Dušené roštěnky
Potřebujete: 4 plátky hovězí roštěné, 2 cibule, 2 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, sojovou a worcesterovou omáčku, vodu
Postup: Omyté plátky masa naklepejte, osolte a opepřete. Na rozehřátém sádle osmahněte nakrájenou cibuli, vložte plátky masa a po obou stranách osmahněte. Podlijte vodou a duste doměkka. Pak maso vyjměte, výpek v hrnci zaprašte moukou a dle potřeby zřeďte vodou a krátce povařte. Pak vložte maso zpět a prohřejte. Na závěr dle chuti osolte a dochuťte sojovou a worcesterovou omáčkou. Jako přílohu podávejte dušenou rýži.
16.2.2012 Rubrika: Hovězí a telecí | Komentářů 37 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Dušené roštěnky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.evropka: a na jaký způsob byly upravený ?
evropka: vím, kde je. ale je fakt, že to rozdělení masa u prasete mi jde líp
monja: já si dala líčka v cafe imperial
manka: od halvy vysoký a pak nízký roštěnec....u prasete krkovice a pak kotleta
monja: taky dávám hořčici, mńam.
manka: jj roštěnec je na hřbetě
tuhle jsem koupila líčka, tak je udělám ala roštěnky ... bez worčestru a sojovky ale zato s hořčicí ňami
manka: ne tak roštěná je kravská kotleta
evropka: ale to je kýta ne?já myslím, že roštěnec je nahoře na hřbetě
Linda: blbost tam je roštěnec...je to zadní maso tak někde na zadku ne?
Linda: já myslím nahoře na hřbetě..
blby dotaz - odkud z kravy je rostenka?
Kdyz jsem to soupla do prekladece tak z rostenky udelal biftek a z rostenek (z mnozného cisla) rostbíf. A to jsem to zadala i s háckama (okopirovala odtud).
anitech: já zase na houbáchpečenou rýži k tomu a nebe v hubě....ale ptáky už jsem taky dlouho nedělala
evropka: a kdybys věděla, jakou chuť na ně mám já.Když si vzpomenu, že jsem je kdysi "zneužívala" na dělání španělských ftákůFakt bych brečela
taky nechápu co tam dělá worčestr a sojovka, jinak roštěnky mám mooooc ráda
Aja: přesně tak,na roštěnky kg za 250kč bych nikdy nelila tyto dva "pomocníky"...mám na ně už dlouho chut ale ta cena je děsná
Na roštěnky bych nikdy nepoužila sojovou ani worcestrovou omáčku. Roštěnky musí chutnat jako roštěnky