Hovězí játra s meruňkami
Potřebujete: 4 plátky hovězích jater (každý cca 200 g), mouku na obalení, 30 g rozpuštěného másla, sůl, bílý pepř, 50 g uzené prorostlé slaniny, 3 větší cibule, 1 plechovku meruňek (850 g).
Postup: Játra očistíme, omyjeme, osušíme a obalíme v mouce. Máslo rozpálíme, játra po obou stranách osmažíme (cca 4 minuty, podle tloušťky), vyjmeme, osolíme a opepříme a uložíme v teple. Slaninu nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme, meruňky dáme okapat do cedníku, šťávu zachytíme. Slaninu, kterou jsme nakrájeli na kousky, rozpustíme na zbylém tuku po smažení, přidáme cibuli a osmahneme, pak přidáme meruňky, zředíme asi třemi lžícemi šťávy z meruňek. Prohřejeme, ale nevaříme. Játra podáváme s meruňkovou směsí. Jako příloha je nejlepší bramborová kaše.
Čtenářka Markýza, jež zaslala recept, doporučuje: "Dělám to častěji z vepřových jater, zato drůbeží nedoporučuju, není to ono." Děkujeme za recept a přejeme dobrou chuť.
27.9.2010 Rubrika: | Komentářů 23 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Hovězí játra s meruňkami
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Delávala jsem dusené hovezí s merunkami a to byla mnamka - at uz cerstvé nebo kompotované. Játra si nejak nedovedu predstavit, ale proc ne.
dost dobře si to nedokážu představit,ale kombinaci masa plus ovoce mám ráda,ty kompotované meruňky budou plné sladké šťavy,co sušené?
játra jsou velice chutná, ale myslím, že nejmíň uškodí drůbeží, drůbež roste rychle. Přece jen jsou játra filtr.