Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept
orinka
orinka - 5.12.2015 6:14

manka: tak to jsem ráda že to vím, protože když udělám tlačenku, my dva bychom pak nesměli jíst celé dny nic jiného než ji, aby se nezkazila. Mrazák to jistísmajlik - 47

 
Ivi
Ivi - 4.12.2015 19:33

YXH: Asi máte doma velké sucho a teplo a moc se u vás odpařuje! smajlik - 42smajlik - 34smajlik - 33

 
manka
manka - 4.12.2015 19:25

orinka: my když máme víc tlačenky, tak si nakrájíme po dvou kolečkách a zamrazíme a pak v lednici necháme pomaloučku rozmrazit a je to fajn

 
babkatapka
babkatapka - 4.12.2015 16:29

Milda3: YXH: děkuji za přáníčkasmajlik - 56smajlik - 56

 
YXH
YXH - 4.12.2015 16:07

Linda: To maso zni bezva smajlik - 47
Vajecnak jsem udelala, trochu pro nas a pak pro dceru k svatku (Barbora). Nas se nejak "ulezel" je ho cim dal min smajlik - 68smajlik - 68

 
orinka
orinka - 4.12.2015 15:41

Milda3: může být, já jsem kvůli tomu přestala mrazit zbylou vařenou rýži, jaksi tam vyschla a nebyla vůbec dobrá.

 
Linda
Linda - 4.12.2015 11:37

catcat: maso lze okorenit jak chces - treba jako na karbose, klidne lze pridat syr nebo jsou dobry suseny rajcata na drobno nakrajet do smesi apod

 
catcat
catcat - 4.12.2015 11:19

Linda: téda, ten květák je super inspirace, to určitě ozkoušímsmajlik - 54

 
sharon
sharon - 4.12.2015 11:00

orinka: ne, ne , to je inspirace.....smajlik - 68

 
Milda3
Milda3 - 4.12.2015 10:48

orinka: slyšel jsem že to někdo taky dává do mrazáku,ale po rozmrazení se to prý drolí,já jsem to nezkoušel,do skleniček jsme dávali i sulc a kdysi dávno i prdelačku a vydržela kolik měsíců

 
orinka
orinka - 4.12.2015 9:46

sharon: roláda nezklame nikdy, navíc taková. To je vlastnoruční výroba?

 
orinka
orinka - 4.12.2015 9:45

Milda3: no to je nápad!! A nešlo by to třeba i zmrazit?

 
Linda
Linda - 4.12.2015 7:42

U nas vcera mexicky torilly - je to rychlovka a my se cely vecer nezastavili smajlik - 16. Dneska mame navstevu a delame kvetak v mase na grilu (lehce ovarit kvetak, napatlat na nej ze vsech stran tak 2cm vrstvu mleteho okoreneneho masa a obalit platky slaniny a hodit tak na 50 minut na gril) a k tomu testovinovy salat. Vikend zatim nemam paru smajlik - 26, ale chci delat vajecnak aby se jakz takz rozlezel do svatku

 
Milda3
Milda3 - 3.12.2015 19:04

tak jsem 1 a 1/2 tlačenky dal do skleniček zavařit,už by se to mohlo brzy kazit a takhle to dost dlouho vydrží,

obrázek - PC030005(2).JPG

a dostal jsem za úkol příště udělat 2 menší tlačenky a udělat radši víc těch vepřovek,víc všem chutnají

 
sharon
sharon - 3.12.2015 17:15

obrázek - 12278759_743596335771097_1256205931511987213_n.jpg

 
YXH
YXH - 3.12.2015 16:07

Ivi: smajlik - 47 Mnam dala bych si ho smajlik - 57

 
sharon
sharon - 3.12.2015 11:14

u nás dnes na přánísmajlik - 43 buchtičky s krémem.......pekárna už zapískala tak jdu na to.........smajlik - 64

 
Ivi
Ivi - 2.12.2015 19:48

Dneska jsem dostala koupit v Tescu obří uzený ocásek, tak jsem ho upekla a dnes byl s křenem a chlebem. Zítra k němu musím něco udělat, protože ho ještě spousta zbyla. smajlik - 68

 
YXH
YXH - 2.12.2015 16:00

babkatapka: Blani, vsechno nejlepsi k tvemu svatku. obrázek - email_Happy_Mothers_Day_1080x1920_H.jpg

 
manka
manka - 2.12.2015 13:50

Ivi: mám to ráda, pár skleniček ve sklepě pořád, pro strýčka příhodu.
teď jsem dělala i rillettes, 8 hodin jsem to táhla, dobrota to je, to jo, ale zas takový rozdíl v tom není. a tohle zavařím a vydrží, kdežto tu francouzskou dobrotu jsem uchovala v lednici 2 týdny.

 
sharon
sharon - 2.12.2015 12:48

batum: kup si v Lidlu od Pikoku...výborné vepřovky....smajlik - 47smajlik - 68

 
batum
batum - 2.12.2015 12:21

Teda vy jste šikovnísmajlik - 47 a děláte chutě...na čerstvý chleba natřít vaši skleničku,na parádu dát cibul,pivečko a hned je ten svět krásnějšísmajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
Ivi
Ivi - 2.12.2015 12:03

manka: smajlik - 60smajlik - 47 Takhle to často dělala maminka, to je moc dobré! smajlik - 57

 
sharon
sharon - 2.12.2015 11:06

dnes vařím smajlik - 97- hrnec vývaru , peču žebírka a na remosce dělám plátky vepřového....+ rýži + brkaši + zelený salát........smajlik - 26

 
manka
manka - 2.12.2015 10:31

taky vám sem dám naše maso. kupuji na to většinou jen plecko, jen osolím a upeču tak dopoloměkka. pak naskládám do sklenic, zaliju malinko výpekem a nejdůležitější je vařit na 100 stupňů 2 hodiny. nebo jednu a druhý den zas jednu hodinu. obrázek - ulozene_maso.jpg

 
choc_ivi
choc_ivi - 2.12.2015 9:48

Milda3: děkuji,už dlouho se na něco takového chystám, a když vidím, že je to vyzkoušené, nebudu se toho bát smajlik - 68

 
orinka
orinka - 2.12.2015 7:57

Milda3: dobře, žes upozornil, dneska slaví!! Taky se připojuju s blahopřáním, všecko nej, hodně zdraví a krásný Advent.smajlik - 45

 
orinka
orinka - 2.12.2015 7:56

Milda3: kdepak, něco ti přece musím nechat, když sis s tím dal takovou práci, stačí mi jenom to kolečko kolečkovitésmajlik - 58 Na tlačenku (jednu) se chystám taky, koncem roku. Když je tu takový zářný příkladsmajlik - 64

 
Milda3
Milda3 - 2.12.2015 7:56

babkatapka: Přeji vše nej k svátku

obrázek - Jen_pro_tebe_6_(1).jpg

 
Ivi
Ivi - 1.12.2015 22:31

Milda3: Tu Moravanku máš opravdu luxusní! smajlik - 47smajlik - 60

 
Milda3
Milda3 - 1.12.2015 20:24

orinka: to jako kolečko zahradní? smajlik - 68 klidně bych ti dal i celou,fakt smajlik - 105

 
orinka
orinka - 1.12.2015 18:49

Milda3: tebe bych chtěla mít za souseda, mně by stačilo kolečko pro mě a kolečko pro manžela!smajlik - 68

 
Milda3
Milda3 - 1.12.2015 11:22

choc_ivi: je to z netu a je tam spousta jiných receptů na domácí vepřovky,já místo tam uváděné Pragandy dal jen sůl

http://ekucharka.net/veprove-maso-ve-vl-stave-zavarene

rozmačkaná vypadá takto a je to chutné,pochválila mě to paní (což je co říct) a i syn

obrázek - PC010003.JPG

 
choc_ivi
choc_ivi - 1.12.2015 9:15

Milda3: ta vepřovka vypadá hodně dobře, můžeš sem dát odkaz na ten recept, prosím? smajlik - 61

 
Milda3
Milda3 - 30.11.2015 20:50

Alča: nedávno nám dělali výtah,tak jsem byl se psem 2 měsíce sám na chatě,první den jsem zavařil maso ze 4 kil,udělal tři tlačenky a naložil 5 kilo masa na klobásy,tak jsem si mimo to že jsem to vepřový jedl s chlebem a cibulkou,tak jsem si taky z toho dělal rizoto z doma dělané Moravanky tu jsem propláchl a povařil aby ztratila kyselost

obrázek - PB300001(3).JPG

a dělal jsem z ní taky gulášovou polévku a byla výborná

 
Milda3
Milda3 - 30.11.2015 20:30

manka: jejej,koukám že jsem se spletl,do tohodle Pragandu nedávám,jen sůl jak píšu v Milda3 - 30.11.2015 11:49
Pragandu mám zažitou do klobás dýl to vydrží a je v ní 99.8 % soli a 0.2 % sanytru a to maso pak nezešedne,tak by to neškodilo ani v té konzervě,v tom co člověk sní v těch kupovanejch výrobcích,tak je to jen kapička v oceánu,to by člověk nesměl nic,jakkoli je mi třeba odporné E 920, L-cystein který se přidává do pečiva a hlavně se dováží z číny a vyrábí se z lidských vlasů,nehtů,paznehtů a prasečích štětin,tak pečivo jíst musím.
ty konzervy ze syrového masa se vaří 2x proto že po prvním zavaření se v nich může,ale taky nemusí vytvořit bakterie které produkují jedovatý botulotogin (klobásový jed) a to druhé zavaření to zlikviduje,je to tedy taková doporučovaná pojistka

 
Alča
Alča - 30.11.2015 19:05

Milda3: jj jen posolit a dát 2 -3 lžíce vody a ta kamarádka z toho potom ještě udělala i polévku

 
manka
manka - 30.11.2015 18:45

Milda3: fakt nechápu pragandu do domácí konzervy.
věř, že když to vaříš dvě hodiny, stačí to a nemusíš tam rvát rychlosůl

 
Milda3
Milda3 - 30.11.2015 16:55

evča.: stejný poměr plecko a bůček a 1.9 deka Pragandy na kilo masa

 
YXH
YXH - 30.11.2015 16:32

Linda: Davam zmrazene ovoce, lip se to bali a hned varim. Vetsinou pouzivam tvarohove testo, ale i z kynuteho se to povedlo. smajlik - 47

 
evča.
evča. - 30.11.2015 16:31

Milda3: krása....na chleba se cibulkou, mňam.smajlik - 57smajlik - 47
A to se ještě uleží, za delší dobu, to bude ještě lepší.
A z čeho to je z bůčku, nebo plecko a bůček?

 
denda04
denda04 - 30.11.2015 15:34

Milda3: smajlik - 58smajlik - 57smajlik - 47

 
Ivi
Ivi - 30.11.2015 15:00

Milda3: Ty skleničky vypadají opravdu moc dobře! smajlik - 60smajlik - 57

 
Milda3
Milda3 - 30.11.2015 11:49

Ivi: evča.: Alča: tak ty vepřovky jsem zavařil poprvé dvě hodiny a znovu po 24 hodinách jednu hodinu,už jsem jednu ochutnal a je to výborný,jsou trochu na tý fotce bledší,než ve skutečnosti,paní v tom receptu na netu psala,naplnit skleničky tak 3 cm pod víčko,příště je naplním pod okraj jen 1 cm,sosík to pustilo a zrosolovatělo,na to že to je jen se solí je to moc chutné,opravdu to připomíná čínskou vepřovku ze šedesátejch let

obrázek - PB300003.JPG

 
Milda3
Milda3 - 30.11.2015 11:12

orinka: to by jsme sami nesnědli ,půlku už jsme snědli doma,půlku dali kluci dvoum kamarádům a 3 jsme rozdali,tak zůstala už jen ta jedna větší a ta menší a mám už vyzkoušený že v lednici vydrží í 14 dní,ale musí se na to odřízlý dát mikroten,aby to nekoralo a tu vajíčkovou taky přes půlku rozdali

 
orinka
orinka - 30.11.2015 9:03

Milda3: a jak ty tlačenky uchováš, to přece naráz nemůžete sníst? Velká pochvala za pracovitost a šikovnostsmajlik - 47

 
sharon
sharon - 30.11.2015 8:57

Linda: ano dají , dělá je můj muž a ovoce se nerozmrazuje , říká že by ten knedlík nezabalil.....................

 
Ivi
Ivi - 30.11.2015 8:42

Linda: Pařené myslím pařené těsto, ne vaření na páře. smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 30.11.2015 8:41

Linda: Dají se dělat i z mraženého, ale balíš zmražené nebo mírně povolené ovoce a knedlíky nenecháváš dokynout a hned vaříš. Můžeš udělat i tvarohové nebo pařené ovocné knedlíky a tam je to stejně, ovoce se balí zmražené nebo se nechá mírně povolit.

 
Linda
Linda - 30.11.2015 7:37

Milda3: ty jsi jak muj bracha, ten ma taky vareni jako konicka a kdyz nemuze vyvarovat doma pro nikoho tak jede klidne i na detsky tabor a vari tam smajlik - 34.

Dotaz kucharky: daji se kynuty knedle delat i z mrazenyho ovoce? A pokud ano tak balite mrazene ovoce rovnou do testa a nebo ho nechate nejdrive roztat???? Diky

 
batum
batum - 29.11.2015 22:21

Milda3 - smajlik - 76smajlik - 47tvá paní má doma pokladsmajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5

 
Ivi
Ivi - 29.11.2015 21:10

Milda3: Máš je krásné smajlik - 47, ale je jich tolik, že bych na ně nadobro ztratila chuť. smajlik - 68

 
evča.
evča. - 29.11.2015 19:57

Milda3: smajlik - 47těch je. Určitě pro celou rodinu.

 
YXH
YXH - 29.11.2015 16:34

babkatapka: Milda3: smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47
sikulkove mnam... Jdu si dat snidani smajlik - 54

 
Milda3
Milda3 - 29.11.2015 15:45

tak tláči jsou taky hotové

obrázek - PB290002(3).JPG

 
babkatapka
babkatapka - 29.11.2015 15:02

obrázek - P1010007_01.JPGjá jenom tot.
ale je tady dobrotsmajlik - 76

 
Alča
Alča - 29.11.2015 7:38

evča.: Milda3: já jsem zavařovala několikrát maso a vždycky jen syrové a posolené. Potom se oprasklo na cibulce, kamarádka dělala z té šťávy ještě polévku. Kdysi jsem dělala s ženskýma co měly několik prasat doma a tak zpracovávaly všechno. Některá dělala i předpečené, ale bez cibule, protože by se maso rychlejší zkazilo.

 
YXH
YXH - 28.11.2015 17:53

Milda3: Vypada to moc dobre. Ty kluku z prace taky nevyjdes vid smajlik - 68
Dej prosim vedet, jak to dopadlo. Mamka vzdycky zavarovala maso pecene, zalilo se to vypecky a pak jeste zavarovalo. Byvalo to moc dobre. smajlik - 57

 
evča.
evča. - 28.11.2015 8:56

Milda3: taky jme to jednou dělali za syrova. Je to výborné, jak vepřovka.smajlik - 47Tak ať se to podaří.

 
Ivi
Ivi - 28.11.2015 8:42

Milda3: Pak dej vědět, jaké to je. Jsem zvědavá. Máma kdysi zavařovala maso, ale bylo buď udělané nebo aspoň obdělané. Syrové nikdy nezkoušela.

 
Milda3
Milda3 - 28.11.2015 8:12

manka: zatím jsem vždycky zavařoval vařené nebo pěčené a bylo vždycky výborné,tentokrát jsem to udělal do skleniček syrové maso jen se solí dle receptu z netu,tak jsem zvědavej jaké to bude,včera jsem to povařil něco přes dvě hodiny a dnes odpoledne až budu mít hotové tlačenky,tak to dám vařit ještě na jednu hodinu

 
manka
manka - 27.11.2015 18:32

Milda3: zavařuješ syrové?

 
Milda3
Milda3 - 27.11.2015 17:55

zdravím,tak jsem se dal zase na konzervy,dělám domácí vepřovky,z 5 1/2 kila jich je dvacet

obrázek - PB270005.JPGobrázek - PB270004.JPGobrázek - PB270006.JPG

a zítra až se mi uvolní hrnce,musí se to 2 x zavařovat,tak se pustím do tlačenek

 
Linda
Linda - 27.11.2015 12:19

Mela jsem v lednicce zbytek uvarenych testovin tak jsem vcera udelala majdu co lednice dala, soupla do toho testoviny, posypala syrem a nechala spolecne zapect.
Dneska asi hovezi biftecky na toustu s volskym okem - podle toho v kolik dorazim domu.
Vikend je zatim v oblacich smajlik - 16

 
YXH
YXH - 27.11.2015 1:00

Dneska cevabcici, salat a plackovy chleba.
Zitra jdeme na veceri (vanocni party od manzelova podniku)
V nedeli budeme slavit zetakovy narozeniny, tak objedname cinu, tudiz lenosim smajlik - 68smajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 26.11.2015 17:11

Včera domácí pizza "co dům a supermarket dal" smajlik - 68 a dnes vepřové výpečky. Ty zbydou i na zítra a o víkendu zatím nevím.

 
YXH
YXH - 26.11.2015 16:37

catcat: smajlik - 68smajlik - 68

 
catcat
catcat - 26.11.2015 11:10

babkatapka: to jsou přímo muka, koukat na takovéhle dobroty, když mám hlad smajlik - 76 smajlik - 68

 
YXH
YXH - 25.11.2015 16:37

babkatapka: Mas to krasne a ze jsou dve fotky, to je dobre muzu si dat nasup smajlik - 47aspon zbyde i na ostatni smajlik - 68

 
babkatapka
babkatapka - 25.11.2015 15:57

obrázek - e300(20).gif
jedna fotka je 2x, obrázek - e300(20).gif

 
babkatapka
babkatapka - 25.11.2015 15:55

obrázek - P1010003(50).JPG

 
babkatapka
babkatapka - 25.11.2015 15:54

obrázek - P1010006(36).JPG

obrázek - P1010002(49).JPG

obrázek - P1010005(36).JPG

obrázek - P1010002(50).JPG

 
sharon
sharon - 25.11.2015 7:47

bu´dte v pohodě všechny ...my si to s Lindou vysvětlily bokem ........smajlik - 64

 
Linda
Linda - 25.11.2015 7:02

Coz mi pripomina - mam v rezerve asi 20 receptu, ale ani jeden vanocni, kdyby nahodou se nekdo chtel s nami podelit, at jsme aktualni smajlik - 64 smajlik - 16

 
Ivi
Ivi - 24.11.2015 17:50

Linda: Buď v pohodě, aspoň je na první pohled vidět, že přichází jejich čas. smajlik - 47 Kdybys napsala jen vanilkové rohlíčky, tak by to bylo na kdykoliv. Já už dělala vanilkové nejen na velikonoce, ale i v srpnu. Prostě je dělám, když na ně máme chuť. A upoutávku s třemi tečkami si do příštího receptu stejně nikdo nepamatuje, takže taky dobrý! smajlik - 64 smajlik - 68smajlik - 58

 
YXH
YXH - 24.11.2015 16:29

Linda: Dekuju ze se o tu rubriku staras. Jsi moc hodna, mas sama dost prace a navic delas jeste i tohle. smajlik - 47smajlik - 47

 
catcat
catcat - 24.11.2015 15:16

sharon: já je jednou dělala na velikonoce smajlik - 58

 
Linda
Linda - 24.11.2015 14:10

sharon: hele ber to s rezervou - ja to obcas delam po nocich, obcas mi dochazi slovni zasoba, ma cestina ma uz taky pekny mezery smajlik - 34 ...nazev obvykle kopiruji od vas, ale vymyslet upoutavku pod nazvem (to co je s 3 teckami v leve rubrice) to mi obcas dava pekne zabrat smajlik - 80..... schvalne kolik netradicniho, prekvapujiciho, chutneho, klasickeho jsme tu za posledni rok meli smajlik - 42smajlik - 34.... a neboj cuketa bude, netusim kdy, ale bude. Uz to vidim Cuketa po recku, netradicní ale velice chutná... smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

 
sharon
sharon - 24.11.2015 13:54

Linda: to je fuk...já jen že se tu psalo o cuketě...smajlik - 68

 
sharon
sharon - 24.11.2015 13:52

Linda: mě se líbí....že ....vánoční vanilkové rohlíčky......já jsem asi blbá ale jiný neznám.....smajlik - 68smajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 24.11.2015 10:53

Linda: smajlik - 34 a já jsem si říkala, že se zatoulaly smajlik - 34

 
Linda
Linda - 24.11.2015 6:36

sharon: neboj holka dockame se smajlik - 68.....jenom pro zasmani ty dnesni vanilkove rohlicky jsem davala do adminu pred minulymi vanocemi smajlik - 64smajlik - 34

 
Linda
Linda - 24.11.2015 6:35

Ivi: u nas po 100g a recepty stylem dejte vrchovatou lzicku smajlik - 16

 
batum
batum - 23.11.2015 23:13

sharon - cestou se snědla a nedorazilasmajlik - 34

 
sharon
sharon - 23.11.2015 17:41

Anička88: já posílala recept Lindě na Cuketu po řecku ....a neobjevil se tu.....smajlik - 26

 
Anička88
Anička88 - 23.11.2015 16:04

Dneska jsem dělala úžasnou plněnou cuketu se zakysanou smetanou, šunku a sýrem :)

 
Ivi
Ivi - 23.11.2015 15:49

Linda: No jo, bodejť by to nebylo moc, tady jsou vanilkové cukry balené po 20 g. smajlik - 68

 
catcat
catcat - 23.11.2015 15:15

sharon: smajlik - 60

 
sharon
sharon - 23.11.2015 12:49

Linda: ale šlehej el. šlehačem až úplně zhoustne - chvíli to trvá......tohle je ten krém s jahodama....obrázek - 1336664763_5469(1).jpg

 
sharon
sharon - 23.11.2015 12:47

Linda: záleží kolik potřebuješ ....1 mascarpone + kelímek šlehačky ...a tak můžeš stupňovat..........a sladím jen vanilkovým cukrem.....

 
sharon
sharon - 23.11.2015 12:46

Ivi: ne s vodou ...ségra dělá se smetanou.....

 
Linda
Linda - 23.11.2015 8:22

Ivi: my mame fantasticky vanilkovy cukr z pravy vanilky (dovazim ho vsem znamym), ale pro ceske recepty je MOC vanilkovy. Kdyz jsem minuly tyden zkousela klasicky cesky kolace s tvarohem dala jsme presne podle navodu a tvaroh mi tim mnozstvim zmenil barvu smajlik - 34, takze jsem se poucila na pul kilo tvarohu nedavat 45g vanilkovyho cukru, bohate staci tretinove mnozstvi (chutove to bylo fantasticky, ale barevne byl sedy tvaroh smajlik - 34).

 
Ivi
Ivi - 23.11.2015 8:04

Linda: Aha, ty vlastně nemáš pořádný tvaroh! Tak to je asi nejlepší zkusit mascarpone, tam není co pokazit. A až pojedeš zase sem, zkus si koupit mletou vanilku (mají ji obchody s kořením) a máš i po starosti s vanilkovým cukrem. Nebo si můžeš udělat svůj vanilkový cukr. Dej pak vědět, jestli se povedlo. smajlik - 61

 
Linda
Linda - 23.11.2015 7:06

sharon: jaky pomer mascarpone se slehackou? staci zhruba od oka ....tohle vypada luxusne smajlik - 47

Ivi: zkousela jsem dva recepty z labuznika - jeden byl pudink vyslehany s maslem (udelala jsem to presne podle receptu a porad jsem citila z toho ten pudink, bylo to 2 sacky do pullitru - ano drzelo to tvar,ale asi potrebovalo to dvojity mnozstvi povarit dele nez normalnesmajlik - 26 a nvic my mame sul v masle, malo ale jetam, normalne to uz neregistruji, ale v tomto pripade to byla nestastna kombinace smajlik - 48) a druhy recept byl klasicky tvaroh se zelatinou a zakysankou a v tom jsem mela pucky a byla z toho podivna smes, ale to mohlo klidne byt tim mistnim pseudotvarohem smajlik - 26. V dk se delaji tyto dorty z obycejneho tavenaku typu neco jako lucina, coz je priserne tezky. ...kdyz to shrnu mozna puvodni recept s originalnima surovina neni spatny, z danskych surovin to nevyslo. Zkusim ten od sharon, mascarpone a slehajda je vsude stejna, vanilkovy cukr je jiny, ale v malem mnozstvi by v tom nemel udelat paseku smajlik - 16

 
Ivi
Ivi - 22.11.2015 21:56

sharon: Dělalas těsto s pivem nebo bez?

 
sharon
sharon - 22.11.2015 18:47

my dnes zbytky kuřete s rýží a pekla jsem štrůdly z těsta...celý tuk Omega + mouka ..atd ...to asi znáte....poprve a je super .....smajlik - 47

 
YXH
YXH - 22.11.2015 17:59

Dneska plnene papriky, mrizkovy kolac s tvarohem a zrave rohlicky.

 
Ivi
Ivi - 22.11.2015 10:06

Linda: A jaké recepty jsi zkoušela? Většinou ty "rychlovky" jsou žravé, ať už je to z mascarpone, jak píše sharon nebo jen puding vyšlehaný s máslem s přimíchanou šlehačkou nebo tvaroh s přimíchanou šlehačkou atd. Většinou se to prokládá piškoty (ty cukrářské jsou lepší) a nebo si piškot můžeš upéct. Ale zase takové rychlovky to nejsou, protože se musí brát v úvahu doba tuhnutí. Tak by mě ta rychlovka, kterou jsi zkusila docela zajímala. smajlik - 61

 
sharon
sharon - 22.11.2015 9:36

Linda: vyšlehej mascarpone se šlehačkou a vanikovým cukrem dohromady ....utvoří se krásný krém a pak už podle své chuti prokládej....do dortové formy prostři mikroten a skládej.....až ztuhne vyndej i s mikrotenem a krásně se krájí......snacha přidává i želatinu ale mám vyzkoušeno i bez ní a je super !

 
Linda
Linda - 22.11.2015 9:27

Prosim nemate nekdo VYZKOUSENY recept na nepeceny dort - jak sýrový tak tvarohovy, beru s ovocem i bez, ale hlavne at je dobry. Jsem vcera zkousela podle internetu a vysledek vice nez zalostny - asi jsem narocny spotrebitel ,ale to co popisovali jako vytecny a rychel sezrany mi doma nejedli ani psy, to co popisovali jako skvelou rychlovku pro navstevu bych predlozila leda tak tchyni smajlik - 42, proste des bes smajlik - 76

A u nas vcera reska sekana s testovinami a dneska bude domaci hamburger, zitra asi cina (nebo neco na ten zpusob)

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77194.
    Archiv anket.