u nas byly ted dva dny plnene papriky s rajskou a ryzi
dneska parizsky biftek na toustu
a zitra jsem doma sama a asi si udelam segetin
sharon: Ja parni hrnec nemam, ale v te mikrovlnce je to asi podobne, ve forme priryte plastikem, takze vlastne taky v pare
Vcera jsme si smakli, povedl se
nuklik......
to je jako když napíšu že manžel je prase....
YXH: ajóóóó.....nikdy jsem nedělala , já když tak v parním nebo hrnkové.....
sharon: knedlik z mikrovlnky Nuklearni knedlik, nas nazev pro neco, co se trochu podoba knedliku a nemusi se to varit v pare ci ve vode
YXH: vysvětli blbce co je nuklik ????......
klik bych věděla ...ale nu-klik ne
Linda: To zni taky dobre, mnam.
sharon: No vidis, jeste, ze jsem ji udelala z te zeleniny taky.
Dneska zbytky a zitra se pokusim o ten nuklik. Jestli se delsi dobu neozvu, tak se mi nepovedl a travim dny v lekarskem osetreni
u nás dnes bylo filé na másle na cibulce, brambor a čalamáda.....
u nas vcera sekany hovezi biftek, na dnesek mam nalozene kureci koncetiny v marinade a upecu je s mrkvi a k tomu ryze.
YXH: tak u nás zmizela ....zbytek si můj muž uzmul na středu do práce.......má denní tak at se nacpe , já si asi usmažím hermelín , to miluju.....a co zítra nevím.....
sharon: Nakonec jsem tu svickovou udelala taky. Meli jsme nalozene maso na roast beef (pripravuju stejne jako svickovou) nikdo nechtel zeleninovou omacku, tak bude v tydnu s nuklikem. Maso se sni samotne, to v omacce ani moc mit nemusime.
Dneska skopove, brambory a spenat.
YXH: ...máme ji tipuju tak na 3 dny...když už tak už....
tak jsem dnes chtěla upéct nějakou buchétku a sousedka přinesla talíř plný koláčků....tak příště...
sharon: Tak to prijedu na tu svickovou
My delame roast beef (pecene hovezi) brambory a zeleninu.
u nás brkaše a řízek
a na zítra jsem ted dovařila svíčkovou z vepřových válečků.......
Dneska kroupova polevka a hubky, mela jsem doma malou veku. .
Vcera domaci nudle s omackou ze syra a krevety.
denda04: tedy řeknu ti byl to mazec....všude lidí jako blech.....ale vše vyřízeno, poplaceno , utraceno.....peníze jsou oběživo tak at obíhají......
v Globu super maso....
sharon: utrácet sje super
já dnes měla snahu upéct pár rohlíků jenže těsto bylo neobvykle řidší a tak z toho jsou malé bagetky.....
jinak zeleninová polévka s nočky vyrobené přes haluškovací síto a čočka s párkem.... a je i na zítra - zítra jedem s mužem " trajdat" a utrácet....
to neva že je ugrilovaný, určitě není jako blatíčko.....ale už asi pozdě , už je zbaštěnýýý.......
Linda: orinka: YXH: že já se koukla před obědem tenoučké plátky hovězího, tatarka..... slintám tu jak pes
Linda: Nakrajet na hodne tenke platky a na chleba s horcici a majonezou. Ale Orinky napad se mi libi taky.
Nebo na nudlicky a promichat s testovinami a udelat salat. Delam to s kuretem a je to dobre.
Linda: tak jestli je to vcelku, to by mohlo být něco jako roastbeef, ne? Pokrájet na plátky a podávat s tatarkou, hranolky a salátem.
sharon: UGRILOVANY!!!!
sharon:
Linda: netuším ,roštěná ? .....na dušení ?na nudličky na cibuli , česnek , kurkuma, sůl, pepř, udus do měka, drobet zahusti instantní jíškou aby štáva nebyla vodová a na konec kousek másla na zjemnění......dávám někdy i různý koření -gyros, krkovice, roštěná.....mám koření plný košík.....a my máme rádi žampiony nebo hlívu ale to podusím samostatně a k masu pak přidám , přijde mi to lepší.......tak se holka snaž..
Zbylo mi grilovane hovezi (netusim jak se ta cast jmenuje cesky, je to spalek s vrstvou tuku na jedne strane, anglicky je to cullote - kdyby to nekomu pomohlo), kazdopadne mi zbylo asi kilo - nemate nekdo napad co z toho udelat? Diky
Linda: diky za napad
Linda: mňááám ,ptáky miluju....a rýži taky , dnes byla basmati.....
Ptacky s ryzi na dva dny
dnes čína , na zítra upečené kuře - zítra jen rýži.....
rizky a br salat.
sharon: Jo jo nechame
u nás dnes rizoto s kuřecím masem a salát z kyselého zelí se šalotkou...
zítra budou smažené žampiony....
YXH: ty jo, tak to je i na mě moc....i když mi zima neva.....tak jo , necháme to na indáá....
Vcera veprova rolada (pokus, ale dobry)
Na alobal jsem dala slabe platky slaniny, na to na tenko naklepane veprove platky, potrela horcici, osolila, nato platky sunky, nastrouhany syr a doprostred mlete maso smichane se sekanym spenatem a cesnekem (jako na malou sekanou) Vse zatocene a pecene pomalu v alobalu, ze stavy co vytekla jsem udelala omacku. Bylo to moc dobre.
sharon: Holka radsi az na jare nebo v lete ted je tu -26 a na vetru -33
YXH: už jsem si zabukovala letenku....
catcat: sharon: Klidne prijdte, udelam dalsi. Je to lehka vecere a dobra i v lete.
u nás dnes kuřecí a vepřové řízky a odlehčený brsalát bez majonézy.....už se těším, vaří mistr kuchař...
a já se jen nacpu...
YXH: tak to musí být dobrota...díky
YXH: můžu přijít, prosím, na oběd? Vypadá to přenáramně
sharon: Jsou to dve tortilly (mexicke placky) a mezi ne se da napln z masa okoreneneho mexickym korenim, syra a salsy (na drobno nasekana rajcata, papriky, nat koriandru) necham trochu okapat pres cednik, pridam lisovany cesnek, sul a trochu limetkove stavy. Je to dobre jen tak s kukuricnymi chipsy nebo do masove smesi. Kdyz mi zbyde, tak to zavarim do sklenic.
No a pak se placky i s naplni daji zapect do trouby. Maso se da pouzit jakekoliv, vetsinou kdyz mam zbytky kurete, nebo veproveho, nebo na panvi osmahnu trochu mleteho a pridam do nej cibulku. Jinak se muze dat i zelena cibulka a nadrobno nasekana paliva paprika mezi placky, ale nemusi. Podava se s kysanou smetanou.
YXH: co je to ....guesadilla....
Vcera quesadilla s kuretem a dneska file a brambory. Zitra indicke kure v patek kvetak....
Kure, br kase, zelenina.
u nás klasika řízky ,brambory s cibulkou a okur.salát
Vcera bramboracka a vdolky a koblihy v cukru. Dneska srdicka a ryze.
dneska uvařím kotel kuřecího vývaru, aby bylo na víkend, zítra co lednice dá a v neděli kroupoto se zeleninou a kuřecím masem. Kroupy prostě miluju Doufám, že vybude 1 porcička na pondělí do práce
Skeble a domaci bagety.
Dneska husa, veprove, br knedle a zeli.
catcat: Hezky si uzij casu s rodinou.
sharon: pudink frčí taky, ale mám doma 2 tvarohy
a díky, užiju si to určitě
catcat: naši když byli mrnouskové tak frčel pudink, ovoce, piškoty , šlehačka a sypané grankem
užij si to...
jo, pro mrňousky asi udělám tvarohové poháry nebo tak něco, ale to je jen dobrůtka, to není vaření
tak mě přijedou mladý, takže zítra zeleninová polévka, knedlík, zelí a pečené krůtí prso a v neděli vepřová roláda s brkaší a okurkový salát. Nepeču, mladí tu ještě nebyli na vánoce, tak je čeká ještě stromeček, dárečky a samozřejmě i cukroví. A toho jsem jim schovala dost
my dnes filé na másle , brambory a červenou řepu....
na zítra mám pečená žebírka s kouskem bůčku , zítra upeču basmati rýži, podusím žampiony na másle a bude patláma paprtála....
a upeču něco sladkýho.....
Zitra asi udelam cinu, mam zbytky zeleniny, tak koupim nudle a par hub, bude to rychle a budou mit nasi jeste na patek do prace. V nedeli husa a kousek raminka (zetak o husu nestoji) k tomu knedliky a zeli. Pokud si neporuci neco jineho
Bramborová kaše, holandský řízek, ještě vařím kuřecí srdíčka + žaludky + játra na zítřejší polévku.
Vcera klobasa s bramborem a cervenym zelim
Dneska (a doufam ze zbyde ina zitra) veprova panenka v ostre omacce s ryzi
Vcera rizek, chrest a brambory. Dneska chili a housky, zitra zbytky.
Sunka, zeli a br knedliky, vcera mexiko. V nedeli borsc, pirohy a klobasa. Zitra nemam zdani
dovařila jsem svíčkovou a těším se na dnešní večeři - včerejší chlebíčky...
hodně v roce 2019
i já přeji všem štastný a pohodový ten další rok prožitý ve zdraví.....
Vcera kruti rolada, brambory, zelenina a brusinky. Dneska zbytky, zitra salaty, at nam to trochu vytravi.
sharon:
kapr, řízky, salát, polévka, kachna, zelí, vánočka, štola, cukroví, zmrzlina, chlebíčky ......už se nemůžu na nic ani kouknout....
Jehlička:
YXH: děkuji
Jehlička: take tobe krasne vanoce, cukrovi jako vzdycky vystavni
Strašně dlouho jsem tady nebyla,ale přesto ... Všem vám přeji krásné Vánoce.
denda04: Diky
YXH:
Diky mym pomocnicim mame hotovo.
Vcera salat a veprove platky, dneska parky v rohliku (vnoucata prijdou na obed, tak si objednali Czechdogs) Maji tady hubene rohliky (ne tak dobre jako ceske, ale da se to jist), tak je delam podobne jako u nas delavali u stanku (uriznu spicku, dam do nich troch horcice nebo kecupu a nasoukam do nej horky evropsky parek jsou ve strivku a maji dobrou chut, ne jako mistni hot dogy (kus vlka, kus hada a z hyeny pulka...) Zitra ovar, mame jeste pul praseci hlavy, bude teplo tak to i s varicem soupnu ven na terasu.
Děkuji, je to vykrajovačka tak se to jen slepí. Vařila jsem smažené žampiony a taky zapékané brambory, ty jsme neměli už dlouho. Zítra vepřové na žampionech.
Bety: Jsou to moc krasne chaloupky, jsi sikulka
Bety: chatrče jsou moc pěkné, taky by se mi na vánoční stůl jedna líbila
Ahojte nebyla jsem dlouho z rodinných zdravotních důvodů a teď ani nemám svůj noťas, je v opravě. Dnes jsem aspoň konečně zkompletovala perníkové chatrče, jinak nemám nic moc udělaného, je jich 8ks a zítra už jdou 4 kamarádce pro vnoučata
Pecene kure a brambory v troube. Vcera slepici polevka s domacimi nuuuudlemi (byly dlouhe)
Linda: Dcera ho dela v pomalem hrnci, ale nevim, jestli se u vas dostane koupit. Slow cooker je to na nizkou teplotu a nemusis zapinat celou troubu, kdyz delas mensi davku. Delam v tom i kure a ptacky.
Haninka: tohle pomalu peceny (pulled pork) natrham jeste vlazny vidlickama po vlaknech na nudlicky a smicham s tim vypecenym tukem (jinak je po rozmrazeny desne suchy). A potom ho staci po rozmrazeni ohrat treba na panvi nebo v mikrovlnce a opet udelat housky a naplnit spolecne s coleslaw. A nebo my s manzelem milujeme pizzu - rozvalet testo, potrit tomatovou omackou na pizzu, posypat strouhanou mozarellou , oblozit rozmrazenym pulled pork a navrvh ananas
Prave kdyz ho smicham s tim vypecenym tukem tak pak po rozmrazeny je dobry. Delavam vzdycky 2 velky krkovicky najednou (5-6kg), protoze na jednu malou se mi nevyplati mit cely den zapnutou troubu, ono to potrebuje nejakych 10h na 110stupnu, aby se to vsechno vypeklo a i tak jsem vcera jeste vyhazovala nejaky tuk z vnitrku , ktery se nevypekl
Linda: Diky za napad na to veprove, udelam v tydnu.
Zitra smazenak, brambory a tatarka. Zetak ma narozky tak si smakneme.
Linda: co s tím pak děláš, když to z mrazáku vyndáš? Mě ještě nikdy nenapadlo dávat upečené maso do mrazáku - to bude tím, že se u nás hned všechno sní chutná to jako čerstvě upečené?
Vcera viking udelal lasagne a budou i na pondeli. Dneska pomalu pecene veprove (potkala jsem vcera neplanovane krkovicku za polovicni cenu, tak jsem hned vzala dve a jeste vecer je nalozila a ted uz od 5 hodin se pomalu pecou), dneska z nich budou plnene sendvice a zbytek nasackuju do mrazaku. A zitra mam chut na hovezi, tak asi gulas nebo tak neco s brkasi a necim kyselym k tomu
u nás zítra jelitový prejt a v neděli čína.....
Vcera specle dneska lovecky den
sharon: Vypada to moc dobre.
U nas vcera cina (mela jsem zbytky zeleniny, houby a masa, tak s nudlemi)
Dneska bifteky a fazole alfredo (s tou lucinou) a domaci chleba.
Jeste nevim, jak to zvladnu, ruka jeste porad trochu boli, kdyz se opru o tu jizvu, tak to asi moc uhnetene nebude
pomaloučku pečené vepřové.....
u nás dnes gril.kuře + brkaše + kompot z hrušek
( dědova porcička(......a na další dva dny na balkonové dlažbě zelí+pečené maso....
Dneska rizky a br salat
sharon: Z plechu je mam rada taky, vubec kdyz nemam cas.
Delame salat (bile fazole, cerne fazole kukurice) z plechu, okapane. Nadrobno nakrajena rajcata (necham vykapat stavu), zluta paprika, avokado na kousicky.
Zalivku delam z limetky, cesneku, cukru, soli a horcice (kremzske).
Nakonec namicham koriandrovou nat.
Je to moc dobre s kukuricnymi chipsy, nebo jako priloha ke grilovanemu masu.
orinka: Jo ja je po maceni taky proplachuju, nekdy do nich davam trochu rozmaryny na chut.
u nás dnes uzené, cibulka , brkaše a je i na zítra.....zítra peču kuře v nové pečence, miláček má v sobotu denní tak bude mít sebou a vnukovi peču zítra vánočku a mám mu do ní prý dát hodně těch "hroznů".....
orinka: taky vodu z namáčení vyleju a dám čerstvou.......a náááhodou do toho buřtguláše jsou červené z plechu super ...a taky celá ostravská z globusu
-- Kompletní archiv diskuse --