Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept
sharon
sharon - 22.12.2015 9:48

andys: Milda3: smajlik - 47

 
TULI
TULI - 21.12.2015 18:45

Ivi: vypada dobre - klidne i bez prilohy bych ho SEZRALA smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 21.12.2015 16:22

Renda68: JJ smajlik - 75

 
Renda68
Renda68 - 21.12.2015 15:34

Ivi: Teda ten jesmajlik - 57smajlik - 60. To je na Kobližné?

 
YXH
YXH - 21.12.2015 15:13

Milda3: Tu kucharku mam taky a je s ni spojeny pribeh a hodne vzpominek.
Zdedila jsem ji po mamky kamaradce tady u nas. Bydlela hodinku cesty od nas. Pochazela ze stejne vesnice jako moje mamka, a nevidely se od konce valky. Pani se vdala a odstehovala sem, nahodou po nasem prijezdu jsme potkali chlapka, ktery u ni bydlel. Slovo dalo slovo a tak jsme se sesli a mamka s ni take, bylo to dojemne setkani. Od te doby jsme byli ve styku, kdyz pani zemrela, lide co vyrizovali jeji pozustalost, mi privezli do prace bednu s knizkami, ze pry jim to je lito to vyhodit.... Tak mam tuhle a jeste jednu od pani Sandnerove. Pokazde, kdyz si nevim s necim rady, tak se jdu poradit s Julinkou...smajlik - 58

 
Milda3
Milda3 - 21.12.2015 14:34

sharon: já jsem ji koupil paní v roce 1970 v trafice v poliklinice v Klimentský v Praze,stála 59 korun a bylo to už 7 vydání,dnes už je to rozpadlé,ale je stále celá komplet,kdysi si s ní pohrála vnučka když byla ještě malá

obrázek - PC210002.JPG

 
andys
andys - 21.12.2015 14:33

sharon: Já vím, často v ní listuji.

 
sharon
sharon - 21.12.2015 9:38

andys: té so považuj...to je krásná kniha ...pamatuju se když vyšla - dělala jsem v Knize ...to byl tehdy hit !!!!smajlik - 68smajlik - 54

 
andys
andys - 21.12.2015 8:29

Linda: mám starou kuchařku..........kuchařka naší vesnice.......podle ní dělám vánočku léta a tam píšou, pokud se použije na vánočku lepší těsto tj. s máslem je lepší jí nechat kynout přes noc. Já to tak dělám a nemám problém. Je fakt, že těsto překyne přes mísu , ale to se nic neděje. Píšou tam, že těsto s tukem je těžké a čím déle se nechá kynout tím je výsledek lepší.

 
sharon
sharon - 20.12.2015 16:23

Linda: tak to zkus a uvidíš - držím palcesmajlik - 47....taky se na ně chystám , ale já jsme doma....když jsem chodila do práce tak jsem pekla po nocích......smajlik - 26

 
Linda
Linda - 20.12.2015 11:35

sharon: ja normalne taky nechavam kynout tak 2-3-4 hodiny, upletu a opet kyne tak hodinu a jde do trouby. Jenze nejak nestiham - pect je dneska mi prijde brzo (jime je jenom ja a starsi dcera a ta dorazi domu bud zitra vecer anebo v utery), z prace vsechny tri dny prijdu tak kolem 16 h a to bych byla hotova o pulnoci. Takze mi zbyva zadelat je vecer a nechat do druheho dne az prijdu z prace. A rozhodne se mi nechce rano vstavat o pul hodiny driv a zadelavat vanocky nez pujdu do prace, uz takhle vstavam v 5 smajlik - 68

 
sharon
sharon - 20.12.2015 9:50

Linda: tak to jsem ještě neslyšela ale vyzkoušet to můžeš....jinak tak 2 hod a aspoň 3x přemísím.......

 
Ivi
Ivi - 20.12.2015 9:44

Linda: Klidně to můžeš udělat, ale dej to těsto kynout do chladu (studená komora, lednice). V pokojové teplotě by ti překynulo.

 
Linda
Linda - 20.12.2015 9:34

Jak dlouho nechavate kynout vanocku? Kdybych dneska vecer zadelala a nechala testo pod uterkou muzu ji pect az zitra vecer az prijdu z prace a nebo je to moc dlouho nechat testo jen tak????

 
Ivi
Ivi - 19.12.2015 20:27

Dneska jsem nevařila, flákala jsem se na vánočních trzích u punče a vařili za mě U mlsné kozy. smajlik - 68
obrázek - 071._Muj_rizek(1).jpg

 
orinka
orinka - 19.12.2015 6:40

sharon: krásně ti naskočily!smajlik - 47

 
orinka
orinka - 19.12.2015 6:40

Haninka: už se začínám uzdravovat - máme tu lazaret s virózou - tak jsem si teď aspoň udělala těsta, aby byl aspoň talířek něčeho, když mě to skolilo. Právě na kokosky, na ovocný chlebíček a skládaný perník. Až udělám za pár dnů vánočku, ze zbylých našetřených bílků bych ráda zkusila štafetky
http://bonvivani.sk/recepty/stafetky-roladky
mám je moc ráda, ale nikdy jsem je nedělala a tady vypadají docela jednoduše. Ovšem nečekám, že je budu mít taky tak krásnésmajlik - 68

 
sharon
sharon - 18.12.2015 17:11

batum: no jo a druhý den mám padla........................zítra nevařím , jdem s přáteli na vánoční obídek.................smajlik - 33 do naší hospůdky.....smajlik - 68

 
batum
batum - 18.12.2015 16:38

sharon - smajlik - 47ty nejsi troškař, když už tak užsmajlik - 34

 
sharon
sharon - 18.12.2015 15:22

i u nás kokosky....obrázek - 1355675687_7098(2).jpg

a kousek kuřátkaobrázek - 1334506099_1506(4).jpg

a oblíbené snídaňové suky...obrázek - 1329820303_3564(6).jpg

 
YXH
YXH - 18.12.2015 15:04

Lessmannova: Rizky a bramborovy salat, prijdou kamaradi. V nedeli zbytky od soboty....
Milda3: Jdu koupit kokos.smajlik - 47

 
Haninka
Haninka - 17.12.2015 18:44

Kokosky dělám podle receptu od kominice (jako Milda), jsou jednoduché, rychlé a moc dobré smajlik - 47

 
batum
batum - 17.12.2015 12:49

Milda3- ty máš krásný kopečky, to já jsem měla paskřivky,ale taky dobrý a jsou podle ŠŽ,ale nevím které,posílám ji díksmajlik - 5protože když zbydou bílky,tak co s nima.......

Kokosky....3 bílky,18dkg jemného krystalu šlehat v páře, pak lehce vmíchat 10 dkg kokosu a 3 dkg strouhanky......chuťově výbornésmajlik - 47

 
sharon
sharon - 17.12.2015 10:00

Linda: no jo , máslo jak povolí tak se plpe....smajlik - 68...jedině fakt jíst z lednice.....

 
Linda
Linda - 17.12.2015 10:00

Ivi: dobry napad smajlik - 47.... tohle je vareny - rozpusti se maslo a prida do neho mouckovy cukr a smetana a vari 5 minut a pak do variciho nasypat kokos (asi se tim spari nebo cert vi co) a vsechno se nacpe do formy a da rychle zchladit (=zaparilo mi to lednicku smajlik - 34) - takze ve výsledku to ma tvrdy povrch a mekky uvnitr, ale jak se to vytahne z lednicky tak je z toho krupavy maslo ...peceni tomu asi da jistotu, ze se to tak silene nerozpousti smajlik - 26

 
Ivi
Ivi - 17.12.2015 9:24

Linda: Tak to buď můžeš uchovávat v lednici a jíst to chlazené (což je sice asi dobré, ale dost nepohodlné) nebo z toho udělat jiné nepečené cukroví (třeba přidat nějaké nadrobené máslové sušenky, rozinky v rumu a podobně, udělat kuličky a ty pak obalit v kokosu). Já nedávno našla recept na tyhle kostky taky, ale většina receptů na kokosové kostky má pečený vnitřek, což je asi jistota.

 
Linda
Linda - 17.12.2015 8:52

sharon: do tehle melo prijit maslo takze pravy maslo navic jsme splasila bez soli smajlik - 26...mely to byt bounty tycinky. Cerstve vytazene z lednicky to je hodne podobne te mekke naplni co je v bounty, ale nech to pul hodiny na stole a chutna to jako maslo ve kterem krupe kokos smajlik - 48

 
sharon
sharon - 17.12.2015 8:48

Linda: jak chvilku stojí tak je to asi tukem ...jaký jsi vlastně dala ?....

 
Linda
Linda - 17.12.2015 8:07

manka: ledovy kastany nemam, zkusim tu druhou moznost smajlik - 47 DIKY smajlik - 31

 
manka
manka - 17.12.2015 8:04

Linda: já buď jen rozpustím ledové kaštany nebo dávám 100 g kakaka, 100 g čokolády na vaření a na naředění máslo dle potřeby. rozpustím vše ve vodní lázni.

 
Linda
Linda - 17.12.2015 7:01

Tak hlasim zkusebni kokosovy kostky jsou na hranici nepozivatelnosti smajlik - 48...pokud se konzumujou ledove hned po vytazeni z lednice tak to jeste jakz takz jde, ale pokud stoji chvilku na stole a zacnou se "roztekat" tak vyslovene chutnaji jako tuk a nic v nem - netusim jestli je nekde udam a nebo jestli pujdo udo kosesmajlik - 26

PS. jak delate cokopolevu na vanocni cukrovi? Nasla jsem recept na internetu, podle ktereho by se nemela pri krajeni lamat, podle ohlasu pod receptem pry fantazie, podle me opet na hranici pozivatelnosti smajlik - 66, prosim neco vyzkouseneho lety overeneho, koncim s experimenty !!! smajlik - 16

 
Milda3
Milda3 - 16.12.2015 19:19

orinka: je tu všechno možný,ale odpeckovač ne

 
orinka
orinka - 16.12.2015 18:47

Milda3: Hele, ty máš kokosky takové klasické, ale já, jak to napěchuju do odpeckovače - to je taková ta kovová malinká miska s rukojetí, co jinak na nic nepotřebujusmajlik - 68 - tak vyklápím malé úhledné kopečky, jeden jako druhý a jde to krásně od ruky. Já to vždycky před nabráním těsta namočím do vody, pak se to vyklopí jedna báseň. Jestli máš doma v šuplíku odpeckovač, kterým taky určitě neodpeckováváte vůbec nic, tady je pro něj využití!

 
Milda3
Milda3 - 16.12.2015 18:18

leila: kokosky od kominice asi z loňska

obrázek - PC040036(1).JPG

 
leila
leila - 16.12.2015 16:53

Milda: Orinka: Moc děkuju, jste zlatí :) určitě budou zase chutnat jako loni.

 
orinka
orinka - 16.12.2015 15:13

Milda3: Potvrzuju!!!! Jsou geniálně jednoduché, velice rychlé. Dělávám radši ze dvojí dávky, vyjdou z toho 2 plechy. Nabírám odpeckovačkou, otřu o bok mísy, vyklopím - takhle mám pravidelné pěkné tvary. Na talíři vypadají opravdu pěkně, nemluvě o výborné chuti.

 
Milda3
Milda3 - 16.12.2015 14:28

leila: já to mám zkopírovaný takto

Kokosky od kominice, "jež kolemjdoucí tahají za frňák"
Potřebujete: 100 g kokosu, 100 g moučkového cukru, 1 vejce, 1 lžičku másla (klasické máslo, ne margarín)
Postup: Všechno smícháme dohromady, pomocí dvou lžiček děláme bochánky a klademe na plech s pečicím papírem. Pečeme při 180 °C dozlatova.

dělal jsem je podle toho a jsou moc dobrý

 
leila
leila - 16.12.2015 14:20

zdravím všechny vespolek ,mám velikou prosbu vloni jsem poprvé pekla kokosky od kominice a byli úplně super, proto jsem je chtěla letos upéct znova a někde se mi zatoulal recept .Moc bych prosila nemáte ho některá zapsaný, že by mi ho znovu napsala

 
orinka
orinka - 16.12.2015 13:24

Linda: kokosový je OK, nesmí to být PALMOVÝ. Ta rostlina vypadá jinak, než kokosová.
tady je odkaz na stránku A dost, která se různými sajrajty zabývá - zde konkrétně jde o palmový tuk
https://www.stream.cz/adost/10008403-palmovy-olej#nejnovejsi

 
sharon
sharon - 16.12.2015 13:00

nám ten tuk samotnej taky nechutná.....smajlik - 58

 
Ivi
Ivi - 16.12.2015 10:52

orinka: Santé: Jde o tom číst třeba tady:
http://www.annajermarova.cz/kokosovy-a-palmovy-olej-dva-rozdilne-tuky-udelejte-si-konecne-jasno/

 
Ivi
Ivi - 16.12.2015 10:51

orinka: Santé: Myslím, že s těmi ztuženými tuky máte pravdu. Už jsem četla několikrát jaké svinstvo je palmový a palmojádrový tuk (naposled asi před týdnem, ale teď honem ten podrobný článek nemůžu najít). Taky už dost let ztužený tuk nepoužívám, nechutná nám to. smajlik - 75

 
sharon
sharon - 16.12.2015 8:56

orinka: to je pravda , mě uspokojilo že není škodlivý...........smajlik - 68smajlik - 54

 
Linda
Linda - 16.12.2015 6:35

Ivi: to me nenapadlo smajlik - 16....ja jenom hledala po internetu recepty bez drcenych piskotu a zarazila jsem se u 100% tuku ..mrknu se jeste na to...diky smajlik - 25

jo a vcera jsem koukala v krame ten mistni Palmin je 100% kokosovy olej/tuk - tak nevim jestli to je pouzitelny smajlik - 26
a vecer jsem vyrabela bounty kostky - tuhnout v lednici tak uvidim vecer, jestli namaha stoji za vysledek ci ne smajlik - 64

 
Lessmannova
Lessmannova - 15.12.2015 20:05

Tak co zítra k obědu dámy? smajlik - 67

 
Ivi
Ivi - 15.12.2015 19:17

Linda: Nepíšeš co nepečeného chceš dělat. Do některého jde dát máslo, do některého ne. Když napíšeš, jaké nepečené, tak ti třeba děvčata napíšou podobný recept s máslem. smajlik - 54

 
YXH
YXH - 15.12.2015 16:45

Linda: 100% tuk je neco jineho jak pisou holky, maslem se nahradit neda. Do cokoladove polevy maslo jeste dat muzes, ale jinak by asi to cukrovi nedrzelo pohromade. smajlik - 26

 
orinka
orinka - 15.12.2015 16:25

sharon: no jo, dýchat musím a vybrat se nedá, ale koupit můžu jenom to, co chci jásmajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 15.12.2015 15:55

Haninka: Jo a zapomněla jsem - mám i recept se sušeného mléka (tam je taky máslo). smajlik - 57

 
Ivi
Ivi - 15.12.2015 15:45

Haninka: Já občas kuličky raffaelo dělala, ale mám recept se salkem kde se případně dá přidat trochu másla. Ztužený tuk v receptu nemám. smajlik - 75

 
sharon
sharon - 15.12.2015 15:01

Haninka: jsou prostě věci kde se nedá nahradit ......Santé: to je jasný že je to každýho věc.....někdo rád holky a jiný vdolky...smajlik - 68smajlik - 68

 
Santé
Santé - 15.12.2015 14:50

Haninka: však to je každého věc, já ho nepoužívám tak cca 3-4 roky a nechybí mi

 
Haninka
Haninka - 15.12.2015 14:38

Linda: zkus ten Palmin, Omega je taky na smažení
Santé: Z Omegy dělám Raffaello, z másla by rozhodně nedrželo smajlik - 66

 
Santé
Santé - 15.12.2015 14:30

sharon: mně jde o ten 100% ztužený tuk, já už ho do ničeho prostě nedávám, i tak ty naše suroviny nejsou kdoví co, tak aspoň omezím něco, bez čeho lze žít taky

 
sharon
sharon - 15.12.2015 14:22

orinka: a já měla zato jak je palmový olej nezdravý ...a ono je to něčem jiném.........

Běžné výrobky s palmovým olejem

Zde najdete výrobky, které obsahují palmový olej a nezohledňují ochranu přírody nad rámec běžných zvyklostí. Jejich výroba se řídí především ekonomickým prospěchem bez započítání negativního vlivu na okolní krajinu, rostliny a zvířata. Pochází z konvenčního zemědělství (nešetrné zacházení s půdou, velkochovy, dovoz jihoamerické krmné sóji pro zvířata atd.).

Nechceme tím říci, že naopak všechny výrobky bez palmového oleje jsou jednoznačně šetrné, záleží na okolnostech. Například vepřové maso z velkochovu - prasata jsou běžně krmena směsí s podílem jihoamerické sóji (pěstování krmné sóji v Jižní Americe představuje obdobný ekologický problém jako u palmy olejné).

 
sharon
sharon - 15.12.2015 14:15

Santé: náhodou to jednoduchý těsto z Omegy na štrůdl anebo jsem dělala tvarohové šátečky je stokrát lepší jak kupované lístkové....a nedělám to každý den...smajlik - 26
Linda: máslo a ten 100% tuk se nedá srovnávat..................smajlik - 68dělávala se nepečená - čokoláda do formiček ze 100% tuku , vím že maminka dělávala i mléčnou s přidáním Sunaru.....a byla moc dobrá....

 
Linda
Linda - 15.12.2015 14:09

sharon: manka: Haninka: to jste me moc nepotesilysmajlik - 66...ja mam maslo, margarin na peceni (neco jako Hera), Palmin - v tom se smazi cukrovi nebo koblihy a tim muj vyber pomalu konci smajlik - 26

 
Santé
Santé - 15.12.2015 13:32

Haninka: manka: sharon: je to jiný tuk, ale já už košíčky , někdo jim říká šohajky z omegy nedělám, ale dávám máslo. Jsou asi o malinko měkčí, ale prostě ztužený tuk NEPOUŽÍVÁM smajlik - 26

 
Haninka
Haninka - 15.12.2015 13:18

Linda: ne, je to něco úplně jiného

 
manka
manka - 15.12.2015 12:44

Linda: já si tedy myslím, že ztužený tuk a máslo je něco jiného a má to v cukroví jiný význam. třeba sádlové kuličky bych z másla neudělala, ty jedině ze sádla. ale nevím, třeba má někdo jiné zkušenosti.

 
sharon
sharon - 15.12.2015 9:46

u nás se dnes nevaří , jedem do Globu na nákup a dáme si něco tam ...mám moře stravenek tak ať je utratíme..............smajlik - 26

 
sharon
sharon - 15.12.2015 9:45

Linda: orinka: no nevím ...on 100% tuk a máslo je sakra rozdíl ve výsledku pečení..................


orinka: dnes je nebezpečný i vzduch který dýcháš........smajlik - 26

 
orinka
orinka - 15.12.2015 9:12

Linda: vždycky dávej všude máslo, protože v margarínech je nebezpečný palmový tuk. Čti složení, je opravdu všude.
http://stoppalmovemuoleji.cz/bspo.php

 
Linda
Linda - 15.12.2015 6:25

dotaz k peceni - kdyz se u nepeceneho pise v receptu 100% tuk typu Omega apod ,coz nemam, muzu dat maslo? diky

 
batum
batum - 14.12.2015 19:54

Já jsem pro hadičku na dno láhve, dobré poleženíčko a je advent jak vyšitýsmajlik - 34smajlik - 34

 
YXH
YXH - 14.12.2015 16:16

Ivi: Mnam, prijdu na snidani smajlik - 64

 
catcat
catcat - 14.12.2015 15:52

Tak dneska nic nevařím, jdu na přátelské předvánoční posezení a bude tatarák. Před 3 roky mě z toho chytnul hnusně žlučník, asi ppro jistotu zajdu do lékárnysmajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 13.12.2015 21:04

U nás dnes vepřové na paprice s knedlíkem a na zítra k snídani povidlový závin.
obrázek - Povidlovy_zavin_Z.JPG
V minulém týdnu jsem dělala kokosové rohlíčky.
obrázek - Kokosove_rohlicky_Z.JPG

 
YXH
YXH - 11.12.2015 15:55

Jo jeste mne napadlo, co takhle dat lahev na chvili do teple vody ... Mozna to take seridne.

 
Ivi
Ivi - 11.12.2015 12:52

catcat: No, on domácí vaječňák houstne a občas je problém ne jíst ho lžičkou, ale dostat ho z lahve! smajlik - 34

 
catcat
catcat - 11.12.2015 11:36

TULI: prosím tě, ekni mi jediný důvod, proč to nejíst lžičkou z mističkysmajlik - 68

 
YXH
YXH - 10.12.2015 16:18

TULI: Nedky ho davam do sklenic na marmeladu, to se pak da lzickou vyndat a lip se to vylize smajlik - 68smajlik - 68
Ale jak rikaji ostatni, naredit prevarenou smetanou a pak pridat kapku rumu smajlik - 58

 
Santé
Santé - 10.12.2015 13:15

TULI: já bych přidala smetanu i rum, to pak budeš mít slaboučké, nebo aspoň já mám raději, když cítím, že tam ten alkohol opravdu je. smajlik - 31

 
TULI
TULI - 9.12.2015 21:16

Ivi: Milda3: diky smajlik - 105smajlik - 105

 
Ivi
Ivi - 9.12.2015 17:38

TULI: Mléko bych nedala, spíš smetanu nebo ještě lépe šlehačku (svařenou). smajlik - 61

 
Milda3
Milda3 - 9.12.2015 17:13

TULI: asi bych to udělal stejně jak ti poradila ta ŠŽ,je to logické mléko je toho součástí,tak se nic nemůže zkazit,jen ho dolévat opatrně aby se ho tam nedalo moc a nebylo to zas řídké,ale ty si poradíš smajlik - 61

 
TULI
TULI - 9.12.2015 16:46

YXH: ja jsem pozadu - budu teprve delat testa ......smajlik - 72

mam ten vajecnak ted v lednici a je desne husty ...nalit do sklenicky a jist lzickou :-)

cim rozredit ??? rum uz tam nechcu .....

jedna SZ mi psala, ze treba prevarit mleko a pak dolit az bude studene ..a nebo tu smetanu prevarit , vychladit a dolet ??? co ja vim ???

 
YXH
YXH - 9.12.2015 15:53

TULI: smajlik - 68smajlik - 68 ochutnat se musi smajlik - 47
Nas uz je skoro pryc, budu delat dalsi.
Cukrovi skoro hotove, jeste namocit do cokolady a pristi tyden udelat kremy a naplnit.

 
sharon
sharon - 9.12.2015 9:34

já upeču asi 5 druhů - klasiku ...a mám také objednáno od cukrářky z vesnice - poctivé domácí....smajlik - 57

 
jitka2203
jitka2203 - 8.12.2015 20:51

catcat: aha tak to jo u nás je možno zase objednat cukroví co pečou učňové a i když zákusky mám od nich ráda tak cukroví až zas tak dobré není mají 5 druhů je to kilo a stojí klasik 230,- a cukroví deluxe 260,-

 
TULI
TULI - 8.12.2015 18:39

tak ja jeste nepecu , snad udelam zitra nejake testa - a pres vikend se do toho dam .....

ale delala jsem po prve ten VAJECNY KONAK ..podle LINDY a je uplne supeeeeer smajlik - 47
uz jsem ho popijela i teply smajlik - 72smajlik - 72smajlik - 72

 
catcat
catcat - 8.12.2015 15:17

jitka2203: je to 900 g a stálo to 384,- Výhodou je, že se tam dá platit stravenkami, tak v konečné fázi mě to vyjde levněji

 
jitka2203
jitka2203 - 8.12.2015 13:30

catcat: a můžu se zeptat za kolik bylo cukroví díky

 
Ivi
Ivi - 7.12.2015 19:33

catcat: To je báječné řešení, zvlášť pokud potřebuješ opravdu jen pár kousků na sváteční stůl nebo tě pečení nebaví. smajlik - 47smajlik - 5 Já bych to možná udělala stejně, ale v mém okolí jsem o ničem nevěděla. Sice přišlo několik nabídek k nám do práce, ale 650 - 800 Kč za kilo cukroví nedám ani náhodou. Zvlášť, když peču docela ráda. Ovšem minulý pátek mi dohodila kolegyně kontakt na jeden učňák, kde taky pečou a má to vyzkoušené, tak se možná příští rok přidám. smajlik - 75

 
YXH
YXH - 7.12.2015 15:16

Vcera ryba na zelenine a ryze, dneska ze zbytku ryze nakyp s jablky.
Jinak budeme pect cukrovi, tak to jenom soupnu do trouby.

 
catcat
catcat - 7.12.2015 11:21

tak mám napečíno. Zdejší sdružení pro duševně nemocné peče báječné cukroví a tak jsem ho dneska nafasovala /a zaplatila) Já to totiž nejím a skoro nikdo tady nebude, tak stačí trocha koupeného..... Vypadá jak domácí...

 
Linda
Linda - 7.12.2015 7:15

Vcera plnene papriky s rajskou a ryzi a zbylo i na dnesek.

Zatim jsem nic nepekla, dcera dorazila v sobotu vecer s ochotnavkou z prace, tak jsme to pres vikend skoro sezrali smajlik - 16. Nas kdyz prepadne mlsna tak si s holkama upeceme varku klidne i mezi svatky, neni proc se honit ted. Chtela bych udelat vajecnak aby se ulezel, uvidim jestli ho zvladnu dneska az prijdu z prace.

 
sharon
sharon - 6.12.2015 17:44

u nás dnes kuře pečené na remosce + jasmínová rýže + jablkový kompot a štrúdl z Omegy.........a zbytek polévky .....zítra zbytky ale už bez polévky.....

 
YXH
YXH - 6.12.2015 17:19

batum: Asi pujdu vratit lednici, smajlik - 68 vysusuje smajlik - 68smajlik - 68
Ivi: Haninka: Pect budeme zitra a pozitri (holky slibily ze pomuzou) smajlik - 68smajlik - 68

 
Haninka
Haninka - 6.12.2015 17:06

Ivi: myslím, že snadno. Jen je to zkrátka divné. Dcera argumentovala tím, že teta - moje švagrová - dělá jenom jeden druh, tak jsem ji vyvedla z omylu, že to sice všechno stejně vypadá (je to obalené kilama cukru), ale že opravdu co mísa, to jiný druh cukroví, Byla dost překvapená smajlik - 68 Já každoročně dávám tchánovi, tak zkrátka dostane čtyři druhy smajlik - 26 Když se podívám do diáře, tak nakonec budu ráda, že budou alespoň za ty čtyři.

 
Ivi
Ivi - 6.12.2015 12:38

Haninka: smajlik - 47 To víš, že to vydýcháš! smajlik - 68 U nás to bylo to samé, dělávala jsem spoustu druhů. Původně jsme se doma dohodli, že péct nebudu a o svátcích si uděláme šlehačkový dort. Jenže tchýně je po operaci zlomené nohy (a je jí 89), švagr péct neumí a maminka byla na operaci se šedým zákalem 2. prosince a jde ještě 16. prosince na druhé oko. Má to trochu složitější, protože je na warfarinu. Tak by mě hanba fackovala, kdybych je nechala kupovat nějaké šmejdy v supermarketu (ani jedna by určitě neobjednala někde v soukromí, protože nemají kontakty a pak by se jim určitě zdála vysoká cena). Takže původní plán byl rozmetán aktuální situací. Už mám hotovo, udělala jsem 10 druhů - vše z jedné resp. z poloviční dávky. Když to podělím čtyřmi, tak toho nijak moc nebude. smajlik - 68

 
Haninka
Haninka - 6.12.2015 11:50

Hrachová polévka s krutónkama, sekaná, brambory, okurkový salát.
Ještě nepeču. Rodině jsem dala na výběr, ať si každý vybere jeden druh cukroví, který má nejraději. Pět lidí se shodlo na třech druzích, ostatní cukroví prý snědí, ale nemusí ho mít, jedí to jen proto, že je na stole. Já jsem prosadila ještě linecké, takže u nás budou 4 druhy cukroví, z toho dva nepečené smajlik - 26. Všichni jsou spokojení, i já, protože to všechno - kromě vosích úlů - udělá dcera, já jen slepím a poliju, Jen z toho mám takový divný pocit, kdysi jsem dělávala i 23 druhů cukroví a letos smajlik - 76? Snad to vydýchám.

 
Ivi
Ivi - 6.12.2015 11:21

U nás dnes kuličky alá Ikea s vařenými brambory a brusinkovou zavařeninou a ke kafíčku nic, protože se peru s cukrovím. Sice bych raději začínala péct později, ale dělám i pro rodinu a příští týden to musím rozvézt a taky jet gratulovat k svátku a poslední týden mám akci na vánočních trzích, tak holt kmitám dneska. Ale docela se daří! smajlik - 68

 
orinka
orinka - 6.12.2015 11:01

Milda3: ale máš výsledky smajlik - 61

 
batum
batum - 6.12.2015 9:05

YXH- u nás je taky velké sucho-vypařuje sesmajlik - 34


Dneska čočka s uzeným + vejcesmajlik - 31ke kávě šátečky s tvarohem (těsto - mouka,tvaroh,hera....stejné množství + hrst nastrouhané mrkve)smajlik - 31smajlik - 31smajlik - 31

 
Milda3
Milda3 - 6.12.2015 8:26

já a kuchař a profík ? to by to dopadlo,když jsme byli zkraje s paní,tak jsem ji učil dělat blbouny s povidlama a dneska už nevím ale vůbec jak se to dělá a když něco náhodou vařím,tak se jí ptám co a jak

 
orinka
orinka - 6.12.2015 5:46

Milda3: no ty jsi zlatý - měl bys vydat kuchařku - to myslím docela vážně. Když si pomyslím, že kdejaká "hvězda", co má doma dva kastroly a hlavně tyčový mixérsmajlik - 14, si myslí, že umí vařit a sotva udělá první krémovou polívku, hned s ní do světasmajlik - 68 - u tebe je jasné, že jsi profík.smajlik - 47

 
YXH
YXH - 5.12.2015 16:23

Ivi: A to ho mam v lednici smajlik - 76smajlik - 76smajlik - 68smajlik - 68

 
Milda3
Milda3 - 5.12.2015 11:56

orinka: tak jsem si pročetl reakce na tlačenku z mrazáku,někdo to dělá jako manka a píše ze je to dobrý:jiný že se to drolí,myslím že to bude podle toho kolik tam dají vody,ale většinou se shodují udělat menší tlačenky,nevařit a dát zamrazit a po vyndání povařit a nechat ztuhnout a je jako čerstvě udělaná,nebo normálně povařit,dát zmrznout a po rozmrazení jen krátce povařit a nechat ztuhnout a nerozsýpá se,ale to je spíš pro ty co jich dělají víc a má prý normální chuť oproti tlačence jen rozmrazené
já to příště vyzkouším na všechny způsoby a dám vědět

 
sharon
sharon - 5.12.2015 8:36

orinka: mě teda z mrazáku tlačenka nechutná smajlik - 66....a rýži dám do mikrotenu ale používám pak jen třeba do rajské polívky......

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77190.
    Archiv anket.