Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Dánský párkový guláš

Dánský párkový guláš

Potřebujeme:

Na 4 porce

1 velkou cibuli

2 PL omastku (oleje nebo margarinu na vaření)

10 nožiček dobrých párků nebo vuřtů

2-3 ČL sladké papriky (pokud máte rádi ostré namíchejte sladkou a pálivou papriku)

1 velkou plechovku rajčatového protlaku

3dl mléka

Hladká mouka na zahuštění

Sůl

Pepř

2-3 bobkové listy

1dl slehačky (nemusí být)

Asi 1 kg brambor

Pažitku

Postup:

Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na omastku do zlatova. Přidáme na kolečka nakrájené párky a když se lehce osmahnou zasypeme všechno paprikou, osolíme, opepříme, přidáme bobkový listy a rajský protlak a zalijeme vodou. Když se všechno vaří pridáme na kostičky nakrájené brambory a pomalu dusíme dokud brambory nezměknou.

Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v mléce a nakonec vše zjemníme šlehačkou.

Na talířích posypeme na jemno nakrájenou pažitkou.

Linda


1.9.2014   Rubrika: Ostatní   |   Komentářů 28   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Dánský párkový guláš

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-24
orinka
orinka - 1.9.2014 15:12

Lindy mají dneska svátek!!!!smajlik - 46

 
Milda3
Milda3 - 1.9.2014 13:27

Czepeřička: jj,tam je občas kupujeme

 
Czepeřička
Czepeřička - 1.9.2014 13:19

Milda3: poživatelný buřty mají v Globusu

 
Linda
Linda - 1.9.2014 12:10

evropka: radim ho dó kategorie pozivatelne, ale rozhodne ho nevyhledavam. Potomstvo na nej obcas dostane chut

 
dadka
dadka - 1.9.2014 12:04

Takhle dělám bramborový guláš, nedávám šlehačku. Říkáme mu vyguláš, protože když byl vnuk malý, tak slyšel jen ze slova bramborový to vý a byl z toho vyguláš. Vyguláš dělám do největšího hrnce, jaký mám v nádobí, protože naši vnuci ho dokáží sníst opravdu hodně a to i postudenu. Přidávám ještě 2 kostky zeleninového bujónu , trochu magi a na závěr hodně majoránky.Dávám osmažené silné párky,u nás jsou výborné a masové.

 
evropka
evropka - 1.9.2014 10:36

ta smetana mě děsí...smajlik - 68Lindo a jak tobě chutná?

 
choc_ivi
choc_ivi - 1.9.2014 9:20

buřtguláš máme rádi, ale šlehačku jsem tam nikdy nezkusila, dík za tip

 
Milda3
Milda3 - 1.9.2014 8:14

tak nějak podobně dělám buřt guláš,ale sehnat dneska dobrý buřty je u nás unikum i když se koupí ty dražší aby v nich bylo maso,inspirace na oběd až se vrátím na chatu,bude to dobré.
Lindo,ty jsi měla kdysi zájem o ty sloupový stromky jablka,dám o nich něco na zahrádku (foto)

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-24
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77195.
    Archiv anket.