Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept
YXH
YXH - 8.10.2015 1:01

Ivi: nalozeny

 
Ivi
Ivi - 7.10.2015 18:53

YXH: Dávalas čerstvý křen nebo naložený?

 
YXH
YXH - 7.10.2015 15:55

Hlasim, ze se rizky povedly, bylo to dobre ale priste muzu dat vic krenu aby ta chut vic vynikla.

 
YXH
YXH - 6.10.2015 18:10

Linda: Rizky dneska (pokus) smajlik - 64
Videla jsem vcera v televizi "mnichovske" rizky. Maso se pred obalenim natre horcici a krenem. Jeste jsem to nikdy nejedla, tak to vyzkousim. smajlik - 64

 
YXH
YXH - 6.10.2015 18:07

Linda: Mnam, vypada to dobre smajlik - 47
Anahir: smajlik - 47

 
Anahir
Anahir - 6.10.2015 14:40

Linda: sodoma gomorasmajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34

 
Linda
Linda - 6.10.2015 14:09

Vcera jsem potkala levny salatovky, koupila jsem hned 4 ja nenazranec smajlik - 16 a ted premyslim co uvarit, abych k tomu mohla udelat okurkový salát smajlik - 68.... mohla bych dneska udelat rizky s peceným bramborem, to sdelam jednu okurku. A copak podniknu s tema 3 dalsima????

 
Linda
Linda - 6.10.2015 14:03

Anahir: oni maji pouze podivne kombinace, ale jinak pokud by to clovek nekombinoval, ale jedl jen tak, tak je to vetsinou dobry. Treba vikinga vcera prepadla chut na zadelavane zeli - na originalnim receptu netusim co je jedlyho (uvareny nakrajeny bily zeli se hodi do svetly jisky a spolecne necha projit varem). A k tomu neco jako karbanatky (mlety veprovy, sul, pepr ,vejce, zahustit moukou a udelat neobaleny karbose). Klasicka danska kuchyn zna pouze sul a pepr, vyjimecne nejakou bylinku smajlik - 26. Tchyne do vseho sype Aromat, aby to melo nejakou chut. Ja si pruzpusobila recept obrazu svemu - okorenim jisku a jeste ji zaleju vyvarem, do karbosu pridam cibuli a cesnek a nejake bylinky a chutna nam obema smajlik - 34

 
Anahir
Anahir - 6.10.2015 13:57

Linda: teď jsem si to napsala na papír a vložim do receptů. Já to mám ráda tyhle jídla.

 
Linda
Linda - 6.10.2015 13:45

Anahir: a je to rychlovka!!!! smajlik - 47.... recept na housky je tady v receptech, je to stejny testo jako na domaci hamburgery, jenom vytvarovany do podlouhla. Zbytek peceneho masa, zbytek duseneho cerveneho zeli, cibule, kysela okurka a pokud je to pro nekoho suchy tak prida oblibeny dressink smajlik - 57

 
Anahir
Anahir - 6.10.2015 13:43

Linda: skořice - to je dobrý, ale jak jsem četla dál.... kyselá okurka ... rajčata tak jsem lehce vykulila očismajlik - 34 njn, myslím, že navštívit Dánsko je gastronomický zážiteksmajlik - 34
možná bych se za půl roku vrátila a měla o dvacet kilo míň.smajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 6.10.2015 13:37

Já dnes vyrábím zeleninovou spirálu, to mě trochu i bavilo si vyhrát s vyložením mísy.
http://ona.idnes.cz/ctenarsky-recept-zeleninova-spirala-dvy-/recepty.aspx?c=A150809_201753_recepty_jid

 
Anahir
Anahir - 6.10.2015 13:33

Linda: tyjo, to chci, samý dobrý věci v tom jsou.smajlik - 57

 
Linda
Linda - 6.10.2015 12:23

batum: to delam taky, dokonce jsem to zavedla i v dk, skorozetacek to dovedl k danske dokonalosti a micha si do vajicek skorici a pak v tom obaluje chlebik, opece a klidne oblozi rajcatama a kyselou okurkou smajlik - 34

 
batum
batum - 6.10.2015 12:20

Linda - smajlik - 47dobrýsmajlik - 47 .......u nás chleba vymáchám ve vajíčku,hodit na pánev,potřu kečupem,maso,cibul............ábrtykoncesmajlik - 47smajlik - 34smajlik - 31

 
catcat
catcat - 6.10.2015 11:56

Linda: mňam

 
Linda
Linda - 6.10.2015 6:28

Anahir: tak jsem ti to vcera vyfotila
obrázek - test(31).jpg

 
Anahir
Anahir - 5.10.2015 20:25

Linda: chci být šelmousmajlik - 81

YXH: Tak víš co, až to bude možné, tak taky tolik už vařit nebudu a někam zajdeme. Dnes se už dají najít restaurace, kde si dáš obědové menu do 90kč a různě se specializují, žádný UHO a podobně.
Přežírat se nemusím, mě nejde o to jestli mám na talíři mega porci, co s ní, když mám pak narvaný panděro. Radši se nějak normálně najím z čerstvé zeleniny a něco k tomu, pochutnám si a ještě mi to přinesou pod nos.

 
YXH
YXH - 5.10.2015 15:31

Linda: Podobne sendvice se delaji tady z kruty. Zbytky kruty, nekdy nadivka a brusinky se daji bud do housky nebo mezi dva chleby. Je to taky dobre.
Dneska mrkvova polevka, skoricove zavitky a jablecny kolac.
Anahir: smajlik - 47 nasi znami chodi vetsinou do restauraci. Ona proste nevari. Omlouva to tim, ze aspon dava praci jinym lidem, cimz je vlastne zivi.

 
Linda
Linda - 5.10.2015 13:46

Anahir: ja tomu rikam chyba v evoluci - takovy selme staci se, pri trose stesti, nacpat pandero jednou do tydne smajlik - 47

 
Anahir
Anahir - 5.10.2015 13:43

Objednala jsem pizzu.
Už mě to nebaví, věčně aby člověk něco klohnil. Bych to zakázala tohleto vaření.smajlik - 42

 
Anahir
Anahir - 5.10.2015 8:31

Linda: nezní to podivně, řekla bych, že bych si dost pošmákla

 
Linda
Linda - 5.10.2015 7:05

V sobotu jsme totalne odpadli a zvladli jsme jenom objednat si pizzu domu smajlik - 34. Vcera jsem delala pecene veprove s bramborem a zelim. Dneska budou veprove sendvice - upecu housky a opecu veprove platky (zbytky ze verejska) s kyselou okurkou a cervenym zelim - zni to podivne, ale je to dobry smajlik - 57

 
batum
batum - 4.10.2015 17:02

Jéžišek se nekonalsmajlik - 85jen se vše snědlosmajlik - 85
Dneska - pečené kotlety v celku s nakrájeným uzeným,bramknedle, zelí z kedlubnů,špenát............margot bábovkasmajlik - 31

 
YXH
YXH - 4.10.2015 16:48

TULI: Mnam. smajlik - 57
Vcera nakonec kureci polevka s domacimi nudlemi (jeste jsem jich mela par ususenych). Byla zima a polevka pekne zahrala. smajlik - 64

 
sharon
sharon - 4.10.2015 10:51

u nás se smaží řízky z krkovice a plná remoska masa na poneděli.....vaří manža - já mám dovolenou....smajlik - 68smajlik - 33smajlik - 33

 
TULI
TULI - 3.10.2015 18:57

dnes bylo hezky - tak jsem grilovala - maso, klobase, papriky a lilek ....

 
sharon
sharon - 3.10.2015 16:37

Anahir: zapni sporák - postav hrnec a on se vaří sáám...................smajlik - 34

 
Anahir
Anahir - 3.10.2015 16:19

Já bych si dala vývar a nikdo mi ho nechce uvařitsmajlik - 97smajlik - 68

 
YXH
YXH - 3.10.2015 15:26

Vcera jsme delaly s dcerou rohliky, strudl a k veceri rybu a ryzi.
Dneska prsi tak asi nejakou polevku a k tomu strudl. A dal co se najde. Jsem lina smajlik - 68

 
orinka
orinka - 3.10.2015 12:56

dnes a zítra rizoto a bujón s krupicovými nočky.

 
Ivi
Ivi - 2.10.2015 17:54

U nás dnes domácí pizza a zítra se nevaří - budeme na oběd u maminky. V neděli asi udělám penne s rajčatovou omáčkou a tuňákem, už jsme dlouho neměli těstoviny.

 
Haninka
Haninka - 2.10.2015 16:43

V sobotu svíčková s knedlíky, na neděli naložil maso a ugrilujeme, teď jdu uvařit na zítra kuřecí polévku, upéct cappucino vetrniky a dort smajlik - 80

 
YXH
YXH - 2.10.2015 15:00

Vcera nudle s tvarohem pro vnoucka, pro manzela k nudlim gulas smajlik - 68
Dneska jeste nevim, na nedeli hovezi pecene, brambory a Yorkshire pudding (nafoukle pecivo k omacce). Na sobotu nemam zdani smajlik - 68 \
Jinak vsem kucharinkam krasny vikend smajlik - 51

 
orinka
orinka - 2.10.2015 10:42

Dnes vařím na přání. Rajská polévka s kapáním a palačinky. Sobě dělám brambory a smažený hermelín.

 
batum
batum - 2.10.2015 9:36

Když se vaří,tak se vaří.....polévka kuřecí s knedlíčky, hovězí s nudlema......rajská omáčka+knedlík, obalený karfiol + brambory...........zítra bude kuř.řízek s bramsalátem a pak Jéžišeksmajlik - 34smajlik - 34

PŘÍJEMNÝ VÍKEND přeji kuchařinkámsmajlik - 93

 
Linda
Linda - 2.10.2015 7:55

U nas vcera rizoto a nejak jsem neodhadla mnozstvi, takze je i na dnesek smajlik - 34. Viking a ja jsme jenom za tento tyden sezrali 3,5 sacku strouhane mozarelly smajlik - 76...nejdriv to byla pizza, pak tortilly a nakonec rizotto smajlik - 16
Hmm rizek taky uz dlouho nebyl, mohla bych spachat o vikendu smajlik - 47

 
manka
manka - 2.10.2015 7:21

u nás včera dušená mrkev s hráškem, někdo i s klobáskou.
mňam, to jsem si pochutnala.

 
Anahir
Anahir - 1.10.2015 19:24

YXH: aha, no vidíš....

 
Anahir
Anahir - 1.10.2015 19:23

sharon: Ivi: ale tak jasný, za pořádnej řízek stále položím životsmajlik - 75
jen je pro mne jídelníček s omezením masa líp stravitelnej a celkově se mi zlepšilo trávení, samo od sebe jsem zhubla a to poměrně dost a že jsem líná a hubu pořád mlsnou na dortík.
Ale taky mi tak chutná jíst, celé vaření je rychlejší (to je pro mě významný) a nemusíte mi to nikdo věřit, ale i levnější.

 
YXH
YXH - 1.10.2015 14:47

Anahir: Ne kazdy to snese. Dceri bylo spatne po prichucenem "mleku" do kavy. Nevedeli jsme proc, pak jsme prisli na to, ze misto normalniho mleka a kokosoveho zacali pouzivat sojove. Koupili jsme jiny druh bez sojoveho a je v pohode. A neni to jen ona, ja mam na sojove vyrobky alergii. Jednou mi dalal sousedka ochutnat a zaludek mi to nebral, a i po kremu se sojovym lecitinem jsem mela na rukou puchyrky a trvalo dlouho nez se zahojili. Jedine co muzu v malem mnozstvi je sojova omacka, ale to uz je fermentovane. Ostatni lusteniny vcetne buraku muzu bez problemu. smajlik - 26

 
Ivi
Ivi - 1.10.2015 14:03

Anahir: Každý podle chuti, ale řízek je přece jen řízek, marná sláva! Nějaké tofu nebo sojové maso ho nahradit nemůže. smajlik - 58smajlik - 68

 
sharon
sharon - 30.9.2015 21:54

Anahir: není nad pořádnou krkovici....smajlik - 68

 
Anahir
Anahir - 30.9.2015 19:58

orinka: smajlik - 75 díky za tip na tatarku,píši si.
zkoušela jsem to sojové maso, ale nebylo mi po něm dobře. Dala jsem mu šanci ještě jednou a zas mi po něm bylo blbě, vůbec mi nesedí do žaludku, blbě se mi tráví.
ale tofu je supr. Normálně jím nahrazuju maso v různých směsích. je to mnohonásobně levnější, dobrý, dobře se tráví...prostě ráda z něj vařím.

 
sharon
sharon - 30.9.2015 17:22

u nás dnes rajská polévka se zbytkem rýže...skoro jako rýžový guláš..smajlik - 68 koprovka z čerstvýho , vejce + knedlík.................a zbylo i na zítra..............smajlik - 54

 
Alča
Alča - 30.9.2015 17:10

sharon: ano, řízek je řízek, v jogurtu to taky nijak nezaujalo

 
orinka
orinka - 30.9.2015 13:02

Anahir: Je! Aktuálně mám v lednici přírodní i uzené, taky ho brzo udělám. Z přírodního jsem kdysi dělala "tatarku" k bramborám a byla moc dobrá. Rozmixovat s trochou převařené vody, přidat trochu oleje, cibuli, okurky - prostě co se dává do tatarky, ochutit a hotovo.

 
Anahir
Anahir - 30.9.2015 11:09

dnes špagety s tofu a zeleninou.
Musím říct, že jsem tofu dlouho obcházela, ale je to docela dobrá surovinasmajlik - 5

 
YXH
YXH - 29.9.2015 15:43

Asi karbanatky a zitra svestkove knedliky smajlik - 58

 
orinka
orinka - 29.9.2015 11:04

sharon: tak zrovna v jogurtu mi to chutnalo.

 
sharon
sharon - 29.9.2015 8:47

orinka: nemáš zasmajlik - 75

tak jako já dělala jen jednou kuřecí řízky v jogurtu.....víc ne !!!...klasika je klasika.....smajlik - 68

 
Linda
Linda - 29.9.2015 6:36

orinka: tak to neznam smajlik - 66.
Ja vcera delala plnene testoviny a nemely uspech takze nikdy vice.
Dneska bude domaci pizza co dum da - mam v mrazaku spoustu pidi sacku - rajcata ,papriky na prouzky, pul sacku nejakeho syra, zbytek peceneho masa, par platku sunky atd.

 
YXH
YXH - 29.9.2015 1:34

Dneska rizoto, zitra jeste nevim smajlik - 26

 
orinka
orinka - 28.9.2015 17:03

Jsem zvědavá, jestli tu už někdo zkoušel péct kuřecí na majonéze. Jak se do majonézy dá fůra utřeného česneku, kuřecí díly se tím potřou, nechají v tom pár hodin odležet a pak se to dohromady peče. Já to dneska dělala, docela dobrý, ale podle ohlasů v diskusích pod recepty jsem teda čekala lepší kulinářské zážitky!smajlik - 68 Dobrý to bylo, to zas jo, ale taková sláva to opravdu nebyla. Možná jsem už zmlsaná.smajlik - 26

 
orinka
orinka - 28.9.2015 17:01

sharon: ahá, v tom je ten fígl, že vezmeš jinou mouku. No, určitě to zkusím, hrubou krupici mám a mám ji ráda - naslano, opraženou dozlatova, pak po troškách podlévat vodou, aby bobtnala. Děkuju!smajlik - 54

 
TULI
TULI - 28.9.2015 11:56

sharon: proste primerene ...primerene .....smajlik - 68

 
TULI
TULI - 28.9.2015 11:55

sharon: proste primerene ...primerene .....smajlik - 68

 
sharon
sharon - 28.9.2015 9:30

orinka: trochu řidší kynutý těsto jako třeba na ovocnej táč...jen místo mouky dáš hrubou krupici........................a přidám rozinky a brusinky....nebo jen rozinky to je jedno.....a kousek rozpuštěné hery s troškou oleje 2 žloutky a jedno vejce................a vykynula mi ho pekárna.....
víš já nevážím, neměřím...už od oka za ty roky.................smajlik - 54

 
Linda
Linda - 28.9.2015 7:19

TULI: u nas je cerstvy zazvor skoro luxus, pokud je tak koupim jinak pouzivam suseny nebo nakladany. Cerstvyho davam min. A pouzivam do ciny, do cinske polevky (mam pocit ze jsem davala recept sem do receptu dne), trosinku davam do vseho s kari. Anebo pokud chci netradicne okorenit mlete maso (v dk se skoro polovina jidle dela z mletyho), tak udelam treba karbose ala asie a vrazim do nich soju a chili a zazvor apod.

 
Linda
Linda - 28.9.2015 7:15

babkatapka: nahodou abys vedela, tenkrat kdyz jsi mi poslala fotky tveho "sporacku" tak ti nase budouci advokatka zavidela luxusni vybaveni smajlik - 47. Vis holka ono nezalezi na tom co mas, ale na tom co dokazes s tim co mas k dizpozici vytvorit. A ty vytvaris luxus hodny 5-ti hvezdickoveho hotelu smajlik - 47

 
Alča
Alča - 27.9.2015 20:15

babkatapka: na fotkách není vůbec poznat, že máš jen 2 plotýnky a malou troubu. Já mám kuchyň 2x2 metry a peču v ní dorty a cukroví. Už mám hrůzu z vánočního cukroví, protože mám nějaké nové zákaznice a ktomu 2,5letého vnuka, který se do všeho montuje, ale nějak to budu muset zvládnout

 
YXH
YXH - 27.9.2015 17:29

Blani nezalezi na kuchyni ale na kucharce a tou jsi vytecnou. Tvoje fotky jsou vzdycky inspiraci, ono je neco jineho, kouknout do lednice nebo videt hotove jidlo na taliri, to pak clovek dostane chut a dokonce se dokope i k tomu aby to udelal taky. smajlik - 61smajlik - 61

 
Ivi
Ivi - 27.9.2015 13:17

U nás včera svíčková s knedlou, k večeři guláš s chlebem, dneska vepřové plátky s kari omáčkou a jasmínová rýže a k večeři rybí salát s pečivem. Zítra ještě nevím.

 
orinka
orinka - 27.9.2015 10:48

sharon: tak sem hoď recept!smajlik - 64 Já dělávám občas Krupku podle Kominice, a to je taky dobrý...jak se na závěr upečená v pekáče zaleje mlékem. Ale ty máš cosi jiného, to by mě zajímalo.

 
sharon
sharon - 27.9.2015 8:50

babkatapka: Blani nechtohosmajlik - 56.....vaříš luxusně.smajlik - 57....nezáleží na čem ale záleží co je v hrncích.....já mám sporák kolik let a celej život peču v plynové troubě a věř že jíst se to dá......smajlik - 68obrázek - 017_smajlyci_dyArek_kytka.gif

 
sharon
sharon - 27.9.2015 8:48

TULI: Simi ...ano hrubá krupice ...jako kynuté těsto třeba na vánočku ( trošku řidší ) jen místo mouky se dá hrubá krupice....vzpoměla si na to ségra protože to pekávala maminka......tak jsem ji pekly obě......smajlik - 68smajlik - 68

 
sharon
sharon - 27.9.2015 8:46

Alča: zkus bulgur....já od doby co mi ho poradila Orinka kupuju jen bulgur - je mnohem lepší.....smajlik - 75

 
orinka
orinka - 27.9.2015 7:40

babkatapka: to dělá ten podzim, pryč s chmurnými myšlenkami! Huš huš huš. smajlik - 25 Vždyť tak dobře vaříš a cení se to o to víc, že nemáš obří kuchyň, a přesto máš možná výsledky lepší, než ta, co má super vybavení.

 
TULI
TULI - 26.9.2015 21:18

sharon: krupice se pece ??? tak to je mi zase novinka


dik za rady .... ZAZVOR smajlik - 47
smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47smajlik - 47

 
Alča
Alča - 26.9.2015 19:45

sharon: já jsem včera upekla kuskus s hruškama a smajlik - 47smajlik - 47dnes jsem koupila 2krabice v akci v kaufu, jen tam příště přidám rozinky

 
YXH
YXH - 26.9.2015 18:38

babkatapka: smajlik - 56smajlik - 25smajlik - 25 Holka hlavu vzhuru, je krasny podzim. smajlik - 25smajlik - 25smajlik - 25

 
babkatapka
babkatapka - 26.9.2015 18:35

Tak si vás čtu, jaké máte sporákysmajlik - 76já mám jenom svou minikuchyňku, a musí mě to do smrti stači. 2 el. plotýnky a menší trouba, ale na to moje vaření, je to dobré.Nějak jsem ztratila chuť vařit a taky jíst.
Vůbec mě nějak přestal bavi život, tak se radujte ze života, vařte si dobroty na vašich krásných sporácích a mějte se fajnsmajlik - 31

 
sharon
sharon - 26.9.2015 9:10

evropka: místo roštěné kup kilo kližky....na kostky , do kastrolu na dno 2 cibule , česnek.....maso osol, opepří posyp troškou grilovacím kořením , pokapej tou tmavou dobrou sojovkou , přidej na kolečka mrkev a pokrájené žampiony , celé to trošku pocákej olejem a přidej tak dvě dc vody a pod poklicí do trouby .....peču tak 2 hodiny a občas promíchnu........nebe v hubě.....k tomu cokoliv.....smajlik - 75

 
sharon
sharon - 26.9.2015 9:06

choc_ivi: to já ne, to kámoš gůgl......smajlik - 105

 
sharon
sharon - 26.9.2015 9:05

včera jsem upekla velký plech krupice s rozinkama a brusinkama....kousek dostala sousedka a bude jinak po nísmajlik - 26......manžel když si ukrojí " kousek" tak by s tím podělil i pár kamarádů......smajlik - 68smajlik - 68

dnes nevařím , jedem s přáteli do hospůdky.......neděle hovězí a hranolky a pondělí k dětem ....ale asi ne na oběd takže dojíme doma zbytek hovězího.....smajlik - 68smajlik - 26

 
sharon
sharon - 26.9.2015 9:03

TULI: k hovězímu dušenýmu ale jen kousek je štiplavej........a jinak z něj dělám ten můj utrejch proti podzimním bacilům....................

 
YXH
YXH - 25.9.2015 22:12

TULI: do marinady na cinu, take se z nej da udelat uzasny caj a je vyborny kandovany v cukru. smajlik - 57

 
evropka
evropka - 25.9.2015 19:01

Haninka: nemohusmajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68
ale rozumímsmajlik - 75
TULI: jen čajík Tuldo

 
TULI
TULI - 25.9.2015 18:46

Kdyz tady tak hezky radite...KDE vsude pridavate Zazvor ..cerstvy ?

 
TULI
TULI - 25.9.2015 18:46

Kdyz tady tak hezky radite...KDE vsude pridavate Zazvor ..cerstvy ?

 
Haninka
Haninka - 25.9.2015 13:23

evropka: ovar děláme buď z plecka nebo z krkovice, tak to zase tak "tlusté" není

 
Haninka
Haninka - 25.9.2015 13:22

evropka: nechám to vychladnout, sádlo seberu a zbyde jen vývar, zkus to, je to dobré.

 
evropka
evropka - 25.9.2015 12:48

Haninka: Hani já si neumím představit po ovaru z vývaru polevkusmajlik - 72smajlik - 72smajlik - 72

Mám chuť na rostenou na houbách ale cena je desna,zítra oběd v Litomyšli a pondělí něco s bramborám...

 
choc_ivi
choc_ivi - 25.9.2015 9:52

sharon: děkuji smajlik - 105 ty jsi hotová encyklopedie smajlik - 68

 
Santé
Santé - 25.9.2015 7:30

Haninka: já dávám drcený květ do bešamelu u lasagní smajlik - 31

 
YXH
YXH - 25.9.2015 4:47

Haninka: Pridavam drceny do tvarohu a do testa na buchty. Do testa davam i strouhany orisek.

 
Haninka
Haninka - 24.9.2015 16:59

Mě zase přivezla skoro snacha ze Srí Lanky usušený celý muškátový květ, tak ho mám v košíčku s kořením a nevím, co a kam s ním smajlik - 26, poradíte?

 
YXH
YXH - 24.9.2015 15:58

Anahir: Jestli najdes desku keramickou, tak by to bylo lepsi, ta se tak moc neposkrabe. (vlastni zkusenost). Mela jsem kamna s keramickou, ale opravar mi je tak donicil (strkal sroubovak do vetraku, misto aby vymenil ohrivaci spiralu), kamna jsem vratila v zaruce. Koupila jina jinde, trouba bezva, vari taky dobre, ale je to jenom sklo a tak jsou uz kapku poskrabana. Pry to melo byt specialni sklo s keramickym povrchem, ale asi ne tak kvalitni, jako ty prvni. Pribaleny uz byl i cistic a skrabka. Jak rika Linda, da se to normalne koupit v krame take.

 
sharon
sharon - 24.9.2015 14:47

choc_ivi:

Kdo alespoň občas vaří, ví, že byliny dodají jídlu lepší chuť. Takovouto schopnost má i smil italský (Helichrysum italicum), pocházející paradoxně z Turecka, zvaný též maggi či kari bylinka. Vyzkoušejte jeho pěstování.

Budete ho nejspíš znát ze suchých vazeb, kde doslova svítí jeho žluté květenství. Spolu s ostatními zástupci svého rodu patří k oblíbeným nemrazuvzdorným trvalkám nebo letničkám.

Usušená kytička smilu, zavěšená ve skříni, ochrání oblečení proti molům

To je dáno tím, že v teplejších oblastech, kde teploty v zimních měsících neklesnou pod minus deset stupňů, namrzá pouze nadzemní část rostliny, ale kořeny jsou schopné zimu přežít.

Další lidové názvy smilu vystihují jeho vlastnosti. Protože si i po usušení zachová nepoškozený vzhled a barvu, říká se mu nesmrtelka, a pro své aroma získal pojmenování kari bylinka či maggi (nejaromatičtější je po dešti), které jej předurčilo k využití v kuchyni.

 
choc_ivi
choc_ivi - 24.9.2015 12:41

ahoj, chtěla bych poradit: dostala jsem v květináči bylinku kari. Čuměla jsem, protože jsem si vždycky myslela, že kari je směs koření. No, evidentně je to i bylinka.... nemáte s ní někdo zkušenosti? Jak pěstovat? Jak používat?

 
Anahir
Anahir - 24.9.2015 9:07

Linda: děkuju, na to se podívám, aby to mělo to na ty plechy, taky nevím jak to pojmenovatsmajlik - 68

 
Linda
Linda - 24.9.2015 8:31

Anahir: staci utrit, pokud se ti neco navari tak existuje specialni kovova skrabka a musis opatrne abys desku neposkrabala. A existuje specialni cistidlo (vypada jako velice jemny tekuty pisek), da se koupit vsude tam kde kupujes cistici prostredky. A jednou za cas (jednou do tydne???) to tim pretrit - bude se ti deska vice lesknout, umyjes tim i to co se ti nepodarilo jen tak setrit, pry v tom je i neco pridano aby se ti deska lepe myla a dele vydrzela bez zkrabancu. Nektere staci nakapat na varnou desku a setrit kuchynskou uterkou, jine pripravky chteji setrit vlhkym hadrikem - vsechno je napsano na obale. Cistidlo i skrabka se daji koupit i tam co prodavaji spotrebice, ale bude to asi drazsi nez v drogerii.
Jeste k troube - ja si prikupovala -nevim jak to pojmenovat - kovovy drazky, co se pridelaly na pevno na drazky na stenach trouby a kdyz vyjizdis s plechem tak vyjedou s nim, takze nemusis jednou rukou pridrzovat plech a druhou zkouset jak je propecene maso / buchta. Proste udrzi plech a zase s plechem zajedou dovnitr....velice prakticke smajlik - 47

 
Anahir
Anahir - 24.9.2015 7:52

andys: TULI: YXH: velice děkuji, to jsem potřebovala slyšet... takže horkovzduch je užitečná věc...dobře, koukám právě na internet co by se mi tak mohlo hodit, jestli někde není zajímavá sleva a tak...

Jak čistíte ty sklokeramické desky nahoře? Já mám představu, že to jen utřu a jdu od tohosmajlik - 68

 
YXH
YXH - 23.9.2015 23:43

Anahir: Horkovzdusnou, samocistici uz mam leta, a uz bych jinou nechtela. Je to bezva, pece to nekolik plechu najednou a stejnomerne. Stejne tak i samocisteni. Proste se to nastavi na program, za par hodinek se to samo odemkne, vytre se trochu popela a je hotovo. Zadne super prostredky na cisteni, ani dratenky.

 
TULI
TULI - 23.9.2015 20:37

Anahir: horkovzduch je super - i kdyby jsi pekla napr. tri plechy zaroven - napr. tri kola pizze .. vse mas stejne upecene .... to ti doporucuju ....smajlik - 47

 
andys
andys - 23.9.2015 20:24

Anahir: kupovala jsem nový a mám v troubě horkovzduch a podle mě je to supr pečení, vzduch fouká všude stejnoměrně a celý koláč nebo maso má všude stejnou barvičku. Rozdíl v ceně oproti obyčejné troubě není takový. Sleduj slevu v OK .

 
sharon
sharon - 23.9.2015 19:33

dnes květákovej mozeček + šťouchačky + živej okurek..............zítra čočka s párkem + chlebík + česnekačka........................smajlik - 46

 
Anahir
Anahir - 23.9.2015 17:41

Linda: chci jinej sporák, protože ten co mám je C a mám představusmajlik - 68 že A mi uspoří nějakou kačku.Peníze na nový mám. Tento sporák byl už vybavením bytu, plotýnky mě už sejří a odcházejí, začínají se drolit a je čím dál pracnější je čistit. Takže chci novej a úspornější
Předělávat kuchyň nebudu, chci vyměnit kus za kus.
Nehodlám v troubě dělat hokusy pokusy, netuším k čemu je horkovzduch, já tam akorát potřebuju občas strčit pekáč s koláčem nebo nějakou pečeni. to je všechno. V životě jsem nepotřebovala doma v bytě gril.
Jediný co mě teda zaujalo, je samočistící troubasmajlik - 71 to se budu muset dovzdělatsmajlik - 68
A chci desku, abych to prostě utřela a nemusela se s tím piplat, neboť čas strávený v kuchyni je pro mne čas promarněnýsmajlik - 68
A taky aby za dva roky neodešel do věčných lovišť.

 
Linda
Linda - 23.9.2015 14:35

Anahir: musim se priznat, ze v tomhle ohledu me zajima pouze cena a velikost - chces klasiku 60cm se 4 horaky a nebo neco vetsiho v americkem stylu? Zrovna v tomhle je znacka vedlejsi, vsechno ma stejnou zaruku a vsechno umi to same. Spiz se zamysli chces klasicky sporak a nebo varnou desku a troubu (tu muzez zabudovat i nekde vyse a nemusis se k ni ohybat). A na co chces vyuzivat troubu? Chces gril/ horky vzduch /rozmrazovani apod - i kdyz ono dneska je tohle snad uz ve vsech troubach standart. Spis bych si priplatila za samocisteni trouby (jmenuje se to neco s pyro???).
DOTAZ? Co mas dneska - mas elektricky sporak s troubou, ktery te opustil a nebo chces predelavat kuchyn? v druhym pripade bacha na predelani pojistek, sporak chce 2x16W nebo 1x32W, troube staci jedna pojistka o 16W.
Ja si zrovna v patek koupila novou varnou desku (u stare Bosch po 10 letech odesel u pulky termostat). Koupila jsem si nejlevnejsi v Ikee s indukci a rovnou i 3 novy magneticky kastroly, a ted shanim elektrikare, ktery mi to vymeni smajlik - 68.

 
Anahir
Anahir - 23.9.2015 13:50

Prosím, doporučte mi elektrický sporák včetně el. trouby.
díkysmajlik - 61

 

-- Kompletní archiv diskuse --