Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-30 | 31-60 | 61-90 | 91-120 | 121-150 | 151-180 | 181-210 | 211-240 | 241-270 | 271-300 | Další strana
YXH
YXH - 28.9.2018 15:32

Linda: Asi smazenak a brambory s tatarkou (ryze ceske jidlo kdyz je ta pout smajlik - 68) Pristi tyden tady je Thanksgiving (tak dcera bude delat krutu, tudiz nevarim). Vcera jsme byli v Calgary, tak Korejska restaurace. Dcera donesla polevku ze zbytku sunky, ta bude na sobotu, a dneska jdeme vecer do hospody se loucit s manzelovym sefem, ktery odchazi....

 
sharon
sharon - 28.9.2018 14:56

Linda: Evi, já udělala kastrol, masa , rýži, kastrol jablíčkovýho kompotu.....zítra jedem k mladým na Václava , pozítří k dalším na Michala ......tak se bude dojídat a dojídat...smajlik - 68

 
Linda
Linda - 28.9.2018 10:53

Bety: prosim te ten jablecny ocet - kdyz ho po tydnu precedim a naliju do nadoby tak ta se taky jenom zakryjhe platynkem nebo necim prodysnym a nebo to mam zasroubovat napevno vickem ?????

 
Linda
Linda - 28.9.2018 10:51

Co varite na vikend? Ja dneska budu delat domaci hamburgery a dal netusim smajlik - 26

 
sharon
sharon - 28.9.2018 9:52

my zase zítra jedem k dětem......smajlik - 105

 
Bety
Bety - 27.9.2018 19:58

smajlik - 16 stejný chleba jako minule a fakt vypadá stejně! Zítra přijedou děti na návštěvu
obrázek - IMG_20180927_110515.jpg

 
YXH
YXH - 26.9.2018 21:28

Bety: To je skoda. Melounek jednohubka smajlik - 64

 
Bety
Bety - 26.9.2018 20:26

Do rána mi mráz odstřelil půlku slupky z baby melounku
obrázek - IMG_20180926_084609.jpg

a jeden můj obří melounek, pro srovnání jsem položila vedle česneku
obrázek - IMG_20180925_095349.jpg

 
sharon
sharon - 26.9.2018 12:39

dnes u nás filé na másle a na cibulce + brambor + živej okurek se spoustou česneku........uff....smajlik - 54

 
sharon
sharon - 26.9.2018 12:30

Bety: jednou za čas je to moc fajn....jen jsme byli samotní , přátelé jsou v Egyptě...smajlik - 68
v té naší už nás znají a baví se s náma jako staří přátelé což je fajn pocit......smajlik - 45

 
Bety
Bety - 25.9.2018 21:10

sharon: smajlik - 75 to mám taky ráda, a naše oblíbená restaurace je teď zavřená na delší dobu kvůli rekonstrukci...

 
sharon
sharon - 25.9.2018 14:03

dnes se u nás nevařilo....byl chutný oběd v restauraci smajlik - 68
a to se vyplatí......smajlik - 68

 
Bety
Bety - 24.9.2018 22:06

A ještě jsem nenapsala, že cibule na drobné kostičky a jablka (nebo jakékoliv použité ovoce) na kostičky takové "přiměřené" ono se to rozvaří.

 
Bety
Bety - 24.9.2018 21:47

Sušená hořčice

obrázek - IMG_20180924_215351.jpg

 
Bety
Bety - 24.9.2018 21:41

smajlik - 76 rodinný, někdo mi tam ukradl jedno "n" fuj to je ostuda

 
Bety
Bety - 24.9.2018 21:40

Linda: já ještě dělám z jablek (nebo z meruněk nebo z rebarbory) každý rok chuttney, dávám pak k masu, hlavně ke grilovanému, nebo si do toho namáčím kousek sýra a jím ten namočený kousek sýra s takovou ovesnou sušenkou, naučila jsem se to na návštěvě v UK a dcera mi obstarala od jedné paní ze Skotska jejich rodiný recept, a podle toho to dělám:

Chuttney

900g ovoce
225 g cibule
225 g rozinky nebo brusinky
150 g třtinový cukr
1 čajová lžička sušené hořčice (používám Colmans)
1 čajová lžička mletého zázvoru
1 čajová lžička soli
1 čajová lžička grilovacího koření
1/2 čajové lžičky mletého pepře
600 ml Portské + jablečný ocet
dávám na poloviny když je sladké Portské

rozvařit do husté kaše, do sklenic, zavíčkovat, zavařuju chvilku varem aby se chytla víčka.

 
YXH
YXH - 24.9.2018 17:15

Bety: To zni dobresmajlik - 47

 
Linda
Linda - 24.9.2018 9:50

Bety: to je zajimavy, to zkusim smajlik - 47. Jenom, jsem vcera vyhodila sklenici od okurek tak az prijedu domu mrknu do popelnice (vlastni , u baraku smajlik - 16) jestl nebudu doma driv nez popelari smajlik - 16

 
sharon
sharon - 23.9.2018 19:40

Bety: nejmladší vnučka....z pěti...smajlik - 68

 
Bety
Bety - 23.9.2018 19:06

sharon: ta holčička je na tom stole kouzelná

 
Bety
Bety - 23.9.2018 19:05

Linda:
Recept na domácí jablečný ocet
Jablka omyjte a i s jádřinci a slupkou, prostě celá, nahrubo nastrouhejte.
Napěchujte je do velké sklenice od okurek a zalijte studenou převařenou vodu tak, aby hladina vody sahala asi 5 cm nad jablíčka.
Na hrdlo láhve připevněte gumičkou či motouzem papír nebo ubrousek, aby dovnitř nepadaly nečistoty, ale mohl tam vzduch. Sklenici dejte na teplé a světlé místo, ale rozhodně ne na přímé slunce! Nechte týden stát, ale nezapomeňte dvakrát denně (ráno a večer) pěkně promíchat vařečkou a sklenici vždy znovu zakrýt.
Po týdnu sceďte strouhaná jablka přes sítko, tekutinu znovu nalijte do sklenice a zakryjte. Uložte do tmavé místnosti (sklep, spíž) a nechte zhruba tři týdny - hotový jablečný ocet poznáte podle žlutohnědé barvy.
Opět sceďte, tentokrát přes husté plátýnko a rozlijte do menších lahviček. Dobře je uzavřete a skladujte v chladu.

Ještě bych k receptu dodala, že při tvorbě octa, tedy když už jsou jablka scezená a láhev stojí ve tmě a zraje, tak se na povrchu utváří tzv. kvasná zátka, společenství kvasinek, které způsobují přeměnu. Podle toho taky poznáte, že se váš ocet tvoří dobře. Kvasná zátka se vám může vytvářet i v lahvích, až to slijete, protože proces octování ještě poměrně dlouho pokračuje.
Obdobně jako víno ocet pak v láhvích ještě zraje a čím zralejší, tím lepší, proto staré ročníky jsou mnohem jemnější než čersvě udělaný. Ale i ten čerstvě udělaný je tisíckrát lepší, než ten fujtajbl, co se pod názvem jablečný ocet prodává.


 
YXH
YXH - 23.9.2018 17:21

Bety: Dekuju smajlik - 61
Chleba budu pect dneska ....
sharon: Sikovnasmajlik - 47

 
sharon
sharon - 23.9.2018 12:53

dorty naší snašulky....smajlik - 68starší fotky ....ta malá už měla 8 let
obrázek - 1391495633_3068(1).jpg
obrázek - 1332319440_3527(1).jpg
obrázek - 1317532299_9192(1).jpg
obrázek - 1393071896_7793(2).jpg
obrázek - 1393072023_3426(3).jpg
obrázek - 1488826297_1720.jpg
obrázek - 1490108048_6220(1).jpg
obrázek - 719b1ada81_76180063_o2_2_(1).jpg i toto je dort...smajlik - 68

 
sharon
sharon - 23.9.2018 11:07

peče snacha bratrance....na zakázky...
obrázek - 42342592_1924336847604999_39053892809392128_n.jpg

 
sharon
sharon - 23.9.2018 10:10

u nás dnes oběd s dcerou.....bud řízky , nebo šunkofleky , nebo zelí a škvarkové knedlíky ......určo si vybere řízek - je po mě
obrázek - db8478f37e4f2dae20a89dfca6a0d4dc.jpg

 
sharon
sharon - 23.9.2018 10:01

Linda: nastrouhaný najemno s křenem , trošku cukru , octa , špetku soli , napěchovat do sklenic a k pečenýmu masu , uzenině a pod je to bašta , já si dám klidně i k řízku , doma jsme to baštili k masu z hovězí polívky.....
nebo uvař hrnec kompotu s hřebíčkem , skořicí - celou a hvězdičkou badyánu , dej do sklenice do lednice -klidně vydrží týden.....
taky mám tašku jablíček - takových těch malinových , po neděli bude štrůdl a kompot......smajlik - 64

 
denda04
denda04 - 23.9.2018 9:55

Bety: smajlik - 58smajlik - 47smajlik - 57

 
denda04
denda04 - 23.9.2018 9:55

smajlik - 57smajlik - 58smajlik - 75máša h.:

 
máša h.
máša h. - 23.9.2018 8:58

Linda: sníst za syrovasmajlik - 64

 
Linda
Linda - 23.9.2018 8:30

Nemate nekdo napad co provest s jabkama? A NE sladke napady, to mi doma nikdo neji a sama bych pak neprosla dverma smajlik - 66

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Zvolte stranu: 1-30 | 31-60 | 61-90 | 91-120 | 121-150 | 151-180 | 181-210 | 211-240 | 241-270 | 271-300 | Další strana
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 197590.
Archiv anket.