Jihočeské bosáky
Potřebujete: 40 dkg brambor uvařených ve slupce, 40 dkg syrových brambor, 1 vejce, 30 dkg hrubé mouky, teplé mléko, sůl
Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Zalijeme trochou teplého mléka (asi půl hrnku), osolíme, přidáme vejce, mouku. Těsto musí být tužší. Tvoříme koule velikosti tenisových míčků a vaříme 20 minut ve vodě. Knedlíky polijeme osmaženou cibulkou a podáváme s kysaným zelím.
Jasmine nám všem dělá chutě. Děkujeme za jihočeský recept.
10.4.2008 Rubrika: | Komentářů 24 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Jihočeské bosáky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.to vypadá dobře, ale ptala bych se jako Bridgetj
Sheeni:
Bridgetj: Promiň, okamžitě mi naskočila věta z filmu Jedna ruku netleská - "Ňáká chytrá, holčičko."
blbá otázka: ty syrové brambory se smíchají s těma uvařenýma?? Nebude z těch syrových moc vody??