Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Králík na mateřídoušce

Králík na mateřídoušce

Potřebujete: 4 ks králičích stehen, 2 mrkve, 2 pórky, mateřídoušku citronovou, sůl, pepř, olej

Postup: Mrkev nakrájíme na kolečka, pórky zbavíme tuhých zelených konců a nakrájíme je také na kolečka. V hrnci rozehřejeme olej, zprudka na něm králičí stehna opečeme. Pak přidáme mrkev, pórek, 1 stvol mateřídoušky, osolíme, opepříme, přidáme 200-250 ml vody a na mírném ohni dusíme. Vodu přidáváme podle potřeby. Když je maso měkké, podáváme. Mateřídoušku před servírováním vyjmeme.

Tip: mateřídouška citronová dodá méně chuťově výrazným pokrmům na chuti. Vznikla křížením mateřídoušky vejčité a mateřídoušky obecné.

Lenka Moučková


19.5.2010   Rubrika:   |   Komentářů 31   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Králík na mateřídoušce

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-31
štoudev
štoudev - 19.5.2010 9:19

evropka: tak já nevim, na mdlý maso se výrazné "koření" hodí, ne? Na začátku píšeš, že mateřídouška je moc aromatická a na konci, že to bude bez chuti a zápachu. Králíka sice nemám a tudíž nedělám, ale klidně bych si to i s tou mateřídouškou představit dokázala smajlik - 19

 
manka
manka - 19.5.2010 9:16

Linda: je to vlastně tymián, já ho používám ráda, do králíka na paprice, do svíčkové, do paštiky, ale musí se opatrně, je hodně aromatický.

 
evropka
evropka - 19.5.2010 9:09

majucha: sorry...ale v jakém jídle používáš aromatickou mateřídoušku?já zásadně čerstvou na čaj a nebo sušenou do skříně(nebo taky na čaj),maso musí být prošpikované a hlavně okořeněné,tahle kombinace je bez chuti a zápachu,vždyť králík má mdlé maso ...

 
štoudev
štoudev - 19.5.2010 9:02

evropka: ale já vážně nevím, co je na tom špatně smajlik - 26

 
Linda
Linda - 19.5.2010 9:00

Absolutne netusím jak vypadá materídouska, jdu mrknout na Google. A králík je nedostatkový, leda tak, ze bych cestou domu prejela divokého zajíce smajlik - 26

 
evropka
evropka - 19.5.2010 8:55

majucha: ...no coment,ale tobě přeji dobrou chuť

 
štoudev
štoudev - 19.5.2010 8:52

evropka: a co je na receptu špatně dneska? smajlik - 26smajlik - 55

 
mam-ča
mam-ča - 19.5.2010 8:50

Neumím křížit mateřídoušku. Dala bych místo toho Dobromysl, té mám plnou bylinkovou zahrádku.

 
lev
lev - 19.5.2010 8:39

králik je maso které nejím

 
evropka
evropka - 19.5.2010 6:35

Ale dnes není 1.dubna ....

 
YXH
YXH - 19.5.2010 6:35

To vypada dobre, kralika tu tezko sezenu, ale zkusim to s kuretemsmajlik - 5

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-31
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77190.
    Archiv anket.