Třepaný dort
Potřebujete: hotový piškotový korpus, 1 plechovku mandarinek, 1 kelímek smetany ke šlehání 30%, 1 vanilkový krém Dr. Oetkera Olé
Postup: Do misky, kterou je možno těsně víčkem uzavřít, vložte konzervované mandarinky i se šťávou, smetanu ke šlehání a pudinkový prášek. Zavřete a s miskou třepejte, dokud neztěžkne a hmota v ní nezhoustne (trvá to tak 30 sekund). Piškotový korpus potřete touto směsí. Nechte vychladit v lednici asi půl hodiny.
"Je to báječně chutné, kyselkavé, osvěžující, a hlavně rychlé. Ideální svačinka pro jakoukoliv sezónu," píše čtenářka sarobrouk. "Místo mandarinek lze dát jakoukoliv zavařeninu."
Děkujeme za recept a všem přejeme dobrou chuť.
3.8.2010 Rubrika: | Komentářů 45 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Třepaný dort
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Linda: lindo dej si hrk,hrk dort na netu a ukáže se ti to v několika přesných verzích
Elen: díky. Tady se prodává neco podobného, treba by sel pouzít . Jeste prosím kolik vází, já na tech obrázkách vidím 2-3 porce, ale kolik má zhruba obsah. Díky
To vypadá dobře
http://www.google.cz/images?hl=cs&q=Dr.%20Oetker%20Ol%C3%A9&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1007&bih=282
Linda: já myslím, že nedá - je to vlastně pudink bez vaření - jen se to mixuje zastudena s mlékem a právě tam jsou nějaké látky, které to "zhustí".
Skutečně se to tak v ČR jmenuje Dr. Oetker Olé. Dříve to prodávali v sáčku s barevnou papírovou krabičkou, dnes už to je jen v lesklém samosatném barevně potištěném sáčku.
Co je to ten vanilkový krém? Dá se event. vynechat?
To by stálo za to zkusit - rychlovky miluju
hrk.hrk.....