Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Uzené maso se slivkovou omáčkou a pěry

Uzené maso se slivkovou omáčkou a pěry

Potřebujete: 600 g uzeného masa, 500 g povidel, mletou skořici, badyán, 200 g sušených švestek. Pěry: 800 g hrubé mouky, 1 vejce, 40 g droždí, špetku soli,  1/2 dl mléka

Postup: Uzené maso uvaříme doměkka, povidla podle potřeby rozředíme vývarem, přichutíme mletou skořicí a badyánem. Vmícháme sušené švestky a povaříme. Na talíři poléváme plátky uzeného masa.

Pěry: Droždí smícháme s trochou mléka a s trochou mouky uděláme těstíčko, které necháme vykynout. Kvásek přidáme do zbytku mouky, přilijeme vlažné mléko a uděláme hladké těsto. Necháme kynout. Pak děláme kulaté knedlíky, necháme 10 minut vykynout a vaříme v páře asi 25 minut.

Autorem receptu je paní Marie Kocurková z Horšovského Týna. Jedná se o jeden z vítězných receptů v rámci projektu Chutě a vůně Slovácka.

Lenka Moučková


20.10.2009   Rubrika:   |   Komentářů 30   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Uzené maso se slivkovou omáčkou a pěry

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-30
sharon
sharon - 20.10.2009 13:59

já si teda dám napřed uzený s brkaší a cibulkou a zajím to trnčenou máčkou s vánočkou......otázkou je , co to se mnou udělá....smajlik - 6smajlik - 6smajlik - 6

 
sharon
sharon - 20.10.2009 13:58

Elen: tenkrát myslíš kdy ??? když se cpali uzeným ?smajlik - 68

 
sharon
sharon - 20.10.2009 13:57

Ota: nepostřehls že jsme v česku....smajlik - 68brezule: myslíš dišputát ? trnčená máčka je dobrota, ale s uzeným ju nemusím.....smajlik - 66smajlik - 66smajlik - 66

 
brezule
brezule - 20.10.2009 13:45

proti gustu žádný diškutát,kdo to neochutná,neví o co přichází.Já tuhle trnčenou máčku(jak se u nás říká),vařím 40 let,skoro,všem nám moc chutná,hlavně vnučce a dědovi.
Co se neokusí-nezatracuj.V létě ji dělám jinak-po studenu,říká se jí šimlovice,to podle barvy omáčky.

 
Ota
Ota - 20.10.2009 13:42

Kawa: nó... mě třeba lezou krkem buchtičky se šódó i když mi jedna každá složka sama o sobě chutná.
Ale co švestky se slaninou ty jsou přece naprostá bomba nebo co například taková indická kuchyně? Co taková Korma ? Sladká mandlová omáčka s kokosem a k tomu klidně krevety, jehněčí nebo kuře...
Nebo thajská sladká polévka s kuřecím masem TomKhaGai

 
Kawa
Kawa - 20.10.2009 12:45

Elen: to nic nemění na tom, že moje chuťové buňkym a následně žaludek toto nezvládají...Tak jako někoho bere při představě jídla z hlemýžďů...což předpokládám že taky byla už něčí původní krmě...

 
Elen
Elen - 20.10.2009 12:02

Kawa: jedná se o TRADIČNÍ recept smajlik - 105 tenkrát si lidi pomáhali, jak mohli.

 
Kawa
Kawa - 20.10.2009 11:39

sharon: sladké ke sladkému - beru, ale tyhlety různé kombinace masa se sladkýma omáčkama já osobně už považuju za prznění! no fuj!smajlik - 66

 
sharon
sharon - 20.10.2009 10:46

já dělám trnčenou omáčku na vánoce s rozinkama ,povidlama,sušenýma švestkama a mandlema, zasmaženou máslem....baštíme jí s vánočkou....smajlik - 57

 
Betyyna
Betyyna - 20.10.2009 6:36

U nás se trnčená máčka zahušťuje strouhaným perníkem... smajlik - 68

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-30
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77184.
    Archiv anket.