Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Uhlířina

Uhlířina

Potřebujete:

Na noky: 30 dkg hladké mouky, 3 vajíčka, sůl, vodu podle potřeby

Dále budete potřebovat: 10 dkg špeku, 2 středně velké cibule, kmín a sůl podle chuti a asi 3/4 kg brambor, které jste si předem uvařili ve slupce

Postup:

Mouku, sůl, vejce a vodu zpracujte, až vám vznikne tužší těsto. Nechte ho asi půl hodinky přikryté odpočinout. Pak z těsta vytvarujte noky a uvařte je v osolené vodě.

Na pánvičce osmahněte nakrájený špek !na kostičky), až se vypeče, pak přidejte cibuli a kmín. Cibuli míchejte, dokud nezezlátne a přimíchejte brambory nakrájené na plátky a noky. Osolte a dobře prohřejte a promíchejte.

 

 

 

Meryl


1.10.2012   Rubrika: Brambory   |   Komentářů 25   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Uhlířina

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-25
Jaguška
Jaguška - 1.10.2012 9:07

Uhlířinu dělali uhlíři, kteří pálili dřevěné uhlí v milířích. - To bylo takhle. Kníže Oldřich zabloudil v Křivoklátských lesích a když narazil na uhlíře Matěje, který pálil uhlí v milířích, tak Matěj ho pozval do Hudlic na posvícení a Oldřich zase na oplátku jeho na posvícení do Prahy. To je loutková hra Matěje Kopeckého Posvícení v Hudlicích. Posvícení se v Hudlicích koná každou druhou neděli v říjnu. - Takhle vylepšenou dělám uhlířinu já.
obrázek - P9139790.JPG

 
Jaguška
Jaguška - 1.10.2012 8:54

Dělám to jako loupák, dám vařit brambory, pak k nim noky. Do hotového dávám buď výpečky nebo škvarky nebo slaninu a cibulku. Je to recept od Berouna, uhlířina se vařila mezi Kladnem a Berounem a je tam stále oblíbená.

 
mam-ča
mam-ča - 1.10.2012 8:46

To dělávala naše teta. Ale místo noků tam dávala zbytek knedlíků od neděle.
Bylo to takové zbytkové, ale moc dobré jídlo.

 
orinka
orinka - 1.10.2012 8:18

loupák: ano, tohle je správný postup, uhlíři o pracovní přestávce neměli na dlouhé vaření čas a taky jen jednu nádobusmajlik - 98

 
loupák
loupák - 1.10.2012 7:09

Dělám něco podobného,akorád tomu říkáme Havířinasmajlik - 68...přípravu mám o hodně jednodušší,brambory oloupu a dám vařit,když jsou skoro hotový,přidávám rovnou k nim do vody noky(dělám z polohrubé mouky),vedle si osmahnu cibulku(může být i se slaninou) a když jsou noky hotový,scedim a promíchám s cibulkou (slaninou)smajlik - 58..je to raz dva hotovýsmajlik - 54

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-25
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.