Hovězí maso se špenátem
Potřebujete: 800 g mletého hovězího masa, 1 balíček mraženého špenátu, 3 cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce, 4 lžíce rajčatového protlaku, 250 ml zakysané smetany, 4 lžíce oleje, 50 ml vody, olej, sůl, pepř
Postup: Na rozpáleném oleji osmahněte asi lžíci nakrájené cibule, přidejte rozmražený špenát, poduste a vmíchejte do něj utřený česnek a sůl podle chuti. Na pánvi osmahněte na oleji zbytek cibule a přidejte mleté maso, rajčatový protlak, sůl, pepř a poduste. Na dno vymazaného pekáčku dejte polovinu masa a na něj rozetřete špenát. Na vrch dejte opět maso. Zalijte trochou vody a pečte ve vyhřáté troubě asi půl hodiny. Před koncem pečení zalijte vejci rozšlehanými ve smetaně a ještě asi 15 minut dopečte. Jako příloha jsou dobré vařené brambory.
23.6.2011 Rubrika: Hovězí a telecí | Komentářů 25 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Hovězí maso se špenátem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.evropka: nebo palačinky a zapéct sypané sýrem......mlask
a nebo tím naplnit canelloni,mlask
sharon: a víš, že to vůbec není špatný nápad?
rajský protlak a špenát... bych to proložila lasaněma....
konečně něco zajímavého! To by šlo.