Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Žampionová omáčka

Žampionová omáčka

Potřebujete: 50 g šunky, 3 čerstvé žampiony, 4 lžíce másla, 1 menší cibuli, 3 lžíce polohrubé mouky, 150 ml vývaru (může být i z kostky), 2 žloutky, sůl

Postup: Polovinu másla rozpustíme na pánvi a přidáme na plátky nakrájené žampiony. Podusíme. Do menšího hrnce dáme druhou polovinu másla a osmahneme na ní nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme polohrubou mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vývarem a povaříme asi 5 minut. Pak přidáme podušené žampiony, jemně nakrájenou šunku, osolíme podle chuti a 10 minut povaříme. Nakonec omáčku rozmixujeme a vmícháme žloutky. Podáváme k bílým masům.

Lenka Moučková


10.3.2010   Rubrika:   |   Komentářů 28   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Žampionová omáčka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-28
evropka
evropka - 10.3.2010 9:12

ne děkuji....smajlik - 48

 
manka
manka - 10.3.2010 8:46

Boubel: já taky obaluju v polo, jsou lepší.

ale stejně, šunku bych nerozmixovala

 
Boubel
Boubel - 10.3.2010 8:40

manka: mám kamarádku, která doma ani hladkou mouku nemá. Dělá vše z polohrubé, dokonce i řízky v ní obaluje.

 
martuš
martuš - 10.3.2010 8:31

mně by to mixování nevadilo, i u normální houbovky jsem svou porci rozmixovávala, protože jakmile není houba smažená nebo s vajíčkem a je měkká a patlavá v omáčce nebo polévce, nemohu pozřít - je to jako tlusté bílé hnusné maso. Co bych zato dala, kdyby tady byla polohrubá mouka-měla jsem ji nejraději, hladkou dlouho cítím i v jíšce a špatně se míchá.Ale kousky šunky bych asi dala až na závěr do hotové omáčky- jinak dobrésmajlik - 47

 
manka
manka - 10.3.2010 8:29

sharon: no bez té by to snad ani nešlosmajlik - 58smajlik - 57

 
sharon
sharon - 10.3.2010 7:42

fakt divný recept, já podusím žampiony na cibulce,zaleju mlékem, okořením,přidám máslovou jíšku a povařím, bez šunky a bez mixování....někdy dám i šlehačku.

 
manka
manka - 10.3.2010 7:08

jakýsi divný, taky dělám jíšku z hladké, ale to tak neva, ale to rozmixovaný, to mi teda vadí

 
evča.
evča. - 10.3.2010 6:39

Já teda dávám hladkou,a myslím ,že je to škoda mixovat ,ty žampiony a šunku.A stejně bych dělala vše v jednom hrnci.smajlik - 16

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-28
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77188.
    Archiv anket.