Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  
orinka
orinka - 27.6.2016 5:46

batum: díky, přeložila jsem si tosmajlik - 75

 
YXH
YXH - 26.6.2016 23:42

Jehlička: Krasne.

 
batum
batum - 26.6.2016 22:51

no co co... mi to udělalo, tak znovasmajlik - 31

Jehlička - smajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5

orinka - šikulkasmajlik - 47

 
batum
batum - 26.6.2016 22:50

Jehlička - jako vždy na jedničkusmajlik - 5smajlik - 5smajlik - 5<br/><br/><br/>orinka - šikulka<smajlik47

 
orinka
orinka - 26.6.2016 19:11

Linda: Renda68: Já už moc nezavařuju, jsme jenom my dva, ale neodolala jsem a udělala pár skleniček jahodové marmelády. Našla jsem totiž docela jednoduchý recept - povedlo se mi to!

4 kg jahod, 2 kg cukru.
Čisté a obrané od stopek necháme v cukru uležet přes noc. Vrstva jahod, vrstva cukru - opakovat a nahoře je jako poslední vrstva cukru.
Měla jsem to v umělohmotném kyblíku.
Další den promíchat, přidat 2 rovné lžičky citronové kyseliny.
A pak - a to je důležité - na velké pánvi po částech (3-4 velké sběračky) za stálého míchání odpařovat do zhoustnutí. Zkouška: kápnout na talířek, který máme stále v ledničce, na tom to hned tuhne. Svařenou marmeládu lijeme do skleniček. Netrvá to ani dlouho, jedna várka trvá cca 20 minut.
Uzavřené skleničky pak ještě pro jistotu sterilujeme 10 minut (v obyčejném hrnci pod pokličkou)
Pak obrácené dnem vzhůru necháme vychladnout.
Měla jsem jediný renonc - na úplný závěr jsem měla u poslední várky moc zbylé šťávy a tu jsem odpařovala na pánvi tak dlouho, že jsem měla žvýkačku:) - takže prosím, dbát na rovnoměrné porce jahod i cukrové šťávy, aby jí nezbylo tolik.
Marmeláda má krásnou barvu, tuhne i bez pektogelů a jiných sajrajtů.

 
Jehlička
Jehlička - 26.6.2016 13:36

trošku zákusků byly na pátek pro kolegy do práce smajlik - 64
obrázek - rezy_merunka_a_jahodaa.jpg

a dnes na oběd špecle a dušené maso na víně smajlik - 26smajlik - 64

 
Linda
Linda - 26.6.2016 10:18

U nas vcera nalozene veprove platky s ryzi, dneska pizza bifteky. A jdu sbirat jahody - zatim netusim co s nimi provedu, a cerveny rybiz a z neho udelam zele, cast normalni pro nas a cast se stevii pro tchana ( ma cukrovku) a trosku soupnu do mrazaku na pozdeji do michane marmelady.

 
Linda
Linda - 26.6.2016 10:13

sharon: zmrzlina vypada dobresmajlik - 47 ....to jsou cela vejce? Kaffe nemusim ale zkusim ji s kakaem nebo cokoladou smajlik - 57

 
evropka
evropka - 25.6.2016 19:31

obrázek - m_m_m_.jpg
letní večeře s prosciuttem crudem

 
sharon
sharon - 25.6.2016 10:33

babkatapka: jsi nám koukala do komína...?smajlik - 75.......můj muž miluje právě ty paprikový lusky , to já mu ten můj svléknu a mám jen sekanou....ale mě to neva ....smajlik - 32smajlik - 68

 
sharon
sharon - 25.6.2016 10:31

denda04: díky ...já vím....smajlik - 68smajlik - 68 můj to říká taky hlavně jak je navaříno....smajlik - 68je to miláček...smajlik - 100

 
denda04
denda04 - 25.6.2016 7:46

sharon: smajlik - 47smajlik - 58smajlik - 57

jsi šikulkasmajlik - 47smajlik - 60

 
babkatapka
babkatapka - 24.6.2016 16:55

sharon: já mám 3 papriky a 8 velkých karbošů. Zítra budou karboše a potom bude rajská, mám na ni velkou chuť.smajlik - 57

 
sharon
sharon - 24.6.2016 14:13

KÁVOVÁ ZMRZLINA - zmrzlina k létu prostě patří !!

Suroviny 3 vejce 120 g třtinového cukru 500 g mascarpone 1 vanilkový lusk 1 dvojité espresso (Tchibo Espresso Barista)

Postup Vejce s cukrem vyšleháme v míse mixérem nastaveným na vysokou rychlost do pěny. Přidáme mascarpone, semínka z vanilky, kávu a vše už ručně metlou promícháme do hladka. Poté nalijeme do formy, ve které budeme zmrzlinu mrazit. Po 6–8 hodinách je zmrzlina připravená k podávání. Nejlépe zmrzlinářskou lžící.

je to recept od Tchiba......smajlik - 57

 
sharon
sharon - 24.6.2016 14:10

mám hotovo....8 nacpaných paprik + koule sekané a 4 litry rajské......smajlik - 33..........a o víkendu nevařím - pojedem na zmrzlinu....obrázek - 38861_71923_1393624677.jpgsmajlik - 31smajlik - 31

 
babkatapka
babkatapka - 23.6.2016 17:27

Koukám, že jsou tady marmeládové královny. smajlik - 76smajlik - 76
Já taky kdysi dělávala, ale takové vymoženosti jak děláte vy, to ani neznám, ale musí to být úžasnésmajlik - 57smajlik - 57

 
Renda68
Renda68 - 23.6.2016 8:05

Linda: já jsem dělala včera další dvě várky - a jak říkáš, všechno naprosto stejně a... ztuhlo to... smajlik - 68. tak budem mít půlku do jogurtu nebo do čaje a druhou normálně jako želé smajlik - 68smajlik - 68

 
Linda
Linda - 22.6.2016 9:02

Renda68: ja se s tim uz smirila - delam vsechno stejne, pouzivam stejny ztuzovaci prasek, varim stejne dlouho, sklenicky jsou stejne a marmelada jednou tece a jednou je z ni malem zele, bud to nebo ono ale v zivote nema spravnou konzistenci. Minule jsem otevrela jednu tekutou a jednu ztuhlou a v misce smichala a servirovala to k vaflim jako marmelada z michaneho ovoce a mela fantasticky uspech a spravnou konzistenci smajlik - 34

 
Renda68
Renda68 - 22.6.2016 8:49

Linda: jojo... jsou věci mezi nebem a zemí...smajlik - 68. Dneska tomu dám druhou šanci, tak uvidím smajlik - 68

 
Linda
Linda - 21.6.2016 9:12

Renda68: to se mi taky obcas stava s marmeladou - na talirku krasne drzi a ve sklenickach po vystydnuti tece smajlik - 26.

 
manka
manka - 21.6.2016 9:06

Renda68: to je divný, mně bezové želé ztuhlo hezky. nevím čím to může být, ale když ti to na talířku ztuhlo???
taky máme ve skleníku pěkný květák, tak už taky bude. a brambory máme krásný a moc dobrý, z těch starých už bude asi jen možná bramborový salát nebo placky.

 
YXH
YXH - 20.6.2016 16:03

Linda: Vedet, ze mas segedin, tak uz jsem startovala koste smajlik - 58smajlik - 57

 
Linda
Linda - 20.6.2016 9:03

Ja byla o vikendu sama doma a udelala jsme si maxi hrnec segetinu a zivila se jenom jim smajlik - 57. Vcera vecer dorazil chot domu tak jsem mu udelala rizek s br. salatem (ja mam svoji porce dneska s sebou k obedu). A k veceri bude dneska asi lasagne, mozna ji udelam na dva dny at nemusim zase nic vymyslet

 
YXH
YXH - 20.6.2016 8:26

Dneska tatarak, zitra kure a chrest.

 
Renda68
Renda68 - 20.6.2016 8:21

u nás v sobotu zeleninová polívka a květák s bramborama, včera grilované kuřecí a baklažány, k tomu zeleninový salát

 
Renda68
Renda68 - 20.6.2016 8:17

manka: my máme marmelád od loňska už jenom 6, ale začínám zase plnit regálky smajlik - 47. Já jich spoustu rozdám, takže se můžu vyřáditsmajlik - 16. V sobotu jsem místo třešňové - prevíti nedozrály jak jsem si představovalasmajlik - 16 - udělala další dávku bezového sirupu s mátou a bezové želé s jahodama a na poslední chvíli jsem tam přidala nasekané lístky máty a bezová kvítečka. Obíračka byla šílená, ale krásně to vypadá. Jenom mám problém - na talířku krásně zrosolovatělo, ale ve skleničce nee. Proč?smajlik - 26

 
manka
manka - 20.6.2016 7:26

u nás v sobotu koprová polívka a kuře na paprice s kolínkama. včera řízek a naše brambory a okurkový salát, okurka samože domácí.

 
manka
manka - 20.6.2016 7:19

Renda68: jsem kontrolovala zásoby a bude ze mě asi marmeládová královna, budu se muset krotit, ale tu s čokoládou zkusím, aspoň pár skleniček.
a ještě pak až uzrají mirabelky, tak tu musím, tu mám ráda do lineckýho a do svíčkové.

 
YXH
YXH - 17.6.2016 19:20

Dneska ceske livance a jahody, a javorovy sirup (pro Lukaska) on o jahody nestoji. Zitra co dum da a v nedeli plnene papriky. Vcera koprovka a nukliky.

 
Renda68
Renda68 - 17.6.2016 15:04

manka: jahoda s mátou a čokoládou by taky mohla být úžasná..smajlik - 60

 
Renda68
Renda68 - 17.6.2016 15:03

manka: nesrazí, dávám ji až před koncem - rozpustí se, probublám, vypnu a plním. Potřu vršky skleniček i víčka meruňkovicí a nekazí se nicsmajlik - 47. Je to moc dobrý a ta levandule to vytáhne do nebesmajlik - 58. Neboj a vyzkoušej, Simonce bude chutnatsmajlik - 47

 
manka
manka - 17.6.2016 12:03

Renda68: jo, loni jsem taky dělala jahodovou s mátou a rebarborou a taky první pryč.
já neumím s čokoládou, nekazí se to, když nedávám žádné urdžovadlo?

 
Renda68
Renda68 - 17.6.2016 8:38

manka: levandule je bezkonkurenčnísmajlik - 68. Taky na ní ujíždíme. Teď o víkendu budu dělat třešňovou marmošku s levandulí a čokoládou. Je skvělá. Na kilo třešní dávám 200g dobré hořké. Mátu jsem přidala do jedné dávky bezu a už máme i slušně nasušeno. Roste jak blázen. Zkusím ten mátovej samotnej s pomerančem. Když ho děláš, tak bude určitě moc dobrejsmajlik - 47. Rebarborové želé jsem ještě nezkoušela. Mohla bych taky, když budu v tom kuchtění. Zatím jsem ji dávala jen do jahodové marmošky a ta byla první pryčsmajlik - 68

 
manka
manka - 17.6.2016 7:37

Renda68: taky mám sirup, mátový s pomerančem, bezový, med ze smrkových výhonků, jahodovou marmošku s levandulí, rebarborové želé, špenát už dnes sklidím potřetí, salát ze skleníku je snězený i ředkvičky, ředkvičky i ze záhonu jsou už v bříšku, teď bude hrášek, byliny jsou super, nemůžu se toho taky nabažit.

já dávám i malé violky, i macešky, i květy pampelišek, sedmikrásky jasně, lichořeřišnice taky jasná, květy dýní a cuket (ty se i smaží v těstíčku).a levandule, tu máme skoro všude, kromě sekané smajlik - 68

 
YXH
YXH - 16.6.2016 22:18

Ivi: Aha, ja si to myslela. diky smajlik - 54

 
babkatapka
babkatapka - 16.6.2016 16:51

tady se člověk podívá a hned je najezenýsmajlik - 68smajlik - 31smajlik - 31

 
Linda
Linda - 16.6.2016 10:00

Vcera jsem delala velice zajimavy salat podle receptu od kolegyne, je to jeji vymysl...vypada velice podivne, ale je to zravy....pokud se mi podari pres vikend zprovozdnit explore tak vam ho sem soupnu do pristiho vydani smajlik - 57

 
Renda68
Renda68 - 16.6.2016 9:41

manka: už mám i bezový sirup a červenají třešně, tak budu o víkendu zavařovat. Nevíš, náhodou, jaký květinky používala lippia k jídlu? Já dávám pro oko jenom sedmikrásky, lichořeřišnici a sem tam pampelišky, ale z těch občas koukne brouček smajlik - 68smajlik - 68. Ty její fotky byly smajlik - 60smajlik - 60

 
Renda68
Renda68 - 16.6.2016 9:28

manka: já už jsem na brambory koukala, ale zatím ještě malilinký :-) tak do trouby na pukavce s česnekem :-)
To máš pravdu, vždycky vyběhnu, nařežu bylinky, vytáhnu mrkvičky - zatím máme příplatkový babysmajlik - 68, ředkvičky, salát, už bude i hrášek, rajčata a řepa se začíná taky kulatit. V lese už jsem našla půl košíku modráků smajlik - 64. Miluju tohle obdobísmajlik - 60

 
Ivi
Ivi - 15.6.2016 19:22

YXH: Ano, to jsou ty práškové. smajlik - 54

 
YXH
YXH - 15.6.2016 16:22

Renda68: manka: Ivi: Holky dekuju, je ji sedm je to moje slunicko. Vyridim ji to . smajlik - 31smajlik - 31
Ivi: Co to jsou americke livance? Neznam to. Jsou to delane s praskem do peciva a sodou? Ja tu delam nase, protoze detem chutnaji vic nez mistni smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
sharon
sharon - 15.6.2016 14:41

orinka: smajlik - 75smajlik - 68smajlik - 54...je mi to jasné.....

 
Ivi
Ivi - 15.6.2016 14:15

YXH: Amber všechno nejlepší! smajlik - 61 Sluší jí to! smajlik - 47

 
Ivi
Ivi - 15.6.2016 14:15

U nás americké lívance s rozvárkou z českých jahod a šlehačkou. smajlik - 68
obrázek - Americke_livance_Z.JPG

 
manka
manka - 15.6.2016 11:01

Renda68: to je tak fajn, jít na zahradu a tu utrhnout a támhle. dnes zkusíme mrknout pod kopec na brambory.

 
manka
manka - 15.6.2016 11:01

YXH: taky přeji Amber všechno nejlepší. pěkná blondýnečka. smajlik - 61smajlik - 61

 
Renda68
Renda68 - 15.6.2016 9:06

YXH: Amber všechno nejlepšísmajlik - 61. Krásná holka. Kolik už jí je?
manka: taky už nám roste biosmajlik - 58 na zahrádce. Zatím byl jenom do zelnýho salátu, tak třeba o víkendu... smajlik - 47

 
Linda
Linda - 15.6.2016 8:24

Vcera zeleny tunakovy salat = tunak z konzervy + veskera zelena zelenina co mi prisla pod ruku (salat, fazolky, chrest, jarni cibulka, zelena paprika, hrasek) - zbytek mam s sebou k obedu.
Dneska mam nalozene kure v marinade a tak ho vecer hodim do trouby a k tomu testovinovy salat - dorazi mi dcera s pritelem na veceri smajlik - 64
Zitra asi cina.... a o vikendu budu sama doma a tak se chystam na neco echt ceskyho - bud kure na paprice, nebo rajska a nebo segetin smajlik - 57

 
orinka
orinka - 15.6.2016 8:12

Dnes udělám rajskou polévku s kapáním, smažené květákové placičky se sýrem a novými brambory, ledový salát. Začíná zeleninová sezóna, hurá!smajlik - 35

 
orinka
orinka - 15.6.2016 8:11

sharon: to je nadnesený termín, vím, ale tohle je ze zahrady od tety, sama jsem to na záhonku trhala, tak proto.

 
manka
manka - 15.6.2016 7:24

orinka: my taky, knedlík domácí, koprovka z domácího bio kopru a vařené hovězí, protože s vajíčkem bio domácím jsme ji měli minulý týdensmajlik - 58

 
sharon
sharon - 14.6.2016 20:09

orinka: mňamka , taky máme rádismajlik - 47 ...ale bio neexistuje......smajlik - 66smajlik - 68smajlik - 68

 
YXH
YXH - 14.6.2016 19:50

orinka: Diky za napad asi bude ve ctvrtek. Kopr roste pekne uz se mi sbihaji sliny. Zitra budou livance a jahody ze zahradky.

 
orinka
orinka - 14.6.2016 19:15

Dneska jsme měli zeleninovou polévku, koprovou omáčku s domácím knedlíkem a domácím vajíčkem. Kopr byl ze zahrady, bio. Mňam!

 
YXH
YXH - 14.6.2016 17:07

Dneska nevarim, jdeme do restaurace, Amber ma narozeniny. obrázek - email_11038245_10153423425730132_7294930039422070660_n(1).jpg

 
YXH
YXH - 13.6.2016 22:19

Renda68: Jo mladi smajlik - 68 Pamatuju na karbanatky a na bramborovy nebo vlasak v papiru a k tomu rohlik smajlik - 57
evropka: Ne jenom osolim, opeprim a hodime na gril. Taky je delame tak, ze je nakrajim na prouzky, asi 1,5 x1.5 cm silne a 5 cm dlouhe, obalim je platkem slaniny, pripichnu vlhkym paratkem (aby nehorelo) a pak je peceme na grilu. Jsou to takove jednohubky.
Jinak vcera steak, chrest a zampiony. Jenom tak, zadne brambory nebo chleba smajlik - 68

 
evropka
evropka - 13.6.2016 20:40

Ivi: mnaaam to udělámsmajlik - 47
YXH: čoveče játra jsem nikdy nedělala,nakládáš je?smajlik - 57smajlik - 47

 
batum
batum - 13.6.2016 19:49

Zdravím kuchařinky, našla jsem jeden blog a podle paní jsem dělala její řezy.....je to famózní a rychlé, neodolala jsem a dala vám to tu na zkoušku a paní to napíši...............http://marieka.blog.cz/1606/dobre-rychle-rezy

 
catcat
catcat - 13.6.2016 15:35

my jsme v sobotu grilovali kuřecí masíčko, sýry, klobásky, brambůrky a zeleninu - bylo to naráz přichystané, část jsme ogrilovaly k obědu a část k večeři a funěly jsmesmajlik - 57

 
Linda
Linda - 13.6.2016 9:09

U nas pres vikend smes z veprove panenky s ryzi (bylo toho na oba dny a jeste mam zbytek dneska k obedu) a dneska asi udelam plnene tortilly - nenapada me nic jinyho a je to rychly. A na zitra si manzel obednal michany salat s tunakem.

 
Renda68
Renda68 - 13.6.2016 8:55

YXH: játra na grilu smajlik - 60smajlik - 60 Kdysi dávno jsme na ně s holkama chodívaly v Brně nahoru do Sputniku. Měli je s úžasným bylinkovým máslem. Od té doby jsem nikde takovou dobrotu nejedla. Děláváme je sice doma, ale tu chuť "mládí" už nějak nemají smajlik - 68smajlik - 68 Asi to bude rukama smajlik - 68. U nás včera svíčková a dneska lečo smajlik - 47

 
YXH
YXH - 10.6.2016 15:57

Jatra na grilu

 
YXH
YXH - 9.6.2016 16:57

Dneska chlebicky se sunku a domacim vlasakem, ke kafi mrizkovy kolac s tvarohe

 
Ivi
Ivi - 5.6.2016 17:03

melda: To je velmi jednoduchý moučník s hromadou jablek nakrájených na kostičky. Je to velmi jedlé.

400 g polohrubé mouky
250 g másla nebo hery
200 g moučkového cukru (dávám o trochu míň)
1 bal. vanilkového cukru
špetka soli
4 vejce
1 bal prdopeče
asi 1 kg jablek
skořice
citronová šťáva
Máslo ušleháme s cukry a špetkou soli (šlehám ručním šlehačem), postupně přidáme vejce a nakonec přisypáváme mouku s prdopečem. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostky, zakapeme citronovou šťávou a promícháme s mletou skořicí (podle chuti) a vmícháme po částech do těsta. Lžicí nabíráme kousky těsta, klademe na plech vyložený pečící folií a v předehřáté troubě pečeme do zlatova. Dávám vrchovatou lžíci hmoty a kladu trochu od sebe, protože se trochu rozjedou. Troubu předehřívám na 180°C. Před podáváním se pocukrují moučkovým nebo skořicovým cukrem.
Můžu opravdu doporučit, je to hodně jablečné a velmi jedlé.

 
melda
melda - 5.6.2016 14:50

Ivi: a co sou to ty jablecny hromadky ... vypada to dosti dobre na vecer k bedne smajlik - 58

 
melda
melda - 5.6.2016 14:48

Ivi: i kdyz jsi fotku tech vajec s anglickou nedala, tak to je moc dobra inspirace smajlik - 58smajlik - 47

 
Ivi
Ivi - 5.6.2016 11:13

U nás dnes bude řízek s novými brambory a hlávkovým salátem. V minulých dnech byly špecle s vepřovými nudličkami a kari omáčkou:
obrázek - Specle_s_veprovym_masem_a_kari_omackou_Z.JPG
včera večer byly šátečky s uzeným masem, sýrem, paprikou a vajíčkem:
obrázek - Satecky_s_uzenym__paprikou__syrem_a_vajickem_Z.JPG
Ke kafíčku jsem udělala jablečné hromádky:
obrázek - Jablecne_hromadky_Z.JPG

 
orinka
orinka - 4.6.2016 7:31

Alča: určitě by to šlo, ale třeba v mém případě se to takhle jednotlivě pohodlněji rozmístilo v ledničce a pak se to z toho bude přes sítko líp nalévat do sklenice, než z jiné nádoby. Ani mi to moc práce nedalo nacpat to do těch petek, stačí květy předtím roztrhat na užší části.

 
Alča
Alča - 3.6.2016 20:11

orinka: a není jednodušší a stejné když se nacpou do 4litráku a zalejou a potom scedí?

 
orinka
orinka - 3.6.2016 12:11

manka: tak jsem po cestě z obchodu natrhala plátěnou tašku květů. Vyšla mi na tři petky jeden a půl litrové. Líp se to tam strká, když se oprané květy rozdělí aby nebyly tak široké, pak to jde cpát i prsty bez pomoci obrácené vařečky. Kupodivu, i když je petka květů plná, přesto tam vleze opravdu skoro litr a půl vody.

 
catcat
catcat - 3.6.2016 11:13

jedu do Prahy, tam asi bez nebude to onosmajlik - 68

 
orinka
orinka - 3.6.2016 10:39

manka: smajlik - 75

 
manka
manka - 3.6.2016 9:57

orinka: jé tak to si udělám.

 
orinka
orinka - 2.6.2016 19:14

Muž přišel z návštěvy u známých a přinesl mi jako dárek výborné pití. Nevěřily byste, co.smajlik - 68 Hned to sem píšu, protože je sezóna černého bezu, všude kvete.
Vezmete velkou pet flašku. Čistou, samozřejmě. Stopkou dolů do ní cpete bezové květy (oprané). Pak to zalejete čistou vodou. Uzavřete a necháte 2 dny v ledničce. Pak se to scezené pije. Bez cukru, bez jakýchkoliv jiných přísad. Je to opravdu skvělé a určitě i zdravé.

 
YXH
YXH - 30.5.2016 18:02

Jeste mame zbytky z vikendu, tak dneska nevarim. Manzel mel narozky, tak jsme meli party. Vcera vecer losos jenom tak na grilu a salat.

 
Linda
Linda - 30.5.2016 11:04

Zkouseli jste nekdy delat nepeceny dort (=cheesecake) z jogurtu? Pokud ano jak to dopadlo a pokud dobre muzete se prosim podelit o recept?
Nahodou jsem potkala par receptu po internetu, ale rada bych slysela zkusenosti nez se do toho pustim smajlik - 55

 
manka
manka - 30.5.2016 10:05

Ivi: mňam, ta pizza vypadá moc dobře. určitě byla moc dobrá.
a zákusek takysmajlik - 57

 
Haninka
Haninka - 29.5.2016 10:46

My jsme chtěli ráno s lodí na Berounku a na ryby s tím, že si tam pak dáme oběd. Protože je pod mrakem, zůstali jsme doma, takže jsem rychle vymyslela čočku s opečeným burtem a vajíčkem, vypadá to, že se to vybere, tak snad pojedemd po obědě a dáme si tam večeři.
Ivi: smajlik - 60smajlik - 57

 
denda04
denda04 - 29.5.2016 9:51

Ivi: zákuseksmajlik - 60smajlik - 47smajlik - 58smajlik - 57

 
Ivi
Ivi - 28.5.2016 21:08

U nás včera plněná pizza (lenost je hrozná věc, má vinu na tom, že ta pizza je hranatá).
obrázek - Plnena_pizza_Z.JPG
Dnes k obědu losos pečený s rozmarýnem, k němu nové brambůrky a okurkový salát.
obrázek - Losos_s_novymi_brambory_Z.JPG
K večeři byly míchaná vajíčka s opečenou anglickou slaninou a čerstvý chléb a na zítra mám naložené maso.
Ke kafíčku jsem udělala nepečené tvarohové řezy s borůvkami.
obrázek - Tvarohove_rezy_s_boruvkami_nepecene_Z.JPG
A takhle byly ke konzumaci.
obrázek - Tvarohove_rezy_s_boruvkami_nepecene_4_Z.JPG

 
orinka
orinka - 28.5.2016 17:34

Linda: Vida, jak se dá udělat recept z namazaného chleba. Já teď dojedla housku hladové hospodyně, tj. houska se salámem.smajlik - 68 Jinak teda klobouk dolů před dánským žlučníkem, kaše plovoucí v omastku by mě asi pěkně prohnala. Ovšem uznávám, že na severu musí být do těch mrazů jiná kondice, než u nás na Hané. I když...vybavuje se mi Ladův obrázek o selském nebi, jak tam andělé koulejí knedlíky z vysokého kopce do jezera rozpuštěného másla. Sedláci leží na břiše, mají aspoň tři brady a andělíčci jim do huby vidlicí podávají ty omaštěné knedlíky.

 
catcat
catcat - 27.5.2016 15:10

batum: mňáámsmajlik - 60

 
batum
batum - 27.5.2016 12:27

Dneska dietka.......vytáhla jsem z mrazáku jahodknedle, ráno přikoupila čerstvé jahody a vzhůru do blahasmajlik - 93obrázek - Fotografie1655.jpgale budem muset s dědou řáditobrázek - 2(137).gif

Krásný den přeji a o to příjemnější víkendsmajlik - 31

 
catcat
catcat - 27.5.2016 11:55

Ivi: tak to mám nastavené stejně, jen jsem ten tuk při svém hladu přehlídla. Já už prostě měla dlouho chuť na kašismajlik - 68

 
Ivi
Ivi - 26.5.2016 17:58

catcat: Já jím třeba i nezdravě, nejsem agresivní hlasatel "zdravé stravy", ale moc omastku ráda nemám, dělám spíš na vodě. Tolik másla dávám pouze a jedině na ovocné knedlíky s posýpkou, ty mi můžou pěkně plavat! smajlik - 64smajlik - 57

 
aninasi
aninasi - 26.5.2016 15:54

Přeji hezký den do diskuze o vaření. Kdyby některá z vás měla chuť na něco sladkého, dobrého ale fit a dietního, tak se podívejte na mojí stránku www.mojekrasno.cz do rubriky zdravé hřešení. Teprve se stránkou začínám a recepty budu postupně doplňovat. Tak snad se někomu bude hodit. Hezký den S.

 
catcat
catcat - 26.5.2016 15:05

Ivi: to stačí dát pryč. Myslím ten tuk. A je to ozdravený tou řepousmajlik - 16

 
Ivi
Ivi - 26.5.2016 13:42

Linda: Koukám, že Dánové se řídí heslem "kdo maže, ten jede"! smajlik - 68 Ta kaše by mohla být dobrá, ale jak plave v tom jezeru tuku ........ smajlik - 76

 
catcat
catcat - 26.5.2016 11:14

Linda: ta kaše vypadá mooooc pěkně a já jsem zrovna hladovásmajlik - 68

 
Renda68
Renda68 - 26.5.2016 9:16

evropka: taky chřest milujem a když je sezóna, máme ho snad v každým jídle :-). Já ho, krom toho co jsi už napsala, dávám pro děťátka i pod maso a do masa. Dušené maso s chřestem nebo kuřecí prsa se sýrem, šunkou a chřestem, hezky zarolovat a naskládat do zapíkačky, máslo nahoru...smajlik - 57, to jsou teď u nás největší hity :-)

 
evropka
evropka - 25.5.2016 19:01

Linda: Evi,polévku,jen tak s máslem,s holandskou omáčkou,do rizota,jako přílohu...prostě furt a pořád

 
Linda
Linda - 25.5.2016 7:12

orinka: vskutku zajimave smajlik - 16, danove tomu rikaji aeblekage = proste obycejny jablecny kolac smajlik - 26, ale klidne nekde ve svedsku tiomu mohou rikat i vzneseneji. Danove maji treba brandte kaerlighed = spalena laska. To je bramborova kase posypana opecenou cibulkou a slaninou nebo parkem a podavaji k tomu bud nakladanou repu nebo kyselou okurku.
obrázek - brkase.jpg
A nebo dyrelaegensnatmad= nocni svacinka veterinare coz je namazany krajic chleba a oblozeny v podstate vsim co lednice dala smajlik - 16
obrázek - dyr.jpg

 
orinka
orinka - 24.5.2016 17:48

Linda: Bondepige möd slör (nebo jak je to v originále)smajlik - 14 - v Cestě slepých ptáků popisuje Ludvík Souček nějaký skandinávský recept, který v překladu zní Selská dívka pod závojem. To, co píšeš ty, je skoro to samé.smajlik - 47

 
sharon
sharon - 24.5.2016 11:06

u nás dnes hovězí vývar nudle a maso, vepřové na zelenině se smetanou + jasmínová rýže a hruškovo - jablkový kompot..........

 
Haninka
Haninka - 24.5.2016 8:05

Linda: dlouho jsme to neměli, až narazím na levná jablka, uvařím to, u Matěje si šplhnu smajlik - 68

 
Linda
Linda - 24.5.2016 7:58

Haninka: jo to bude ono v trosku jiny narodostni verzi ...kazdopadne je to rychly a zravy smajlik - 34

 
sharon
sharon - 24.5.2016 7:57

Haninka: taky tak......smajlik - 47

 
Haninka
Haninka - 24.5.2016 7:48

Linda: já povařím nastrouhaná jablka s cukrem a trochou skořice, pak přidám pudinkový prášek rozmíchaný ve vodě a v míse to prokládám dětskými piškoty, když to ztuhne na to dám zakysanku a posypu lehce skořicí.

 
Ivi
Ivi - 24.5.2016 7:39

Linda: Tak jsem to odhadla dobře. Tady se to dá najít v receptech, třeba tady: http://recepty.vareni.cz/jablecny-nakyp-s-chlebem/

 
Linda
Linda - 24.5.2016 7:30

Ivi: rikaji tomu jablecny kolac - rozvari se jablka na kasi (nekdo ma rad i na male kousky), a udela se ze strouhanky a cukru takova smes (ja ji kupuju hotovou), kterou se jablka prosypavaji na stridacku. Nekdo to ma rad hned dokud smes krupe, jiny to ma radsi odlezene kdyz smes nasakne stavou z jablek. A nahoru bud slehacku a nebo zakysanku, nekdo si jeste rad da navrch trosku rybizovaho zele. Vypada to asi takhle
obrázek - _blekage.jpg

 

-- Kompletní archiv diskuse --


Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Anketa

Zpívám rád a je to na mě doufám znát...

Zpíváte si občas doma?

Celkem hlasovalo 84338.
Archiv anket.