Žampionová omáčka
Potřebujete: 50 g šunky, 3 čerstvé žampiony, 4 lžíce másla, 1 menší cibuli, 3 lžíce polohrubé mouky, 150 ml vývaru (může být i z kostky), 2 žloutky, sůl
Postup: Polovinu másla rozpustíme na pánvi a přidáme na plátky nakrájené žampiony. Podusíme. Do menšího hrnce dáme druhou polovinu másla a osmahneme na ní nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme polohrubou mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vývarem a povaříme asi 5 minut. Pak přidáme podušené žampiony, jemně nakrájenou šunku, osolíme podle chuti a 10 minut povaříme. Nakonec omáčku rozmixujeme a vmícháme žloutky. Podáváme k bílým masům.
10.3.2010 Rubrika: | Komentářů 28 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Žampionová omáčka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.ne děkuji....
Boubel: já taky obaluju v polo, jsou lepší.
ale stejně, šunku bych nerozmixovala
manka: mám kamarádku, která doma ani hladkou mouku nemá. Dělá vše z polohrubé, dokonce i řízky v ní obaluje.
mně by to mixování nevadilo, i u normální houbovky jsem svou porci rozmixovávala, protože jakmile není houba smažená nebo s vajíčkem a je měkká a patlavá v omáčce nebo polévce, nemohu pozřít - je to jako tlusté bílé hnusné maso. Co bych zato dala, kdyby tady byla polohrubá mouka-měla jsem ji nejraději, hladkou dlouho cítím i v jíšce a špatně se míchá.Ale kousky šunky bych asi dala až na závěr do hotové omáčky- jinak dobré
sharon: no bez té by to snad ani nešlo
fakt divný recept, já podusím žampiony na cibulce,zaleju mlékem, okořením,přidám máslovou jíšku a povařím, bez šunky a bez mixování....někdy dám i šlehačku.
jakýsi divný, taky dělám jíšku z hladké, ale to tak neva, ale to rozmixovaný, to mi teda vadí
Já teda dávám hladkou,a myslím ,že je to škoda mixovat ,ty žampiony a šunku.A stejně bych dělala vše v jednom hrnci.