Domácí dalamánky
Pokud jste doma nestačili spotřebovat bochník chleba a ztvrdlý se vám už nechce jíst, můžete z něj vykouzlit skvělé domácí dalamánky.
Potřebujete: Asi pět krajíců chleba, cca 4 dcl vody, 400 g hladké mouky, 20 g droždí, kmín a hrubou sůl (ingredience jsou uvedeny pouze odhadem)
Postup: Chleba nalámejte na kousky a namočte ve vodě, mixérem rozmixujte a přidejte mouku a droždí. Zpracujte těsto a nechte ho asi hodinu kynout. Pak tvořte dalamánky, na povrchu je trochu nařízněte, posypte kmínem a hrubou solí a pečte v troubě rozehřáté na 200 stupňů asi třičtvrti hodiny.
2.2.2012 Rubrika: Pečivo | Komentářů 41 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Domácí dalamánky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.miluji dalamánky, jen nevím, zda-li nám zbyde chleba.
Ale určitě vyzkouším. Děkuji za recept.
Vypadá to docela zajímavě,ale to už radši celozrný rohlík....
Tvrdým chlebem občas zahušťuji guláš a nebo spapaji zvířátka....