Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Sejkorky

Sejkorky

Potřebujete: 6 brambor, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 10 dkg měkkého salámu, 3 stroužky česneku, 6 lžic hladké mouky, majoránku, sůl, pepř, sádlo

Postup: Oloupané brambory nastrouhejte a zalijte vařícím mlékem. Přidejte vejce, hladkou mouku, nastrouhaný salám a utřený česnek, majoránku, pepř, sůl. Dobře zamíchejte a smažte na rozpáleném sádle dozlatova.

Lenka Moučková


16.8.2010   Rubrika:   |   Komentářů 41   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Sejkorky

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-41
evropka
evropka - 16.8.2010 12:38

holky,ale co je super,nastrouhat do bramboráků cibuli

 
Bridgetj
Bridgetj - 16.8.2010 12:36

sharon: Tak bramboráky dělám zásadně bez salámu nebo uzeniny. Je jasný, že do vaječné omeletky musí patřit nějaká ta uzeninka, cibulka, česneček, majoránka, .... a k tomu kilo salátku smajlik - 58
Vikina: Jo, to mi povídej. Jen do omáčky na špagety dávám 2 velké cibule.

 
Vikina
Vikina - 16.8.2010 12:13

Bridgetj: já vždycky říkám, že u nás se sní cibule a česneku jako v Rusku smajlik - 68

 
sharon
sharon - 16.8.2010 12:12

Bridgetj: jasně, se strouhankou jsou super....a my máme rádi bez salámu.........se salámem dělám slané amolety s droždím, super, jako slané palačinky a k tomu mísu hlávkového salátu....smajlik - 47

 
evropka
evropka - 16.8.2010 11:59

Bridgetj: ty wogo,ta strouhanka je dobrej nápadsmajlik - 47

 
Bridgetj
Bridgetj - 16.8.2010 11:51

sharon: Já teda mouku nedávám vůbec. Mám naučenou strouhanku a je to super. Bramboráky jsou pak křupavější. A to já je strouhám na tom jemném a moje tchýně zase na hrubém struhadle. Ale na tom jemnějším mi to přijde lepší, drží víc pohromadě. Dokonce i příteli chutnají víc ty moje.
Vikina: má pravdu předsedo smajlik - 47smajlik - 68

 
sharon
sharon - 16.8.2010 11:14

na 6 brambor 6 lžic mouky ? ....to musí být samá mouka, dávám trochu strouhanky, ale tolik mouky určitě NE !

 
sharon
sharon - 16.8.2010 11:13

evropka: přidej raději černý pivo-studený....smajlik - 54

 
Vikina
Vikina - 16.8.2010 11:08

Bridgetj: čím víc česneku, tím líp smajlik - 68

 
evropka
evropka - 16.8.2010 11:01

no tak já to mlíko teda vyzkouším,když říkátesmajlik - 26smajlik - 26smajlik - 26

 
Bridgetj
Bridgetj - 16.8.2010 9:40

talenka: No, já dávám tak půl hlavy česneku. ale asi se ráda loubá, tak proto tak málo smajlik - 68

 
talenka
talenka - 16.8.2010 9:25

Já vodu neslívám a přidávám vařící mlíko smajlik - 68 akorát teda na 6 brambor mi pouhé 3 stroužky česneku připadají brutálně málo smajlik - 68smajlik - 42

 
máša h.
máša h. - 16.8.2010 9:20

odasmajlik - 63= vodasmajlik - 68

 
máša h.
máša h. - 16.8.2010 9:19

odstálou odu z brambor vymačkám přes cedník a přidávám horký mlíko. Je to fakt lepšísmajlik - 47

 
Bridgetj
Bridgetj - 16.8.2010 9:01

evropka: Taky vodu slívám. Jo a mlíko nedávám a ještě mi nikdy nezčernaly a po usmažení mají pořád světlou barvu. Tak nevím

 
Bridgetj
Bridgetj - 16.8.2010 9:00

r2309: No, to vím, že se dává trochu mléka, aby nečernaly. Mě šlo o to "vařící mléko".

 
evropka
evropka - 16.8.2010 8:53

Bridgetj: právě proto asi sejkorkysmajlik - 105já tedy vodu z brambor ještě slejvám,neumím si představit,že tam nalejvámsmajlik - 68nebudou ty brambory vařené?

 
r2309
r2309 - 16.8.2010 8:43

Bridgetj: mléko se přidává, aby bramboráky (sejkorky) nečernaly. Pak si i po upečení ponechají svojí barvu a nečernají, nezelenají.

 
Vikina
Vikina - 16.8.2010 8:38

Bridgetj: brambory se tím mlékem spaří, moje babička to taky tak dělala. Důvod nevím, ale prostě se to tak dělásmajlik - 68

 
Haninka
Haninka - 16.8.2010 8:19

Sejkorky - myslím si, že to je krajový výraz pro bramboráky, když jsem byla tuším v Krkonoších a v okolí, tak když jsme si je tam kupovali, prodávající nám říkali, že tomu tak je. Pekli je tam na opřímo na tálech na kamnech a po upečení potřeli rozpuštěným sádlem. Byly vynikající.

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-41
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77180.
    Archiv anket.