Tátova pizza
Potřebujete: listové těsto, 500 g mletého masa, 2 středně velké cibule, 1 stroužek česneku, 1 rajče, malý rajský protlak, případně špetku pálivé papriky, bazalku, sůl a pepř, tuk
Postup: Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Cibuli nakrájíme a na trošce vody podusíme, pak přidáme mleté maso, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme (případně dochutíme pálivou paprikou). Listové těsto rozválíme na tenkou placku, kterou přeneseme na plech. Těsto potřeme rajským protlakem, poklademe rajčetem, které jsme nakrájeli na plátky. Posypeme nadrobno nakrájenou bazalkou. Pak rovnoměrně poklademe mletým masem. Dáme péct na 30-40 minut, až je těsto zlatavé a křupavé. Podáváme s pivem.
"Jednou jsem odjela na prodloužený víkend k příbuzným," píše čtenářka Anna, "a manžel dětem připravil tuto variaci na pizzu. Měla úspěch, jak jinak!"
Děkujeme za recept a blahopřejeme k šikovnému kuchaři v rodině!
27.7.2010 Rubrika: | Komentářů 33 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Tátova pizza
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.pizza a listové těsto ? ani náhodou.....
Almega: kávu?...já bažanta
Almega: kávu?...já bažanta
Almega: kávu?...já bažanta
majucha: Haha,u nás by to nikdo nejedl,manžel si dělá těsto sám,z mouky a oleje,trochu droždí...Maso tam nesmí být....a žádný kečup!! A pivo pak už vůbec-já tedy mám k pizze nejraději kávu....
Podáváme s pivem.
"Manžel dětem připravil tuto variaci na pizzu. Měla úspěch, jak jinak!"
No jak jinak, když ty děti byly opilé
A já chválím toho tatínka, že vůbec něco vařil, taky jim mohl namazat chleba.
evropka: jasně, že nemusí. Můžeš si to obložit rukama
tohle ja moc nee. Kdyz uz z listoveho testa, tak udelat slanej zavin, to jeste jo... nejradsi mam pizzu z pece, takze ji doma nedelam
anitech: ...ruku na srdce,musítam být rajče?maso?kečup?cibule a ostatní?nemusí...
evropka: nejen že tu není sýr, ale dokonce mleté není smícháno se zakysanou smetanou. Dokonce dnes chybí i anglickáJinak pizza z listového se dá udělat, jenom se nesmí moc potírat kečupem nepo pokládat krájenými rajčaty protože těsto pak navlhne a v ruce se láme.
Pizzu z listového jsem v zivote nejedla, zajímavá první pomoc. A jinak masovou smes dávám na pizzu bezne, na to rajcata a mozarellu a je to .
Na chlapa superale pro ty ostatní...mleté tak do špaget,listové na závin...co ale musím pochválit,že není nastrouháno hustě "ajdááámem"
pizzu z listového těsta ráda nemám.
orinka: Kde? Vždyť cibulku dusí ve vodě. Maso si můžu pomlet libový. Tak snad jen v tom listovým těstě
No jo, ale toho tuku!