Podzimní marmeláda
Postup: Švestky umyjeme a zbavíme pecek, jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky. Vše dáme do velkého hrnce spolu s bezinkovým sirupem, skořicí, ½ lžičkou mletého hřebíčku a želírovacím cukrem. Vše vaříme minimálně 6 minut. Poté dáváme do sklenic. Můžeme rozmixovat pro větší jemnost (nezapomeňte vyjmout skořici).
7.9.2011 Rubrika: Konzervujeme | Komentářů 28 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Podzimní marmeláda
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Jiny sirup by bylo také řešení,než se patlat se dvema vecmi
Dělávala jsem i džem-bezinky+jablka,výbornýted jsme jen dva,a džemy neubývaji,tak asi až příští rok.
sharon: anitech: dejte bezinky,čerstvé,už dozrávají
sharon: však bezinky právě zrají, tak udělej sirup, pak marmeládu
sharon: mám stejný problém. jestli by třeba nešel použít jiný sirup podobné chuti. Třeba černý rybíz nebo nějaká ta lesní směs
sharon: uvařit
áááááchjo , kde mám vzít ten bezinkový sirup....
Mňam!! O víkendu se do toho pustím. V zimě na lívance a do palačinek jako když najdeš.