Hanácké noky
Potřebujete: 150 g měkkého tvarohu, 50 g másla, 2 vejce, 120 ml mléka, hrubou mouku, cukr, perník na strouhání, sůl
Postup: Rozměklé máslo utřete s tvarohem, přidejte vejce, mléko, sůl a hrubou mouku podle potřey. Vypracujte řidší těsto, vykrajujte z něj menší noky a vařte je ve vroucí osolené vodě asi deset minut. Hotové noky na talíři posypte nastrouhaným perníkem a cukrem a polijte rozpuštěným máslem.
30.8.2011 Rubrika: Sladká jídla | Komentářů 23 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Hanácké noky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.popravdě - hanačka su jak poleno, ale o těchto nocích jsem neslyšela. Na Hané se dělávajó šeške s prézlama, tj. noky z bramborového těsta osmažené a dodělané v troubě.
dadka: Ja mam taky podobne testo na knedliky. Ty noky by se daly asi taky delat na slano. S oprazenou cibulkou a syrem.
Podobně dělám tvarohové těsto na knedlíky s meruňkami.