Sýrové království II. Nakupujeme, uskladňujeme, servírujeme...
Ráda se dívám na francouzské filmy, objevují se v nich i obchody, které jsou specializované pouze na sýry. Jednou mě překvapilo, když se prodavačka vyptávala, kdy se bude sýr jíst, že musí vybrat tu správnou zralost...
7.9.2006 Rubrika: Komentářů 15
Sýrové království – díl I.
“Hostina bez sýra je jako krasavice bez oka.“ To řekl slavný francouzský gastronom Brillat Savarin...4.9.2006 Rubrika: Komentářů 31
In vino veritas. Patříte k milovníkům vína?
Střídmou konzumací si zajistíme čisté cévy – nemusíme se bát kardiovaskulárních chorob. Víno snižuje také „špatný“ cholesterol, a to díky flavonoidům. Snižuje krevní srážlivost, to je prevence trombózy, můžeme si tak i prodloužit život...
27.7.2006 Rubrika: Komentářů 29
Jemné, hladké... jogurtové koktejly
Smoothies – mixovaný jogurtový nápoj může být pro vás osvěžením i lehkou svačinkou. Podávají se v barech, ale proč si ho nepřipravit doma?18.7.2006 Rubrika: Komentářů 4
Jak se dělá balsamico
Minule jsme si pověděli něco o historii této italské lahůdky, ale víte jak se vlastně vyrábí?28.4.2006 Rubrika: Komentářů 5
Chutná vám balsamico?
Tahle italská pochoutka už si našla cestu i na české stoly, a tak si o ní pojďme něco povědět…
18.4.2006 Rubrika: Komentářů 12