https://www.google.ca/search?source=hp&ei=0ApOW66aG-vT0gKrxbmwCg&q=oz+to+grams&oq=oz+to+g&gs_l=psy-ab.1.0.0l10.514.2744.0.5622.7.7.0.0.0.0.256.732.6j0j1.7.0....0...1.1.64.psy-ab..0.7.728...0i131k1.0.OazrRqbMEM0
Ale musis to tam dat postupne, napred 2 oz a pak 2/3 a pak to zaokrouhlit a secist.
22/3 oz je priblizne 76 gramu
Linda:
Jeden Oz je zhruba 28 gramu, pokud je to suche na vahu (mouka, cukr atd)
https://www.google.ca/search?source=hp&ei=TghOW7LsJZC90wKmxrsw&q=oz+to+grams&oq=oz+&gs_l=psy-ab.1.1.0i131k1j0l2j0i131k1j0j0i131k1j0l4.1992.3162.0.6631.3.3.0.0.0.0.133.331.1j2.3.0....0...1.1.64.psy-ab..0.3.325....0.Se2I4MYgi30
Pokud je to tekute tak jeden Oz je 29.5 ml
https://www.google.ca/search?source=hp&ei=lAhOW5rFHouP8AOgqII4&q=oz+to+ml&oq=oz+to&gs_l=psy-ab.1.0.0i131k1j0l2j0i131k1j0j0i131k1j0l4.525.1625.0.5442.5.5.0.0.0.0.97.392.5.5.0....0...1.1.64.psy-ab..0.5.391....0.EfQ0yt_f8lc
https://www.convertunits.com
Taky je mozne tohle
Jo a aby to nebylo tak jednoduche, Americke Oz jsou jine nez Kanadske
But south of the border, that quart is divided into 32 fluid ounces. We Canadians divide our larger quart in 40. The result – in metric of course – is that the official Canadian measurement is just over 28 millilitres, compared to America's 30.
sharon: no když Linda musí přepočítávat km krychlový másla, bude asi píct km krychlový buchétky ke kafíčku
Linda: a cože to chceš vlastně péct ????
Linda: ajóó tak to neznám......
YXH: tak ted jsem totalne mimo - nasla jsem dalsi recept kde je napsano 2 2/3oz. masla...tak jsem se zeptala googla kolik to je a on mi dal moznost prepoctu na krychlove jednotky (=metr krychlovy, km krychlovy atd) ...jasne ja budu merit maslo na krychlovy kilometry ....jdu hledat dal nekde musi byt prepocet na ml nebo g nebo neco podobne lehce meritelnyho
sharon: nojo jenze v tomhle receptu byla jenom mouka na hrnky a zbytek byl na lzice a kusy a to jaksi mi neslo nejak prepocitat pomerem
Linda: to je přece jedno jak velký hrnek použiješ pokud se na něj měří vše......menší hrnky dělám na menší plech....ted jsem dělala tu prošívanou deku na větší plech (místo dvou jsem měla tři tvarohy) tak jsem použila větší hrnek.......cukr, mouka , olej, mléko.....vše na hrnky , jen dávám všude o jedno vajíčko více - jsou menší......
tak asi tak.....
Linda: Jo ja mela stare plastove taky na granule
Nechce se mi vsechno prepocitavat, tak mam oboji jak odmerky na mistni nove recepty, tak vahu, tu hlavne na cukrovi, jinak vetsinu delam bajvoko.
YXH: kdysi davno jsem mela podobne odmerky, ale na nic jsem je v kuchyni nevyuzila a tak postupne byly pouzity na odmereni barvy - hnojiva - ta nejvetsi je presne davka psich granuli a podobne praktickych veci
Linda: Neni zac. Chvili mi trvalo, nez jsem si na ne zvykla Koupila jsem si na ceske peceni vahu
1 cup hladke mouky je priblizne 11dkg podle toho jak je vyzrala, ceska asi vazi kapku vic je vlhci, a 1 cup piskoveho cukru priblizne 20 dkg.
YXH: dekuji ti dobra vilo
Smazenak, brambory a domaci tatarka. Ke kafi buchty s tvarohem.
Linda: 250ml jsou nase cups americke jsou stejne.
Nevite nekdo kdyz je v anglickym receptu napsano 1 kop (=hrnek) mouky, kolik to je? 1,5dl nebo 2dl nebo maji ctvrtlitraky?????
Predem diky
u nás dnes kuřecí paličky + rýže+ledový salát + odpol. prošívaná deka..... + kávička
Haninka:
sharon: děkuje
Haninka: ...hodně štěstí dceři....
Knedlickova polévka, švestkové knedlíky a večer dcera slaví 28, takže grilování na zahradě, bude nás 8 a půl, těším se
Pstruh na grilu cesnekovy chleba...
Dneska vari cinska restaurace
Livance s jahodovou merendou.
u nás dnes vývar s nudlema a fůrou pažitky + koprovka z celýho svazku čerstvýho + maso + vejce + knedlík.....a bude i na zítra...
orinka: sharon: děvčata máte pravdu zvyk je zvyk
Dneska cevabcici a opecene papriky, zbytek fazoloveho salatu z vikendu. Zitra asi livance s jahodama.
sharon: přesně, je to opláchnuté raz dva.
denda04: opláchnu metličky pod horkou vodou a basta......já bych se bez něj neobešla ...je to o zvyku....
el. šlehač mám ,ale nechce se mi ho umývat
catcat: taky tak sníh nakonec ,ale vše ručně
catcat: já kdysi četla že když šleháš elektricky tak je to zbytečný....ale co mám bábovku tak tam sníh dělám.....tady ne..
catcat: to je zbytečná práce, když tam dáš vodu, prášek a důkladně to rozšleháš, je to kypré.
sharon: mě na těch vašich bublaninách zaráží, že jsou tam celá vejce. Já vždycky šlehala žloudky a z bílků sníh zamíchala hna konec
thePlacheck: ani mi nenapadlo, že by nad tím někdo uvažoval, prášek do pečiva je to jasně!! Tu bublaninu jsem si oblíbila, že tam není moc cukru, stačí pak pocukrovat, ovoce je sladké taky.
také super bublanina....
4 vejce, 1 hrnek cukru krupice , 1 vanilkový - VYŠLEHAT
a přidá se
2 hrnky pol.mouky s rozmíchaným prdopečem
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
na pečící papír , nahoru ovoce a drobenku -já do ní přidávám půl káv.lžičky skořice........
thePlacheck: ...určitě......na praní nééééé
Orionka - do té bublaniny ten prášek to je do pečiva?
Linda: ano , to já všechno vím........já vařila na známky...
Linda: orinka: dik
denda04: sharon: mineralka nebo sodovka nebo limonada - bublinky pusobi jako prasek do peciva, ale nejsou citit( chutnat) jak okdyz predavkujete praskem do peciva. Proste testo zvednou a provzdusni... da se pridat misto jine tekutiny do buchty, houskovych knedliku, ovocnych knedliku ..... pect neumim, varit neumim, ale takovyhle kraviny vim protoze jsem sveho casu mela fyzikare fanatika, ktery nam daval ukoly typu proc knedlik pri vareni plave, a jak pusobi sodovka v teste a pod
sharon: tu buchtu delavala mati moji spoluzacky, privezla jsem si recept s sebou do dk a slavil obrovske uspechy u holek ve skole, tady v te dobe frcely limonady s naprosto nechutnyma barvama, takze to jeste i obarvilo testo na zeleno ala zabi hnev a nebo cerveno apod. lahudky
Delaly jsme marmeladu z ruzovych platku dopadla lip, nez jsem si myslela
já si matně pamatuju že maminka dělávala nějaký piškot ze žluté sodovky......
denda04: v tom je ten fígl, těsto je vážně nadýchanější.
orinka: vodu místo mléka ??? jen se ptám
sharon: nivu (nebo jiny plesnivy syr) by vikinguv chlupaty jazycek nepozrel , ja obcas pridavam strouhanou mozarelu. A vcera jsem dala nastrouhanou cuketu, tak se mi krcila v lednicce, nikdo ji na gril nechtel, tak jsem ji nastrouhala do karbosu
orinka: já také ...a na hrnky .....
Holky, mám výborné těsto na bublaninu - jinou už dělat nebudu.
350 g polohrubé mouky + 1 prášek, 50 - 100 g cukru (těsto není moc sladké a to je fajn, ono se to pk radši upečené pocukruje), 4 menší vejce celá, 1 vanilkový cukr, 2 dl oleje, 2 dl VODY NEBO MINERÁLKY, špetka soli.
To všecko vyšlehat dohromady, natřít na plech a poházet syrovým ovocem.
Peče se do růžova.
u nás dnes více méně vařil ten můj šéfkuchař.....výpečky z vykostěnýho vepřovýho kolene a bůčku , zelí hokus pokus - malá hlávka + malá cuketa + kedluben.....a výborný , povedlo se mu , máme i na zítra....zlatej chlap !!!
Linda: zkoušelas do mletýho vepřovýho přidat nastrouhanou nivu pokud u vás je ...já přidávám nastrouhaný tvarůžky ale ty u vás jistě nemáte...
Tak dneska upeču koláč a zítra ráno razím směr chata, kde čeká dcera s rodinkou. Koláč bude oopravdu borůvkový s rybízem
Dneska s mrnouskama delam domaci nuuuuuuuuuuuuuuudle (musi byt hodne dlouhe, tak je ma Lukasek rad ). K nim pro deti parmazan a maslo a pro nas rajska a masove kulicky. Zitra asi zbytek kvetaku, bud vrazim do trouby nebo osmazim. Pak stavkuju ma tu byt hic tak nevarim
V pondeli jsem se prifarila domu az na sedmou vecer a tak jsem se cestou stavila v cinsky restauraci a vzala jejich take away menu a zbylo i na vcerejsek.
A dneska jsem rano jsem vyndala z mrazaku mlety veprovy a bud z nej vecer budou karbose do housky (neco jako hamburger, ale s malyma karbanatkama) a nebo z neho udelam na dva dny rizoto a k nemu nejaky salat
catcat: Oboji. Jo a pro mrnata buchticky s pudinkem ( neco jako sodo)
catcat: u nás ...táč.....kynuté řidší těsto......
YXH: ze sdrdce nebo od srdce?
sharon: jéé, na švestky se taky těším. koláče se švestkama, mákem, mandlemi
Tedy aby nebylo mýlky - ty říkáš táč a já to samé myslím koláč - na plech
Zatazeno preprcha, bude gulas ze srdce.
catcat: my chceme v sobotu v trhu meruňky na táč......než nám dozrají švestky ....to milujem tenké těsto , ovoce a skořicovou drobenku......
sharon: trošku jinak, ale nejsi daleko od pravdy. Tady je žmolenka obohacená o věci nežmolenkové. A navrch se máslo nedává. Musím se jít podívat na trh, jaké ovoce koupím a zakomponuju, asi budou borůvky. A já bych je tak ráda nakombinovala s rybízem, tak uvidíme, co trh dá
já pekla prošívanou deku jen misto kakaa jsem dala karob.....moc dobrý
catcat: není to ten jak na plech nasypeš žmolenu,nelaješ tvaroh na to zase žmolenku a pokladeš kousky másla ?????
Musím se pochlubit, v pátek jsem upekla koláč dle nového receptu a je SUPER. Žmolenkový koláč s tvarohem a ovocem. Je to rychlé a mooooc dobré Já žmolenkový koláč dělám často, ale s tím tvarohem poprvé a hned je to jiný level
Linda: Tak te Americky kontinent ovlivnil na nekolik dni
já jsem pekla jelikož je zima tak prošívanou deku.....
Vcera jsme oslavili midsommer v kovbojske restauraci a dneska bude chili con carne s ryzi a udelam ho rovnou na dva dny. A chot loudi mufiny po me, tak mozna i upecu
Stavkuju, chodime po hospodach
sharon:
catcat: u nás čočka s očima z vola ...i na zítra....včera jsem pekla bublaninu s višněma...
křehoučká , moc dobrá , hrnková....
jo a zítra budou pelmeně s ochucenou zakysankou
tak jsem se rozhodla, že mám chuť na smažák. Takže asi v neděli. Nové brambůrky mám a pravidelný nedělní okurkový salát to jistí
dostala jsem třešně srdcovky, napadlo mi udělat štrúdl. To je dobrota!!!
tak zítra bude studená kuchyně, ale v neděli nové brambory s nivovým dresingem a okurkový salát
my vcera planovali grilovany syr s grilovanou zeleninou a nove brambory a planovaly jsme to s dcerou tak dlouho a detailne az jsme si v 7 vecer jely do mesta pro sushi a nejak jsme precenily nase sily a tak mam sushi v lednicce i na zitra (dcera odjela domu uz dneska rano a manzel je cely vikend na Le Mans, takze jsem doma sama s a nemusim varit)
sharon: : u nás včera taky karboše
sharon:
já včera dělala karbanátky z mletýho vepřovýho a do nich nastrouhaný balíček tvarůžků .....a bylo i na dnes , zítra budou špagety carbonara na můj způsob....
Stavkuju, mame dovolenou
u nás dnes hrachovka ze zeleného sucháho hráchu s opečeným rohlíkem........+ koprmajda a ta je i na zítra , nám to neva.......
catcat:
catcat: jo my tu primo oplyvame zahadnyma narodnima dobrotama
Linda: čtu jak tatar, takže jsem se dozvěděla, že jsi koupila čerstvě upečenou plastiku. Tož jsem přemýšlela, co to u vás v Dánsku večeříte
sharon: diky uz je v mrazaku
A vcera jsem byla doma az na sedmou takze jsem k veceri jenom cestou koupila teplou zrovna upecenou pastiku a cerstvou bagetu
Dneskla asi mexicke tortilly
u nás dnes vše od včera , takže zeleninová polévka a šunkofleky - nešizené , přímo s uzeným......ted jsem dojela z pedikury a z globusu tak se to hodí......
Linda: určitě ....krom brambor mrazím všechno....upečený korpus klidně zamraz.....
Technicky dotaz - vcera jsem upekla krehke testo s marcipanovou naplni (vsechno se pece najednou), v podstate je to jenom maslo+cukr+ mouka+ vejce a marcipan - da se to zmrazit? Puvodne jsem to mela pouzit na jahodovy dort do prace, ale kolegovi nedozraly jahody takze neni cim to oblozit. A doma jsem momentalne sama, takze to nesnim. Napadlo me zmrazit to do pristiho tydne nez jahody dozrajou ?????
sharon: znám to je to super nestarat se a jíst co kdo chce
sharon: super
naši mladí jsou právě v Turecku a vařit nemusí.....můžeš si naložit co chceš, kolik chceš , kolikrát chceš a nikdo si tě ani nevšimne.....
orinka: přesně.....to budu raději ta líná....
sharon: člověk musí jednou dostat rozum. Není nutné, abycho skončily jako Nebožka Pilná
sharon:
orinka: marmelády ani okurky už dávno nedělám....v Lidlu marelády a povidla výborný a v Globuse okurky Znojmia když jsou v akci.....koupím 10 sklenic a mám vystaráno....jóóó když mi manžel vozíval okurky z jižní moravy a já jich měla plnou vanu .....a tatínek poslal koš meruněk....to se to zavařovalo..
sharon: diky
orinka: co nesnime hazim hned do mrazaku a pak delam marmelady a pod az na podzim a v zime
Haninka: a určitě jsi neměla na hlavě žádný slamák, že jo? Já už jsem teď sama a ani předtím jsem v naší panelákové kuchyni nebyla v posledních letech schopná dělat marmelády, zavařovat okurky. Protože všecko se to musí zpracovat v době, kdy je mi na padnutí normálně, ne tak se ještě pařit u sporáku.
Linda: na cibulku a prdni na ně vejce + nějakou zeleninu.....
Nemate nekdo rychlo napad ? Jsem dneska necekane doma sama a nasla jsme v mrazaku balicek asi 200g gnochi - co mam s nimi udelat at je zdelam? Neco rychlyho, jednoduchyho, klidne bezmasyho????
sharon:
-- Kompletní archiv diskuse --