Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Kuchařinky, nástup! Tento týden vaříme s r1911.

Kuchařinky, nástup! Tento týden vaříme s r 1911.

Také se vám občas stává, že se zaseknete na několika druzích jídel, točíte je stále dokola a rodina už se začíná bouřit: „No mami, zase špagety?“ Není divu, jíst musíme denně, ale kdo má mít v tom neustálém shonu pořád buňky na vymýšlení nových, neotřelých pokrmů, které by nezruinovaly peněženku a nezabraly moc času?

Naše čtenářky si hojně radí a sdělují své tipy v diskusi Vaření. Když tam člověk zavítá, okamžitě se může inspirovat. Jednou z nejaktivnějších návštěvnic diskuse je Radka, kterou znáte pod nickem r1911. Její recepty a fotografie jsou všeobecně oblíbené a čtenářkami využívané. Není divu. Jak jsem zjistila, šéfkuchařem u nich doma je Radčin přítel Tomáš, pro kterého je vaření nejen profesním údělem, ale především zálibou: „Jsme normální dvojice ze středních Čech s abnormální chutí k jídlu. Jídlo si opravdu užíváme. radka a tomášKdykoliv, kdekoliv a v libovolném množství. Pracuji jako kuchař, takže trochu nemoc z povolání, a Radka je referentka. A jestli láska prochází žaludkem? Alespoň u nás to platí, protože jsme spolu ´projedli´ už 12 let."  Tomáš zkrátka vaří rád, skvěle a nápaditě. I z obyčejných ingrediencí dokáže vykouzlit pokrm, nad nímž chuťové i zrakové buňky zaplesají.

 

Vaříme s r1911

Proto jsem gurmánskou dvojici požádala, zda by vám tak trochu nepomohla v nekonečnémkuchyn vymýšlení, „co proboha dneska budu dělat k večeři!?“  Jelikož jídlo je jejich velký koníček, postavili se k tomu zodpovědně. Vařili, fotili, kombinovali...

Celý tento týden vám tedy budeme nabízet recepty z jejich kuchyně (mimochodem velmi krásné, útulné kuchyně, jak vidíte na fotografii).

A na co se můžete těšit? Každý všední den to budou tři tipy na večeři, která se dá v klidu připravit i po příchodu z práce. Stačí si vybrat. Vše samozřejmě doplníme fotografiemi. V pátek vám předvedeme kompletní víkendové menu včetně dezertu a večeře, a to jak na sobotu, tak na neděli.

Dnes je pondělí, takže začínáme. Množství jednotlivých surovin přizpůsobte vlastním potřebám, citu a zkušenostem. Tak vybírejte, přejeme vám dobrou chuť.

 

Kuřecí stehýnka na medu

Potřebujete: Kuřecí stehna, med, sojovou omáčku, grilovací koření, sůl.

V misce rozmícháme med, sojovou omáčku a grilovací koření s trochou vody. Nasolená stehýnka marinujeme (nejlépe den předem) a pečeme na 180° C asi 60 minut. Během pečení přeléváme výpekem.

Příloha: Pečivo a křen, různě upravené brambory, čerstvá zelenina.

recept1

 

Zapečené brambory s fazolemi

Potřebujete: Větší brambory, fazole, cibuli, sterilovanou kukuřici, sůl, pepř, sýr.

Brambory uvaříme vcelku a ve slupce. Rozkrojíme a vnitřek vydlabeme lžičkou. Na cibulce osmahneme uvařené fazole (lze nahradit sterilovanými). Přidáme kukuřici a vydlabané vnitřky brambor. Vše dochutíme solí a pepřem. Hotovou směsí plníme brambory, zasypeme sýrem a pečeme v troubě na 180° C dozlatova.

Tip: Podáváme na orestovaných plátcích slaniny, posypané čerstvým pórkem. 

recept3

recept2
 

Smažené rolky

Potřebujete: Plátky uzeného masa, trvanlivý salám, sýr, vejce, hladkou mouku, strouhanku.

Na plátek uzeného masa klademe salám a hranolek sýra. Vše zarolujeme a obalíme v trojobalu. Smažíme v oleji.

Tip: Můžeme spíchnout párátkem, aby se rolka nerozbalila.

Podáváme s pečivem a pikantní sterilovanou zeleninou.

recept4

recept5
recept6
recept7

 

Zítra se můžete těšit na další recepty od r1911. Závěrem bych chtěla tvůrcům našeho gurmánského seriálu moc poděkovat. S jeho přípravou si skutečně vyhráli a výsledek rozhodně stojí za to.

Meryl a r1911


12.11.2007   Rubrika:   |   Komentářů 40   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Kuchařinky, nástup! Tento týden vaříme s r1911.

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-40
Ch.Z. Kochanská
Ch.Z. Kochanská - 12.11.2007 9:21

Já bych poprosila šikovného Tomáše o tip, jak připravit baraninu (rozuměj skopové) aby bylo poživatelné. smajlik - 26
Z víkendové zabijačky berana jsem si i proti své vůli kus do mrazáku přivezla...

 
evča.
evča. - 12.11.2007 9:08

Samé dobroty,kuře na medu jsem kdysi dělala,ale nechutnalo nám.Ale to ostatní by stálo za to.smajlik - 47

 
Ota
Ota - 12.11.2007 8:59

to je zákeřný! smajlik - 34

Jeden se tady cpe bílou holandií s musli a bezelstně si otevře stránku s takovým jedem na předsevzetí ! Po té co jsem o víkendu zhřešil s nemíchacím gulášem z vašich receptů přijde takováhle smršť dobrot ... je vidět , že vačí chlap. ( u toho guláše z Pátku jsem udělal variantu můžete tam kouknout do diskuse co a jak)

Dávám tomu velkou jedničku smajlik - 47

PS : nebylo by zítra něco dietnějšího ? smajlik - 33

 
mivi
mivi - 12.11.2007 8:45

r1911 smajlik - 47smajlik - 47
Tak už mně je jasné proč jsou vaše jídla tak úžasné a dokonalé smajlik - 47

 
Sheeni
Sheeni - 12.11.2007 8:08

Vypadá to skvěle - hlavně to kuře a brambory s fazolemi, mňamsmajlik - 57smajlik - 5

 
Dewey_Dell
Dewey_Dell - 12.11.2007 7:58

r1911 vaří skvěle, tam já se vždycky kochám, těším se na další díly smajlik - 57

 
syja
syja - 12.11.2007 7:42

smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5

 
1567
1567 - 12.11.2007 7:21

Je to bomba, jídla jsou jednoduchá a chutná. To se Vám povidlo obrázek - palec.gif

 
jasmine
jasmine - 12.11.2007 4:18

ještě že jsem po snídani,jinak bych s chutí snědla i ty obrázky,super nápady tak zas zítrasmajlik - 31

 
Gabbi + Peta
Gabbi + Peta - 12.11.2007 1:15

Ty jo tak to je super ctenicko - az jsem si naslintala do klavesnice a uz mam zase neco cim ohromim doma.
UZ se nemuzu dockat na dalsi pokracovani.smajlik - 47

 

Zvolte stranu: 1-15 | 16-30 | 31-40
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77046.
    Archiv anket.