Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Šťáva plná vitaminů

Šťáva plná vitaminůPřipravte si domácí šťávu, která bude chutnat celé rodině...
pošlete nám recept
sharon
sharon - 25.11.2015 7:47

bu´dte v pohodě všechny ...my si to s Lindou vysvětlily bokem ........smajlik - 64

 
Linda
Linda - 25.11.2015 7:02

Coz mi pripomina - mam v rezerve asi 20 receptu, ale ani jeden vanocni, kdyby nahodou se nekdo chtel s nami podelit, at jsme aktualni smajlik - 64 smajlik - 16

 
Ivi
Ivi - 24.11.2015 17:50

Linda: Buď v pohodě, aspoň je na první pohled vidět, že přichází jejich čas. smajlik - 47 Kdybys napsala jen vanilkové rohlíčky, tak by to bylo na kdykoliv. Já už dělala vanilkové nejen na velikonoce, ale i v srpnu. Prostě je dělám, když na ně máme chuť. A upoutávku s třemi tečkami si do příštího receptu stejně nikdo nepamatuje, takže taky dobrý! smajlik - 64 smajlik - 68smajlik - 58

 
YXH
YXH - 24.11.2015 16:29

Linda: Dekuju ze se o tu rubriku staras. Jsi moc hodna, mas sama dost prace a navic delas jeste i tohle. smajlik - 47smajlik - 47

 
catcat
catcat - 24.11.2015 15:16

sharon: já je jednou dělala na velikonoce smajlik - 58

 
Linda
Linda - 24.11.2015 14:10

sharon: hele ber to s rezervou - ja to obcas delam po nocich, obcas mi dochazi slovni zasoba, ma cestina ma uz taky pekny mezery smajlik - 34 ...nazev obvykle kopiruji od vas, ale vymyslet upoutavku pod nazvem (to co je s 3 teckami v leve rubrice) to mi obcas dava pekne zabrat smajlik - 80..... schvalne kolik netradicniho, prekvapujiciho, chutneho, klasickeho jsme tu za posledni rok meli smajlik - 42smajlik - 34.... a neboj cuketa bude, netusim kdy, ale bude. Uz to vidim Cuketa po recku, netradicní ale velice chutná... smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

 
sharon
sharon - 24.11.2015 13:54

Linda: to je fuk...já jen že se tu psalo o cuketě...smajlik - 68

 
sharon
sharon - 24.11.2015 13:52

Linda: mě se líbí....že ....vánoční vanilkové rohlíčky......já jsem asi blbá ale jiný neznám.....smajlik - 68smajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 24.11.2015 10:53

Linda: smajlik - 34 a já jsem si říkala, že se zatoulaly smajlik - 34

 
Linda
Linda - 24.11.2015 6:36

sharon: neboj holka dockame se smajlik - 68.....jenom pro zasmani ty dnesni vanilkove rohlicky jsem davala do adminu pred minulymi vanocemi smajlik - 64smajlik - 34

 
Linda
Linda - 24.11.2015 6:35

Ivi: u nas po 100g a recepty stylem dejte vrchovatou lzicku smajlik - 16

 
batum
batum - 23.11.2015 23:13

sharon - cestou se snědla a nedorazilasmajlik - 34

 
sharon
sharon - 23.11.2015 17:41

Anička88: já posílala recept Lindě na Cuketu po řecku ....a neobjevil se tu.....smajlik - 26

 
Anička88
Anička88 - 23.11.2015 16:04

Dneska jsem dělala úžasnou plněnou cuketu se zakysanou smetanou, šunku a sýrem :)

 
Ivi
Ivi - 23.11.2015 15:49

Linda: No jo, bodejť by to nebylo moc, tady jsou vanilkové cukry balené po 20 g. smajlik - 68

 
catcat
catcat - 23.11.2015 15:15

sharon: smajlik - 60

 
sharon
sharon - 23.11.2015 12:49

Linda: ale šlehej el. šlehačem až úplně zhoustne - chvíli to trvá......tohle je ten krém s jahodama....obrázek - 1336664763_5469(1).jpg

 
sharon
sharon - 23.11.2015 12:47

Linda: záleží kolik potřebuješ ....1 mascarpone + kelímek šlehačky ...a tak můžeš stupňovat..........a sladím jen vanilkovým cukrem.....

 
sharon
sharon - 23.11.2015 12:46

Ivi: ne s vodou ...ségra dělá se smetanou.....

 
Linda
Linda - 23.11.2015 8:22

Ivi: my mame fantasticky vanilkovy cukr z pravy vanilky (dovazim ho vsem znamym), ale pro ceske recepty je MOC vanilkovy. Kdyz jsem minuly tyden zkousela klasicky cesky kolace s tvarohem dala jsme presne podle navodu a tvaroh mi tim mnozstvim zmenil barvu smajlik - 34, takze jsem se poucila na pul kilo tvarohu nedavat 45g vanilkovyho cukru, bohate staci tretinove mnozstvi (chutove to bylo fantasticky, ale barevne byl sedy tvaroh smajlik - 34).

 
Ivi
Ivi - 23.11.2015 8:04

Linda: Aha, ty vlastně nemáš pořádný tvaroh! Tak to je asi nejlepší zkusit mascarpone, tam není co pokazit. A až pojedeš zase sem, zkus si koupit mletou vanilku (mají ji obchody s kořením) a máš i po starosti s vanilkovým cukrem. Nebo si můžeš udělat svůj vanilkový cukr. Dej pak vědět, jestli se povedlo. smajlik - 61

 
Linda
Linda - 23.11.2015 7:06

sharon: jaky pomer mascarpone se slehackou? staci zhruba od oka ....tohle vypada luxusne smajlik - 47

Ivi: zkousela jsem dva recepty z labuznika - jeden byl pudink vyslehany s maslem (udelala jsem to presne podle receptu a porad jsem citila z toho ten pudink, bylo to 2 sacky do pullitru - ano drzelo to tvar,ale asi potrebovalo to dvojity mnozstvi povarit dele nez normalnesmajlik - 26 a nvic my mame sul v masle, malo ale jetam, normalne to uz neregistruji, ale v tomto pripade to byla nestastna kombinace smajlik - 48) a druhy recept byl klasicky tvaroh se zelatinou a zakysankou a v tom jsem mela pucky a byla z toho podivna smes, ale to mohlo klidne byt tim mistnim pseudotvarohem smajlik - 26. V dk se delaji tyto dorty z obycejneho tavenaku typu neco jako lucina, coz je priserne tezky. ...kdyz to shrnu mozna puvodni recept s originalnima surovina neni spatny, z danskych surovin to nevyslo. Zkusim ten od sharon, mascarpone a slehajda je vsude stejna, vanilkovy cukr je jiny, ale v malem mnozstvi by v tom nemel udelat paseku smajlik - 16

 
Ivi
Ivi - 22.11.2015 21:56

sharon: Dělalas těsto s pivem nebo bez?

 
sharon
sharon - 22.11.2015 18:47

my dnes zbytky kuřete s rýží a pekla jsem štrůdly z těsta...celý tuk Omega + mouka ..atd ...to asi znáte....poprve a je super .....smajlik - 47

 
YXH
YXH - 22.11.2015 17:59

Dneska plnene papriky, mrizkovy kolac s tvarohem a zrave rohlicky.

 
Ivi
Ivi - 22.11.2015 10:06

Linda: A jaké recepty jsi zkoušela? Většinou ty "rychlovky" jsou žravé, ať už je to z mascarpone, jak píše sharon nebo jen puding vyšlehaný s máslem s přimíchanou šlehačkou nebo tvaroh s přimíchanou šlehačkou atd. Většinou se to prokládá piškoty (ty cukrářské jsou lepší) a nebo si piškot můžeš upéct. Ale zase takové rychlovky to nejsou, protože se musí brát v úvahu doba tuhnutí. Tak by mě ta rychlovka, kterou jsi zkusila docela zajímala. smajlik - 61

 
sharon
sharon - 22.11.2015 9:36

Linda: vyšlehej mascarpone se šlehačkou a vanikovým cukrem dohromady ....utvoří se krásný krém a pak už podle své chuti prokládej....do dortové formy prostři mikroten a skládej.....až ztuhne vyndej i s mikrotenem a krásně se krájí......snacha přidává i želatinu ale mám vyzkoušeno i bez ní a je super !

 
Linda
Linda - 22.11.2015 9:27

Prosim nemate nekdo VYZKOUSENY recept na nepeceny dort - jak sýrový tak tvarohovy, beru s ovocem i bez, ale hlavne at je dobry. Jsem vcera zkousela podle internetu a vysledek vice nez zalostny - asi jsem narocny spotrebitel ,ale to co popisovali jako vytecny a rychel sezrany mi doma nejedli ani psy, to co popisovali jako skvelou rychlovku pro navstevu bych predlozila leda tak tchyni smajlik - 42, proste des bes smajlik - 76

A u nas vcera reska sekana s testovinami a dneska bude domaci hamburger, zitra asi cina (nebo neco na ten zpusob)

 
Ivi
Ivi - 22.11.2015 8:55

U nás včera pečené vepřové maso na zelenině s bramborem, k večeři vaječná omeleta s květákem. Dneska smažený sýr se šunkou, vařené brambory a tatarská omáčka a k večeři uzená makrela s pečivem. A zítra budou těstoviny s masem a nějakou omáčkou ještě nevím jakou udělám.

 
Ivi
Ivi - 20.11.2015 19:25

catcat: Však nemusíš dělat jen vdolky, i když ty jsou mňam. Taky můžeš udělat povidlové buchty, medový perník mazaný povidly, taštičky s povidly sypané opraženou strouhankou, placky s povidly, tvarohovou buchtu s povidly, kynutý závin s povidly, perníkový závin s povidly, štrůdl s povidly, bramborový závin s povidly atd. smajlik - 68 Taky můžeš udělat povidlovou omáčku k masu. smajlik - 61

 
catcat
catcat - 20.11.2015 11:17

Ivi: to vím, ale ještě jsem za ten měsíc, co je mám, vdolky nedělalasmajlik - 16

 
sharon
sharon - 20.11.2015 10:04

orinka: smajlik - 31už to vím přesně....v uličce jak jsou mouky tak naproti jsou pudinky a vanilkové cukry a pod. a nahoře na regále je výstava sirupů..................smajlik - 47

 
Ivi
Ivi - 19.11.2015 20:40

catcat: Asi by to šlo použít podobně jako švestková povidla. smajlik - 64

 
catcat
catcat - 19.11.2015 11:48

já mám doma datlová povidla, ale zatím nenašla využití

 
sharon
sharon - 19.11.2015 9:20

orinka: dnes tam jedu .......batum: to najdeš na netu.....

 
batum
batum - 19.11.2015 8:42

sharon -hlásím... u mě taky datláček doma,budu zkoušetsmajlik - 34dokonce tam měli i ty ostatní,ale nevím kam je dát, na co???

 
YXH
YXH - 18.11.2015 15:56

Zelnacka a buchticky se zmakly vcera, dneska steak, fazole a salat.

 
orinka
orinka - 18.11.2015 13:21

Dnes rajská polévka s kapání, křenová omáčka, houskový domácí knedlík a vajíčko natvrdo. Baštasmajlik - 57

 
orinka
orinka - 18.11.2015 13:20

sharon: a datlový sirup už je doma!smajlik - 35

 
sharon
sharon - 18.11.2015 10:20

u nás včera maso s bramborem a polévka zeleninová krémová ta je i na dnes a jinak špagety s nějakou omajdou a sýrem , bez masa............

 
Linda
Linda - 18.11.2015 6:51

Vcera veprove v kari s ryzi a dneska udelam asi domaci pizzu.

 
batum
batum - 17.11.2015 23:51

u nás dneska byl bramborák smajlik - 47a zítra bude jitrnička+brambor+kys.zelí....jen dietkasmajlik - 34

 
YXH
YXH - 17.11.2015 16:28

batum: Jo nestezuje si nikdo, ani povidla ani rum a rodina jenom pomlaskava smajlik - 68smajlik - 68
Vcera rizky a okurkovy salat, (na rizkach je strouhanka, ani chleba nebyl zapotrebi) smajlik - 68smajlik - 68
Dneska buchticky s kremem, a zitra asi zelnacka a jeste nevim co k ni.

 
Ivi
Ivi - 17.11.2015 9:29

U nás včera čočka na kyselo s klobásou a vejcem, dneska kořeněné vepřové plátky opečené narychlo a k tomu brambory s pažitkou a okurkový salát a k večeři guláš s chlebem.

 
Ivi
Ivi - 17.11.2015 9:26

YXH: JJ, rum je dobrá volba! smajlik - 58smajlik - 5

 
batum
batum - 16.11.2015 23:41

YXH - kdo by si stěžovalsmajlik - 34rumsmajlik - 56smajlik - 34

 
YXH
YXH - 16.11.2015 16:22

Linda: Ivi ma pravdu, do mrazenych jahod bychh nedavala vodu. Jo a jestli to chces naredit ted, treba na palacinky atd, tak do marmosky zamichej trochu rumu. Delam to tak s povidly, a nikdo si nestezuje smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 16.11.2015 16:16

sharon: Jsem ráda, že vám chutnalo! smajlik - 47

 
sharon
sharon - 16.11.2015 15:44

Ivi: dnes jsem upekla tu anglickou slaninu podle tebe a je to super , pomalounku na sporo asi hodinku a taky mám tu kůži takovou tmavou ale to neva , to se stejně nejí.......jinak naprostá bomba , díky.....

 
Ivi
Ivi - 16.11.2015 9:53

Linda: Mohla bys zvážit ty mražené jahody. To by úplně stačilo. Jestli používáš gelfix, tak to je počítané na ovoce bez cukru, cukr si dáváš podle doporučení nebo chuti. Například Gelfix super je na 1000 g ovoce + 1 balíček gelfixu + 350 g cukru (můžeš dát i víc nebo míň). To se neváží rozvařené s cukrem. A tekutinu nepropočítáváš, tu dáš jen pokud má ovoce málo šťávy a ještě jen trochu. Do mražených jahod bych žádnou vodu nedávala, jahody jí mají dost a navíc v nich bude i trochu ledu.

 
Linda
Linda - 16.11.2015 9:27

Ivi: tohle byly mrazeny jahody - to se neda zvazit ani propocitat mnozstvi tekutiny, kdyz jsem to rozvarila s cukrem byly toho 2,5l, sacek je na 1,5kg i s tekutinou, tak jsem dala 1,5sacku smajlik - 26

 
Ivi
Ivi - 16.11.2015 8:24

Linda: Musela bys to ředit okamžitě buď dalším ovocem nebo vodou a stejně by to pak nebylo ono. Nech to jako želé, s tím se dá docela dobře pracovat a chuťově je to správně. Ale příště dej pozor a raději si ovoce odvaž a celou dávku si propočítej. Některé ovoce má pektinu hodně (jablka, rybíz) a tak je třeba s tím počítat (i když jahody to zrovna nejsou). Já všechno vážím a používám želírovací přípravky podle návodu, ale na horní hranici, protože mám raději méně hustou marmeládu (např. v návodu je 900 - 1000 g ovoce - dám 1000 - 1100 g). Ale řídím si to podle druhu ovoce. Zkus si o tom trochu přečíst tady:
http://www.milujizavarovani.cz/cs/temata/show/dzemy-a-marmelady/22-hustota-dzemu-a-marmelad/

 
Linda
Linda - 16.11.2015 7:55

Ivi: jo zelirovaci do marmelad od Dr.Oetgera (nebo jak se to pise)

 
Ivi
Ivi - 16.11.2015 7:44

Linda: Jakého prášku? Myslíš nějaký želírovací přípravek?

 
Linda
Linda - 16.11.2015 7:00

Tak hlasim vyzkousely jsme kolace - testo dobre ,tvaroh jedly ,ale podivny smajlik - 16, dohromady da se to jist, neznalec by si mozna pochutnal, my dosly k zaveru ze staci jednou a dost.

A dotaz - kdyz dam moc prasku do marmelady da se necim naredit (teda samozrejme nez ji naliju do sklenicek smajlik - 16). Vyrobila jsem neco mezi jahodovou marmeladou a zelem, chutove dobry a rozhodne odnikud nevyteka smajlik - 16. Tak abych vedela pro priste, jestli se to da zachranit smajlik - 65

 
denda04
denda04 - 16.11.2015 6:57

Ivi: taky mńamsmajlik - 47

 
denda04
denda04 - 16.11.2015 6:56

babkatapka: smajlik - 47smajlik - 60smajlik - 58smajlik - 57

 
batum
batum - 16.11.2015 0:07

Ivi - ty lívanečky ...jedna báseňsmajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

babkatapka - píši jedničku s hvězdičkousmajlik - 93

 
YXH
YXH - 15.11.2015 21:38

babkatapka: Nadhera, zacinam mit hlad.... ten gulas voni az sem smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 57smajlik - 57

 
babkatapka
babkatapka - 15.11.2015 18:58

Holky nikdy jsem takovou bábovku nedělala, ale je to unikum. 2 vejce, cukr, mouka, prodopeč, olej všechno jen zamíchat , trochu je práce s tím kakaem, ale jinak za 15 minut bábovka v troubě a je výborná.smajlik - 57

 
sharon
sharon - 15.11.2015 18:15

Anahir: a to je právě má tělesná vada - že mě to baví......a taky pak jen žeru a jsem jako to boží hovádko.............smajlik - 93smajlik - 68

 
sharon
sharon - 15.11.2015 18:13

babkatapka: exklusivní, úchvatnýsmajlik - 47....Blani z fleku se můžeš vdávat....smajlik - 68

 
babkatapka
babkatapka - 15.11.2015 16:22

tady taky troškusmajlik - 68

obrázek - P1010037(16).JPG

obrázek - P1010038(21).JPG

obrázek - P1010036(19).JPG

obrázek - P1010035(27).JPG

obrázek - P1010034(14).JPG

obrázek - P1010033(24).JPG

obrázek - P1010032(16).JPG

 
YXH
YXH - 15.11.2015 15:43

Ivi: Mnam s dovolenim jsem si zobla, jsou nadherne a bezvadne smajlik - 57 smajlik - 57

 
Ivi
Ivi - 15.11.2015 15:20

U nás dneska nebyl moc nedělní oběd - na přání byly lívance s ovesnými vločkami, polité borůvkovou rozvárkou, zakysanou smetanou a ozdobené šlehačkou.
obrázek - Livance_se_zakysanou_smetanou_a_slehackou_Z.JPG

 
Anahir
Anahir - 14.11.2015 18:27

Linda: taky vařím jen proto, aby se nechcíplo hlady.
jinak bych se na to ...

 
orinka
orinka - 14.11.2015 14:40

sharon: díky, vrtá mi to hlavou a to víš, že staroušovi při jeho chorobě chci dopřát to nejlepší.

 
sharon
sharon - 14.11.2015 13:00

orinka: aha tak to ti teď nepovím jaká je to ulička , možná ta vedlejší....smajlik - 26 ale viděla jsem tam všechny........některý den tam jedu tak ti pak povím......

 
orinka
orinka - 13.11.2015 18:36

sharon: nebyl, byl tam jen javor...možná jsem nebyla ve správné uličce, byla jsem v té, co jsou bio potraviny - luštěniny, obiloviny a tak.

 
YXH
YXH - 13.11.2015 16:15

Linda: Tak vidis, maji ho i u vas. smajlik - 47 At se ti vikend vyvede smajlik - 47
Vsem ostatnim kucharinkam take preji krasny vikend smajlik - 31smajlik - 31smajlik - 31

 
YXH
YXH - 13.11.2015 16:13

TULI: Ta se nekupuje smajlik - 68 Jak pise Linda, uz jsem to tu davala. (podmasli, nebo kefir a citron)
anitech: Mne normalne neridne, micham ho rukou a je fajn. Ten pudink jsem zkousela ale na kolace to neslo aspon ne na ty co delam ja. Mozna, kdyz se to dava lzici, ale na chodske zdobene pytlikem to nefungovalo.

 
sharon
sharon - 13.11.2015 11:56

Linda: moje známá měla odpor k vaření ...a pokud něco ukuchtila tak se ptala manžela ...budeš to jíst nebo to mám rovnou vyhodit.............on byl kolikrát chudák o tatrance a kávě celý den ...pan ředitel školy....smajlik - 26

 
Haninka
Haninka - 13.11.2015 11:41

Linda: tak jo, já Ti věřím smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68 ... trochu

 
Linda
Linda - 13.11.2015 11:22

Haninka: rodina by ti me kucharske "umeni" vysvetlila. Viking obvykle nakoukne do kastrolu a zepta se zda to ma nejake jmeno a nebo jestli to je experiment smajlik - 16....nebavi me to, ja varim jenom protoze mame hlad .... treba zrovna vcera nakrajet maso a hodit ho do pekace a postavit do trouby, zeli= nakrajet cibuli a otevrit lahev se zelim, bylo krapatko mekke takze jsmem ho jenom prohrala na opecene cibulce + sul+kmin+ cukr. Takze nejvetsi praci daly knedle a to to nejhorsi udelala dcera - vic casu mi zabralo uvest kuchyn o puvodniho stavu nez vareni

 
Haninka
Haninka - 13.11.2015 11:13

Linda: musím se smát smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34 tvému tvrzení, že neumíš moc vařit a vaření Tě nebaví smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
Linda
Linda - 13.11.2015 8:20

TULI: YXH to tady psala uz drive, ja jsem jenom k tomu potrebovala blbuvzdorny navod co stim mam delat smajlik - 34
2 l mleka
1/2 l slehacky
1/2 l podmasli, nebo treba i kefir nebo jogurt
1 maly citron
trochu soli a cukru na ochuceni podle vlastni chuti

Mleko a slehacku privedeme do varu (osolime, osladime podle chuti)
Mezitim smichame kysele mleko (kefir, jogurt) s citronovou stavou
Kdyz mleko zacina varit, vrazime do toho kyselou smes a nechame vysrazet. Kdyz to trochu zchladne, tak precedime pres platynko.

YXH: diky smajlik - 25...ja vcera jela domu kolem mlikarny tak jsem se zastavila a zrovna tvaroh meli tak jsem koupila - oni ho delaji ale na vyvoz smajlik - 76. Ale mam ted tvuj recept na priste smajlik - 47

Vsem ostatnim velke diky smajlik - 81..... ona si dcerunka vymysli blbosti, 90% beznych potravin nevezme do pusy a pak ji vyvarujte, potvora jedna smajlik - 42. Vcera jsem udelala vrabce z veprovy panenky a hodila jsem k ni kus slaniny, kysane zeli a chlupaty knedliky - poprve v zivote. Dopadly dobre a uspely (a dcera sama strouhala). Dneska bude mit zbytky, my jdeme na vanocni merendu od manzela z prace (a me od vcerejska boli v krku smajlik - 48). A zitra asi upecu kachnu s br. knedlikem. NA nedeli udelam neco s houbami, zatim nevim presne co. A upecu kolace s tvarohem - uvidime jak dopadnou.

 
sharon
sharon - 13.11.2015 7:20

orinka: a v té řadě nahoře jak je javorový tak je i tenhle................

 
anitech
anitech - 13.11.2015 6:53

YXH: když ti ten tvaroh zřidne, tak přidej trochu pudinkový prášek.

 
TULI
TULI - 12.11.2015 19:38

YXH: a kde se kupuje kysela Smes ?

 
TULI
TULI - 12.11.2015 19:38

YXH: a kde se kupuje kysela Smes ?

 
orinka
orinka - 12.11.2015 18:44

sharon: a kde v Globuse ho mají? Koukala jsem všude možně a měli akorát javorový.

 
orinka
orinka - 12.11.2015 18:43

Linda: a ne, abys to všecko naráz dala vařit.smajlik - 64 Na zkoušku jen jeden kousek, chvilku počkáš, uvolníš ode dna, pokud se rozvaří, přidat ještě mouku. Abys nevyhodila celou várku.

 
YXH
YXH - 12.11.2015 16:51

Linda: Omlouvam se, ted jsem to docetla, takze knedle s uzenym uz tu byly. smajlik - 68 Jestli nemas uzene, muzes do nich vrazit i mekky salam neco jako byval gothaj. Nebo co takhle udelat bramboraky plnene houbami?

 
YXH
YXH - 12.11.2015 16:47

Linda: Holka necetla jsem vsechny prispevky, ale bramborove knedliky plnene uzenym, nebo spekem a k tomu bud zeli nebo spenat. Nebo halusky se zelim a uzenym masem.
U nas bude na nedeli husa, ale nas skoro zetak to neji, tak mu k ni asi vrazim (ne pohlavek) ale kuresmajlik - 68smajlik - 68
Kolace se daji udelat s ovocem (svestky, merunky atd) Muzou byt i kompotovane, pak na to drobenku.
Jo co se tyce tvarohu, tak kdyz zacne mleko varit, prileju (kyselou smes) a necham povarit, ono jak se to pomalinku vari, tak se to vysrazi. Zustanou male hrudky tvarohu a zbytek je nazelenala voda (syrovatka). Pak to odstavim a necham malinko schladnout, potom precedim pres platno, a vymackam syrovatku. Kdyz vymackas moc vody, bude tvaroh sussi, kdyz chces na rozmichani do buchet, vymackala bych ho dost, protoze kdyz do nej zamichas zloutek a cukr, tak trochu seridne. obrázek - picF4qSQZ.jpg Do buchet ho micham rucne s cukrem a zloutky, mixerem hodne seridne.

 
Ivi
Ivi - 12.11.2015 15:59

Linda: Na koláče můžeš dát marmeládu nebo hustý puding a na něj ovoce, to taky jde.

 
Ivi
Ivi - 12.11.2015 15:58

Linda: Taky můžeš buchtičky se šodó nebo vdolky s povidly nebo marmeládou, čočku na kyselo s párkem nebo vejcem, dušená játra, masové závitky (ptáčky), hrachovou kaši, smažený květák, zapékané fleky s uzeným nebo žemlovku. smajlik - 68smajlik - 54

 
manka
manka - 12.11.2015 12:18

Linda: cokoli, salám, škvarky, špenát, uzené maso. pak je pěkně polít osmaženou cibulkou, mňam

 
Piafka
Piafka - 12.11.2015 11:48

Linda: někdo dává mleté maso a někdo dokonce takové drobnější sojové...ale to už pak není maso, no...možná by šla nějaká dobrá uzenina?

 
Linda
Linda - 12.11.2015 11:29

as vubec co se da nacpat do br,knedliku kdyz nemam uzeny?

 
Linda
Linda - 12.11.2015 11:27

Piafka: diky za napady smajlik - 47...na pulku z toho nemam suroviny, ale to neva ,aspon mam napad na co se zasobit smajlik - 16

 
Piafka
Piafka - 12.11.2015 10:43

to bylo pro Lindu, zapomněla jsem přidat odkaz...

 
Piafka
Piafka - 12.11.2015 10:43

A co hovězí znojemská, španělské ptáčky, sladké knedlíky, bramborové placky s povidlím, zelňačka, buřtguláš, čočka na kyselo, bramboráky, hrachová kaše s uzeným, knedlíky plněné uzeným+zelí....

 
manka
manka - 12.11.2015 8:57

Linda: já ti s chlupatýma neporadím, dělala jsem je jednou a ztratili se mi v hrnci s vodou, takže šly do WC.
a vrabci? jen nakrájíš maso na kousky, prosolíš, pokmínuješ, nakrájíš cibuli a česnek, podliješ a pečeš doměkka.

 
andys
andys - 12.11.2015 8:42

Linda: Zhruba 70 dkg syrových brambor + 20 dkg vařených ve slupce

1 vejce + sůl, 18 - 20 dkg hrubé mouky, podle potřeby
Najemno nastrouhat brambory scedit vodu a škrob, přidáme vejce
sůl oloupané vařené brambory prolisujeme nakonec mouku.

 
Linda
Linda - 12.11.2015 8:15

Ja vas tady dneska zamorim dotazama smajlik - 16...chlupaty knedliky to je jenom syrovy brambor+ vareny brambor + sul+ vejce+ mouka ??? A nebo jeste neco do nich patri??? diky smajlik - 54

 
Linda
Linda - 12.11.2015 7:54

YXH: Prosim te, ten domaci tvaroh co delavas - pises Kdyz mleko zacne varit vrazime do toho kyselou smes a nechame vysrazet - nechavas vysrazet pri varu? Jak dlouho? A nebo kdyz vlijes kyselou smes vypnes hned sporak? A muze se pouzit tvaroh dejme tomu na kolac hned ten samy den a nebo potrbuje nechat ulezet den - dva??? ..... pekne prosim blbuvzdorny navod smajlik - 81..... pokud bych se k tomu v sobotu dokopala tak at vim co a jak delat smajlik - 16

 
Linda
Linda - 12.11.2015 7:30

Jo a jeste pry jestli bych neupekla kolace, recept bych nasla na internetu, ale sakra co mam do nich / na ne nacpat???? POvidla neexistuji, mak je dovozovy (a nemam) a tvaroh je vyjimecna surovina ( a domaci vyrabet nehodlam). .... i kdyz pry neni tezke si ho udelat doma, no popremyslim o tom

manka: pokud nic nevymyslim tak mam vyndanou z marazaku veprovou panenku ze bych ji udelala jako vrabce s br knedlem a kysanym zelim. Musim jenom mrknout po internetu co vschno do vrabcu vlastne patri smajlik - 16....

 
manka
manka - 12.11.2015 7:20

Linda: a co špenát s brknedlíkem a buď pečenýma vrabcama nebo vajíčkem?

nebo bramborové šulánky s mákem?

 
Linda
Linda - 12.11.2015 6:24

Vcera dorazila dcera a pry mami co tahle navarit neco echt ceskyho, ale neco jinyho nez delas normalne (pry varim porad to samy) a nejlepe s br knedlem, tak si lamu halvu co udelat smajlik - 26
To porad samy zahrnuje: ptacky, zelnacku, segetin, vepro-knedlo-zelo, rajskou, kure na paprice, pecenou kachnu smajlik - 65. Svickovou a vubec vsechno s rozvarenou zeleninou neji. Tak sakra co mam na vikend navarit ????
Jo a chtela jsem upect vanocku, mam recept akorat na dva kusy, tak me napadlo ze by si jednu odvezla ajednu si necham pro sebe - pry jsem se zblaznila,do vanoc je jeste 6 nedel a ja chci delat vanocku..... ale pritom me lame na upeceni lineckyho, ze by si vzala s sebou v nedeli vecersmajlik - 34

 
batum
batum - 11.11.2015 20:20

Děvčata moc děkuji, udělám dobře mé slinivce, poslední dobou se mi tam něco ozývá,jsem po operaci žlučníku(29) a když to přeženu,tak to koušesmajlik - 48

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 114393.
Archiv anket.