Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Polévky recepty

Burgundská polévka

Burgundská polévka

Potřebujete: 1 ks cibule, hovězí maso, kousek uzeného boku, mrkev, žampiony, rajčata v konzervě, zelené nebo žluté fazolové lusky (čerstvé nebo v konzervě), olivy, sůl, pepř, tymián, bobkový list, hřebíček, nové koření, petrželová nať, červené víno

Postup: Cibuli nakrájenou nadrobno vhodíme na rozpálený olej a smažíme dozlatova. Přidáme maso a uzený bok (oboje nakrájené) a smažíme dalších cca 5 min. Pak přilijeme cca 1/4 až 1/2 litru vína a vody, přidáme všechno koření a nadrobno nakrájenou zeleninu (mrkev, lusky, žampiony, rajčata, petrželovou nať). Všechno vaříme 1 a 1/2 hodiny. Pokud použijete fazolové lusky z konzervy, přidáme je až asi 10 minut před koncem, spolu s olivami.

Redakce


6.3.2014   Rubrika: Polévky   |   Komentářů 29   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Burgundská polévka

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-29
bobulka
bobulka - 6.3.2014 9:15

Almega: že nepijete víno by zas tak vadit nemělo, dělám francouzskou cibulačku s bílým vínem a vůbec tam není cítit: alkohol se vypaří. Víno je tam vlastně kvůli kyselosti - cibulka se smaží do hněda, bez vína je polévka sladká, kyselostí vína se to vykompenzuje. Můj muž víno přímo nesnáší, ale cibulačku miluje.

 
Almega
Almega - 6.3.2014 7:56

Tak u nás vyloučeno...Kromě mě jsou všichni vegetariáni,já nejím olivy a nepiju víno....Tak raději bych udělala "eintopf" křížený s borščem bez masa a do toho nakonec na talíři přidala kyselou smetanu....

 
bobulka
bobulka - 6.3.2014 7:50

orinka: Tak v tom případěsmajlik - 47.

 
orinka
orinka - 6.3.2014 7:47

bobulka: třeba to byla zkouška, jestli to vůbec pořádně čtemesmajlik - 14

 
bobulka
bobulka - 6.3.2014 7:43

orinka: souhlas! Jeví se mi to jako podivný mišmaš, žampiony budou po 1 a 1/2 hodině vaření na hadry, pertrželová nať se přeci vaří jen minimálně, jinak ztrácí barvu a olivy v polévce jsem jakživa neviděla. Burgundské je to zřejmě jen proto, že se do toho přidá víno. Nemyslím, že tento recept vyzkouším.

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 6.3.2014 7:19

připadá mi to jako eintopf a jak píše orinka, francouzi by asi takto neplýtvali surovinami. Těch ingrediencí je tam moc

 
orinka
orinka - 6.3.2014 6:25

Navíc, pravá lidová francouzská kuchyně potřebuje hodně času na vaření. Jim na hodině nezáleželo. Já věřím, že něco podobného tam dělají, ale rozhodně to není za chvilku hotové. Klidně vaří i celý den, pak teprve to má správný šmak.smajlik - 58

 
evropka
evropka - 6.3.2014 6:20

orinka: musím souhlasit...těšila jsem se na novou polévku,ale tohle smajlik - 66
to mělo být maso po burgundsku

 
orinka
orinka - 6.3.2014 5:40

Tak nevímsmajlik - 55 - pokud bych utratila za hovězí do polévky, asi bych udělala klasický vývar. Tohle mi, při vší úctě, připadá trošku jak dort pejska a kočičky.smajlik - 68 Navíc se mi nezdá dobrý postup. Hovězí je dlouho tuhé, takže bych vařila postupně napřed to hovězí, pak teprve bůček a až by bylo obojí měkké, přidala bych zeleninu, těsně před koncem. Jinak z toho bude kaše. A nerozumím už vůbec, co v tomhle dělají olivy?smajlik - 76 Omlouvám se, ale jako klasická kuchta si dovedu představit jídlo i podle receptusmajlik - 68

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-29
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 76952.
    Archiv anket.