Pečené brambory
Potřebujete: Velké brambory, počet dle strávníků, obvykle se počítá 1 na osobu, máslo, česnek, petrželku.
Postup: Brambory omyjeme, osušíme, několikrát kolem dokola propícháme vidličkou. Dáme je na talíř vedle sebe a vlníme v mikrovlnce na maximum asi 7 minut, potom je otočíme a opět vlníme 5-7 minut (podle velikosti). Jestli jsou hotové, zjistíme píchnutím vidličkou. Podáváme je na povrchu rozříznuté do křížku a v něm kousek másla. Máslo mužem okořenit rozmačkaným česnekem nebo nasekanou petrželkou. Brambora se ze slupky vyjídá lžičkou.
Podává se jako příloha k pečenému masu nebo třeba i ke karbanátkům. Původní recept je, že se omyté brambory zabalí do alobalu a pečou v troubě (200 stupňů asi hodinu) nebo na grilu.
Za recept děkujeme čtenářce Lindě.
11.3.2010 Rubrika: | Komentářů 23 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pečené brambory
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Taky dobrá varianta, ale myslím, že z trouby jsou nejlepší. Já si občas dělám brambory, ale dávám na ně tvaroh.
ale ta mikrovlnka musí mít gril, ne?
dobré papu v troubě jsme to dělali, ale v mikrovlnce ještě ne. Asi se musí vyzkoušet doba, ne všechny mikrovlnky mají stejný max. výkon. Trošinku mi to připomíná dětství a pečené brambory z popela, tehdy nejvýše se solí /a u nás to byly kobzole/.