Omelety s hráškem
Potřebujete: 200 g sterilovaného hrášku, 8 vajec, 8 lžic mléka, 1 cibuli, 50 g tvrdého sýra, kečup, sůl, pepř, máslo nebo olej na smažení
Postup: Vejce rozšlehejte s mlékem a solí a usmažte omelety. Na rozpuštěném másle (nebo oleji) zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte hrášek, osolte, opepřete a orestujte. Omelety naplňte hráškem, přehněte, posypte nastrouhaným sýrem a ozdobte kečupem.
20.6.2011 Rubrika: Vejce | Komentářů 33 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Omelety s hráškem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.jé, já si nevšimla, že je tam o slimákách a ne o ptákách tak v tom případě aspoň ty lapače s pivem. A čert nám byl ty španělské potvory dlužen. V devadesátých letech vyšla poněkud braková knížka Slimáci, na obálce si pamatuju plastické ztvárnění slimáků, fuj. Tehdy tu ještě tolik nebyli, ale teď bych to znovu nečetla.
orinka: Linda mě předběhla - strašáky na plžáky neznám. Řekla bych, že na ně nefunguje nic. I když tam nasypu granule, tak vzhledem k tomu, že to je na chalupě a nejsme tam pořád, je to k ničemu
orinka: strasáky na slimáky???? Co to je???
Jarča*: a dali jste tam mezi řádky strašáky? Bez toho to nejde.
orinka: my jsme loni zasadili hrášek 3x a pokaždé ho sežrali plžáci
orinka: urcite vyrostlo, ale díky cenám za vodu a své lenosti pestuju pouze to co roste samo ala plevel (=jahody, redkvicky) a nebo co potrebuje minimální péci (keríky angrest, rybíz a tak). Bud zaprsí a nebo holt má zahrada smulu. Zalévám pouze kvetenu co mi visí kolem baráku a to vodou z akvárka a to jedno rajce a feferonku, které mám pruzkumove letos na terase. Mám uz dve pidi rajcátka . A mám spoustu korení, to roste jak tráva a nevím co s ním .
Nedelám si srandu, vloni jsem si dala praci a spocetla spotrebu na zalítí a koupit i za tu desnou cenu ted by me vyslo levneji nez to mesíc zalévat a cekat na vlastní úrodu
Linda: ježišku, to je cena! Na zahradě by to nevyrostlo? Roste rychle.
Linda: nojo furt
evropka: mrazený pulkila pod 10korun, cerstvý vanicka kolem 200-250g 20-25korun a to jeste minus odpad. Ano koupím lusky tak za týden dva az budou cenove prijatelné a zdlábneme je jenom tak rovnou z lusku do pusy nebo do salátu. Ale na jakoukoliv tepelnou úpravu stací mrazený.
Linda: tak jasně,ale dnes v tescu 1kg lusků za 34kc,to nikoho nezabije a těch vitamííííííííííínůůůůůůůůůůůů
orinka: evropka: nevím jak u vás, ale me ta plechovka nebo jeste spís mrazený vyjde tak 10x levneji nez lusky .
A k omelete: nejlepsí je uslehat zloutky zvlást a z bílku udelat sníh a opatrne zamíchat k zloutkum
orinka: dnes jsem ho koupila v tescu čerstvý,ale já ho asi zamíchám do těsta a hotové palačinky naplním sýrem a asi dnes
Kruci, čert mě bere, když v čase hráškových lusků na každém rohu v receptu poradí plechovku. Snad není tak těžké hrášek vyloupat a podusit na másle.