule prohlasil u toho kurete v cesneku, ale tohleto to asi trumflo), hned volal tchyni, aby ji to rekl a chce, abych mu to uvarila do kostela (chodi ted kamsi s Tiannkou a oni si tam po msi servirujou navzajem obed).

Zatim ma hrnec teda 100% uspesnost a jsem rada, ze ho mam. smajlik - 47
Otevrela jsem ten list anglickych receptu tady z odkazu a dosmrti nebudu mit problem, co uvarit...wow.

 
magie
magie - 29.12.2008 3:54

JO, nakonec vzdycky varim na high...
Hmmm, koule budu muse vyzkousetsmajlik - 57smajlik - 68

 
Myshka+2
Myshka+2 - 29.12.2008 3:03

magie: ahaaaa, diky smajlik - 75
a kdybych chtela, aby se to maso trosku i pripeklo a nebylo jenom takovy roznahnany, tak high ke konci?

Jeste porad delam ty koule od Gabky, trosku ztratily tvar a roztekly se po hrnci, ale uz jsem nevydrzela a nakoukla a chutove jsou teda naprosto famozni. Skoda, ze se nahore neudela takova pripecena kurcicka.
Ale jinak teda smajlik - 47 Delam to z krutiho a kdyz delam kruti normalne v troube, tak je to hrozne suche.

 
magie
magie - 29.12.2008 2:31

Ahoj Myshkosmajlik - 64
mne se lip vari na tom low, maso je vic propeceny, veprova zebra mi odpadaj od kosti, kdyz to pecu na high, tak je to sice taky udelany, ale to maso tolik neodpada... Takze kdyz myslim dost dopredu a varim uz rano, tak na low, kdyz nestiham, tak na highsmajlik - 26

 
Myshka+2
Myshka+2 - 28.12.2008 23:55

b+h: jak jsi ho znicila? smajlik - 6

Uz jsem delala to Balkanske hovezi (priste dam vic toho zeli), bylo to naprosto vynikajici. Mozna by k tomu mohla i cervena repa, ale to uz by byl takovy polovicni borsc a to by mi zas Klarka nejedla.

Zrovinka ted pecu ty masove koule na zeli od Gabci.

Akorat se chci zeptat. Ja mela to hovezi hotove za 4h.
Je v tom nejaky rozdil, kdyz se to pece co nejdyl (moje kucharka ma u nekterych jidel i 9h!) na low nebo kratsi dobu na high. Myslim chutove.

 
b+h
b+h - 28.12.2008 23:17

Myshka+2: vymysli a pripis!!! Muj jsme znicila, tak budu muset koupit novej - ale ja to delam zatim tak, ze to varim v normalnim uuuuplne na nejmensim "ohni"

 
Myshka+2
Myshka+2 - 26.12.2008 18:25

Holkyyyyyyyyy, tak uz jsem u vas v klubu.
Santa mi ho konecne letos prines smajlik - 33 smajlik - 33 smajlik - 33

A tolik krasnych receptu tady, dekuju smajlik - 81
vyzkousim a vymyslim nejake svoje taky, slibuju!

 
b+h
b+h - 18.10.2008 5:09

holky ja jsem nedavno potrebovala neco hrozne rychleho a vymyslela sjem tohle a J. mi to zblajznul - ale neni to rychly hrnec, ale rychle to je, to jo...

sklenici marinovanych artichoku (ja je koupila v trader joe's, ale daji se koupit i jinde)
kureci prsicka (ja je mela nakrajene na kousky)

smichat dohromady a nechat ulezet prsicka nejlepe pres noc (ja to smichala rano, nez jsem sla do skoly a uvarila k veceri)

prsicka vytahnout z "marinady" a rychle osmazit na velmi rozpalenem oleji do zlatova a potom prihodit pouze ty articoky - povarit na chvilku s artichokama a prilejt tam maximalne lzici te stavy (at to neni moc kysele)

podavat s ryzi

zatimco se mi varila ryze, tak jsem udelala ty prsicka - asi 20 minut u plotny a Blbcovi to moc chutnalo

 
sallie
sallie - 18.10.2008 3:17

tak recept od Myshky, modifikovaný na kouzelný hrnec:

půl nadrobno nakrájené cibule, 1,5 lb hovězího (koupila jsem stir fry - protože nesnáším krájet maso na kousky), plechovka diced tomatoed, pár kuliček nového koření, bazalka, bobkový list, v hrnku kuřecího vývaru jsem rozmíchala lžičku hořcice a sůl. Vařila jsem na high 6 hodin, servíruju s kolínkama - je to moc dobrá UHO!

 
gabulina
gabulina - 29.9.2008 1:56

nasla jsem jeste nejaka videa, co vas naladi na parni hrnec smajlik - 64

http://www.hejbejse.tv/on-line-televize/varime-a-jime-zdrave

 
gabkakub
gabkakub - 16.9.2008 21:58

b+h: diky moc, pochvalu jsem potrebovala smajlik - 81, kluci sice pochvalili, ale oni to berou tak samozrejme, ze je prece navareno smajlik - 26, a myslim, ze manza predpokladal, ze pochvalu dostane vlastne on, jak to dobre vymyslel smajlik - 68

 
b+h
b+h - 16.9.2008 21:44

holky vy jste super - tady vymyslite svoje recepty...

gabulino - dostavas jednicku s hvezdickou!!!! to uz stoji za vyzkouseni ne? a kdo to nechce s hovezim, tak to muze vyzkouset s veprovym, nebo s kurecim...

 
gabkakub
gabkakub - 16.9.2008 5:23

Podelim se s vama o muj vcerejsi uspesny obed (teda jenom o recept smajlik - 68)

Masove koule na zeli

do hrnce sklenici kys. zeli, slila jsem vodu, ale mam rada kys.zeli, tak jsem trochu zpatky smichala s cukrem a soli a promichala se zelim, pridala kmin a zpenenou cibulku.
zvlast jsem si pripravila koule, mela jsem asi kilo mleteho hoveziho, pridala jsem najemno nakr.cibuli, protlaceny cesnek (3 strouzky), vajicko, strouhankum, sul, pepr a spoustu koreni do mleteho masa (+ jeste zvlast majoranku...). Vytvarovala jsem koule, ktere jsem naskladala na zeli a nakladla jsem na to na prouzky nakrajenou slaninku.
Prvni hodinu jsem to delala na High a dalsi 4 na low. K tomu vareny brambor smajlik - 47

 
gabulina
gabulina - 15.9.2008 16:09

sally: Dik, vyzkousim smajlik - 47

 
sallie
sallie - 13.9.2008 7:38

gabulina: já jsem to vařila asi čtyři hodiny... původní recept je ale na pečení v troubě na dvě.... je takový mírně zmatený, ale snad to z toho půjde

"Kure,(1ks) bud porcovane, nohy, (4ks)stehna nebo nakrajena prsicka (2ks pokud jsou cela), vetsinou pouzivam co zrovna mam , prsicka jsou trosku sussi a tak je dobre je nakrajet aspon na platky..brambory-syrove nakrajene na ctvrtky, cesnek loupany, zhruba 2 hrsti...dej ho dost je to lepsi, lilek cinsky nebo japonsky- jsou to takove ty dlouhe, daji se sehnat vsude,bazalku( davam susenou, ale sla by i cerstva), sul , kmin,pepr. 1cup olivoveho oleje a 1 cup vody. Ja to delam ve sklenenem hlubsim pekacku - neprikrytem. Dam kure,nakrajeny lilek,brambory a cesnek prvni, okorenim a zaliju to vse olivovym olejem a pak vodou. Ve vyhrate troube na 350 F pec 2 hodiny. Sem tam na to mrkni- ja na to nekdy i zapomenu a i tak je to za 2 hodiny super."

Já lilek moc ráda, takže všechny lilkové recepty zkouším.... toho česneku jsem dala tak hrst a půl a lituju, příště se nebudu šetřit.... smajlik - 47

 
gabulina
gabulina - 12.9.2008 16:06

sally: To vypada dobre smajlik - 57 Jak dlouho jsi to varila? a nebyly brambory rozvarene? Lilek jsem jeste nikdy nejedla-ani nevim, co z toho je vsechno jedle smajlik - 68 A navic to chrani i proti upirum smajlik - 47

 
sallie
sallie - 12.9.2008 7:34

tak jsem dneska dělala další recept do hrnce.
Nakrájela jsem bramobry na kostičky, na to lilek na kostičky, do toho dvě hrsti vyloupanýho česneku, na to kuřecí stehna (vykostěná), obalená v troše mouky, soli a bazalky. Zalito půl hrnkem kuřecího vývaru a půl hrnkem oliváče - příště dám obojího méně. A přidám bazalky.

 
b+h
b+h - 9.9.2008 15:21

gabulina: to vsechno dava smysl... misto sice nemam - mam malou kuchyn, ale kdyz povyhazuju, co nepouzivam, tak by se pak misto naslo... akorat, to neni tak akutni - ja celkem nepripaluju jidlo a ted co chodim do skoly, tak mene varim... bud mrazene polotovary, nebo zabehnu po ceste ze skoly koupit neco do levne restauracky... varim obycejne tak 1-2x tydne na 2 dny... holt jsme zlenivela, uz se mi nechce makat v tom tempu ve kterem jsem makala "za mlada".... taky zkouknu nejake ty salvation army apod. nebo e-bay...

 
gabulina
gabulina - 8.9.2008 15:22

b+h: Brono, my zdravou stravu nejime, ale usnadnuje mi to vareni brambor, zeleniny(do bramboroveho salatu a nebo kvetak na smazeni), ryze, knedliky... Nemusis se starat, jestli uz ti zacala varit voda, jestli ti to neutika z hrnce- muj pripadsmajlik - 76 Proste tam naleju vodu, hodim brambory , zapnu casovac a muzu jit kam chci. Ja mam oba ty hrnce stare-jeden z thrift store a druhy z E-bay a vypadaly jako nove - asi Amici nevedeli co s tim smajlik - 68 - za oba jsem dala necelych 30 dolaru a funguji paradne a prakticky denne je pouzivam. No a manzel je taky spokojeny - konecne nam doma porad nesmrdi pripaleny sporaksmajlik - 16 Ted jsem o tom rikala kamaradovi a libi se mu to taky. Chtel si jenom naparit knedliky - na klasickem paraku v hrnci a malem vyhorel - byl pekne nasrany, kdyz mi to rikal. Knedliky smrdely a hrnec zcernal - oboji musel vyhodit. Jestli mas doma volne misto, tak si ho kup-urcite budes spokojena.

magie: Potom se ozvi, jestli jsi spokojena. A Ježíškovi určitě napiš smajlik - 64

 
b+h
b+h - 7.9.2008 19:38

ja taky koukala na ty naparovaci hrnce - vypadaji dobre... akorat nevim kdo mi tu bude tak zdravou stravu konzumovat ... ale az budu muset byt na diete (starych nemocnych lidi), tak do toho pujdu

 
magie
magie - 7.9.2008 2:02

Gabi, diky, diky diky moc. Jsi moc hodna. Fakt to vypada dobre a asi do toho jdu. Teda reknu Jeziskovismajlik - 58

 
gabulina
gabulina - 5.9.2008 15:12

magie: Asi tomu rikaji FOOD STEAMER a nebo STEAM COOKER, mozna i nejak jinak smajlik - 26

Ja osobne bych nekupovala kulaty(jsou mensi), a chtela bych 3 nadobky a nadobku na ryzi. Ryzi, brambory, zeleninu uz jinak ani nevarim. Ja mam problem, kdyz neco varim normalne na sporaku, ze to nikdy neuhlidam a utece mi to z hrnce smajlik - 76 a taky obcas na me holky zavolaji, vypadnu na zahradu... a zapomenu, ze varim nejake brambory, ryzi, zeleninu a potom je to vsechno rozvarene a na vyhozeni. Tak to tam jenom dam, zapnu timer a nazdar. Samo se vypne a jeste to v tom zustane dlouho teple. Vcera jsem delala bramborovy salat - do dvou nadobek jsem dala brambory, do treti mrkev a vzpomnela jsem si na to az za 3 hodiny - byt to na sporaku, tak uz jsme vyhoreli smajlik - 66 Maso je ztoho taky dobre a knedliky smajlik - 57

 
gabulina
gabulina - 5.9.2008 15:03

magie: Dam ti odkazy z E-bay, tam se mi to nejlip hleda a ty si muzes udelat aspon nejakou predstavu.

http://cgi.ebay.com/Black-Decker-Home-FLAVOR-STEAMER-DELUXE-Rice-Cooker-N_W0QQitemZ370082519865QQihZ024QQcategoryZ20672QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.com/NEW-Deni-7550-3-Tier-Digital-Food-Steamer_W0QQitemZ130252707302QQihZ003QQcategoryZ20672QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.com/NEW-Rival-8Qt-Two-Tiered-Food-Steamer-FSD201_W0QQitemZ180279112758QQihZ008QQcategoryZ20685QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.com/8-QUART-FOOD-STEAMER-RICE-COOKER_W0QQitemZ190249359071QQihZ009QQcategoryZ20672QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

 
gabulina
gabulina - 5.9.2008 14:58

magie: Ja mam starsi Tefal - ma jenom 2 nadobky + nadobu na ryzi a protoze varim opravdu dost a s timto jsem spokojena, tak jsem si koupila pres E-bay jeste ten samy, takze mam vsechno 2x a v pohode muzu nastohovat 3 nadobky na sebe a nadobu na ryzi mam taky 2x smajlik - 47 Mam presne tenhle, co je v tom clanku :
http://www.vareni.cz/trendy/varime-v-pare/

Tady je novy od Tefalu - http://www.foodnetworkstore.com/ProductDetail.aspx?R=109447

Tady mas video :
http://www.emerils.com/multimedia/?l=412#id=album-19&num=5
http://www.emerilstore.com/prodinfo.asp?number=42EW703


 
magie
magie - 5.9.2008 3:40

gabulina: Prosim te, jakej ten parni hrnec mas? A jak se to rekne v anglictine "steamer" nebo "steam cooker"? Dik, koukla jsem na tu diskuzi co jsi sem dala link a vypada to fakt moc dobre, zdrave a hlavne se tam vsechno vari tak nejak najednou. Asi do toho jdu... Dik!!!!

 
gabulina
gabulina - 5.9.2008 2:54

A jeste vam sem hodim info o parnim hrnci, protoze u nas jede jeste casteji nez pomaly hrnec smajlik - 77

http://diskuse.dama.cz/komunita.php?d=7185

 
gabulina
gabulina - 5.9.2008 2:45

http://priscila-rajka.blog.cz/0710/nemate-li-pomaly-hrnec-ctete-zde

 
gabulina
gabulina - 5.9.2008 2:42

Nejake recepty najdete tady:

http://www.labuznik.com/rec_cats.php?ParentID=136

http://www.zvlhcovace.cz/recepty.html

http://www.dokapsy.cz/pomaly-hrnec/

http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=5745

http://diskuse.dama.cz/komunita.php?d=5745

http://www.recepty-online.cz/recepty-pro-pomaly-hrnec/

 
kristynaw
kristynaw - 1.7.2008 19:57

Cecil: tak jsem se pustila do kubanskyho kurete,snad se povede :-)

 
sallie
sallie - 20.6.2008 5:34

jsem dneska nacpala do kouzelného hrnce toto
http://www.foodandwine.com/recipes/eggplant-and-lentil-stew-with-pomegranate-molasses

a bylo to výýýýborné!!!

 
Cecil
Cecil - 17.6.2008 19:02

Je to z kucharky William-Sonoma: Kubanske kure. Delala jsem to vcera a manzel se oblizoval a rikal, ze to musime mit pravidelne.

Potrebujete:
cele kure (2kg) rozporcovane na 8 dilu (ja mela 2 baliky: 1 stehen s kosti a 1 prs bez kosti)
S+P
3 lzice olivoveho oleje
8 strouzku cesneku, nasekat nahrubo
3/4 cup pomerancoveho dzusu
3/4 cup limetkoveho dzusu (asi z 5 limetek)
1 bobkovy list (ja dala 3 male)
1 cibule (zluta) nakrajena na tenka kolecka
1/2 cup nasekane petrzelky
2 limetky - nakrajene na mesicky

Postup:
Osolit a opeprit kureci kousky a na oleji osmahnout do zlatova nejdriv dolu tou stranou kde je kuze (asi 8 minut), otocit a na druhe strane osmahnout asi 3 minuty. Kureci kousky prelozit do pomaleho hrnce.

Slit z panve tuk krome asi 1 lzice a na tom osmahnout cesnek asi 1 minutu. Zalit pomerancovym a limetkovym dzusem, privest k varu a seskrabat vsechno to hnede pripecene z panve. Nalit na kure v pomalem hrnci.
Pridat bobkovy list, na vrch cibuli a posypat 1 lzickou soli. Prikryt a varit na HIGH HEAT 2 a pul hodiny nebo na LOW HEAT 5 hodin.

Po uvareni, vytahnout bobkovy list.

Ja z toho vytahala ty kosti a to maso jemne natrhala, uplne se to rozpadavalo samo.
masicko dat na talir, dosolit, dopeprit podle chuti, na to dat tu stavu s cibuli, posypat petrzelkou a jeste na to vymacknout mesicek limetky.

Davali jsme si to s bilou ryzi.

 

Zvolte stranu: 1-50 | 51-100 | 101-150 | 151-200 | 201-211
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77184.
    Archiv anket.