Domácí dalamánky
Pokud jste doma nestačili spotřebovat bochník chleba a ztvrdlý se vám už nechce jíst, můžete z něj vykouzlit skvělé domácí dalamánky.
Potřebujete: Asi pět krajíců chleba, cca 4 dcl vody, 400 g hladké mouky, 20 g droždí, kmín a hrubou sůl (ingredience jsou uvedeny pouze odhadem)
Postup: Chleba nalámejte na kousky a namočte ve vodě, mixérem rozmixujte a přidejte mouku a droždí. Zpracujte těsto a nechte ho asi hodinu kynout. Pak tvořte dalamánky, na povrchu je trochu nařízněte, posypte kmínem a hrubou solí a pečte v troubě rozehřáté na 200 stupňů asi třičtvrti hodiny.
2.2.2012 Rubrika: Pečivo | Komentářů 41 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Domácí dalamánky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Kdybychom všechno, co se zpracovává na jídlo viděli na vlastní oči, tak se vůbec nenajíme. Třeba výroba šunky, to je horor....
manka: sharon: já po návštěvě hamé...nic
sharon: evropka: no já jsem zas dlouho nemohla polárkový sníh
evropka: právě , já tam byla kdysi taky......a asi se moc nezměnilo...
je fakt že dcera byla jednou na brg.v pekárnách a když vyprávěla jak se dělají velikonoční beránci tak
sharon: UAAAAAAAAAA
tohle asi dělat nebudu , ale včera jsem poprve dělala rohlíčky s názvem "loupáky" a ty byly....
manka: v pekárnách se i vajgly zametou ze země s moukou a zdělá se na druhý den.....
celina: přesně tak jak to v pekárnách dělají s chlebem
Taky takový recept mám, akorát mouka 1/2 hladké a 1/2 grahamové. Jo a chleba dát bez kůrky.
máša h.:
přesně tak, nalámej, namoč a tak furt dokola
evropka:
evropka: no právě
manka: tak jí ucpi milý lojzo,milý lojzo
Dalamánky bych vyzkousela, ale ne ze zbytku (navic kde já bych k nim prisla). Mela bych se mrknout po internetu po nejakym receptu
evropka: vědro má ve dně díru milá Lízo milá Lízo
máša h.: nalámej,namoč...
aha, 400 g mouky - tak těch dalamánků bude víc - sorry... a co s ztvrdlými dalamánky?
no, péct pár dalamánků z pěti krajíců chleba třičtvrtě hoďky, to mi nepřipadá moc ekonomický... to snad radši nadrobím zvěři
matysek: chleba mám v utěrce v dřevěným chlebníku - nikdy nezplesniví... muž má rád tvrdší chleba, sní ho až do patky... v igelitu se zapaří
matysek: to je tím, když není chleba z kvásku. Mám vyzkoušeno, že ten vydrží.
hm, nám nikdy chleba neztvrdne ale hned plesniví. Ale jinak ty dalamánky možná zkusím.