Reklama: Základem každé pracovny jsou kvalitní kancelářské židle . Na Hawaj.cz si vyberete tu pravou přesně podle vašeho stylu.  

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Vaříme s Lindou 2.díl

Kuřecí frikadeller .... aneb cosi mezi čevapčiči a karbanátkem

Potřebujete:

500g mletého kuřecího masa (pokud se mi nepodaří koupit mleté kuřecí maso umelu si sama z prsíček nebo jelikož neumím vykosťovat kuře a mám obvykle z tohoto kuchařského postupu spoustu zbytků, namelu ty)

2-3 mrkve nastrouhat nahrubo (jako na okurkový salát)

1 větsí cibuli nasekat na drobno (a nebo umlýt s masem)

3 hrstě ovesných vloček (pokud nejste příznivcem vloček mužete je umlít společně s masem)

2 vejce

Sůl

Pepř

..... a doporučuji nějaké bylinky nadrobno nasekané, já dávám petrželku

 

Postup:

Smícháme všechno dohromady a necháme asi 10 minut stát, aby se vločky nasákly a směs zahustily. Potom vytvarujeme karbanátky o průměru cca 6-7cm a 2 cm vysoké, které smažíme na pánvi v rozpuštěném tuku.

Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.

Linda


16.3.2014   Rubrika: Drůbeží   |   Komentářů 45   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 2,9/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Vaříme s Lindou 2.díl

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-45
Jarča*
Jarča* - 17.3.2014 13:57

orinka: to s tou nivou by mi určitě chutnalo, ale holka by to asi nejedla. Tak já to zkusím někdy až nebude doma, díky za tipsmajlik - 61

 
sharon
sharon - 17.3.2014 13:52

orinka: jo Nivu jsme milovala a teď jí nesmím - nemám.....krz dnu...smajlik - 26......hele já jsem taky tučná , sama chuť ...smajlik - 68smajlik - 68smajlik - 68

 
orinka
orinka - 17.3.2014 13:43

Milda3: pomlet se dá všecko, já bych ale do kuřecího krom mrkvičky přidala i osmažené kostičky špekusmajlik - 57

 
orinka
orinka - 17.3.2014 13:42

Jarča*: já mám moc ráda karbanátky JENOM z ovesných vloček bez masa, ale s přidáním nastrouhané Nivy. Stačí vločky spařit horkou vodou a nechat nacucat. Pak se tam dá Niva, 3 celá vajíčka, česnek dle chuti, sůl opatrně kvůli Nivě a když se to dá hezky uhňácat, obalí se ve strouhance a vysmaží dozlatova. Obloha = rajče, červená paprika.

 
orinka
orinka - 17.3.2014 13:41

sharon: kuřecí je určitě zdravější jak vepřové, ale je rozhodně sušší. Tuk nese chuťsmajlik - 47

 
sharon
sharon - 17.3.2014 13:31

u nás vede bulgur , ten se dá taky přidat ledaskam....smajlik - 47

 
sharon
sharon - 17.3.2014 13:30

dělám z ovesných vloček jen polévku....a mleté kuřecí neznámsmajlik - 66....karboše nebo šišku dělám z vepřovýho a gulášovku z mletýho hovězího.....a bez povidel...smajlik - 68

 
Almega
Almega - 17.3.2014 13:03

Někdy si koupím mleté krůtí maso,to je taky dobré.....

 
Milda3
Milda3 - 17.3.2014 12:02

mám rád takový různý experimenty, určitě je to dobré ,ale kuřecí mleté jsem nikdy neměl a ani by mě to nenapadlo,řeknu paní ať to zkusí

 
Jarča*
Jarča* - 17.3.2014 10:01

Linda: evropka: bobulka: díky za radysmajlik - 75

 
Linda
Linda - 17.3.2014 9:55

Jarča*: evropka: osobne povazuji mlete kureci za smes podivne barvy, bez chuti a bez zapachu,ale tohle pritahla dcera z ucnaku a musim priznat chutnalo to fantasticky! Teda pridala jsem do toho bylinky a cesnek by taky nebyl spatny.
Vlockama se da zahustit v podstate jakekoliv mlete maso, doporucuji promichat a nechat odstat tak 5-10 minut a uvidite jak moc se nasakly a zahustily, aby jste z toho nakonec nemely cement - zahustuji HODNE, na 500g masa zjemneleho mlekem a vejcem staci tak 2,max 3 hrsti, ne vic. Pokud mate rodinu jako ja a vlocky jsou moc zdrave a tudiz nepozivatelne, muzete je namlit nebo nasekat (v tom v cem sekate cibuli, orechy apod), udela ze s nich takova podivna mouka a ta naprosto v mase zmizi - pro chlupate jazycky smajlik - 68

 
evropka
evropka - 17.3.2014 9:51

Jarča*: bobulka: vločky a pohanku cpu do sekané stále a nikdo to doma za roky nepoznalsmajlik - 58

 
bobulka
bobulka - 17.3.2014 9:44

Jarča*: Jistě by to šlo i z vepřovýho, pamatuju si, že již v době reálného socialismu matka mojí kamarádky přidávala vločky (drcený) do sekaný a nebylo to ani znát, pokud jich tedy nedala víc než masa.

 
Jarča*
Jarča* - 17.3.2014 9:39

Linda: náhodou zrovna jsem o tom v poslední době přemýšlela, že zkusím karbanátky s vločkami, abych rodinu nenápadně převedla na zdravější stravu. Ale z mletého kuřecího jsem taky ještě nikdy nic nedělala. Tak nevím, z klasického by to nešlo?smajlik - 64

 
evropka
evropka - 17.3.2014 9:36

Linda: čoveče kuřecí mletý jsem nikdy nejedlasmajlik - 26

 
Linda
Linda - 17.3.2014 9:31

smajlik - 34smajlik - 34smajlik - 34.....a nikdo z vas neocenil, jak rafinovane se da do masa zamaskovat tak zdrave potraviny jako zelenina a vlocky smajlik - 42 smajlik - 34

 
Almega
Almega - 17.3.2014 8:59

Naše rodina je většinově vegetariánská,tak u nás se dělají karbanátky leda z kapusty (koupím zmraženou,řezanou),do níž přidávám nastrouhanou mrkev,bramboru,cibuli,česnek,vajíčko,strouhanku a koření...Já občas nevydržím bez masa,tak si koupím kuřecí řízky a rozdělím se s kočkou....

 
evropka
evropka - 17.3.2014 8:29

orinka: sím ne...smajlik - 66

 
bobulka
bobulka - 17.3.2014 7:36

No, za sebe musím říct, že mleté maso obecně moc nemusím, natož kuřecí. Čímž neříkám, že to nemůže být dobré.
Když mám ale chuť na něco z mletého, udělám si hamburger z hovězího, jen mleté hovězí, sůl a pepř, udělat hodně tenké placičky s důlem uprostřed. Zprudka opéct na sucho na grilovací pánvi a potom nechat pět minut odpočinout v alobalu. S cibulkou, salátem, jalapeňos papričkami, rajčetem, ...., vložím do předem prohřáté lepší housky (ciabata, bagetka,..) potřené francouzskou hořčicí - McD. se může jít bodnout!

 
orinka
orinka - 17.3.2014 5:43

evropka: to nevíš, že povidla jsou součástní worčesterské máčky??smajlik - 64

 

Zvolte stranu: 1-20 | 21-40 | 41-45
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 77179.
    Archiv anket.