Hermelínová pomazánka
Potřebujete: 10 dkg sýru hermelín, 10 dkg tvrdého sýra, 1 malou cibulku, česnek a majolka podle chuti. Na ozdobu rajče, okurku, pažitku...
Postup: Tvrdý sýr nastrouhejte, hermelín nakrájejte na malé kostičky Cibuli nakrájejte najemno a česnek prolisujte. Vše důkladně promíchejte a nakonec přidejte majolku. Pomazánku namažte na pečivo a ozdobte zeleninou.
5.4.2011 Rubrika: Pomazánky | Komentářů 25 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Hermelínová pomazánka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Kadla: no tak takovouhle česnekovou pomazánku dělám taky, na jednohubky, vynikající, ale tahle hermelínová je fakt dobrá, nemusí tam být ani česnek, ale když se do ní přidá ta šunka a třeba i vajíčko nakrájené na kostičky, ten tvrdý sýr nastrouhaný nahrubo a okurky a cibule, tatarka nebo majonéza se může zjemnit bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou a paráda
Pivo k tomu může být samosebou taky
Já to dělám bez hermelínu a bez cibule a je to nejlepší pomazánka na světě. Ten hermelín je tam zbytečná (chuť zanikne) a cibule to jen kazí (mám vyzkoušeno). Jen strouhaný Eidam, trochu soli, majonéza a spousta česneku. Zdobit zásadně bílou paprikou. Všechny ty nahrážky z pomazánkového másla, lučiny apod. tomu nesahají po kotníky. (Ověřeno empirickým výzkumem spočívajícím v podání cca 150 různým hostům . Když se k tomu podává pivo, je žlučník v pohodě a nezlobí. Bez piva to je ovšem skutečně trochu silná káva . Ale všichni mí hosté to zatím přežili bez úhony a žádají tuto pomazánku znova a znova...
To vypadá tak zrave, ze i pres nedostatkové suroviny a experimentaci to vyzkousím - jsem zvedava co z toho vyleze tentokrát
ještě do ní dávám šunku, nakrájenou na proužky nebo kostičky a okurku kyselou do toho nahrubo nastrouhám.
evropka: dobrý nápad, hermelín mám v lednici, asi to zkusím
místo majolky bych dala pomazánkové máslo....tahle kombinace je na záchvat(žlučníkový)