Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept
sharon
sharon - 1.8.2016 14:32

u nás dnes tři plechy švestkových buchet.smajlik - 26...už nenávidím švestky - máme krásné velké ale nejraději bych ji vykácela.....smajlik - 36smajlik - 36smajlik - 76

 
sharon
sharon - 1.8.2016 14:30

Linda: netuším jak to mohlo chutnata ale já vyznávám co se kachny týká také tradici.smajlik - 68...posolit a do břicha jablíčko a upéct .....

 
denda04
denda04 - 1.8.2016 7:46

Linda: jsi šikulka hlavně ,že chutnaloooooosmajlik - 58smajlik - 57

 
Linda
Linda - 1.8.2016 7:33

Tak hlasim ,ze jsem kachnu namarinovala ve smesi sojovka-cesnek-zazvor-sul a pepr, do bricha jsem ji narvala zampiony, podarilo se mi toho ptaka premluvit, aby drzel na rostu a byla smajlik - 47. A udelala jsem k ni cinsky nudlovy salat - nudle, zazvor, paprika, mrkev, jarni cibulka, chili a nalev sojovka se sladkou chili omackou. Netradicni ale dobre smajlik - 57. Vsichni si smakli ,ale stejne priste ji pry mam delat tradicne smajlik - 34.
A vcera ptacky s ryzi, nebo spis maxi ptaci, mela jsem 5 platku masa na 1,3kg smajlik - 16. A jeste ovocny salat jako dezert. Zbytky si holky rozebraly s sebou domu na dnesek a ja musim znovu varit pro nas 2 smajlik - 68, udelam vecer neco do kastrolu na dva dny, at aspon zitra nemusim do kuchyne smajlik - 68

 
YXH
YXH - 1.8.2016 0:51

Vcera steaky k veceri a dneska tatarak k obedu. Na veceri jdeme k dceri slavit 5 narozeniny naseho Lukaska tak bude vsechno mozne.

 
Piafka
Piafka - 31.7.2016 17:46

Linda: a ještě mě napadly kroupy nebo noky

 
Piafka
Piafka - 31.7.2016 17:46

Linda: s bulgurem nebo bulgurovým salátem...

 
Ivi
Ivi - 31.7.2016 12:02

U nás byl pečený libový bůček s česnekem a špenát a knedlík, vepřové nudličky alá gyros do pita chleba, pečená krůtí játra s rýží a k tomu salát, k večeři budou knedlíky s vajíčkem a okurkový salát a na mls jsem udělala klasické tiramisu.
obrázek - Tiramisu_Z.JPG

 
Linda
Linda - 30.7.2016 9:06

orinka: YXH: už jenom ze ke kachen nebude brambor a ta hnusna omáčka a navíc ze ji dělám v červenci Vikingovi pomalu nedalo spát, a vy byste mu k ni vrazili ještě chleba smajlik - 34
Ivi: našla jsem taky recept s marinovanyma prsama tak jsem stejně namarinovala celou a odpoledne půjde na 3 -4 hodiny na gril. Našla jsem k tomu salát s čínskými nudlema, ale mrknu na ten tvůj s opekanymi -díky

 
orinka
orinka - 30.7.2016 8:58

Linda: Chleba.

 
YXH
YXH - 29.7.2016 15:52

Linda: Ty ke kachne potrebujes prilohu smajlik - 42smajlik - 42 Kdyz se zeptam dcery, tak mi rekne, ze ji k tomu staci dve ruce a talir smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68
Nesel by treba salat z testovin nebo z obilnin (uvarene kroupy, cocka, papriky, treba mala rajcatka, syr, okurka atd?)

 
Ivi
Ivi - 29.7.2016 14:28

Linda: Grilovaná kachna se dá podávat s čerstvou nebo grilovanou zeleninou, pečivem nebo s opékanými asijskými nudlemi. A samozřejmě s různě upravenými brambory nebo s rýží. Jen pro inspiraci - našla jsem recept na grilovanou kachnu se švestkovou omáčkou:
http://dadala.hyperlinx.cz/dru/drur0017.html
s česnekem, zázvorem a pomerančovou šťávou:
http://recepty.vareni.cz/grilovana-kachni-prsa/
a tady je asijská s opékanými nudlemi:
http://www.recepty.cz/recept/asijska-grilovana-kachni-prsa-s-opekanymi-nudlemi-14977
Třeba tě to inspiruje! smajlik - 64 Tak držím palce, aby se zadařilo a pochutnali jste si! smajlik - 47

 
Alča
Alča - 29.7.2016 10:37

Linda: manžel si griluje kačení stehna normálně s chlebem. Někde jsem viděla nějaký "trhací chléb", tuším na mmb

 
Linda
Linda - 29.7.2016 7:28

Kucharinky moje potrebuji poradit
zitra budu grilovat kachnu (nevim jak a proc a cim atd, ale na to prijdu smajlik - 16, kdyz si nekdo doma vymysli blbost beru to jako vyzvu, proc by se kachna nedala grilovat? Urcite da a ja na to prijdu smajlik - 47), ale potrebuji poradit co k ni. Tady se kachna ji jenom na vanoce s bramborem, karamelizovanym bramborem, cervenym zelim a s pomerne tezkou omackou. Potrebuji neco lehkeho, nejaky salat nebo neoc na ten zpusob smajlik - 26. NIc me nenapada a internet jsem zatim pobrouzdala jenom danske stranky kde vsude uvadeji jenom brambory smajlik - 66....jdu hledat dal, ale kdyby vas nekoho neco napadlo dejte prosim vedet - diky

 
YXH
YXH - 28.7.2016 16:06

Renda68: Diky za radu, vyzkousim to. Pojedeme asi zitra zase.smajlik - 47
Uspesny lovsmajlik - 45

 
Renda68
Renda68 - 27.7.2016 8:59

YXH: já je mrazím obalené syrové. Prokládám potravinářskou fólií do harmoniky a pak odlupuju a smažím nerozmražené a jsou jak čerstvésmajlik - 47 Já takhle mrazím i květák - zamrazím na plechu, pak šoupnu do pytlíku a máme na zimu. Dneska jedem na chalupu, tak už se těším. Je tam úžasnej les a ještě mě nenechal na holičkách. Vždycky něco najdu i když je tam lidí jak na Václaváku.

 
YXH
YXH - 26.7.2016 17:19

Renda68: RIzku byla halda, nejake jsem usmazene dala zamrazit, zkusila jsem to uz jednou, sice nejsou jako cerstve, ale v zime clovek muze byt rad, ze ma aspon nejake. Neco jsem podusila na masle a taky zamrazila na gulasek nebo na omacku. Susime jich taky dost, tak bude do bramboracky.

 
manka
manka - 26.7.2016 12:42

Renda68: jé tak super, zítra vyrazíme směr Vysočna.

 
denda04
denda04 - 26.7.2016 9:07

smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 60YXH:

 
Renda68
Renda68 - 26.7.2016 8:21

YXH: nádherasmajlik - 60. Úplně vidím ty řízky, omáčku, bramboračku, kulajdu, rizoto...smajlik - 60smajlik - 60. U nás na chalupě zatím nic moc, vždycky jen tak na oběd... Ale v neděli jsem našla první praváky a spoustu maličkých, kterým jsem slíbila, že pro ně ve středu přijdusmajlik - 68smajlik - 68

 
YXH
YXH - 25.7.2016 19:14

obrázek - email_IMG_3569.jpg Docela byla uroda

 
YXH
YXH - 25.7.2016 19:13

V nedeli byla husa a kure (dcera mela svatek, tak jsme varili podle ni). Jinak taky houbove rizky

 
Renda68
Renda68 - 25.7.2016 8:27

Ivi: taky mám dneska večer v plánu meruňkovýsmajlik - 47. Malinový až o víkendu, až se vrátí nejmladší z dovolené smajlik - 31

 
Renda68
Renda68 - 25.7.2016 8:25

manka: taky dělám se zrníčkama, tak jak dělávala babičkasmajlik - 47. Ale ještě to bude chvíli trvat. Včera jsem byla na malinách - opět - a máme už docela slušnou zásobu v mražáku. Ještě knedle a jednu dávku marmelády a přesedlám na jiný ovocesmajlik - 68. Vlastně jsem včera uvařila ještě angreštovou - ze dvou dávek - asi po dvaceti letech. A je moc dobrá. A hned jsme tak skleničku snědli s makovníkemsmajlik - 68. Už jsem tu chuť skoro zapomněla. Já totiž ty syrový nejímsmajlik - 72smajlik - 68

 
Linda
Linda - 25.7.2016 6:46

Jéééé rizky smajlik - 57smajlik - 60

 
Ivi
Ivi - 24.7.2016 21:04

Haninka: Alča: No jo, sešly jsme se - typický lehký letní oběd! smajlik - 34smajlik - 33

 
Haninka
Haninka - 24.7.2016 20:14

Alča: Ivi: my holandské řízky, bramborová kaše, okurkový salát smajlik - 68

 
Alča
Alča - 24.7.2016 19:22

Ivi:asi jsme si hleděly do hrncůsmajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68my taky řízky, brambory a okurkový salátsmajlik - 67

 
Ivi
Ivi - 24.7.2016 17:33

U nás dnes řízky s novým bramborem a okurkovým salátem.
obrázek - Rizyk_misa.JPG
K večeři budou knedlíky s vajíčkem.
A na chuť jsou dnes česnekáče podle Talenky.
obrázek - Cesnekace_Z.JPG

 
Ivi
Ivi - 20.7.2016 15:18

TULI: S mákem dělám, ale švestkové, ty miluju! Spoustu máku a spoustu másla! smajlik - 60smajlik - 57

 
sharon
sharon - 20.7.2016 15:10

TULI: i u nás frčí mák ...mám v mrazáku stále.....manža dělá super knedlíkysmajlik - 57smajlik - 57smajlik - 57

 
TULI
TULI - 20.7.2016 14:14

Ivi: presne ty by se mi hodily ... ale ja s tim makem smajlik - 47

 
TULI
TULI - 20.7.2016 14:13

Tak mi kamoska dovezla ze Slovenska namlety mak .... DOBROTA ... mela jsem na neho silenou chut, a jelikoz neumim poradne sladke knedle s ovocem ...jsem si uvarila bramb. noky ..na to nakrajela broskev ... na to ten mak , cukr moucku a zalila maslem - BOMBAAAAA

vyborne .... jak mi chybelo neco dobreho Ceskeho ....smajlik - 68

 
Linda
Linda - 20.7.2016 11:38

Ivi: JEZIS TY VYPADAJI ZRAVE smajlik - 57

 
catcat
catcat - 20.7.2016 11:23

Ivi: já bych ti je skousla hnedsmajlik - 64

 
denda04
denda04 - 20.7.2016 9:34

smajlik - 47smajlik - 57smajlik - 58Ivi:

 
manka
manka - 20.7.2016 7:18

Renda68: já taky miluju ostružinovou a dělám ji jen pro sebe, pěkně i se zrníčkama.

 
YXH
YXH - 19.7.2016 22:05

Tak bude ten steak, meli pekne maso a maliny zamrazim. Zitra veprove spejle a pak nevim.

 
Ivi
Ivi - 19.7.2016 21:30

U nás meruňkové blbouny se strouhaným tvarohem.
obrázek - Merunkove_knedliky_se_strouhanym_tvarohem_Z(1).JPG
Ještě se chystám na malinové, ale musím pár dnů počkat. Tolik knedlíků by mi doma neskousli. smajlik - 68

 
catcat
catcat - 19.7.2016 15:03

Linda: tak já to nakonec vylepšila kouskem balkánského sýra smajlik - 68

 
YXH
YXH - 19.7.2016 14:40

Holky maliny mi letos nejak hodne rodi, tak budu mrazit, v zime se hodi. Dneska asi livance a maliny se slehackou, nebo steak na grilu. Je silene horko.

 
Renda68
Renda68 - 19.7.2016 13:43

manka: já mám nejraděj ostružiny - jsou největší, takže se nejlíp sbíraj a nerostou v kopřivách smajlik - 68smajlik - 68. Uhájit kilo malin na trošku marmelády je u nás hroznej boj. Ale já je spíš mrazím. Máme rádi štrúdl s jablíčkama a malinama. To je nebe smajlik - 60 No a taky jich dost sníme...smajlik - 68 Ale vážně - miluju ostružinovou marmeládu a už se moc těším. smajlik - 60

 
Linda
Linda - 19.7.2016 12:05

catcat: ja mam s sebou dneska housku se sunkovym syrem a paprikou, to je kulinárský zazitek jak prase smajlik - 16

 
catcat
catcat - 19.7.2016 11:15

teda, vy tu vyvařujete a já si jdu v práci dát chleba se salámem a rajčata...smajlik - 63

 
manka
manka - 19.7.2016 10:26

Renda68: fazolky jsme sklidili včera.
hm, tak to je blbý, já jsem chtěla jet na borůvky. ale maliny z lesa by taky nebyly k zahození, ty voní nejvíc.

 
Renda68
Renda68 - 19.7.2016 10:25

manka: borůvky jsem našla tak do hrstismajlik - 26 a nejsou ani bobulky na dozrátí. Ale maliny začínají a ostružiny budou zase na kýble smajlik - 47
Fazolky už budu muset taky otrhat. Asi budou na sobotu a neděli. Dobrej nápadsmajlik - 47

 
manka
manka - 19.7.2016 9:32

Renda68: rostou u vás nahoře borůvky?

 
manka
manka - 19.7.2016 8:45

Renda68: my dnes fazolky na smetaně s knedlíkem a smajlik - 43ještě i s klobásou.

 
Renda68
Renda68 - 19.7.2016 8:07

polívku ještě nevím... jsem se tak zasnila nad těma palačinkama...smajlik - 68smajlik - 68

 
Renda68
Renda68 - 19.7.2016 8:05

My jsme měli včera první pořádnou cuketu ze zahrádky v těstíčku, brambory a salát se zakysankousmajlik - 47. Dneska budou palačinky s tvarohem a malinama a polívka ještě nevímsmajlik - 57

 
Linda
Linda - 19.7.2016 7:33

u nas vcera raznici s hranolkama a ruznyma studenyma mackama. A na dnesek jsem se snazila vcera premluvit vikinga aby udelal grilovany kvetak ,ale asi z toho nic nebude tak uvidim, co me napadne az prijdu domu smajlik - 26.

 
YXH
YXH - 19.7.2016 2:00

Dneska kure a brambory. Na pozdejc ovoce. Je moc horko varit.smajlik - 68

 
YXH
YXH - 18.7.2016 17:12

Linda: Jo a ja nesnasim sliz, ucintane deti a sopel, a tohel je jako vsechno dohromady smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
Linda
Linda - 16.7.2016 8:49

YXH: ja ti verim, konyistenci to ma odpornou smajlik - 34

 
YXH
YXH - 15.7.2016 17:12

Linda: Holka ja ti verim, ale nic ve zlem. smajlik - 25 Ja to uz nekupuju. smajlik - 66smajlik - 66 dela se mi zle jenom kdyz to vidim. Lidi to davaji i do Lasagne. Do karbosu davam housky namocene do mleka. Mozna, ze bych to nekdy mohla do nich zkusit, az budu mit odvahu ten polystyrenovy sliz koupit.

 
orinka
orinka - 15.7.2016 15:17

catcat: Je to opravdu dobré a hlavně zdravé, vždyť je to vlastně sám tvaroh pospojovaný vajíčky a trochou krupice. A nedrobí se to, takže je to vhodné i na cesty.

 
catcat
catcat - 15.7.2016 15:08

orinka: to bych mohla zkusit, tvarohové buchty mám moc rádasmajlik - 57

 
patrikak
patrikak - 15.7.2016 13:30

ted jsem zkousela malinovou bábovku a byla výtečná. jediné, co jsem k tomu nedelala byly kandované kvety - http://www.babiccinavolba.cz/recepty/malinova-babovka/

 
orinka
orinka - 15.7.2016 12:34

Tento týden jsem oprášila stařičký totalitní recept ze 4 tvarohů. Je to moc dobré, kdyby někdo nevěděl, co s tolika tvarohem dělat. 4 tvarohy, 1/8 másla (12.5 dg) 3 vajíčka, 10 dg dětské krupičky, 20 dg cukru, 3 vanilkové cukry, 1 prášek do pečiva (mletý mák podle chuti, nepovinné), hodně hrozinek. S mákem je to ještě lepší, ale zas je docela pěkné, když je to jen čistě žluté, s hrozinkama na řezu.
Žloutky utřít s máslem a cukrem. Postupně tam dát všecko ostatní, ušlehaný sníh nakonec.
Péct zvolna, minimálně 40 minut na 180 stupních.

 
Ivi
Ivi - 15.7.2016 8:18

YXH: Linda: Njn, já mám dobrý tvaroh u nosu, kdykoliv si ho můžu koupit. Sice občas koupím moc nebo třeba nepeču plánovanou buchétku, ale nemám problém ho sežrat samotný nebo namíchaný s jogurtem. smajlik - 57

 
Linda
Linda - 15.7.2016 7:14

YXH: ten polystyren ve slizu je dobry hodit do masove smesi na karbanatky / sekanou apod, jinak je nepozivatelny ,ale v mase udela zazraky, davam na 500g masa asi 150-200g cottage cheese a zbytek jak jsi zvykla delat

Ivi: obcas si koupim mekky tvaroh v cechach den pred odjezdem (spolecne s eidamem na obaleni) a doma pak jde do mrazaku, trosku zmeni konzistenci, ale ke knedlikum nebo na buchtu je dobry smajlik - 47

 
YXH
YXH - 14.7.2016 23:19

Ivi: Jo u vas je cerstvy a dobry. Tady maji neco jako nas tvaroh a 350 g stoji asi $5.00 a nekdy i vic. Ricotta taky a suchy maji malokdy. Jinak se tu dostane cottage, a to je neco jako polystyren ve slizu, neda se to jist ani po proplachnuti. smajlik - 70

 
Ivi
Ivi - 14.7.2016 17:41

YXH: Vidíš, člověk se pořád učí! Tvaroh by mě vůbec nenapadlo zamrazit! smajlik - 64smajlik - 75

 
YXH
YXH - 14.7.2016 16:37

Ivi: Yup mrazim. Rozmrazim kdyz potrebuju. Mistni nikomu nechutna, rozmazlila jsem je smajlik - 68 Dneska budou ovocne knedliky, tak se hodi, delam z nej testo a pak na posypani. Mrnouskum to moc chutna.

 
sharon
sharon - 14.7.2016 10:01

u nás dnes pečená žebírka, krkovice, bůčínek....nový brambor , okurkový salát s česnekem .....zbytek bude po studenu.....smajlik - 64

 
denda04
denda04 - 14.7.2016 9:42

smajlik - 57smajlik - 58Linda:

 
Linda
Linda - 14.7.2016 9:41

vcera se zastavili mladi na veceri a tak jsme hodili na grill co nam prislo pod ruku - parky, kotlety, kureci kridelka a k tomu testovinovy salat s tzatziki a cesnekovou veku
Dneska bud zbytky a nebo reckou sekanou

 
Ivi
Ivi - 14.7.2016 6:44

YXH: Co s takovým množstvím tvarohu děláš? Mrazíš? smajlik - 76smajlik - 6

 
YXH
YXH - 14.7.2016 5:33

Dneska nove brambory a cerstve mleko z farmy. Vcera jsem z 10 litru delala tvaroh smajlik - 68

 
YXH
YXH - 13.7.2016 14:53

catcat: smajlik - 68smajlik - 68

 
catcat
catcat - 13.7.2016 11:50

YXH: to by se mi spíš povedlo přejmenovat ty skutečné žábysmajlik - 68

 
YXH
YXH - 11.7.2016 15:19

catcat: smajlik - 68 Tak ji nech prejmenovat smajlik - 68

 
catcat
catcat - 11.7.2016 15:01

YXH: žabí stehýnka mi moc chutnají, ale nesmím je. Sautská přezdívka mojí dcery je Žába

 
YXH
YXH - 10.7.2016 17:35

Bramborovy salat, rizky, zabi stehynka a makovec.

 
denda04
denda04 - 10.7.2016 9:00

zdravímsmajlik - 58smajlik - 47smajlik - 58smajlik - 54

 
denda04
denda04 - 10.7.2016 8:59

sharon: Věruš válečky kupuji tu u nás taky OKsmajlik - 58smajlik - 47

 
sharon
sharon - 9.7.2016 21:39

holky nebojte se toho , ty cibulové kroužky jsou fakt super ...pravá cibule.....po něděli beru zase kilo....smajlik - 47

dnes nové brambory z trhu a smažený květák z trhu....a to chválím mého dědu - vařil ON ...a já si četla od Patrika Hartla pražský erotikon...smajlik - 68smajlik - 68
a zítra mám naklepané řízky z těch vepřových válečků z Globu - super maso - lepší jak celá panenka......+ nový brambor a rajský salát.....vařím já ...smajlik - 68smajlik - 68

 
Alča
Alča - 9.7.2016 18:29

sharon: já jsem nad něma stála, ale ještě jsem je neměla. Ty jejich mražené polotovary jsou velice lákavésmajlik - 47 já jsem tam brávala hodně zeleninu

 
denda04
denda04 - 9.7.2016 6:50

sharon: smajlik - 58smajlik - 57 mrknu se až budu v Globususmajlik - 47

 
orinka
orinka - 8.7.2016 19:36

sharon: No vidííííš, inspirace! Nové brambory s cibulkou a podmáslí.smajlik - 57

 
tuptin
tuptin - 8.7.2016 17:04

sharon: zdravím ještě se neznáme , nemá to chybu co jste napsala a také nemám tušení že se dá koupit obalovaná cibule to tedy hledím smajlik - 3smajlik - 5

 
sharon
sharon - 8.7.2016 12:52

u nás dnes jednoduchý a rychlý oběd.....v Globu mají na váhu mrazené obalené cibulové kroužky , sama si lopatkou naberu kolik chci + jejich Korekt hranolky....doma ve friťáku oběd za 15 minut + tatarka + kečup...těžce nezdravé ale bašta ...smajlik - 68 umyté nádobí a pán domu již frčel na ryby.....smajlik - 26smajlik - 68

 
denda04
denda04 - 8.7.2016 6:08

Ivi: smajlik - 47smajlik - 58smajlik - 57

 
Ivi
Ivi - 7.7.2016 19:38

Tak jsem si dneska cvičně udělala 12 skleniček borůvkové marmelády. smajlik - 68smajlik - 57

 
denda04
denda04 - 7.7.2016 10:09

Linda: smajlik - 58smajlik - 57smajlik - 47 šikovný kluk smajlik - 47

 
Linda
Linda - 7.7.2016 7:29

Vcera viking delal vajecnou omeletu se zeleninou a palacinky coby moucnik (netusim kde se to v nem vzalo, ale rozhodne neprotestuji smajlik - 16), dneska bude grilovat veprova zebirka a nechci je "kazit" salatem takze k nim vytahnu z mrazaku jenom cesnekovou veku smajlik - 57

 
YXH
YXH - 6.7.2016 15:54

Dneska mexicke, zitra houbovka, vcera objednana cina.

 
denda04
denda04 - 5.7.2016 6:44

YXH: smajlik - 60smajlik - 47 super

 
YXH
YXH - 4.7.2016 19:06

evropka: Ono jich u vas taky roste hodne.

 
evropka
evropka - 4.7.2016 18:29

YXH: nenesmajlik - 85kradusmajlik - 60

 
YXH
YXH - 4.7.2016 16:40

obrázek - email_IMG_6192.jpg
Nasli jsme, tak budou rizky a houbovka.

 
YXH
YXH - 29.6.2016 17:03

Linda: Dekuju mockrat! Zni to vyborne. Budu k tomu muset upect chleba, ten bily toustovy se neda jist. smajlik - 57smajlik - 31smajlik - 31smajlik - 31

 
choc_ivi
choc_ivi - 29.6.2016 9:46

Linda: jééé, to jsem dávno nedělala, mňam.... já na to dávám ještě hořčici, je to mňamka

 
Linda
Linda - 29.6.2016 7:26

YXH: burty nebo tlusty parky nariznes podelne , ale nedoriznes. Do zarezu nacpes cibuli, papriku, chilli, cesnek - co mate radi. Das je vedle sebe do zapekaci misky, jeste muzes nahore posypat dalsi cibuli a zakapes kecupem a zalejes asi 200-250ml cerneho piva (chce to cerny aby to trochu zkaramelizovalo, ze svetlyho je to jedly, ale ridky). A vsechno zapeces asi 20-30 minut v troube, nakonec lze hodit pod gril. Jde to i delat v hlinikovych miskach na grillu. A ktomu bud chleba namacis do sosiku (chce to klasiku cesky co nasaje, nas celozrnny je k tomu nepouzitelny) a nebo ja to delam s ryzi.

 
YXH
YXH - 28.6.2016 15:03

Linda: Tak to mas dobre, ze ti to "spase" viking. smajlik - 68smajlik - 68 Ja to sbiram a rodina uz zacina ohrnovat nos. smajlik - 36 Marmosku se mi delat nechce, casto mi taky neztuhne a tak je lepsi ji koupit (jsem lina ) smajlik - 68
Rybizu mam jeden ker, tak to bude akorat na zele na vanocni cukrovi a mozna na buchtu.
Jak delas ty burty na pive? Mame cerne ale nic moc. Taky nam nejvic chutnaji Krusovice, dokonce se tu daji koupit, sice vetsinou jenom svetle, ale lepsi nez mistni patoky.

 
Linda
Linda - 28.6.2016 7:19

YXH: letos poprve po asi 6-7 letech mam malo jahod a male, viking je zatim staci jist a zbytky mrazim a v zime z nich bude dobra marmelada.

Nakonec jsem v nedeli 2 hodiny obirala ten jeden ker rybizu a dalsi 3 hodiny u tv obirala kulicky smajlik - 80, asi litr jsme zamrazial na michanou marmeladu, dalsi litr jsem zamrazila dceri na jeji smooties a ze zbytku udelala vcera zele, nakonec mi z toho vykapalo neco pres 3,5l stavy. Z 1l jsme udelala zele se Stevii a uvidim co mi na to rekne tchan, vloni mu zjistili cukrovku a on omezil prijem sladkosti, ale v obycejnem jidle se nekouka cim je slazeny smajlik - 76. A ze zbylych 2,5l jsem udelala zele pro nassmajlik - 47.

A k veceri jsem delala burty v cernem pive, koupila jsem tu Budejovice a bylo to jedly, ale horky pivco, priste si privezu Krusovice, ty nam chutnaji vic smajlik - 47

 
YXH
YXH - 27.6.2016 15:48

Linda: smajlik - 76 mi povidej o jahodach. smajlik - 76 mam jich par radek a lezou mi uz krkem smajlik - 68smajlik - 68 Letos se nejak urodily, rozdavam, a delala jsem kolac s tvarohem a jahodama. Dospod rozdrobene susenky speculaas, smichala s rozpustenym maslem a trochou cukru, da se to zapect na par minut aby to ztuhlo. Navrch tvaroh nebo cream cheese rozslehany s cukrem a pak jahody pokapane zelatinou. Je to dobre a malo prace. smajlik - 42

 
denda04
denda04 - 27.6.2016 15:36

Jehlička: smajlik - 60smajlik - 47smajlik - 58smajlik - 57

 
Ivi
Ivi - 27.6.2016 15:34

Jehlička: Moc pěkné! smajlik - 60smajlik - 47 Nechceš se s tím zastavit i u nás v práci? smajlik - 64

 
sharon
sharon - 27.6.2016 8:35

Jehlička: smajlik - 5smajlik - 47

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.