Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Houbové řízky

Houbové řízky

Potřebujete: 500 g čerstvých hub, 1 menší cibuli, 30 g másla, sůl, špetku pepře, 1 žemli, trochu mléka, 2 vejce, 50 g jemné krupice, petrželku. Na obalení: hladkou mouku, vejce, strouhanku, tuk na smažení.

Postup: Houby očistíme a nakrájíme na tenké lístky. Asi deset minut je podusíme na másle spolu s jemně nakrájenou cibulí. Potom přidáme v mléce namočenou, nakrájenou a vymačkanou žemli, vejce, sůl, pepř, petrželku a zahustíme krupicí. Necháme prochladnout a tvoříme malé ploché řízečky. Obalíme v trojobalu a smažíme.

Redakce


10.9.2013   Rubrika: Houby   |   Komentářů 30   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Houbové řízky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-35
PEGG
PEGG - 10.9.2013 11:18

Almega - 10.9.2013 10:32 teda, trochu ti závidím, tady na východě Čech nic, snad jen místy,ale na ta já jsem ještě nenarazilasmajlik - 68 Ale kotrč osobně ráda nemám, nějak mi přijde, že nemá žádnou chuť, jen připomíná držky.smajlik - 105

 
Milda3
Milda3 - 10.9.2013 10:52

PEGG: jak správně podotýkáš Syrovinka je druh Ryzce,ještě je Ryzec pravý jako dítě jsem na ně chodil s babičkou s dvouušním košem a nakládala je do octa a to už je nejmíň skoro 60 let
když u mě dělali ukrajinci tak sbírali ty bílé ryzce peprné jak to pouští to bílé mléko co tak pálí a ti to uměli udělat se špekem, že to bylo eňo ňuňo a my to vůbec nesbíráme,maximálně je někteří rozkopou

 
Almega
Almega - 10.9.2013 10:32

IVUSKA 56: Tak u nás na západě jsou lesy plné bedel všech velikostí:od těch jako talíř po malé...Hřiby,křemenáče,kozáky,klouzky,masáky,václavky! plné pařezy,málo lišek,málo babek,ryzce smrkové,pravé žampiony a další.Jen zatím nebyl letos kotrč,nejlepší houba na polévku...

 
PEGG
PEGG - 10.9.2013 10:29

IVUSKA 56 - 10.9.2013 10:13 Ježíš, nojo bedlysmajlik - 57smajlik - 105
Na Moravě rostly Syrovinky(Ryzec) a to byla bašta, jen tak na kmíně. Houba teda vypadá jako prašivka a teče z ní bílé mléko, ale je to delikatesasmajlik - 57

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 10.9.2013 10:13

Almega: taky miluju bedly, ale nejvíc jen na másle a na kmíně, dát na čerstvý chleba a ještě namočit v tom výpeku, mňam, sbíhají se mi sliny. Houby tady rostou, máme je pořád, ale bedly ne.

 
sharon
sharon - 10.9.2013 8:53

tady houby letos nejsou takže nezbývá než vepřový řízek....smajlik - 68

 
PEGG
PEGG - 10.9.2013 8:51

Sakra neštvěte měsmajlik - 31 já ještě nenašla ani prašivku, tady je děsné suchosmajlik - 17 A takový řízek z pravého hříbku já mám nejradějismajlik - 57

Milda3 - 10.9.2013 8:06 smajlik - 60smajlik - 60smajlik - 60

 
Almega
Almega - 10.9.2013 8:48

Tak u nás rostou taky,byli jsme před 14 dny i nyní.Takže v sobotu,v neděli,v pondělí ,v úterý byly houby a tento týden v sobotu ,v neděli i včera byly zase houby...My máme nejraději klobouky masáků,bedel,dá se i klouzků, udělám těstíčko z vajec a hl.mouky,osolím,trošku mletého pepře a namočím klobouk a dám hned do rozpáleného oleje.Vznikne moc dobrý kousek,chuťově to připomíná maso,což si manžel-vegetarián-aspoň takto může připomenout...

 
loupák
loupák - 10.9.2013 8:28

Milda3: smajlik - 47smajlik - 60to je nááádhera,taky je tady u nás na západě hub jako máku,je to supersmajlik - 61

 
Světlonoska
Světlonoska - 10.9.2013 8:12

Milda3: smajlik - 94to jsou úlovkysmajlik - 47jj,taky bych to vyzkoušela,jen houby chybísmajlik - 68smajlik - 76smajlik - 58

 
Milda3
Milda3 - 10.9.2013 8:06

Světlonoska: taky to děláme tak jako ty,ale tento recept je zajímavý tak že jestli ve čtvrtek něco najdeme tak ho ihned vyzkouším

tohle jsme dělali asi před týdnem
obrázek - 100_4823_1_.JPG

a hub a hlavně hřibů bylo tolik že jsme si vybírali ,pár větších jsme si vzali na řízky a tyhle co fotil švagr jsme tam nechávali i když byly povětšinou asi zdravé,ty co jsme utrhli ,červavé nebyli,zůstalo jich tam mnohem víc nežli vyfotil,bylo to nad Chomutovem na Nové vsi
obrázek - 100_4828(1).JPG obrázek - 100_4827.JPGobrázek - 100_4826.JPGobrázek - 100_4825(2).JPG

 
IVUSKA 56
IVUSKA 56 - 10.9.2013 7:58

Takhle dělám houbové placičky-karbanátky, řízky jen obalím syrové plátky a usmažím

 
monja
monja - 10.9.2013 7:57

jojo, tohle děláme ... děti jako malí nejedly klasický řízky ale houbový karbenátky byly u nás dost oblíbený, jen vejce jsem dávala zvlášť žloutky a z bílků sníh ... smajlik - 47

 
loupák
loupák - 10.9.2013 7:46

Takhle jsem houby ještě nepřipravovala,určitě vyzkouším,díky za typsmajlik - 47smajlik - 57

 
Světlonoska
Světlonoska - 10.9.2013 7:31

Houbové řízky milujeme,ale syrové plátky hned obalíme a smažímesmajlik - 57smajlik - 94smajlik - 58smajlik - 34smajlik - 47

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-35
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77178.
    Archiv anket.