Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Kuchařinky, nástup! Tento týden vaříme s r1911.

Kuchařinky, nástup! Tento týden vaříme s r 1911.

Také se vám občas stává, že se zaseknete na několika druzích jídel, točíte je stále dokola a rodina už se začíná bouřit: „No mami, zase špagety?“ Není divu, jíst musíme denně, ale kdo má mít v tom neustálém shonu pořád buňky na vymýšlení nových, neotřelých pokrmů, které by nezruinovaly peněženku a nezabraly moc času?

Naše čtenářky si hojně radí a sdělují své tipy v diskusi Vaření. Když tam člověk zavítá, okamžitě se může inspirovat. Jednou z nejaktivnějších návštěvnic diskuse je Radka, kterou znáte pod nickem r1911. Její recepty a fotografie jsou všeobecně oblíbené a čtenářkami využívané. Není divu. Jak jsem zjistila, šéfkuchařem u nich doma je Radčin přítel Tomáš, pro kterého je vaření nejen profesním údělem, ale především zálibou: „Jsme normální dvojice ze středních Čech s abnormální chutí k jídlu. Jídlo si opravdu užíváme. radka a tomášKdykoliv, kdekoliv a v libovolném množství. Pracuji jako kuchař, takže trochu nemoc z povolání, a Radka je referentka. A jestli láska prochází žaludkem? Alespoň u nás to platí, protože jsme spolu ´projedli´ už 12 let."  Tomáš zkrátka vaří rád, skvěle a nápaditě. I z obyčejných ingrediencí dokáže vykouzlit pokrm, nad nímž chuťové i zrakové buňky zaplesají.

 

Vaříme s r1911

Proto jsem gurmánskou dvojici požádala, zda by vám tak trochu nepomohla v nekonečnémkuchyn vymýšlení, „co proboha dneska budu dělat k večeři!?“  Jelikož jídlo je jejich velký koníček, postavili se k tomu zodpovědně. Vařili, fotili, kombinovali...

Celý tento týden vám tedy budeme nabízet recepty z jejich kuchyně (mimochodem velmi krásné, útulné kuchyně, jak vidíte na fotografii).

A na co se můžete těšit? Každý všední den to budou tři tipy na večeři, která se dá v klidu připravit i po příchodu z práce. Stačí si vybrat. Vše samozřejmě doplníme fotografiemi. V pátek vám předvedeme kompletní víkendové menu včetně dezertu a večeře, a to jak na sobotu, tak na neděli.

Dnes je pondělí, takže začínáme. Množství jednotlivých surovin přizpůsobte vlastním potřebám, citu a zkušenostem. Tak vybírejte, přejeme vám dobrou chuť.

 

Kuřecí stehýnka na medu

Potřebujete: Kuřecí stehna, med, sojovou omáčku, grilovací koření, sůl.

V misce rozmícháme med, sojovou omáčku a grilovací koření s trochou vody. Nasolená stehýnka marinujeme (nejlépe den předem) a pečeme na 180° C asi 60 minut. Během pečení přeléváme výpekem.

Příloha: Pečivo a křen, různě upravené brambory, čerstvá zelenina.

recept1

 

Zapečené brambory s fazolemi

Potřebujete: Větší brambory, fazole, cibuli, sterilovanou kukuřici, sůl, pepř, sýr.

Brambory uvaříme vcelku a ve slupce. Rozkrojíme a vnitřek vydlabeme lžičkou. Na cibulce osmahneme uvařené fazole (lze nahradit sterilovanými). Přidáme kukuřici a vydlabané vnitřky brambor. Vše dochutíme solí a pepřem. Hotovou směsí plníme brambory, zasypeme sýrem a pečeme v troubě na 180° C dozlatova.

Tip: Podáváme na orestovaných plátcích slaniny, posypané čerstvým pórkem. 

recept3

recept2
 

Smažené rolky

Potřebujete: Plátky uzeného masa, trvanlivý salám, sýr, vejce, hladkou mouku, strouhanku.

Na plátek uzeného masa klademe salám a hranolek sýra. Vše zarolujeme a obalíme v trojobalu. Smažíme v oleji.

Tip: Můžeme spíchnout párátkem, aby se rolka nerozbalila.

Podáváme s pečivem a pikantní sterilovanou zeleninou.

recept4

recept5
recept6
recept7

 

Zítra se můžete těšit na další recepty od r1911. Závěrem bych chtěla tvůrcům našeho gurmánského seriálu moc poděkovat. S jeho přípravou si skutečně vyhráli a výsledek rozhodně stojí za to.

Meryl a r1911


12.11.2007   Rubrika:   |   Komentářů 40   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Kuchařinky, nástup! Tento týden vaříme s r1911.

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-40
habaděj
habaděj - 12.11.2007 12:48

r1911: bezva, paráda-rolka na 100% a zapečené brambory zkusím se špekem místo fazolí-jak tady někdo psal-žlučník mám jenom jeden, tak proč ho fazolema pokoušet, že???

 
Ota
Ota - 12.11.2007 12:45

tyrkys: představ si péct to kuře na podkladu z brambor a brokolice, jak se to nasaje tím sosem ......

 
Qwerty
Qwerty - 12.11.2007 12:07

r1911: Knedlík se dneska spíš vyplatí koupit,než plácatsmajlik - 68Ty recepty jsou bezvadný,kuře na medu občas dělám a dík za nápad na rolky!smajlik - 61

 
matysek
matysek - 12.11.2007 11:30

a to já si zas ty rolky pěkně vyzkouším, přes týden se stravuji zdravě a i dietně, ale o víkendu se chutím meze nekladou smajlik - 42

 
tyrkys
tyrkys - 12.11.2007 11:21

Na můj vkus v receptech chybí zelenina. Dala bych jí jak pod kuře tak (třeba jako salát) k bramborám. Poslední recept mě nezaujal vůbec. smajlik - 26

 
Ota
Ota - 12.11.2007 11:07

tornado-lou: mě ty fotky připomínají 70-80 tá léta . To je přesně gurmánský styl té doby .
Sice chutné ,leč hutné a smažené.

Snad jedině ty erteple z toho vyčuhují jako nóvum nehodné těch let.

Mě občas popadně chuť na přesně takové ňamky ale pak si to rozmluvím, mám jen jeden žlučník smajlik - 33

 
Ota
Ota - 12.11.2007 10:59

r1911: jojo je to dobré .... vaří to jedna moje vzdálená příbuzná z USA protože část jejího příbuzenstva nesmí vepřové a část nesmí hovězí .... to se tak někdo umí vdát.smajlik - 42

Tak je z ní specialistka na ovečky a mám od ní "jehněčí" kuchařku

 
tornado-lou
tornado-lou - 12.11.2007 10:56

ty brambory vyzkousim, ale uzene plnit salamem a jeste smazit... to si odpustim. pridavam se k otovi. nebyly by lehci a dietnejsi jidla?

 
r1911
r1911 - 12.11.2007 10:34

Ahoj, smajlik - 31 díky za prozatímní ohlasy. smajlik - 72 Musím ale pravdivě uvést, že moje mamka se strašně smála, že má někdo zájem vařit zrovna podle nás dvou, hlavně podle mé osoby. smajlik - 16 Já totiž ještě nikdy nezkusila uvařit klasické knedlíky a poctivou omáčku, což mé kuchtění dost znevažuje. Ale jednou, jednou se k tomu třeba dokopu. smajlik - 64
Ch.Z. Kochanská: U nás skopové nikdo nejí, ale případně se večer poptám. Ale Otův recept vypadá dobře a navíc je vyzkoušený.

 
Ch.Z. Kochanská
Ch.Z. Kochanská - 12.11.2007 10:22

orinka: smajlik - 34

 
orinka
orinka - 12.11.2007 10:20

vy jste tady hrozní!!!!! smajlik - 37Já jsem si kvůli vám snědla oběd. Měla jsem....MĚLA!!!smajlik - 10 rýži Basmati, kuře na ananasu. Teď jak to čtu, mám znovu hlad a jedla bych klidně i skopové, když je to tak nádherně napsanésmajlik - 57....

 
Ch.Z. Kochanská
Ch.Z. Kochanská - 12.11.2007 10:16

Ota: jo, to zní zajímavě, dik

 
Ota
Ota - 12.11.2007 9:58

Ch.Z. Kochanská: kýta ?

doporučuji připravit skopové podle originál receptu s datlemi ...
potřebuješ baraninu,sůl, zázvor - 1 kousek ,mandle30-50 g, datle 50-100 g, česnek3-5 stroužku ,med 1-2 polévkové lžíce, 2-3 cibule,olivový olej 3-4 lžíce ,koriandr a papriku.... variačně přidat citronovou štávu ,

maso pokrájíš na kostičky , pokrájenou cibuli osmažíš na oleji, plátky zázvoru hodíš na cibulku, osolené a opaprikované maso orestuješ ,přihodíš utřený( prolisovaný) česnek a podliješ ( přiměřeně né moc) ... podle množství masa dusíš 30-45 minut a přidáš datle, koriandr a med .... no a pak dusit a dusit až baranina změkne , mandle spaříš a přihodíš na konec, můžes přidat citronovou šťávu když to máš ráda.
Arabové to nakonec před servírovaním nazdobí nakrájeným vajíčkem natvrdo.

No a s Basmati rýží ve verzi s nudličkam se přesně trefíš do arabské chutě ... osmažíš hrst nudliček do hněda na oleji, dáš tam jednotku rýže a zaleješ jedntkou +1/4 vody. Osolíš, přivedeš do varu, nemícháš a za cca 15 minut sundáš pokličku dáš kousek másla a necháš 2-3 minuty dojít ,,,,,

 
kiki
kiki - 12.11.2007 9:49

jééééé,díky Vám za tipy,mně už fakticky po 21 letech manželství došly nápady a fakt vařím nejčastěji ty špagety.....smajlik - 68,tak dneska zkusím ty bramborysmajlik - 77,je to supéééér,už se těším na dalšísmajlik - 57

 
Betyyna
Betyyna - 12.11.2007 9:37

smajlik - 50 sklvělý nápad s těmi recepty, brambory určitě vyzkouším

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-40
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.