Třepaný dort
Potřebujete: hotový piškotový korpus, 1 plechovku mandarinek, 1 kelímek smetany ke šlehání 30%, 1 vanilkový krém Dr. Oetkera Olé
Postup: Do misky, kterou je možno těsně víčkem uzavřít, vložte konzervované mandarinky i se šťávou, smetanu ke šlehání a pudinkový prášek. Zavřete a s miskou třepejte, dokud neztěžkne a hmota v ní nezhoustne (trvá to tak 30 sekund). Piškotový korpus potřete touto směsí. Nechte vychladit v lednici asi půl hodiny.
"Je to báječně chutné, kyselkavé, osvěžující, a hlavně rychlé. Ideální svačinka pro jakoukoliv sezónu," píše čtenářka sarobrouk. "Místo mandarinek lze dát jakoukoliv zavařeninu."
Děkujeme za recept a všem přejeme dobrou chuť.
3.8.2010 Rubrika: | Komentářů 45 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Třepaný dort
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: to je jak reklama na vitanu - za stálého míchání vylijeme do záchoda
sharon: jenže její výtvory vypadají všechny pěkně. i kdyby nazdobila koště. Má zlatý ruce.
na TVOŘENÍ má ten dort vyfocený Blanik a nevypadá špatně......
majucha: já jsem to jednou viděla na nějaké fotce a nevypadalo to vábně, tak to ani zkoušet nebudu.
jedvatazmyje: nemáš zač
majucha: ani mě, vypadalo to jako sražené...proto jsem to za stálého míchání vylila do h....u !!!!!!
manka - ajo Olé :-), Já to nějak přeskočila. Moc děkuju.
jedvatazmyje: no právě ten Olé, tak se přesně jmenuje
Vypadá to zajímavě, jen bych potřebovala upřesnit, který krém (došlo mi, že nějaký bez vaření) použít.
Vysvětlete mi, proč mi to tím hrkáním NIKDY nezhoustlo
Protřepat, nemíchat
Linda: čirou náhodou máme doma sáček a váží to 50 g
jednou jsem zkoušela a úspěch se nedostavil protože to za stálého hrkání letělo do hajzl...záchodu asi neumím hrkat.....
Moucha: Možná tím hrkáním se neponičí mandarinky
ale umím si představit tu spoušť
Moucha: jj,dávám i ananas nebo jahody....stačí zahrkat v litrovce,zavřené a pak to domíchat v míse
Ještě připomínku, nehrkám, ale míchám hnětacími metlami na těsto. Proč? Jednou se mi nádoba při hrkání otevřela.....
Děláme, je to dobré a rychlé. Jen na jeden korpus dáváme 2 malé plechovky mandarinek, 2 Creme OLE a dvě šlehačky.....
Výborné je to s borůvkami - prosypu trochu cukrem, počkám, až pustí šťávu (nejlépe na teple) a šup tam s nimi. (S kompotem to jde taky.) Barva té hmoty je pak naprosto úžasná.
paniinka: Áááááá, už vím, co budu dnes nakupovat v Bille . Já už tady slintám předem.
Zkusila jsem , je to super ,rychlé , jedlé , osvěžující .
evropka: jenom aby se tam neobjevil Paroubek s Petrou v kresleném komiksu, tam je hrk-hrk taky