Rajčata s mozzarellou
Potřebujete: 4 rajčata, 2 celé mozzarelly, 8 plátků dokřupava opražené libové anglické slaniny, olivový olej, bazalku, jemně mletou mořskou sůl, čerstvě mletý pepř.
Postup: Pro jemné jazýčky: nakrojte slupku rajčat do kříže a rychle je spařte v horké vodě. Slupku odstraňte. Pro naturalisty: rajče neloupejte :-) Nechte odkapat mozzarellu. Nakrájejte rajčata i mozzarellu na plátky. Začněte vrstvit odspoda plátek rajčete, plátek mozzarelly, křupavou slaninu. Ukončete rajčetem, do jehož vršku zapíchnete lístky bazalky. Postříkejte olivovým olejem, lehce posypte jemně mletou mořskou solí a jen tak pro oko opepřete čerstvě mletým pepřem (z mlýnku).
3.9.2012 Rubrika: Předkrmy | Komentářů 29 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Rajčata s mozzarellou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Linda: mám to úplně stejně a ještě mi ta syrová jakoby vrže mezi zubama
Stanik: jé tak to nevím jestli tady někde najdu, ale poptám se, díky.
manka: mám to stejne, syrovou mozarelu snim, ale neni to ono a to jsem vyzkousela uz nekolik znacek , zato rozpecenou na cemkoliv a jakoukoliv znacku - po tom se muzu uzrat
manka: ja ma nejradsi klasickou od italatu, nebo koupit v italskych lahudkach... napr. ve Wine&Food Market....
já bych tam teda tu slaninu taky nervala, i když mám domácí.
Jen mi prosím poraďte, jakou koupit mozarelu aby mi chutnala? Nemůžu jí vůbec přijít na chuť
Santé: patláma patláma paprčála
Holt paní Moučková(bez urážky) musí každé jídlo "VYLEPŠIT"
se slaninou to neznám, já přidávám balsamico a občas olivy :-).
já tam necpu slaninu, jen nakrájím na plátky rajčata, Mozarellu, posypu kořením na salát a trochu osolím a večeře je hotová a nemusím ani chleba
boha jeho, proc k tak puristickemu jidlu, jako je caprese cpat anglickou slaninu
Až na tu anglickou je to pro mě , já si přidávám ještě ocet balsamico