Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vařené brambory na několik způsobů

Vařené brambory na několik způsobů

Vyzkoušejte některý z recpetů na vařené brambory. Který vám zachutná nejvíce?

 

Vařené brambory - klasika

Tento recept používáme asi nejčastěji.

Potřebujete: brambory, sůl, kmín

Postup: Oloupané a omyté brambory zalijte vroucí osolenou vodou, přidejte kmín (případně i snítku zelené petrželky) a vařte, dokud nezměknou.

 

Brambory vařené v mléce

Potřebujete: na kilo a čtvrt brambor asi 1/2 lžičky soli, 3/4 l mléka nebo smetany, 100 g másla, petrželku

Postup: Oloupané brambory nakrájejte na větší kostky a zalijte je vroucím osoleným mlékem nebo smetanou. Zvolna vařte, pak mléko slijte a do brambor přidejte rozpuštěné máslo a opatrně protřepte.

Mléko z brambor můžete využít k přípravě polévky: Nařeďte ho trochou vody, osolte, přidejte kousek másla a povařte. Z hrubé mouky, jednoho vejce a trochy vody připravte kapání a do polévky je zavařte.

 

Brambory vařené ve vývaru

Potřebujete: brambory, sůl, petrželku, hovězí vývar, cibuli

Postup: Oloupané brambory nakrájejte na kostky a zalijte vroucím vývarem. Přidejte oloupanou celou cibuli, snítku petrželky a pod pokličkou vařte doměkka. Pokud máte rádi, můžete přidat i česnek.

 

Takto připravené brambory jsou výborné k pečeným masům. Dobrou chuť.

 

 

Lenka Moučková


13.4.2012   Rubrika: Brambory   |   Komentářů 32   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,5/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vařené brambory na několik způsobů

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-32
sharon
sharon - 13.4.2012 10:24

chybí tu jedna zásadní příprava brambor a to VAŘENÉ V PÁŘE kde neztrácení žádné minerály a vůbec se při konzumaci nemusí solit...........mám vyzkoušeno !

 
Renda68
Renda68 - 13.4.2012 10:08

šedinka: já je někdy peču v troubě zalitý smetanou/velkou 12%/ a s kouskem másla a jsou výborný, ale že bych je vyloženě vařila, to jsem nezkoušela.
manka: na loupačku a ukrajovat máslo taky milujem. Vlastně i kaši, bramboráky, "pampušky" - kynutý bramborový vdolky... Úplně se mi sbíhaj slinysmajlik - 23

 
Světlonoska
Světlonoska - 13.4.2012 10:02

Stačí mi,že jsou horké a kouří se z nichsmajlik - 68smajlik - 5miluji z nich ale i bramborové těsto,zapékané..prostě to je plodina nenahraditelnásmajlik - 66smajlik - 47smajlik - 94smajlik - 81smajlik - 57

 
Světlonoska
Světlonoska - 13.4.2012 10:00

smajlik - 94Podle mých zkušeností,jsou nejlepší brambory vařené v pářesmajlik - 47smajlik - 34smajlik - 26

 
orinka
orinka - 13.4.2012 9:43

šedinka: zkušenost nemám, ale brambory budou docela určitě chutnější, protože natáhnou mléčný tuk.

 
manka
manka - 13.4.2012 8:52

my taky brambory milujem. a takový na loupačku, jen tak ukrojit kousek, dát kousek másla, posolit, šup do pusy. mňááááááám

 
lee
lee - 13.4.2012 8:47

orinka: u nás taky nevím, co bychom si počali bez bramborsmajlik - 75

 
Linda
Linda - 13.4.2012 7:58

Dobry tak leda pokud bych chtela vyvrazdit rodinu smajlik - 34 smajlik - 34...varené brambory u nás skutecne neleti, kdyz uz tak ruzne pecené a v nejhorsim kase, tu naopak miluji já smajlik - 57

 
šedinka
šedinka - 13.4.2012 7:31

Víte někdo, proč bych vařila brambory v mléce, pokud tedy nechci vařit mléčnou polévku. Jsou takto uvařené brambory v mléce chutnější než ve vodě? Máte s tím nějaké zkušenosti?

 
orinka
orinka - 13.4.2012 6:35

brambory miluju ve všech podobách a neumím si představit, že kdysi nebyly.

 
dadka
dadka - 13.4.2012 0:49

S mými vnuky milujeme bramborovou kaši. Pěkně vyšlehanou do hladka, s vařícím mlékem a přepuštěným máslem uvniitř.

 
Kozoroh18
Kozoroh18 - 13.4.2012 0:06

při vaření brambor používám libeček

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-32
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77047.
    Archiv anket.