Brambory nakyselo s koprem
Potřebujete: 800 g brambor, 3 lžíce másla, 250 ml kysané smetany, 1 lžíci nasekaného kopru, ocet, cukr, sůl, kmín, světlou jíšku
Postup: Na rozpuštěném másle podusíme ve vlastní šťávě brambory nakrájené na kolečka s kmínem a solí. Pak zalijeme vodou a při občasném míchání uvaříme doměkka. Přilijeme zakysanou smetanu a zahustíme jíškou. Dochutíme octem a přidáme lžíci čestvého nasekaného kopru.
29.6.2011 Rubrika: Brambory | Komentářů 49 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Brambory nakyselo s koprem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.evropka: no, už abychom začaly podobné sbírat
recept by se měl jmenovat....CO BUDEME JÍST CELÝ PŘÍŠTÍ ROK
Sonne: a u nás s vajíčkem a uzeninou a bez kopru je to HOdolanská omáčka......
Jarča*:
Přidat vajíčko a byla by to taková koprovka s velkými kousky brambor... Nebo přidat houby a je z toho kulajda.
ani já si nemyslím, že se brambory dusí ve vlastní šťávě, to nemůže mít autor receptu vyzkoušené......uvařila bych brambory na kostičky do měkka, přidala máslovou jíšku, provařila, zakysanku , kopr, dochutit a hotovo...
máša h.: to dělá mami - akorát vajíčka nakrájená natvrdo. Říkáme tomu kulajda
Podkrkonošské kyselo dělám z chlebového kvásku, sušených hub, přidám kmín, osmaženou cibulku, míchaná vajíčka, brambory vařené ve slupce
teda, že bych si dovedla představit brambory ve vlastní šťávě, jak se dusí na rozpuštěném másle, nevím?